Lifestyle Media

Boekentips | Snorgids, hannah & Gezond leven doe je zo!

25 september 2015

boekentips
Het is alweer een tijdje geleden dat ik een artikel schreef met boekentips. Dit had er gewoonweg mee te maken dat ik de laatste tijd de rust niet meer kon vinden om te lezen, waardoor dit punt ook al een aantal keer terug is gekomen in mijn ‘maandelijkse persoonlijke doelen’ updates. Er lijkt weer wat vooruitgang in te zitten want ik heb alweer wat boeken verslonden en geef je vandaag drie tips van boeken die ik het aanraden waard vind. Alle drie geen leesboeken, maar meer in de categorie psychologie en gezond leven. Let’s go!

boekentips
Snorgids voor vrouwen van 30+

“Dertigers suffe dozen die balanceren tussen moeke zijn en carrière maken? Tuurlijk, ook. Maar dertigers hebben het verder razend goed voor elkaar. Ze hebben geld, zijn op hun mooist, hebben de beste seks en een brein dat eindelijk goed kan plannen. En een serieus iemand, dat hoef je gelukkig nooit te worden. Het hoe en waarom lees je allemaal in deze Snorgids voor vrouwen van 30+.”

Met mijn 31 jaar behoor ik zeker tot de doelgroep van dit boek en het is dan ook niet gek dat de onderwerpen mij zo aanspreken. Van leuke en interessante weetjes voor en over dertigers tot aan lijstjes en tips om mee aan de slag te kunnen en het welbekende dertigersdilemma en dat alles verpakt in een geweldig leuke schrijfstijl waardoor je regelmatig met een lach op je gezicht zit.

Het zet je even aan het denken, je gaat je eigen leven er misschien net even anders door bekijken en het kan je inspireren om wat dingen aan te gaan pakken die je toch nog graag anders zou willen zien. Klaar met lezen? Vooral doorgeven aan dertigers uit je vriendenkring. Sharing is caring!

Liedewij Loorbach en Maarten van der Schaaf, Uitgeverij Snor, ISBN 9789079961672, €14,95 (verkrijgbaar bij boekhandels en onder andere bij Snor en Bol.com).

boekentips
boekentips


HUID en meer

“De meeste mensen nemen iedere dag een douche, kammen hun haar en dan houdt het op. Maar om de huid gezond, mooi en jeugdig te houden is er meer nodig. Voor de hedendaagse vrouw is het leven druk en hectisch, vaak laat je daardoor essentiële dingen als huidverzorging, goede voeding, sporten en gewoon even fijn ontspannen er bij in schieten. Terwijl dit juist de dingen zijn die ervoor zorgen dat je je mooi en gezond voelt. In dit boek laten we je, samen met experts, zien dat je met een paar kleine aanpassingen in je drukke leven volop kan genieten. Zorg goed voor jezelf en leer hoe je je kwaliteiten zoveel mogelijk kunt uitbuiten.”

Als skincarejunkie hoef ik je niet meer te vertellen hoe belangrijk ik een goede huidverzorging vind, maar ook ben ik steeds meer bezig met een gezondere leefstijl te creëren en dit boek sluit hier goed op aan. Er staat goede, uitgebreide maar niet te statische informatie over de huid en huidverzorging in, maar ook voeding, sport, cosmetische geneeskunde, make-up, haar, gebit en styling komt aan bod. Het totaalpakket dus en dat door experts zoals Monica van Ee, Ralph Moorman en Manon Meijers uitgelegd op een manier waardoor je er gewoon gelijk mee aan de slag wil gaan. Ook wordt het onderdeel ‘huidverzorging bij kanker’ in combinatie met de stichting Look Good… Feel Better onder de aandacht gebracht.

Als je enige interesse hebt in huidverzorging en een gezonde levensstijl dan kan ik je dit boek zeker aanraden om te lezen en het maakt bijvoorbeeld een mooi verjaardagscadeau voor beginnelingen in huidverzorging omdat hier zoveel nuttige informatie en handige tips in te vinden zijn. Over het onderwerp hormonen wil ik zeker nog meer te weten komen, ik vind dit erg interessant en moet dan ook zeker eens meer van Ralph Moorman gaan lezen.

