Beauty

KIKO shoplog, reviews & look

28 september 2015

kiko
Toen ik onlangs voor een paar afspraken en perspresentaties in Amsterdam was kon ik het niet laten op Amsterdam Centraal Station even de KIKO Milano winkel binnen te lopen. Ik kocht een aantal producten die me aanspraken en wil ze graag aan je laten zien. Een shoplog, foto’s, reviews, swatches en full face look in één dus :) Let’s go!

kiko
Ik kocht de volgende producten:

Soft Focus Compact, wet and dry mineral foundation (02 Peach Pink) 11g, €12,50
Soft Touch Blush (109 Candy Rose) 5g, €7,50
Super Color Eyeliner (104 Dark Slate Green) 1,7ml, €6,90
Unforgettable Mascara (black) 7ml, €3,90
Kiss Balm lip balm (06 blackberry) 3g, €5,90

kiko
De Soft Focus Compact bevat een handig sponsje om het product mee aan te kunnen brengen en is zo ook perfect om in je handtas te stoppen om gedurende de dag nog even bij te kunnen werken. De kleur 02 Peach Pink is de lichtste die in de winkel en webwinkel verkrijgbaar is en matcht goed met mijn lichte huid met koele ondertoon. De echte Sneeuwwitjes onder ons hebben dan helaas minder geluk, maar hij is wel verkrijgbaar tot en met kleur 14 Ebony voor de donkere huid.

Je kan hem gebruiken als poeder over je foundation heen of als foundation zelf over een primer. Hij geeft op zichzelf een medium dekking, als poeder een lichte dekking maar als je een make-upspray gebruikt en hem op een vochtige huid aanbrengt kan hij zelfs een volledige dekking geven. Ik gebruik het product in de look onderaan op deze laatste manier zonder verder concealer of andere foundation te gebruiken. Het resultaat vind ik heel mooi, redelijk mat en hij is zeker langhoudend te noemen. Hij doet me erg denken aan de MAC studio fix powder plus foundation (die €32,00 kost).

kiko

De Soft Touch Blush komt in een rond en mat zwart doosje en is redelijk gevoelig voor vingerafdrukken (net als de overige basisproducten van KIKO). De kleur 109 Candy Rose is een perzikroze blush en geschikt voor zowel koele als warme huidtonen. De finish is mat, hij geeft een frisse gloed aan mijn gezicht en de kleur is mooi op te bouwen tot het gewenste resultaat.

kiko

De Super Colour Eyeliner koos ik in een mooie kleur voor de herfst, namelijk 104 Dark Slate Green. Het is een waterproof eyeliner die echt heel erg goed blijft zitten gedurende de dag, regen en tranen overleeft en pas goed te verwijderen is met een oliehoudende make-upremover. Hij brengt strak aan met de lange, dunne maar stevige vilttip en heeft een glanzende finish.

Qua mascara’s heb ik nog nooit het geluk gehad om dè wondermascara voor mijn rechte en korte wimpers te vinden. Ik blijf dus nog steeds op zoek naar de perfecte die niet klontert, intens zwart maakt, krult, verlengt, separeert en de hele dag blijft zitten. Deze Unforgettable Mascara belooft zo’n beetje dat en hij doet het ook zeker niet verkeerd op mijn wimpers, maar toch mis ik die liftende krul helaas.. Met een wimperkrultang voor gebruik zorgt hij trouwens wel dat die krul redelijk goed vastgehouden wordt gedurende de dag.

kiko
kiko

Als laatste nam ik nog een lipproduct mee, de Kiss Balm lip balm met SPF15 in de kleur 06 Blackberry. Zo kan ik – hopelijk – alvast de droge lippen en velletjes voorblijven die bijna elke herfst en winter wel weer terugkomen. Er zit onder andere shea boter, bijenwas, sojaolie en vitamine E in, voelt lekker aan op de lippen, geeft een mooie transparante maar zeker aanwezige kleur en deze bessenkleur vond ik erg mooi voor de herfst en winter. Zeker geen goedkope lippenbalsem, maar vanwege de toegevoegde kleur en het gevoel op mijn lippen de prijs waard. De volgende keer nog even kijken voor een zachter roze kleurtje om mee af te wisselen.

kiko
kiko
Bovenstaande look maakte ik met alleen de producten die ik kocht, met als toevoeging mijn trouwe wenkbrauwpoeder. Zo zie je goed dat de gezichtspoeder nog best dekkend kan zijn en een redelijk egaal geheel geeft, maar rode plekjes (kin) en pigmentvlekjes (naast ogen en op jukbeenderen) nog wel licht te zien zijn. Conclusie: geen enkele tegenvaller en dus een blije Dees! ^^

Heb jij ervaring met make-up van KIKO? Wat zijn aanraders of staat er op jouw wishlist?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Carolien
  Reply Carolien 10 juli 2022 at 00:22

  Ik ben op 9 de juli 2022 in Arnhem geweest leuk geholpen. En de produkten bevalt me goed. Ga een keer zeker terug. Het is een goedkoper dan de andere zaken zoals Douglas en icixl Parijs. Mevrouw je had mij goed geholpen. Tot de volgende keer . Carolien.

