Beauty Mama & Kind

Wondersmeersels voor mini & me

30 augustus 2015

wondersmeersels baby kind mama
Er zijn van die producten die je bij bepaalde huidprobleempjes er altijd bij blijft pakken omdat ze gewoonweg zo goed werken. En dat niet alleen voor mij, maar ook sinds ik moeder ben zijn er voor Shae enkele ‘wondersmeersels’ waar ik niet meer zonder kan. Blauwe plekken, schaafjes, een droge, jeukerige en schilferige huid, droge voeten en nagelriemen.. Voor bijna elk lichaamsdeel wel iets en het leek me leuk (en handig) om deze producten met je te delen want wie weet heb jij er ook wat aan :)

 

bitossi salt&pepper
Oh, alvast even voor er vragen over komen.. Deze geweldige koperkeurige/roségouden klokwekker is van Salt&Pepper en komt in veel verschillende kleuren. Dit is het middelste formaat met een diameter van 25cm, maar er is ook een kleinere van 9cm en een grote van 36cm verkrijgbaar. Tof als statement in je interieur! ♥ De mega zandloper ernaast is van Bittosi Home, een Italiaans merk wat vooral bekend staat om hun glaswerk en servies.

wondersmeersels
wondersmeersels
Wondersmeersels voor Shae
Shae heeft als het om haar huid gaat wel echt mijn huid en dat had ik voor haar liever anders gezien. Licht van kleur, snel verbranden, droog, snel irritatie van bepaalde producten, zon en ingrediënten.. En als het weer eens zover is dat haar huidje flink droog is en ze zichzelf gaat krabben van de jeuk en/of irritatie, dan pak ik de La Roche-Posay lipikar baume AP+ balsem erbij. Even inmasseren en binnen enkele dagen ziet en voelt haar huidje een stuk beter aan. Er zit geen parfum en parabenen in, ruikt een beetje ‘zalvig’ en maakt de huid gelijk soepel en zacht.

Veel kindjes hebben regelmatig last van irritatie en rode plekken onder de luier die zelfs open kunnen liggen als je er niet snel genoeg bent, de bekende luieruitslag. Heel erg sneu voor zo’n kleintje en wij proberen het altijd voor te zijn. We smeren sowieso voor elke nacht Shae’s billetjes nog lekker in met een billenbalsem maar als we merken dat het echt wat roder begint te worden (vaak tegelijk met de komst van nieuwe tandjes) dan sprayen we er de Multilind baby billenspray met 10% zinkoxide op. Heel fijn omdat je dan haar billetjes niet hoeft aan te raken, maar vooral omdat enige roodheid of beginnende open plekjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.

En als laatste een wondergelletje die me erg aan vroeger doet denken, want ook mijn ouders hadden deze standaard in huis toen mijn broer en ik jonger waren. De VSM Arniflor eerste hulp gel is zuinig in gebruik, trekt snel in en helpt enorm bij bulten en blauwe plekken. Als je kind zich hard stoot of valt en je ziet een rode plek op komen, dan moet je eigenlijk al gelijk smeren. Niet alleen wordt het dan vaak niet dikkig, de blauwe verkleuring blijft ook redelijk weg en het ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Zo’n 3 keer per dag smeren een paar dagen achter elkaar is voldoende, maar let op: niet op schaafwondjes en dergelijke gebruiken.

wondersmeersels
wondersmeersels

Wondersmeersels voor mijzelf
Er is één product wat hier in huis eigenlijk door het hele gezin gebruikt wordt en dat is dus de La Roche-Posay lipikar baume AP+ en als je Curvacious.nl al wat langer volgt dan kan je je vast wel herinneren dat hij in de loop der jaren al vaker voorbij is gekomen. Is geschikt voor babies, kinderen en volwassenen, werkt goed bij irritatie en jeukerige, droge en schilferige plekken en kalmeert gelijk. Zo’n tube is ook nog eens zuinig in gebruik en gaat dus lekker lang mee :)

Nog zo’n wondermiddeltje wat je voor veel huidprobleempjes in kan zetten is de Merino 97% pure aloë vera gel die je kan gebruiken op gezicht en lichaam. Werkt verkoelend en kalmerend bij geïrriteerde plekjes, een zonverbrande huid, insectenbeten, schaafjes en dergelijke en er zit geen alcohol en parfum in. Alweer zo’n 3,5 jaar geleden schreef ik eens een informatief artikel over aloe vera en het blijft interessant om terug te lezen en te weten waar je het allemaal voor/bij kan gebruiken.

