Lifestyle Media

De 8 leukste en gratis beauty apps

6 september 2015

leukste beauty apps

Ik blijf stiekem diep van binnen ergens een nerdy achtig type, want ik vind het enorm leuk om met gadgets en apps bezig te zijn. Wat is echt leuk, wat werkt, wat is gewoon fun en waar kan je echt iets mee.. En dan natuurlijk vooral op beautygebied! Ik verzamelde de 8 leukste èn gratis beauty apps voor iPhone en Android voor je.

De meeste apps hieronder zijn Amerikaanse apps voor iPhone, zoals bijvoorbeeld de nieuwste iPhone 6s, maar omdat ze Engelstalig zijn kan je er alsnog fijn mee ‘spelen’. Have fun!

leukste beauty apps

1. ShadeScout – Makeup color search & real time virtual makeovers (FaceCake Marketing Technologies)
Deze app voor iPhone (edit: èn Android!) geeft je niet alleen de mogelijkheid om elke kleur make-up op een foto van jezelf uit te proberen, maar heeft nog een wel heel erg leuke mogelijkheid. Je kan er namelijk een make-upproduct in èlke specifieke kleur die je maar wil mee zoeken. Een toffe tas waar je een matching lipstick bij zoekt? Je maakt een foto van de tas, upload deze en er wordt naar matchende producten gezocht in samenwerking met Pantone, dus dat zit wel goed!

2. Sephora Pocket Contour Class (voor iPhone)
Contouren is helemaal hot maar behoort wel tot één van de lastigste dingen om bij jezelf te doen. Met deze app upload je een foto van jezelf, waarna de app je gezichtsvorm bepaalt en je stap voor stap uitlegt waar en hoe je moet contouren en highlighten.

3. Makeup (ModiFace)
Deze app voor Android geeft je keer op keer een ultieme make-over. Na het uploaden van je foto kan je aan de slag met het veranderen van je haarkleur, make-up, oogkleur, celebrity hairstyles, sieraden, zonnebrillen en meer en er zitten ook wat handige photoshopopties in verwerkt.

4. Bellashoot (voor iPhone)
Deze app is er eentje voor de die hard beautyliefhebbers en zit bomvol beauty tips, make-up tutorials, haarstijlen voor inspiratie, nailartfoto’s, how-to’s en reviews van bloggers. Een soort Pinterest-achtige layout waar je uren zoet mee bent en jeukende vingers van krijgt om aan de slag te gaan.

5. Indulge, the nail snob app (Velisto LLC)
Deze app voor iPhone is dè app voor nagellakfans en –verzamelaars. Je kan er elke kleur nagellak mee vastleggen door middel van een foto met naam, swatches, foto’s en meer waardoor je een online databank van al je nagellakken (of alle die je nog op je wishlist hebt staan) krijgt en je nooit meer hoeft te twijfelen of je een bepaalde nagellak al hebt als je weer eens staat te twijfelen bij een rek.

6. Spiegel (mmaps mobile voor Android)
Deze app is eigenlijk heel erg simpel, maar wel heel erg handig. Het maakt namelijk van je front camera een spiegel waarbij je de belichting aan kan passen en in kan zoomen. Handig om bijvoorbeeld lenzen mee in en uit te doen, een kriebelend haartje in je oog op te speuren of je make-up bij te werken.

7. Nailsnaps
Nu nog alleen voor iPhone, maar ze zijn bezig met een Android versie. Dit is echt TE tof voor woorden en ik ben hier dan ook erg enthousiast over ♥ Je kent het wel dat je een geweldige print op iets hebt, een foto hebt gemaakt van een prachtige zonsondergang of een mooi moment? Met deze app kan je hiervan in enkele tellen nagelstickers ontwerpen die je vervolgens kan bestellen en op je nagels kan plakken. In bovenstaand filmpje zie je de precieze werking.

8. Plum Perfect (ColorModules INC)
Deze app voor iPhone is er nog zo eentje waar je eigenlijk niet zonder kan als je op zoek bent naar de juiste kleuren voor jouw huid- en haartype. Door middel van een foto van jezelf wordt er bepaald welke ondertoon je huid heeft, wat je haartype is en daarmee worden erg veel tips en kleuren aangeraden van make-upproducten die je vervolgens ook nog live op jezelf kan uitproberen.

Ik denk dat je met deze apps wel even zoet bent..

Wat is jouw top 3 apps op je telefoon waar je niet zonder kan?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

balkje-nieuwe-layout

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Henriette
    Reply Henriette 20 oktober 2017 at 10:13

    Coole lijst! Dat Nailsnaps ben ik erg benieuwd naar!

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 8 september 2015 at 00:00

    Wat een leuke app is dat met die nagelstickers. Denk dat ik mijn vriendin met Iphone eens een keer heel lief moet aan kijken ;-)

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 7 september 2015 at 07:20

    Wat fijn dat je zoiets handigs met ons shared.
    Heb géén iPhone.
    Hoop dat er ook wat via de google play store kan.

    Xoxo

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 7 september 2015 at 09:38

      Er zijn helaas voor de iPhone echt meer en leukere apps te vinden, maar heb m’n best gedaan ook een paar voor Android in het artikel te noemen waar je je hopelijk ook wel even mee kan vermaken :)

  • Avatar van Femke
    Reply Femke 6 september 2015 at 19:58

    Wat een toffe apps, ik kende ze geen van allen en ga er zeker een aantal downloaden :-)!

  • Avatar van Michelle Kaiser
    Reply Michelle Kaiser 6 september 2015 at 18:41

    Nou ja allemaal voor iPhone bijna.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 7 september 2015 at 09:40

      Er zijn helaas voor de iPhone echt meer en leukere apps te vinden, maar heb m’n best gedaan ook een paar voor Android in het artikel te noemen waar je je hopelijk ook mee kan vermaken :)

  • Avatar van Pirre
    Reply Pirre 6 september 2015 at 17:01

    Ahhh, leuk! *gaat ze meteen uitproberen* :D

  • Avatar van Simone
    Reply Simone 6 september 2015 at 15:35

    Haha, wat een leuke apps. Ik ga thuis maar eens kijken of ik er wat kan downloaden.

  • Avatar van Simone Boekhoud
    Reply Simone Boekhoud 6 september 2015 at 14:29

    Echt hartstikke leuke apps op beautygebied! Maar weet je wel zeker dat de naam van de eerste app klopt, ShadeScout, want op m’n iPhone krijg ik het niet gevonden.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 7 september 2015 at 09:41

      Jazeker, dit is de site waar je hem in de AppStore en in Google Play kan downloaden: http://www.shadescout.com/ :)

      • Avatar van Simone Boekhoud
        Reply Simone Boekhoud 7 september 2015 at 12:01

        Hi Desiree, bedankt voor je reactie, Door jouw link kwam ik er wel nu alleen staat erbij dat deze app momenteel niet beschikbaar is in de Nederlandse App Store. Vandaar dat ik de app dus niet kon vinden ;)

        • Avatar van Desirée
          Reply Desirée 7 september 2015 at 16:17

          Ahhh, hoop dat hij er snel tussen zal staan!

  • Avatar van Julie
    Reply Julie 6 september 2015 at 12:29

    Leuk lijstje! Er zitten een paar erg handige apps bij, alleen heb ik helaas geen iPhone! :-)

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 7 september 2015 at 09:42

      Zo jammer dat daar meer en leukere apps voor te vinden zijn he, loop ik met mijn Android ook altijd tegenaan. Maar er zitten ook enkele tips voor Android tussen :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.