Beauty

Contourles bij Make-up Studio

20 september 2015

make-up studio
Alweer even geleden werd ik door Make-Up Studio uitgenodigd om in hun Brand Store in Amsterdam plaats te gaan nemen in de stoel en onder handen te worden genomen door een make-up artist. Je bent nooit te oud om iets nieuws te leren, dus toen ik er afgelopen donderdag was hebben we dan ook eerst gekeken waar ik graag meer over wilde leren en we kwamen uit op contouren/shapen. Hoe en waar kan je nu het beste je gezicht wat donkerder maken en waar nu net iets lichter om het gezicht meer vorm te geven en subtiel wat slanker en langer te laten lijken of flaws minder op te laten vallen? Ik pas de techniek regelmatig bij mijzelf toe, maar het echt eens door een professional uitgelegd te krijgen op je eigen gezicht is toch wel heel erg fijn èn gaf een prachtig resultaat!

make-up studio
make-up studio
make-up studio
De Make-Up Studio brand store aan de Heiligeweg in Amsterdam is echt een prachtige zaak waar het hart van een make-upliefhebber sneller van zal gaan kloppen. Niet alleen kan je er verschillende workshops volgen die zelfs op de foto vastgelegd en/of op video opgenomen kunnen worden, ook kan je er lekker shoppen. Ze hebben meer dan 200 kleuren oogschaduw, 150 kleuren nagellak, 140 lipkleuren, 40 blushes, meer dan 100 kleuren foundation en veel keuze in mascara’s, eyeliners en eigenlijk alles wat je je maar kan bedenken. Daarnaast hebben ze ook nog tools zoals kwasten, valse wimpers, opbergproducten en meer. Als je hier niet kan vinden waar je naar op zoek was dan weet ik het ook niet meer ;)

make-up studio
Zo kwam ik binnen. Compleet doorweekt door de regen en een vrachtwagenchauffeur die een berg water uit de plas over me heen kiepte. Gelukkig kon ik er zelf nog om lachen, maar een hele dag rondlopen terwijl je tot op je huid doorweekt bent bleek achteraf iets minder fijn voor mijn lijf :(

Maar goed. Ik had zelf een neutrale basis aangebracht zonder opvallende blush of lipsticks en had het accent meer op mijn ogen gelegd. Door de regen was de ooglook ook eigenlijk het enige wat echt goed was blijven zitten, dus we besloten hier verder niet aan te komen maar te gaan voor een mooie basis en de contourles. Omdat door de weersomstandigheden mijn huid een stuk roder wordt bracht MUA Deborah eerst een groene concealer gemengd met een dagcrème aan over mijn gezicht als een basis waardoor er veel minder roodheid gecorrigeerd hoefde te worden met een foundation. Het was bizar hoe goed dat opviel en ik heb de groene concealer meegekregen om ook thuis mee aan de slag te kunnen gaan.

make-up studio
make-up studio
make-up studio
Ze bracht na de basis eerst met shapingcream in verschillende kleuren de lijnen aan die bij de vorm van mijn gezicht passen en dat gebeurde best heftig. Met een vochtig sponsje (een soort beautyblender) werkte ze dit vervolgens wat uit en ging daarna met een lichte foundation aan de slag om het één geheel te maken terwijl je wel subtiel de lijnen van de shapekleuren bleef zien. Daarna versterkte ze de lijnen nog met contourkleuren in poedervorm waarmee ze gelijk de foundation afpoederde. Een lipstick, blush en highlighter verder en ’tadaaa!’ het eindresultaat.

Wat een verschil he? Ze heeft mijn neus een beetje meer vorm gegeven, mijn jukbeenderen, langs de haargrens, langs de kaaklijn en mijn kin en het geheel werd zo door middel van make-up subtiel wat meer in proportie gebracht. Ik ben heel erg blij met deze persoonlijke les en ik ga de techniek zeker vaker toepassen, het geeft het gezicht net wat meer en is perfect voor bijvoorbeeld feestjes (of iets subtieler gewoon voor overdag). Bedankt Make-Up Studio voor deze toffe ervaring!

