Mama & Kind Persoonlijk

Kids talk | Shae 18 maanden en new in’s

17 augustus 2015

nuna leaf curv review
Het is onvoorstelbaar hoe snel de tijd voorbij vliegt sinds Shae in ons leven is gekomen. Het is vooral heel erg genieten met een hoofdletter G, maar eerlijk is eerlijk: het is soms ook zeker heel erg pittig. Niet zozeer qua opvoeden – want dat lijkt een beetje ‘vanzelf’ te gaan en aangezien ze een erg vrolijke meid is lijken we het goed te doen ;) – maar meer om de balans te vinden in het moeder zijn, vrouw van zijn, het huishouden, vrienden, familie, het ondernemerschap en tijd voor mijzelf. Maar zolang ik streng ben qua grenzen bewaken loopt het best lekker en voel ik me erg gelukkig!
nuna leaf curv review
Shae is nu alweer de 18 maanden voorbij, doet het qua ontwikkeling en groei helemaal goed (al vond het consultatiebureau dat ze echt wel wat zwaarder mocht zijn.. wij vinden haar er prima uitzien en ze heeft spekjes genoeg ♥) en ze is een vrolijke meid. Dat we bijna geen nacht doorkomen zonder volledig door te kunnen slapen nemen we maar voor lief en we hopen dat het een fase is. Ze wordt namelijk gemiddeld zo’n 2/3 keer per nacht met een panische huil wakker maar laat zich altijd zo weer neerleggen en valt dan snel weer in slaap. Het breekt soms een beetje op, maar het lijkt de laatste week wat beter te gaan dus hopelijk gaan die nachten ook snel beter :)

Het is leuk om te merken dat het met haar ontwikkeling zo snel gaat op dit moment. Zo is ze lekker aan het brabbelen en komen er steeds meer woordjes uit, eet ze erg netjes, vindt ze veel lekker, kan ze zichzelf goed vermaken maar kan ze ook goed samen met andere kindjes spelen en delen. Ik denk dat ze gewoon een blij meisje is die lekker in haar vel zit, gezien de vele lachjes, dansjes, neuriën vanuit het niets, knuffels en kusjes.. Hoe pittig die gebroken nachten soms ook zijn, als je haar dan overdag zo om je heen hebt en ziet hoe fijn ze zich ontwikkelt dan vergeet je dat alweer snel. Ook zal het vast niet lang meer duren voor ze echt helemaal overgaat naar één slaapje op de dag, waardoor ze wellicht de nachten beter zal pakken.

nuna leaf curv review
nuna leaf curv review
nuna leaf curv review
nuna leaf curv review

Wij hadden al een tijdje de gedachte om eens op zoek te gaan naar een stoel voor Shae waar ze lekker in kan kruipen voor een filmpje, boekje of rustmomentje en het was dan ook erg toevallig dat er rond die tijd de vraag kwam vanuit Nuna of wij het leuk vonden de Nuna LEAF curv stoel te ontvangen voor onze dochter. Ehh, ofcourse!

Het is een wipstoel die ook van links naar rechts kan wiegen en is geschikt vanaf de geboorte tot aan 60 kilo, dus echt een product wat lang mee zal gaan. Hij staat stevig op de grond, is ‘vast’ te zetten – wat voor Mevrouw Wiebelkont heel fijn is -, kan tegen een stootje, is gemakkelijk schoon te maken, in leuke kleuren verkrijgbaar, werkt niet op stroom of batterijen wat weer fijn is voor het milieu, is lekker zacht, neemt niet enorm veel plek in beslag, je kan kleine kindjes vastzetten en hij weegt maar net iets meer dan 6 kilo. Soms met spelen wil ze er vanaf de ‘bovenkant’ inklimmen en kantelt hij iets, maar verder is het echt een onmisbaar item geworden want ze kruipt er vaak in om in te zitten of liggen, boekjes door te bladeren en ja, ook de katten hebben hem goedgekeurd ;)

De Nuna LEAF curv is verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren (wij hebben Mink) voor €189,00 bij verschillende babywinkels, zowel offline als online.

nuna leaf curv review
nuna leaf curv review
Qua kleding heb ik nog steeds niet echt een voorkeur voor bepaalde merken of winkels. Ik loop overal naar binnen en snuffel lekker rond en hoe zeer we ook niet enkel roze wilden, komen we er toch vaak bij uit. Wel proberen we het dan net een beetje stoerder te maken door middel van combinaties met jeansleggings en sneakertjes. Het setje wat ze hier op de foto’s aan heeft ontving ik laatst als verrassing bij de post en is Lief!, toch wel echt heel erg leuk zo’n stoer sweatjurkje en schattige maillot ondanks dat het nu nog een beetje groot is. Maar in de herfst of winter erg leuk te combineren met een paar stoere laarsjes, ik zie het al helemaal voor me ♥

Qua speelgoed is het op dit moment nog wel een lastige leeftijd vind ik. Je merkt dat ze op het babyspeelgoed echt uitgekeken raakt maar voor veel dingen ook weer net te jong is. Ik ben benieuwd.. wat voor speelgoed is of was bij jouw kleintje van 18+ maanden echt onmisbaar?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van mammiemammie
  Reply mammiemammie 17 augustus 2015 at 21:32

  Wat een knappie is ze! Mijn dochtertje vond het met 18 maanden heel leuk om theetjes te drinken en moedertje te zijn voor haar poppen.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 17 augustus 2015 at 19:57

  Wat hebben jullie toch een mooi meisje en haar haren met krulletjes zijn zo leuk. Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat en ze zich zo goed ontwikkelt.
  Wat een ideale stoel is dit zeg, dit artikel ga ik doorsturen naar mijn vriendin. Ze heeft 21 Juni een jongetje gekregen en ik denk dat ze deze stoel wel heel eens handig zal kunnen vinden.

