Eten & drinken

De Allerhande Box maaltijdbox

21 september 2015

allerhande box maaltijdbox
Dit is geen gesponsord artikel, ik wil gewoon graag onze ervaring/review delen met de Allerhande Box maaltijdbox van Albert Heijn. De maaltijdboxen vliegen je tegenwoordig om de oren. Zo heb je Hello Fresh, Marley Spoon, de Mathijs Maaltijdbox en is er sinds kort ook de Allerhande Box van supermarktketen Albert Heijn. Wij hebben de Hello Fresh box al een keertje uitgeprobeerd en nu was dan de Allerhande Box aan de beurt. Leuk om te kunnen vergelijken met elkaar! Ook geef ik je een tip hoe je meer uit de box kan halen, wat redelijk scheelt qua aanschaf. Lees verder voor meer informatie, foto’s van de recepten en onze ervaring.

allerhande box maaltijdbox
De Allerhande Box is een maaltijdbox vol verse producten voor drie keer avondeten voor twee of voor vier personen. Ik ben normaal best creatief in de keuken, maar vind de maaltijdboxen vooral een uitkomst als je weet dat je een drukke week hebt met minder tijd om te koken waardoor je anders sneller grijpt naar minder gezond eten. Met zo’n box krijg je alle ingrediënten in huis voor gezonde maaltijden èn probeer je zo nog eens wat uit wat je anders misschien niet snel zal maken. Vaak staan de maaltijden uit boxen als deze ook nog eens snel op tafel. Heel fijn!

En dan gelijk de tip. Als je met z’n tweeën bent kost de box voor drie keer avondeten €35,00, wat neerkomt op €11,67 per maaltijd. De box met dezelfde drie maaltijden maar dan voldoende voor 4 personen kost €49,00. Als je het niet erg vindt om twee avonden achter elkaar hetzelfde te eten kan je hier dus 6 avonden van eten, wat neerkomt op €8,16 per maaltijd. Dit hebben wij zelf ook gedaan en het is echt voldoende om het te verspreiden over meerdere avonden. Zo scheelt het je ongeveer €3,50 per maaltijd èn heb je gelijk voor bijna een week avondeten in huis. Wel even goed opletten met wat je in de vriezer moet leggen qua vlees ;)

De Allerhande Box wordt trouwens gratis bij je thuisbezorgd tot in je keuken.

allerhande box maaltijdbox
De eerste maaltijd was de romige penne met champignons en Italiaanse kaas. Alhoewel ik echt geen liefhebber ben van teveel rucola, walnoten en van gorgonzola maakte het geheel toch een heel lekker gerecht wat in een kwartier op tafel stond. Het was eigenlijk de bedoeling dat je van de notenmix, tomaatjes en rucola een salade maakte voor ernaast maar wij besloten het allemaal door de pasta te verwarmen.

Gelukkig kan je vooraf zien welke maaltijden jouw bestelde box zal bevatten, want mocht je nu iets echt niet lekker vinden dan kan je de box even overslaan en die van een weekje later pakken bijvoorbeeld. Eén kanttekening bij dit gerecht: de penne had van ons een volkoren- of bijvoorbeeld speltvariant mogen zijn, wat het wat gezonder zou maken.

allerhande box maaltijdbox
De tweede maaltijd waren Mexicaanse tostada’s met biefstuk en guacamole, een Mexicaans feestje op tafel dus! Aangezien ik minder koolhydraten eet liet ik de tostada’s aan Paul over en ging ik zelf voor de lekkere bonen, maïs en courgettemix, de zelfgemaakte guacamole, een biefstukje, wat feta kaas (zelf toegevoegd) en crème fraiche wat echt heerlijk was bij elkaar. Helemaal geen opmerkingen hierbij, het was echt heerlijk :) Het gerecht stond in zijn geheel in een half uurtje op tafel vanwege het voorbereiden/snijwerk van onder andere de guacamole.

allerhande box maaltijdbox
Het laatste gerecht waren de Franse kiprolletjes met verse groenten en vinaigrette. Een soort van aardappels-groenten-vlees, maar dan net anders! Een lekkere groentemix van haricots verts en prei welke je aanmaakt met een citroen-mosterd-vinaigrette, over gekookte Gourmandine aardappeltjes in schil en kip met tijm gerold in ontbijtspek. Ook weer een heerlijke combinatie en zeker deze frisse vinaigrette voor over groente ga ik onthouden.

Zoals je vast al tussen de regels door kon lezen hadden wij geen verkeerde ervaring met de Allerhande Box dus. Het is fijn dat alle gerechten compleet afgeleverd worden inclusief bepaalde kruiden(mixen) die je misschien niet standaard in huis hebt zodat je enkel producten als olie, azijn, peper en zout hoeft toe te voegen, de gerechten waren heerlijk van smaak en het was leuk weer eens wat anders op tafel te hebben staan. Zeker voor herhaling vatbaar!