 • Avatar van Maartje
  Reply Maartje 14 december 2015 at 19:31

  Ik vind make-up van Kiko erg fijn! Ik kocht het meestal als ik op vakantie was in Italië, maar ik moet ook echt een keer een bezoekje brengen aan die in Amsterdam! :) Ik vind vooral eyeliner, mascara en lipgloss van Kiko erg fijn, en zeker voor de prijs!

 • Avatar van Lisanne
  Reply Lisanne 5 oktober 2015 at 19:56

  De lipgloss vind ik erg mooi! Ik heb een aantal producten van Kiko, vind het een fijn merk.

 • Avatar van Najat
  Reply Najat 2 oktober 2015 at 11:59

  Mooie producten, staan je erg goed! Ik heb een keer wat oogschaduws geswatched die nu op mijn wishlist staan! Hele mooie pigmentatie!

 • Avatar van Pirre
  Reply Pirre 29 september 2015 at 22:37

  Leuk zeg! Ik ken KIKO eigenlijk alleen van in het buitenland, maar het schijnt ook gewoon in NL te koop te zijn ;p Ik ben wel fan van de nagellakjes van KIKO, mooie kleuren en goede kwaliteit!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 29 september 2015 at 06:38

  Wat een mooie producten, vooral de blush en de lippenbalsem springen eruit, al vind ik de poeder en de eyeliner ook super mooi. De look die je ermee hebt gemaakt is mooi, Heb zelf nog nooit wat bij Kiko gekocht, hier in de buurt is geen winkel en make-up via internet kopen vind ik nog steeds lastig, maar dit ziet er erg mooi uit allemaal en fijn betaalbaar. Ga zeker even online kijken voor de lippenbalsem.

 • Avatar van AA Beautyaddicts
  Reply AA Beautyaddicts 28 september 2015 at 23:53

  Mooie producten! Ik vind de verpakkingen ook mooi!

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 28 september 2015 at 22:15

  Mooie producten. Die lipbalsem wil ik nu ook wel!

 • Avatar van Bianca|pinkit (@BlogsvanBianca)
  Reply Bianca|pinkit (@BlogsvanBianca) 28 september 2015 at 19:22

  De producten zien er mooi en goed uit, en toch heb ik zelf niet zo heel veel met dit merk x

 • Avatar van Silvia
  Reply Silvia 28 september 2015 at 14:31

  Ik heb er ook nog nooit wat gekocht, maar ga zeker een keer een kijkje nemen! Prijzen zijn zeker niet duur zeg

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 28 september 2015 at 12:37

  Oh wauw, die lippenbalsem geeft een mooi glossy-effect!!

 • Avatar van PinkFairy
  Reply PinkFairy 28 september 2015 at 11:20

  Mooie goodies! Die eyeliner staat je heel mooi.

 • Avatar van Aukjeswereld
  Reply Aukjeswereld 28 september 2015 at 11:05

  Binnenkort komt er bij ons in Eindhoven ook een Kiko, weet niet of dat zo goed is voor mijn portemonnee haha

 • Avatar van Carine
  Reply Carine 28 september 2015 at 09:32

  Mooi resultaat! Is de lipbalsem zo glanzend of bracht je een glanslaagje erover?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 september 2015 at 10:03

   De lippenbalsem is inderdaad glanzend als een lipgloss :)

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 28 september 2015 at 09:15

  Ik heb er ook nog nooit wat gekocht. Was er wel laatste even in Amstelveen. De volgende keer ga ik wat beter kijken.

 • Avatar van Corrie
  Reply Corrie 28 september 2015 at 09:09

  Veel over Kiko gehoord, maar nog niks geprobeerd. De lipbalm vind ik wel erg mooi, volgende keer dus langs Kiko :)

 • Avatar van Beauty Unboxing
  Reply Beauty Unboxing 28 september 2015 at 08:38

  Leuke items heb je gekocht! Ik vind de lipstick er erg mooi en luxe uitzien! Zo leuk dat het nog goedkoper is dan de meeste merken!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 september 2015 at 10:03

   Ik vind de prijs-kwaliteit verhouding inderdaad ook erg goed!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 28 september 2015 at 07:31

  Ik vind het erg mooie producten en ik ben verliefd op de lippenbalsem die je draagt

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 september 2015 at 10:03

   Het is ook echt een heerlijk product, heb hem nu standaard in mijn tas zitten ♥

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 28 september 2015 at 07:25

  Je ziet er mooi uit. De lipstift is zeker heel mooi.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 september 2015 at 10:04

   Dankjewel voor je compliment!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 28 september 2015 at 07:13

  Erg mooie make-up producten!
  Prachtige look!
  Ze verkopen er zoveel moois.

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 28 september 2015 at 06:56

  Wat een mooie producten heb je gekocht. Ik ben nog wel eens benieuwd naar de oogschaduws en lipsticks van Kiko!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 september 2015 at 10:04

   Ik zag laatst ergens een foto voorbij komen van matte lipsticks van KIKO en.. die ‘moet’ ik ook echt even van dichterbij gaan bekijken ;)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.