Als laatste is er de Hand Chemistry retin-oil waarvan je door de naam gaat denken dat het een handproduct is, terwijl het echt alleen een merknaam is wat producten heeft voor het hele lichaam. Deze drogere huidolie kan je gebruiken op wondjes, littekens, striae en is perfect voor de drogere huid. Hij bevat wel wat parfum maar er zijn geen parabenen, uitdrogende alcoholen en siliconen in te vinden. Ik gebruik hem voor het slapen gaan voornamelijk voor mijn voeten en nagelriemen, maar als mijn huid echt wat droger is dan na het douchen ook all over wat een megazacht huidje maakt.

Ik ben benieuwd.. wat zijn jouw wondersmeersels waar je niet meer zonder kan?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nicoline
  Reply Nicoline 1 september 2015 at 15:08

  die zandloper is echt prachtig zeg! die billenspray van multilind is echt helemaal geweldig! bij Elisa was haar luieruitslag bijna meteen weg na 3 of 4 keer gebruiken!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 31 augustus 2015 at 18:11

  De eerste foto van dit artikel vind ik zo leuk!
  Wat een fijn artikel en wat een super leuke wekker en zandloper :-) Ik heb al een tijdje erg veel last van een rode, droge, schilferige huid rondom mijn nek en dat moet ik vet houden en tot nu toe gebruik ik daar Lanette creme voor, gewoon bij de apotheek te verkrijgen en voor mij een ideaal product. Maar ik ben nu toch wel erg benieuwd naar de La Roche-Posay creme, waar kan ik die vinden? Fijn dat je zulke goede producten hebt voor jezelf en vooor Shae, de eerste hulp gel, gebruikt mijn vriendin ook voor haar dochter en ze is er net zo over te spreken als jij dat bent.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 september 2015 at 16:59

   Je kan de producten van La Roche-Posay bij de apotheek vinden :)

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 30 augustus 2015 at 23:33

  La Roche Posay heeft mijn huid echt getransformeerd. Ik gebruik daar echt een heel lijst van haha.

 • Avatar van Michelle Kaiser
  Reply Michelle Kaiser 30 augustus 2015 at 22:37

  Ik werd serieus naar dit artikel getrokken door de foto. WAUW, just WAUW!

 • Avatar van BEAU
  Reply BEAU 30 augustus 2015 at 21:03

  Sudo crème, gebruik ik ook voor schrale plekjes bij mijn hondje ;)

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 30 augustus 2015 at 10:32

  La roche posay zijn zo’n heerlijke producten

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 30 augustus 2015 at 10:14

  Calendulan crème van VSM tegen littekens. Ik heb daardoor amper littekens omdat het echt super goed helpt.

 • Avatar van wieteke
  Reply wieteke 30 augustus 2015 at 09:33

  Bepanten! ! Wondermiddel!!!

 • Avatar van Themommydiaries
  Reply Themommydiaries 30 augustus 2015 at 09:15

  Goede tips! Mijn zoon heeft in de winter last van eczeem en ik ben altijd op zoek naar goede cremes!

  Die arnivlor lijkt me ook wel wat!

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 30 augustus 2015 at 09:03

  Wat een fijne producten. Zelf kan ik niet zonder een goede zonnebrand voor het gezicht met factor 50!!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 30 augustus 2015 at 06:55

  Leuk dat je zo een lijst met fijne producten voor de geïrriteerde huid met ons deelt.
  Mijn had kind had Constitutioneel eczeem dat is ook verschrikkelijk
  Ook dan moet men opzoek gaan naar bepaalde goede créme’s etc.
  Prachtige foto van jou en jullie kindje ;-)

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.