 • Avatar van Ann Ages Gracefully
  Reply Ann Ages Gracefully 17 augustus 2015 at 19:48

  Leuk, mijn dochter was enorm van het puzzelen. Ze had een soort ministeck maar dan echt met grote stekers zeg maar en daar kon ze enorm zoet mee zijn zo klein als ze was. Heerlijk.

 • Avatar van Judith
  Reply Judith 17 augustus 2015 at 19:08

  Ik hoop zoooo dat die gebroken nachten snel overgaan.. Miya is ook 18 maanden nu, en ik wil heel graag zonder schrikken een keer doorslapen. Wat een fijn stoeltje!! Echt wat voor Miya ook. Toch eens kijken

 • Avatar van jansyluvzu
  Reply jansyluvzu 17 augustus 2015 at 17:41

  Wat een knappe dochter heb je! Die stoel lijkt me heerlijk voor je kindje om lekker in te luieren. Mijn dochter is “pas”15 maanden….maar ze is helemaal gek op haar Duplo, stapelblokken en boekjes…fijn als ze zo lekker zelf kunnen spelen.

 • Avatar van lois71
  Reply lois71 17 augustus 2015 at 16:39

  Zo leuk om de ontwikkeling van Shae te zien, wat word ze al groot.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 17 augustus 2015 at 15:53

  Ik koop altijd speelgoed wat ongeveer voor kinderen van een jaar ouder wordt aangeraden. Hier is het keukentje razend populair, dat zou ik zeker aanraden. Alle buurkinderen spelen er ook graag in. Verder: puzzels, boeken, blokken en auto’s.

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 17 augustus 2015 at 15:40

  Je hebt echt een hele mooie dochter !

 • Avatar van Nicoline
  Reply Nicoline 17 augustus 2015 at 14:01

  Wat een dotje is het toch! Ik wil de Nuna leaf ook erg graag, maar vind het wel erg prijzig. Helaas lukt dat op dit moment nog niet, maar vind hem zo mooi!

 • Avatar van Dionne Knooren
  Reply Dionne Knooren 17 augustus 2015 at 13:22

  Wat wordt ze groot! Mooie foto’s!

 • Avatar van Thea
  Reply Thea 17 augustus 2015 at 11:37

  Wat een schatje is Shae! 18 maanden vond ik ook een lastige leeftijd met speelgoed. Ik keek eigenlijk niet meer naar de verpakking maar naar mijn kind en naar het speelgoed zelf. Als je kind niets in zijn/haar mond stopt kun je speelgoed met wat kleinere onderdelen kopen (niet te klein want bij mijn jongste ging het zijn neus in haha) Duplo vonden ze hier allemaal geweldig en bleef ook lang leuk.

 • Avatar van Themommydiaries
  Reply Themommydiaries 17 augustus 2015 at 10:26

  Wat gaat het toch snel! Knappe meid!!

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 17 augustus 2015 at 10:18

  Prachtig dochter heb je! Cute!

 • Avatar van eigenwijsje2014
  Reply eigenwijsje2014 17 augustus 2015 at 10:07

  Hier is onze kleine ook bijna 18 maanden.. Tijd vliegt! Ze speelt het liefst met de honden, met haar poppen, met haar keukentje en alles wat erbij hoort. Nog steeds met dingen die geluid maken, vind ze fantastisch!
  Die Nuna leaf van jullie is wel erg mooi. Al sinds Fay baby is wil ik er al eentje haha.
  Hoop dat ze snel naar 1 slaapje gaat, dat zal wellicht schelen!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 17 augustus 2015 at 09:44

  Wat groeien ze toch hard. Mijn nichtje is ongeveer even oud en brabbelt er ook op los. Zo leuk!

 • Avatar van marieke
  Reply marieke 17 augustus 2015 at 09:14

  Ik kocht vaak speelgoed voor iets oudere kindjes…natuurlijk hield ik teveel losse onderdelen enzo wel in de gaten. Voor mijn oudstr waren autootjes en duplo altijd goed.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 17 augustus 2015 at 08:34

  Wat een knappe dochter hebben jullie!

  Xoxo

 • Avatar van Marijke - de beste versie van jezelf
  Reply Marijke - de beste versie van jezelf 17 augustus 2015 at 08:11

  Prachtig dametje!!

 • Avatar van BEAU
  Reply BEAU 17 augustus 2015 at 07:53

  Volgens mij, het is al heel lang geleden vermaakte mijn dochter zich heel goed met een duplo trein, deze werd altijd volgeladen met duplo poppetjes die dan mee gingen op reis :)
  Hopelijk worden jullie nachten steeds beter, ook voor Shae zelf natuurlijk.

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 17 augustus 2015 at 06:59

  Wat is Shae toch een dotje, zo lief!

 • Avatar van Bianca|pinkit (@BlogsvanBianca)
  Reply Bianca|pinkit (@BlogsvanBianca) 17 augustus 2015 at 06:56

  Wat is Shae toch een schatje <3

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.