Persoonlijk Reizen & vrije tijd

Personal | A holiday in France ♥

8 september 2015

Eurocamp
Afgelopen week waren we er met ons drietjes lekker op uit om te gaan genieten van een week vakantie in Frankrijk. Midden in het groene en heuvelige landschap van het zuiden van Picardië lag onze thuisbasis voor deze week en vanuit hier hebben we ons goed vermaakt met een paar leuke uitstapjes en vooral heel veel tijd voor elkaar als gezinnetje. En zelfs met de me-time is het redelijk goed gekomen afgelopen week. Heerlijk! Vandaag vertel ik je alles over de Eurocamp camping waar we verbleven en onze eerste keer Disneyland Paris

Eurocamp
Eurocamp
Eurocamp

We verbleven op Eurocamp La Croix du Vieux Pont, een ruim opgezette en groene camping aan de oever van de Aisne met verschillende zwembaden, visvijvers en een meertje waarin je kan zwemmen. Wij verbleven in de meest luxe stacaravan die er beschikbaar is, de Aspect met 3 slaapkamers (één met tweepersoonsbed, eentje met een stapelbed en eentje met twee losse bedden), een badkamer met douche, een ruime woonkamer met open keuken, een groot buitenterras wat je kan afsluiten – handig met kinderen -, een eigen en redelijk goede wifi-verbinding èn een airco. En vooral die laatste kwam goed van pas want de eerste dagen daar was het rond de dertig graden.

De rest van de week hebben we ook redelijk weer gehad maar ging de temperatuur meer en meer terug naar de 20 graden. Gelukkig waren er nog voldoende zonmomenten tussendoor om er even lekker op uit te gaan om de omgeving te verkennen, te wandelen, te zwemmen en op het terras te zitten met een boekje. Dus tijdens het middagslaapje van Shae kon ik goed wat me-time pakken op het ligbed met mijn tijdschriften of een boek.

Eurocamp
Eurocamp
Eurocamp
Eurocamp
Eurocamp
Op de camping is trouwens echt voor elke leeftijd van alles te doen zoals bowlen, een fitnessruimte, waterfietsen, fietsverhuur, karten, kanovaren, minigolf, outdooractiviteiten zoals een klimwand en boogschieten en voor elke leeftijdscategorie van kinderen is er een kidsclub. Shae heeft hier lekker met de ballenbak, wat knuffels en het buitenspeelgoed gespeeld, getekend en je kon er ook spelletjes en speelgoed lenen om mee te nemen naar je accommodatie. Op de camping zit trouwens ook een winkeltje voor je dagelijkse boodschappen, een bakker, een souvenirwinkel, afhaalrestaurant, restaurant en een bar. Voldoende te doen dus!

Fijn om te weten: bij je boeking kan je aangeven of je een kinderbedje, kinderbadje, kinderstoel, buggy, bolderwagen, aankleedkussen etc. nodig hebt en dan staat dit al klaar in je accommodatie bij aankomst. Veel van deze opties zijn trouwens kosteloos! Bij de Aspect stacaravan kom je aan met opgemaakte bedden en handdoeken wat weer een boel scheelt met meenemen vanuit huis.
Er hang een televisie in de accommodatie, maar hier zitten geen zenders op en is enkel bedoeld voor bijvoorbeeld DVD’s of muziek vanaf een USB stick.

Een weekje zonder televisie, amper social media en op wat zakelijke mail na weinig internet was stiekem helemaal zo erg nog niet en bracht vooral veel benodigde rust :)

Disneyland Paris
Zoals ik al in een eerder artikel vertelde was ik nog nooit naar Disneyland Paris geweest en keek ik er enorm naar uit die Disney magie waar iedereen het altijd over heeft eens zelf te gaan beleven. Omdat het vanaf de camping ‘maar’ anderhalf uur rijden was was dit dè gelegenheid om ernaar toe te gaan. Express even het middagslaapje van Shae afgewacht tot we konden vertrekken zodat ze deze tijdens de heenreis zou pakken en het langste en wakkerste moment in Disneyland zou hebben. En maar goed ook want vanaf binnenkomst merkten we al dat het een enorme indruk op haar maakte. Ze keek haar ogen uit, was de hele tijd aan het lachen, zwaaien en kushandjes uit aan het delen ♥

Of Disneyland Paris te doen is met een kindje van anderhalf? We zijn er zelf zo’n vier uur geweest en die vlogen voorbij en alhoewel we het heerlijk vonden om rond te lopen en wat attracties voor echt kleine kindjes mee te pakken, zou ik het nu niet snel nog een keertje doen. De volgende keer wordt dan zeker als Shae een jaar of 6/8 is en overal in kan en geen middagslaapje nodig heeft. Zo kan je er het maximale uit halen om er langer te zijn en zelf ook attracties mee te kunnen pakken.

