Eten & drinken

Recept | Cranberry havermout repen

31 augustus 2015

recept cranberry havermout repen
Dat ik bezig ben om een wat gezondere lifestyle voor mijzelf te creëren kan je niet ontgaan zijn. Ik let vooral op meer eiwitten en vezels, meer beweging en probeer iets te minderen met koolhydraten en dat allemaal in de 80/20 regel van 80% healthy en 20% minder healthy of waar ik maar net zin in heb ;) Tot nu toe lijkt deze manier wel echt te werken voor me en vind ik het steeds leuker om tussendoortjes zelf te maken. Vandaag deel ik mijn recept voor heerlijke cranberry havermout repen die in een paar minuten gemaakt zijn en niet gebakken hoeven te worden.

recept cranberry havermout repen
Ingrediënten
– 180 gram havermout
– 2 handjes ongebrande en ongezoute amandelen met schil
– 4 eetlepels geraspte kokos of kokosvlokken
– cranberries naar smaak (ik heb ongeveer 75g gram gebruikt)
– 50 gram kokosolie
– 50 gram honing

Bereidingswijze
– weeg alle ingrediënten af, maak de havermout en amandelen fijn in een keukenmachine en hak de cranberries zo fijn of grof als je wil
– meng de havermout, amandelen, kokos en cranberries
– smelt de kokosolie en honing in een pannetje en vermeng dit met de droge ingrediëntenmix
– neem een browniebakvorm en schep hier je mengsel in
– belangrijk: duw het mengsel goed plat en stevig aan met een lepel of je hand
– laat het geheel een uurtje uitharden in de koelkast en snij het geheel in stukken/repen.

recept cranberry havermout repen
Beautyfood
Havermout is goed voor je stofwisseling, geeft een verzadigd gevoel, verlaagt het ongunstige cholesterolgehalte in het bloed en bevat dezelfde antioxidanten als in rode wijn die zo goed voor ons zijn. Amandelen zitten bomvol vezels, bevatten veel vitamines, hebben een positief effect op de bloeddruk en zijn eiwitrijk. Kokos en kokosolie bevatten goede vetten, veel vezels, verhogen de vetverbranding iets en ondersteunen de spijsvertering.

Honing bevat veel mineralen zoals calcium, magnesium, kalium, zink, vitamine B1, B2, B5, B3 en ijzer en geeft energie. En als laatste de cranberries die vol zitten met vitamine C en andere vitamines en mineralen, een ontstekingsremmende werking hebben, goed voor de spijsvertering zijn en het immuunsysteem een boost geven.

recept cranberry havermout repen
Deze no-bake repen bevatten geen geraffineerde suikers maar wel veel vezels, proteïnen/eiwitten, zijn voedzaam en vooral heerlijk als tussendoortje. Je kan ze zo als stukje eten of bijvoorbeeld twee stukjes verkruimelen door magere kwark en zo als ontbijt of lunch eten. Het lijkt misschien op een droge hap, maar door de cranberries, kokosolie en honing zijn ze echt lekker zoetjes en chewy. Mocht je ze graag wat vaster van substantie willen dan kan je altijd wat meer kokosolie en/of honing gebruiken natuurlijk en als je niet van cranberries houdt kan je deze bijvoorbeeld vervangen door ander gedroogd fruit zoals rozijnen. Oh, en ze maken ook nog eens een lekker tussendoortje voor kinderen.

Ik vind het vooral fijn dat ze zo snel gemaakt zijn, echt heerlijk zijn en me niet het gevoel geven dat ik ‘niks meer mag’ op mijn #roadtosizeperfect omdat ze echt als een traktatie proeven ^^

Wat is jouw favoriete gezonde tussendoortje?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 31 augustus 2015 at 22:58

  Ik ben gek op havermout en ik ontbijt graag met overnight oats met nootjes en (gedroogd) fruit. Dit recept lijkt mij dan ook zeker het proberen waard en makkelijk mee te nemen op mijn wandeltochten.

 • Avatar van smilingbeauties
  Reply smilingbeauties 31 augustus 2015 at 21:40

  Even opslaan in mijn favorieten! Lijken me lekker :)

 • Avatar van Pirre
  Reply Pirre 31 augustus 2015 at 21:12

  Hmmmm, krijg er spontaan zin in! Ziet er heerlijk uit :D

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 31 augustus 2015 at 18:22

  Dat ziet er lekker uit :-) dit recept ga ik bewaren.

 • Avatar van mapetitecherie30
  Reply mapetitecherie30 31 augustus 2015 at 15:48

  Oeh die zien er echt heerlijk uit! Ga ik zeker eens proberen.

 • Avatar van wilmke
  Reply wilmke 31 augustus 2015 at 09:59

  Zien er hartstikke lekker uit! Zijn ze niet heel hard? Ik heb vaak als ik met honing werk dat mijn repen te hard worden..
  x Wilmke

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 augustus 2015 at 12:07

   Nee, helemaal niet hard juist. Lekker ‘chewy’ en goed eetbaar (ook voor kindjes eventueel).

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 31 augustus 2015 at 08:22

  Mmm lekker! Kokosolie vind ik hier zo ideaal voor.

 • Avatar van BEAU
  Reply BEAU 31 augustus 2015 at 07:20

  Mijn favoriete tussendoortje? Ik kan er dan wel heel veel opnoemen maar mijn gezonde favoriete tussendoortje? Worteltjes, fruit, wel gezond maar niet echt favoriet ;)

 • Avatar van marije
  Reply marije 31 augustus 2015 at 06:54

  Oei .. die klinken goed. Ga ik zeker een keer maken.

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 31 augustus 2015 at 06:51

  Hmmm yummy, dit ziet er heerlijk uit! Mijn favoriete healthy snack is gewoon iets met fruit :-)!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 31 augustus 2015 at 06:43

  Dat ziet er heerlijk en zo gezond uit.
  Dit recept bewaar ik.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.