Heb jij ervaring met een maaltijdbox? Spreekt het concept ervan jou aan?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Miriam - NailTalk
  Reply Miriam - NailTalk 24 september 2015 at 12:21

  Voor mij alleen niet echt te doen qua prijs, maar zou het zo graag eens proberen! Ziet er goed uit!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 21 september 2015 at 23:35

  Wat ziet het er lekker uit zeg. Ik heb nog geen ervaring met dit soort boxen en het lijkt me echt ideaal, mede door mijn gezondheid, maar de prijs ligt me nu nog te hoog.
  Maar, als ik jou tip neem van twee dagen hetzelde eten word het anders….. stel dat ik de twee persoonsbox zou nemen, dan zou ik dus 6x kunnen eten, ik vind het niet erg om twee keer hetzelfde te eten….Dan heb je ineens een heel ander kostenplaatje en dat is fijn, ik ga me er even in verdiepen :-)

 • Avatar van Barbera
  Reply Barbera 21 september 2015 at 22:59

  Niks voor ons, we eten vaker aardappels dan gemiddeld en die zitten er niet vaak genoeg in. Bovendien kies ik liever zelf mijn groentes uit, qua versheid e.d. Vind het ook erg duur, de losse ingrediënten gewoon kopen in de winkel zou veel goedkoper zijn dan tezamen in de box, zo las ik laatst. En de voorgeschreven maaltijden zijn minder gezond dan die ik zelf maak (met volkoren pasta e.d.). Maar ieder zijn keuze….

 • Avatar van AA Beautyaddicts
  Reply AA Beautyaddicts 21 september 2015 at 22:09

  Wat een lekkere recepten! Het is voor mij als student wat duur, maar het ziet er wel heel goed uit!

 • Avatar van Pirre
  Reply Pirre 21 september 2015 at 21:07

  Als ik een maaltijdbox zou ontvangen zou ik waarschijnlijk de helft niet lusten hihi. Niet echt iets voor mij dus, maar die gerechten hierboven zien er echt heerlijk uit! Leuk artikel :)

 • Avatar van beautytalkblog
  Reply beautytalkblog 21 september 2015 at 19:07

  Ziet er heerlijk uit! Wij gebruiken nu 2 weken de Hellofreshbox. Ik vind het gewoon super dat ik niet meer hoef na te denken wat ik de komende week ga eten. Ik hoef ook niet naar de winkel, alles wordt netjes geleverd en mijn man en ik maken alles samen klaar (gezellig, toch?) En het is lekker gevarieerd ..
  Dus ja, ik ben fan van zo’n boxen :)
  Liefs,
  Eefje

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 21 september 2015 at 18:12

  Ah wat ziet dit er ongelofelijk lekker uit, wat tof! <3

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 21 september 2015 at 17:16

  Mijn vriend heeft nog een cadeaubon liggen van de Hellofreshbox. Ik ben erg benieuwd hoe dat zal zijn. We hebben een link waardoor we kunnen zien wat erin zit per week en zijn aan het kijken wanneer het lekkere dingen bevat. Hij is iets lastiger met eten omdat hij geen kaas lust en allergisch is voor champignons. De Allerhande box ziet er goed uit zeg. Leuke gerechten!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 21 september 2015 at 16:55

  Het ziet er erg lekker uit. Zouden we dit ook in België hebben bij de AH?

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 21 september 2015 at 16:51

  Wat een fijne tips. Ik heb nog nooit iets via zo’n box geprobeerd maar als ik dat eens van plan ben pak ik dit artikel er weer eens bij!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 21 september 2015 at 14:59

  Dit ken ik nog niet maar de maaltijden zien er zo heerlijk uit.

 • Avatar van brenda
  Reply brenda 21 september 2015 at 14:46

  Ziet er allemaal heerlijk uit, maar ben net met paleo begonnen (geen brood, zuivel, pasta of rijst) en dan ben je al snel klaar. Jammer dat ze daar geen boxen voor maken!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 september 2015 at 15:08

   Dat zou inderdaad een uitkomst zijn!

 • Avatar van Teddy
  Reply Teddy 21 september 2015 at 14:26

  Ik heb er zelf nog geen ervaring mee, maar ik vind het wel een super leuk idee!

 • Avatar van BEAU
  Reply BEAU 21 september 2015 at 14:12

  Ik heb zelf nog geen ervaring met de maaltijdbox, de maaltijden zien er wel heerlijk uit vooral de laatste ;)
  Ik zou bijvoorbeeld wel een maaltijdbox willen hebben met bijv. alleen maar calorie-arme maaltijden.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.