Lifestyle

Healthy tip | Maak van je woonkamer een sportzaal

16 september 2015

bespaardeals
Vaak lopen we tegen een probleem aan als we een gezondere levensstijl willen, namelijk dat de sportschool je een beetje tegen staat en je liever op een andere manier aan je figuur werkt zonder het gevoel te hebben te worden ‘bekeken’ terwijl je jezelf in het zweet werkt. Daarnaast kunnen ook de abonnementsprijzen kunnen een obstakel zijn. Heel erg jammer, want hierdoor kan je vastlopen en mis je die paar keer beweging in de week die je eigenlijk wel zou willen.. Ik geef je vandaag een paar tips waarmee je je eigen woonkamer om kan toveren tot een sportzaal en veel heb je er niet voor nodig.

Begin met de juiste outfit
Voor curvacious vrouwen kan het aanschaffen van een leuke en comfortabele sportoutfit alleen al een enorme opgave zijn, maar gelukkig zijn er vooral online echt leuke merken te vinden. Zo heeft OTTO bijvoorbeeld een grote collectie sportkleding voor vrouwen met een maat(je) meer. En als je slim bent shop je je nieuwe outfit bij elkaar met korting, want er is vaak wel een OTTO kortingscode bij bespaardeals actief en dat scheelt je zo 5 of 10% op je aankoop.

Goede, leuke en comfortabele sportkleding motiveert mij in ieder geval enorm om aan de slag te gaan en maakt die drempel om je om te kleden en te beginnen echt een stuk kleiner. Sporten in een fashionable outfit is gewoon net wat leuker dan in een verwassen joggingbroek en uitgelubberd shirt :)

Van woonkamer tot sportzaal
Met slechts een matje, springtouw, gewichten en een computer kom je vaak al een heel eind om van je woonkamer een echte sportzaal te maken. Op YouTube zijn honderden filmpjes te vinden van goede workoutvideo’s, compleet met een personal trainer die je achter je (sport)broek aan zit. Heb je liever geen filmpjes, print dan een fitnessschema uit om mee aan de slag te gaan. Zo kwam ik bijvoorbeeld dit schema van 18 minuten tegen wat er best goed uit ziet en waarmee je zeker mooie resultaten kan behalen als je dit drie keer per week uitvoert.

Mocht je nu wat meer ruimte over hebben dan kan je ook met fitnessapparatuur aan de slag door bijvoorbeeld een loopband, crosstrainer of zelfs een compleet krachtstation aan te schaffen. De prijzen lopen erg uiteen, maar met een beetje goed speurwerk kan je online goede apparatuur vinden èn zijn er vaak voor die webwinkels ook wel lopende kortingscodes te vinden.

Ga lekker naar buiten!
Sporten in de buitenlucht is erg lekker omdat het je hoofd gewoonweg meer leeg maakt dan binnen aan de slag te zijn en die extra zon die je zo mee kan pakken is ook nog eens mooi meegenomen voor bijvoorbeeld je vitamine D aanmaak. Kan je gelijk je toffe sportoutfit aan iedereen showen ;) Je kan buiten gaan wandelen, fietsen, mountainbiken, hardlopen of zelfs met vriendinnen samen bijvoorbeeld een eigen bootcamp opstellen. En samen sporten kan voor sommigen net even die extra stok achter de deur zijn en geeft vaak een extra motivatie. Bespaar trouwens niet op je schoenen als je fanatiek aan het sporten slaat om blessures en een verkeerde houding te voorkomen. Laat je goed adviseren hierin, zeker als je gaat hardlopen.

Ik ben zelf liever binnen aan de slag met mijn verschillende sportDVD’s van bijvoorbeeld Herbalife 24FIT, Bokwa Fitness en Zumba of filmpjes die ik via YouTube vind, maar ga ook graag naar buiten om lekker een flink stuk te wandelen.

Ga jij liever naar een sportschool of sport je net als ik ook liever in en om het huis?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

balkje-nieuwe-layout

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 25 oktober 2015 at 16:48

  Ik sport ook liefst gewoon thuis. Met enkele gewichtjes en een yoga mat kan je eigenlijk evenveel doen als in de sportschool vind ik!

 • Avatar van Silke
  Reply Silke 3 oktober 2015 at 12:40

  Thuis sporten is soms gewoon veel aangenamer. Geen verplaatsing, eigen muziekje, geen pottenkijkers, … :-)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 17 september 2015 at 07:00

  Ja, leuk om thuis zelf te sporten!

 • Avatar van Donna Luisa
  Reply Donna Luisa 16 september 2015 at 22:00

  Nu het weer slechter wordt sport ik liever thuis, maar een stevige wandeling is ook altijd heel lekker! Fijne tips :)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 16 september 2015 at 20:35

  Sporten in de sportschool kan vanwege mijn gezondheid niet, maar ik probeer wel wat oefeningen thuis te doen, die kreeg ik van de fysio, want ik wil echt nog wat kilo’s kwijt en een beetje bewegen is beter dan niets :-)

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 16 september 2015 at 20:17

  Toevallig ga ik nu sinds begin september weer lekker fanatiek 3 x per week naar de sportschool.. Voorheen deed ik liever dingen buiten of in huis, alleen merkte ik dat dit me niet genoeg meer motiveerde. Laat die sportschool maar komen dacht ik, en zo gebeurde het. Ik heb meestal geen zin om te gaan, maar doe het iedere keer toch en dat geeft zo’n fijn gevoel :-)! As we speak ben ik net terug haha!

 • Avatar van BEAU
  Reply BEAU 16 september 2015 at 16:13

  Ik ga zelf in ieder geval twee keer per week naar de sportschool maar train tegenwoordig thuis op mijn zolder, schaf af en toe wat aan, zo geb ik gister nog een kettlebel, een yogamat en een balance bal gekocht bij de Action, dit alles voor maar 15 euro ;)

 • Avatar van Renate Jasinta
  Reply Renate Jasinta 16 september 2015 at 15:20

  Wat ik leuk vind zijn de pilates workouts + schema’s die blogilates.com maakt. Zij maakt sowieso voor elke maand een nieuw schema maar ze heeft ook een beginnersschema. Er staan dan oefeningen op maar ook video’s die ze op youtube heeft gezet.

 • Avatar van nancy
  Reply nancy 16 september 2015 at 15:00

  Super item! Ik heb het geluk dat ik een aparte kamer heb kunnen inrichten als gym. Heerlijk.

 • Avatar van YuSt
  Reply YuSt 16 september 2015 at 14:59

  Vroeger deden mijn toenmalige Bodybuilder man en ikzelf zowel thuis als in de sportschool trainen.
  Wij waren toen (22 jaar geleden) echt heel fanatiek. We gingen in de winter schaatsen voor de beenspieren.
  Momenteel vind ik het zelf heel prettig dat ik bij mijn sportschool terecht kan. Ik moet juist de deur uit, onder de mensen komen.

  Leuke tip van het 18 min schema! ??

 • Avatar van Nesrin
  Reply Nesrin 16 september 2015 at 14:54

  Herkenbaar! Ik vind de sportschool veel te druk en ik voel mij niet op mijn gemak daar. Mijn work out doe ik in huis en ik buiten loop ik graag hard.

  Zo en dan nu naar Otto ;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.