Lifestyle

Feel good tip | Stuur eens wat vaker een kaartje

14 september 2015

kaartwereld
Let’s be honest
, wanneer was voor jou de laatste keer dat je zomaar een leuk kaartje ontving of zelf verstuurde? Ik vind het heel erg jammer dat we in dit digitale tijdperk en de tijd van ‘sociale media’ we op dit vlak eigenlijk net wat minder sociaal lijken te worden. We feliciteren iemand via Facebook, Twitter of bijvoorbeeld WhatsApp en met verjaardagen of ziekte en zelfs met de feestdagen spreken we ook onze wensen voor de ander vaak online toe. Heel soms nog met een online kaartje via de e-mail, maar een fysiek kaartje bij de post komt bijna nooit meer voor.

En dàt is iets wat ik persoonlijk heel erg jammer vind. Ik kan het dan ook vaak niet laten om even een kaartje te sturen naar iemand die niet lekker in zijn/haar vel zit of om bijvoorbeeld te feliciteren met zijn/haar verjaardag of een geboorte en stuur dan ook vaak nog een kleinigheidje mee om het af te maken. Zeker als je wat verder van je familie of vrienden af woont voelt het dan toch alsof je er toch echt even ‘bij’ bent als je niet langs kan gaan. En zelf vind ik het ook veel en veel leuker om een echt kaartje in handen te hebben! Leuk om te zien, te lezen en neer te zetten :)

Ik vind het dan ook een erg leuke ontwikkeling dat je vaak bij kaartjes ook andere dingen mee kan laten sturen zoals bloemen, chocolade, wijn, beautyproducten of zo’n leuk armbandje zoals van de foto bovenaan dit artikel. Dit armbandje en de leuke Groei & Bloei kaart (stop het groeipapiertje in aarde, geef het water en wacht tot er wilde bloemen beginnen te groeien) zijn van Kaartwereld waar ook veel meer andere leuke kaartjes en cadeautjes te vinden zijn.

Van die random acts of kindness is sowieso iets waar ik erg van hou. Even ‘zomaar’ een kaartje, kleinigheidje, bloemetje, fijn verwenproduct of zoiets tussendoor geven. Gewoon omdat je het fijn vindt dat de ander in je leven is en/of iemand die wel een opstekertje kan gebruiken. Of op straat door middel van een lach naar iemand, een opgewekt ‘Goedemorgen!’ of een deur open te houden.. Allemaal dingen die mij een instant feel good gevoel geven ♥

Ben jij meer van de online berichtjes of ook meer van de fysieke post?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

balkje-nieuwe-layout

Reacties op dit artikel

 • Avatar van smilingbeauties
  Reply smilingbeauties 2 oktober 2015 at 23:36

  Helemaal mee eens! Ik stuur graag een echt kaartje en ontvang ze net zo graag! Ik verstuur met kerst sowieso altijd kaartjes, en krijg er dan ook een deel terug. Door de rest van het jaar, verstuur ik ook kaartjes met bijv verjaardagen of een hart onder de riem, maar dat doen toch nog maar weinig mensen tegenwoordig

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 15 september 2015 at 18:56

  Het follow your dreams kaartje lijkt mij erg leuk voor zomaar

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 14 september 2015 at 23:14

  Echte post versturen en krijgen is het leukste wat er is. Iedere week verstuur ik gemiddeld 5 kaarten weg. Naar mensen die jarig zijn, ziek zijn, gewoon zomaar of om iemand te laten weten dat ik blij met ze ben. Vind het heerlijk om te doen, doe dit echt al jaren en het blijft leuk.

 • Avatar van Dana
  Reply Dana 14 september 2015 at 22:47

  Ik vind het ook een beetje jammer dat ”old school post” een beetje aan het verdwijnen is. :(

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 14 september 2015 at 20:40

  Kaartjes sturen via de post blijf ik altijd wel doen. Alleen los ik het ook wel vaker digitaal op (door te bellen, social media is meer voor kennissen) want ik ben wel eens te laat voor een fysieke kaart. Ik stuur graag bedank kaarten, kerstkaarten en natuurlijk verhuis en verjaardagskaarten.

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 14 september 2015 at 20:23

  fysieke post is vaak zo leuk om te krijgen, en ik moet eerlijk bekennen op de een of ander manier zegt het mij ook veel meer dan online…terwijl dat waarschijnlijk nergens op slaat, het gaat om het idee dat iemand aan je denkt

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 14 september 2015 at 20:20

  Een online berichtje is natuurlijk heel makkelijk; Toch probeer ik vaak een kaartje te sturen, wel een kaartje die ik met de Hallmark app heb gemaakt, dus de tekst is dan alsnog met de computer. MAAR, ik vind dit al een heel stuk leuker en persoonlijker!

 • Avatar van Laura Vink
  Reply Laura Vink 14 september 2015 at 19:40

  Ik ontvang ook graag kaartjes en stuur ze zelf ook wel met enige regelmaat. Maar ik moet wel bekennen dat dit kaartjes zijn die ik dan weer digitaal verstuur, omdat ik dan niet naar de brievenbus hoef te lopen ;)

 • Avatar van My happy kitchen
  Reply My happy kitchen 14 september 2015 at 18:00

  Ik vind een kaartje sturen (en krijgen!) nog steeds super leuk. En helemaal als er een klein cadeautje bij zit. Leuk die bloemzaadjes!

 • Avatar van judithblogtsolo
  Reply judithblogtsolo 14 september 2015 at 16:30

  Fysieke kaartjes krijgen (en versturen) blijft toch altijd een stuk leuker dan via social media! :)

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 14 september 2015 at 15:44

  Ik vind het ook erg jammer dat we steeds minder vaak een kaartje sturen, ik vind dat altijd wel leuk!

 • Avatar van BEAU
  Reply BEAU 14 september 2015 at 15:27

  Fysieke post vind ik nog altijd het leukste, jammer dat het steeds minder wordt in deze tijd ;(

 • Avatar van Dionne Knooren
  Reply Dionne Knooren 14 september 2015 at 15:26

  Kaartjes krijgen is ook heel leuk! Schattig dat armbandje!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.