Monica van Ee, Uitgeverij Wedding BV, ISBN 9789491197406, €19,95 (verkrijgbaar bij hannah huidcoaches).

boekentips
boekentips


Gezond leven doe je zo!

“Een lifestyleboek voor iedereen die gezond wil leven. We leiden een druk bestaan, maar zijn meer dan ooit geïnteresseerd in gezond eten en bewust leven. Sven en Jennifer van het populaire blog Voedzaam & Snel ondervonden dat het nog niet meevalt om te bepalen wat nu wel en niet gezond is. Het werd hun passie om dat uit te zoeken en ze deelden die ervaring met hun volgers. En zo kwam er behalve een website ook een lifestyleboek, gebaseerd op hun leefstijl als inspiratiebron voor anderen. Gemakkelijk in je leven in te passen en ook geschikt voor een kleinere beurs.”

Tsjah, het is geen verrassing dat ik dit boek een aanrader vind gezien ik zelf zo bezig ben met leren over voeding en een gezondere leefstijl probeer na te streven. Een boek met gemakkelijke en smakelijke recepten, weekmenu’s en zelfs boodschappenlijstjes maakt dit wel heel erg gemakkelijk! Heel fijn: bij elk recept staat een tabel met de voedingswaarde qua vezels, vitaminen en mineralen.

Maar dit boek biedt meer; van duidelijke, uitgebreide en goede informatie over voeding, beweging en ontspanning, do’s & liever niet’s tot aan een leuke making of/behind the scenes hoe zo’n boek nu tot stand komt en wat er allemaal bij komt kijken. Qua opbouw doet het boek me denken aan Happy Body wat ook een aanrader is en ik er nog regelmatig bij pak voor informatie en recepten.

Jennifer en Sven, Kosmos Uitgevers, ISBN 9789021559391, €19,99 (verkrijgbaar bij boekhandels en onder andere Bol.com).

Welk boek las jij onlangs en vind je een aanrader?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf. Dit artikel bevat een affiliate link.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Pirre
  Reply Pirre 27 september 2015 at 14:32

  Interessant! Ik ken ze alledrie nog niet, thnx voor de tips!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 25 september 2015 at 22:50

  Deze boeken ken ik nog niet, vooral het derde boek over gezond leven, lijkt me een heel goed boek, daar ga ik maar eens naar op zoek en ik ga ook hun site opzoeken.

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 25 september 2015 at 21:05

  Ik ga zeker op zoek naar de snorgids voor veertig plussers ;)

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 25 september 2015 at 18:27

  HUID en meer lijkt me een leuk en interessant boek. Daar sluit het boek ‘Gezond leven doe je zo’ volgens mij perfect op aan. De laatste tijd heb ik me wat meer verdiept in voeding (vitamines, vezels en minder suikers). Zo leerzaam wat voeding met je doet. Bedankt voor de leuke tips!

 • Avatar van inspiredbylifee
  Reply inspiredbylifee 25 september 2015 at 16:07

  Ik ken ze alledrie nog niet, heb nooit interesse getoond in zulke boeken haha

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 25 september 2015 at 12:28

  Oh ik ken ze alle drie niet, ben benieuwd!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 25 september 2015 at 11:23

  Die snorgids lijkt mij erg vermakelijk :)

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 25 september 2015 at 09:56

  De drie boeken lijken mij allemaal interessant om te lezen. Ik ben zelf ook boven 30 dus de tips zijn altijd handig, wie weet wat je van kunt leren.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 25 september 2015 at 07:17

  Ben er nu na dit artikel gelezen te hebben zo nieuwsgierig naar.
  Het klinkt allemaal goed en het zijn mooie boeken.

  Fijne dag Xoxo

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 25 september 2015 at 06:54

  Ik ken alle drie de boeken (nog) niet. HUID en meer lijkt me een leuke!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.