Disneyland Paris
Disneyland Paris
Disneyland Paris
Disneyland Paris
Disneyland Paris
Disneyland Paris
Disneyland Paris
Disneyland Paris
Disneyland Paris was een geweldig leuke ervaring, indrukwekkend – ja, ook voor mij – en ik begrijp ineens die Disney magie waar je vaak over hoort. Het is echt zo’n sprookjesstad met mooi aangelegde straten, groene stroken, mooie details, een fijne sfeer, veel jeugdsentiment, zoete en hartige geuren door elkaar heen en veel winkeltjes waar je je als Disney-fan je flink uit kan leven ^^ Oh, en als je gaat vergeet dan vooral de parade niet mee te pakken en op tijd een mooi plekje hiervoor uit te zoeken zodat je en je kindje(s) het goed kunnen zien. Shae vond het geweldig op Paul’s nek en was het hele kwartier van de parade aan het klappen en zwaaien naar de Disneyfiguren op en rond de wagens ♥

Dit was voor ons de tweede keer Eurocamp en het is ons wederom heel erg goed bevallen. De eerste keer was in een Safaritent tussen de Zwiterse bergen toen ik 6 weken zwanger was en nu in een luxe stacaravan in Frankrijk met een dreumes van anderhalf. Het is echt top dat Eurocamp zoveel prachtige locaties èn leuke – niet standaard – accommodaties heeft en ik voorspel nog meer tripjes..

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Deze vakantie en dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Eurocamp en Disneyland Paris.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 8 september 2015 at 21:56

  Ah dat ziet er zo leuk en gezellig uit! :) Leuke foto’s !

 • Avatar van Yvonne Bijkersma
  Reply Yvonne Bijkersma 8 september 2015 at 16:15

  Super leuke foto’s. Zelf ben ik afgelopen zaterdag nog in Disney geweest. Het was voor mij niet de eerste keer, maar iedere keer weer een beleving. De camping ziet er ook erg leuk uit en jullie hebben je prima vermaakt zo te zien ;-)

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 8 september 2015 at 16:15

  Leuk zeg, wij zijn vroeger ook eens op die camping geweest en hebben dat toen ook gecombineerd met een bezoek aan Disney. Ik herken er eigenlijk weinig meer van, maar het meer nog wel. Daar was ’s avonds altijd veel te doen! Leuk :)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 8 september 2015 at 11:57

  Wat heerlijk dat jullie zo’n fijne vakantie hebben gehad…oh dat badpakje van Shae is zo schattig en staat haar zo leuk. Wat heerlijk om te zien dat ze zo blij was en het naar haar zin had. Vind de eerste foto van jullie meisje zo lief, als ze dat toetje eet :-). wat een fijne herinneringen zal deze vakantie geven,. Je foto’s zijn super en ik heb genoten van de Disney foto’s…….ooit ga ik daar ook heen;-)

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 8 september 2015 at 11:19

  Wat heerlijk zeg! Frankrijk is zo leuk en op die familiecampings is er genoeg te doen. Ik heb wel eens wat geboekt bij de concurrent, maar ik denk dat Eurocamp ook zeker een optie voor in de toekomst zal zijn. Jullie verblijf, wauw!!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 8 september 2015 at 10:30

  Zo te zien en lezen hebben jullie het heerlijk gehad, super!

 • Avatar van Channah
  Reply Channah 8 september 2015 at 10:09

  Wat hebben jullie het fijn gehad, leuke foto’s!

 • Avatar van Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla
  Reply Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla 8 september 2015 at 10:05

  De foto’s van Euro Disney zien er magisch uit. Fijn dat jullie een heerlijke vakantie hebben gehad.

 • Avatar van lois71
  Reply lois71 8 september 2015 at 08:35

  Wat een leuke foto’s en fijn dat jullie vakantie zo geslaagd was.
  I love Disney.

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 8 september 2015 at 08:21

  Wat een heerlijk weekje weg. Als ik die foto’s zie, wil ik ook weer eens naar Disney. Ik ben nooit in Parijs geweest, maar wel een aantal keer in Anaheim.

 • Avatar van Sonja Van de Sande
  Reply Sonja Van de Sande 8 september 2015 at 08:06

  Aaaaah kijk die Troelie van jullie nou toch stralen! Je kunt ook aan de foto’s zien dat het er fijn was. Ik ben nog nooit in Disneyland geweest… Ach wie weet als we in de vut zitten!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 september 2015 at 11:06

   Haha, heerlijk meisje is het toch ook he? Ja, ik ben een trotse mama maar ze genoot echt zo van alle indrukken <3

 • Avatar van Dionne Knooren
  Reply Dionne Knooren 8 september 2015 at 07:28

  Aaah, wat leuk om te lezen! Heerlijke foto’s!

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 8 september 2015 at 07:28

  Wat ziet het er daar mooi uit, wat fijn dat jullie zo een goede vakantie hebben gehad. Disney is erg leuk, dat is zo lang geleden dat ik daar was.

 • Avatar van Martine
  Reply Martine 8 september 2015 at 07:22

  Klinkt alsof jullie het heerlijk hebben gehad. Gotta love France!!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 september 2015 at 06:51

  Leuke foto’s van een fijne vakantie!
  Ik hou van Disney en was er lang geleden geweest maar het blijft een magie en wil er graag nog eens naar toe gaan.
  Fijn dat jullie zo genoten hadden en vooral jullie dochter.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 september 2015 at 11:06

   Tsjah, ook dat cliché is waar he.. Als je kindje geniet dan geniet je als ouders ook!

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 8 september 2015 at 06:45

  Wat fijn dat jullie zo’n goede vakantie hebben gehad :-)! Disney is inderdaad zo ontzettend leuk en ook ik begreep dat pas echt toen ik daar was geweest!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.