Beauty

Natural Beauty | BoHo Cosmetics

17 september 2015

boho cosmetics
Oh yes, ik ben de laatste tijd weer meer natuurlijke merken aan het ontdekken en wat blijf ik dat toch leuk vinden! Het van oorsprong Franse merk BoHo Cosmetics heeft natuurlijke en biologische verzorgingsproducten in het assortiment, maar ook duurzame make-up geïnspireerd op de flower power stijl van de jaren ’60. Ik probeerde een paar producten uit. Lees verder voor meer informatie, foto’s, swatches, reviews en een full face look.

Zoals ik al eerder vertelde is de make-up geïnspireerd op de flower power periode, waar de eenheid met de natuur centraal stond. Iets wat je in de producten terug ziet qua kleurgebruik. De make-uplijn van BoHo Cosmetics is flink uitgebreid qua verschillende producten – zoals  foundation, eyeliner, lipproducten, oogschaduw en mascara – maar het assortiment in verschillende kleuren en tinten had wat mij betreft net wat uitgebreider gemogen. Zo is er op dit moment namelijk geen passende foundation, concealer en poeder voor mijn lichte huid te vinden, de lichtste tint was namelijk helaas wat te donker en te warm/geel. Wel slaagde ik met de onderstaande producten :)

De verpakkingen van de producten zijn gemaakt van karton, een recyclebaar product wat een leuke look & feel geeft met als enig nadeel dat bijvoorbeeld de lipstick en de blush net niet helemaal goed afsluiten. De producten op een donkere en koele plaats bewaren dus!

boho cosmetics
De blush in de kleur 02 Beige Malba (4,5g, €11,70) heeft een frisse perzikkleur en een matte finish. De pigmentatie is mooi op te bouwen tot het gewenste effect. Er is onder andere olijfolie en abrikozenpitolie aan toegevoegd waardoor je huid ook nog eens verzorgd wordt tijdens het dragen.

boho cosmetics
De lipstick in de kleur 304 Capucine (3,5g, €9,95) heeft een frisse koraalkleur en een subtiele satijnen finish. Er zitten natuurlijke oliën in verwerkt zoals abrikozenpitolie, grapefruitolie en rozenbottelolie en dat voel je. De lipstick voelt namelijk eerder aan als een lippenbalsem en dat terwijl hij wel een goede pigmentatie heeft. De kleur blijft met gemak een paar uurtjes mooi op de lippen, maar even bijwerken na een hapje en een drankje is wel aan te raden.

boho cosmetics
De green liner eyeliner in de kleur 03 Blue (3ml, €10,90) heeft een frisse middenblauwe kleur en droogt mat op. De kleur is eventueel nog op te bouwen door middel van meerdere laagjes naar donkerblauw en blijft redelijk goed op z’n plek zitten. Een huil- of regenbui overleeft hij niet, maar gedurende een normale dag blijft hij goed zitten zonder te vervagen of te ‘stempelen’ op het ooglid. Het kwastje is redelijk hard waardoor je gemakkelijk een strak lijntje kan zetten.

boho cosmetics
boho cosmetics
De make-up bevat alleen natuurlijke ingrediënten en geen siliconen, parabenen of andere chemische toevoegingen, zelfs de verpakkingen zijn compleet recyclebaar en het is nog goed betaalbaar ook. Zeker een aanrader als je op zoek bent naar een natuurlijk make-upmerk dus!

De producten van BoHo Cosmetics zijn verkrijgbaar bij Heavenly Pure, een webwinkel met uitsluitend biologische en natuurlijke huid- en haarverzorgingsproducten.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Romina ☺️ (@DaintyRibbons)
  Reply Romina ☺️ (@DaintyRibbons) 18 september 2015 at 13:20

  Ik heb deze blush ook en ben er heel blij mee! Hij is wel vooral geschikt voor hele lichte huidjes want nudat ik nog ietsje bruiner ben zie je hem niet echt bij mij :D Maar voor op de lichte huid (voor mij in de winter dus) is hij perfect voor elke dag ^^

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 17 september 2015 at 22:11

  zelf gebruik ik ook wel regelmatig een aantal producten van BoHo cosmetics en ze zijn echt geweldig mooi…de green liner kon ik nog niet en vind ik er super mooi en goed uitzien….ook de verpakkingen zijn echte toppertjes, en heel apart…

 • Avatar van Sara
  Reply Sara 17 september 2015 at 22:08

  Ik vind vooral de blush echt heel erg mooi. Ik heb zelf ook zo’n bijna nude perzik kleurige blush van Miss Sporty en dat is toch echt een van mijn favorieten!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 17 september 2015 at 21:29

  Wat een mooie producten. Je hebt er een hele mooie look mee gemaakt, je bent zo mooi.

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 17 september 2015 at 13:53

  Die lipstick staat jou zo wonderschoon. Dat blauw van die eyeliner, dat kun jij ook echt hebben. Blauw staat mij bijvoorbeeld echt niet op mijn ogen.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 17 september 2015 at 12:58

  Oh die lipstick ziet er prachtig uit. Een heel fijne zachte kleur. Staat je mooi :)

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 17 september 2015 at 11:51

  Wat zien de producten er goed uit, die lipstick staat je heel mooi

 • Avatar van YuSt
  Reply YuSt 17 september 2015 at 11:04

  Ik ken BoHo al wel van naam en ook producten gezien. Erg mooi, hoop snel wat te kunnen kopen.

 • Avatar van Nathalie | insideandout.nl
  Reply Nathalie | insideandout.nl 17 september 2015 at 10:47

  Oh ik ga deze post saven om nog eens goed te kijken naar het merk en die webshop!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 17 september 2015 at 10:38

  De liner lijkt mij erg mooi

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 17 september 2015 at 09:22

  Oh wauw! Mooie producten, staat je super!

 • Avatar van Bianca|pinkit (@BlogsvanBianca)
  Reply Bianca|pinkit (@BlogsvanBianca) 17 september 2015 at 07:58

  Vooral de lipsticks en nagellak van BoHo vind ik erg fijn en mooi om te gebruiken x

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 17 september 2015 at 07:17

  Wat is de lipstick mooi zeg, staat je erg goed!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 17 september 2015 at 06:59

  Dat ziet er goed en zeer betaalbaar uit!
  Mooie overzichtelijke webshop waar dit verkocht wordt.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.