DSC02607
Oh, naast dat ik wat producten van Make-Up Studio mee kreeg had ik die dag eerder nog een perspresentatie van Dermalogica waar ik een nieuw product mee kreeg (hier kom ik zeker nog op terug met een artikel binnenkort) en kon ik me niet inhouden toen ik langs The Body Shop, KIKO en Lush liep.. Ik ben erg blij met m’n nieuwe aanwinsten en je zal ze nog voorbij zien komen in artikelen met reviews en dergelijke ♥

Welke make-up techniek zou jij graag nog eens meer onder de knie willen krijgen?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 22 september 2015 at 00:45

  Het staat je prachtig. En zo balen dat je helemaal natgerend was. Hopelijk ben je niet ziek geworden

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 september 2015 at 10:51

   Lief :) Gelukkig niet ziek geworden!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 21 september 2015 at 23:00

  Shapen kan inderdaad zo’n prachtig effect hebben

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 20 september 2015 at 21:11

  Wat balen dat je zo nat aankwam, daar kun je zo koud en ellendig van worden. Gelukkig kreeg je een warm onthaal en zie je er geweldig uit en het is zo mooi gedaan. Wat een mooie foto’s van de winkel. Shapen en contouren vind ik lang niet mooi bij iedereen, het is vaak té.
  Zelf zou ik graag eens echt goed willen leren hoe ik mijn wenkbrauwen kan doen en een beetje shapen zou ik ook graag willen leren ;-)

 • Avatar van mijke
  Reply mijke 20 september 2015 at 19:54

  Mooi. En ik ben heel benieuwd hoe je je wenkbrauwen zo mooi krijgt! Mij lukt dat nooit :/

 • Avatar van easydailyfood
  Reply easydailyfood 20 september 2015 at 17:23

  Wauw ziet er echt mooi uit! Doe het zelf altijd heel lichtjes met een beetje bronzing poeder. Maar dit vliegt zo van je gezicht af. Ziet er echt goed uit!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 september 2015 at 10:06

   Ik was altijd te angstig dat het ’te’ zou zijn, maar heb nu geleerd en gezien dat het best wat meer aangezet kan/mag worden. Nu nog op zoek naar de perfecte creamy shaping/contour kleur!

 • Avatar van Hennie
  Reply Hennie 20 september 2015 at 12:00

  Zeg dame, als jij nog meer afvalt, dan klopt je domeinnaam straks niet meer!

  Ontopic: Prachtig resultaat. Ik was nooit zo van het shapen, maar sinds kort zijn mijn contourkit en mijn RL sculpting brush mijn BFF’s. Binnen anderhalve minuut een resultaat onder de noemer: wat God niet geeft, geeft Sleek wel.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 september 2015 at 10:06

   Haha, nou geloof me: er is nog een laaaaaaange weg te gaan.. En precies: met make-up kan je zoveel, echt leuk om mee te spelen!

 • Avatar van Rochella
  Reply Rochella 20 september 2015 at 11:03

  Wat een leuke ervaring. Ben dol op make-up

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 20 september 2015 at 10:28

  Ik vind dat contouren prachtig, maar wel echt te veel gedoe. Als je nou Kim K heet en een persoonlijke visagist hebt…. a la. Ik zou mijn wenkbrauwen opmaken echt onder knie willen krijgen. Hoe vaak het me uitgelegd is, het lukt me nooit zo goed om het zelf te doen :(

 • Avatar van AA Beautyaddicts
  Reply AA Beautyaddicts 20 september 2015 at 09:42

  Contouren blijft lastig inderdaad, ik vind mn wenkbrauwen ook altijd een hele klus, daar ben ik eigenlijk nooit tevreden over

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 20 september 2015 at 08:54

  *Grmbl* vrachtwagenchauffeurs. Waarschijnlijk heeft die man de grootste lol gehad. Jij ook zo te lezen, maar het lijkt mij toch minder prettig voor mijn lichaam als deze afkoelt. Maar, je hebt verder wel een een hele toffe workshop gehad! Shapen en contouren zou ik ook ooit nog eens graag willen leren. Al heb ik daar geloof ik het geduld niet voor, haha! Je ziet er prachtig uit, meid! Fijne zondag.

  • Avatar van Beautyjuf
   Reply Beautyjuf 20 september 2015 at 08:55

   Oh, er schiet me nog iets te binnen! Ik weet dat jij nieuwsgierig was naar hoe de producten van de vernieuwde lijn van Andrélon mij zouden bevallen. Er staat een review online op mijn blog.

   • Avatar van Desirée
    Reply Desirée 21 september 2015 at 10:09

    Dankje voor de update, leuk om te lezen en wat een mooie ‘eindresultaatfoto’!

    • Avatar van Beautyjuf
     Reply Beautyjuf 23 september 2015 at 16:22

     Dankjewel voor het lieve compliment!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 september 2015 at 10:09

   Ach, karma bezorgt hem vast een lekke band ;) Dankjewel voor je compliment!

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 20 september 2015 at 08:22

  Wauw, prachtige look! Ik zou ook nog eens graag goed willen leren shapen EN een hele mooie smokey eye maken :-)!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 september 2015 at 07:26

  Prachtige look!

 • Avatar van PinkFairy
  Reply PinkFairy 20 september 2015 at 06:45

  Wat mooi! Zo’n shaping cream lijkt mij wel handig. Ben ook benieuwd naar je Kiko aankoopjes :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.