Beauty

Mijn skincare routine (september 2015)

12 september 2015

skincare routine
Het is alweer een tijdje geleden dat ik heb geschreven over mijn skincare routine. Er zijn in de tussentijd toch echt weer wat nieuwe en andere producten in geslopen waar mijn huid goed op reageert en die ik dus graag met je wil delen. Heb jij een drogere en gevoeligere huid met wat lichte oneffenheden dan haal je hier vast en zeker fijne tips uit. Let’s go!

Ochtendroutine
In de ochtend gebruik ik de volgende producten:

Dr. van der Hoog hypo sensitive kalmerende reinigingslotion
– Clinique turnaround revitalizing serum
– Lancaster Skin Therapy Perfect perfecting texturizing eye care
– Lancaster Skin Therapy Perfect perfecting texturizing moisturizer fluid SPF15

Deze vier stappen bevallen me heel erg goed en zorgen ervoor dat ik de hele dag door een zachte, soepele en gehydrateerde huid heb. De lotion is heerlijk zacht en kalmerend en frist lekker op in de ochtend en het Clinique serum heeft een licht exfoliërende werking en zorgt vooral voor een gladdere en zachtere huid en een mooie glow.

De Lancaster producten geven je huid een boost als je veel stress hebt of hebt gehad waardoor je huid wat doffer, vermoeid, roder en vlekkeriger kan zijn. Ze ondersteunen, kalmeren, herstellen en zorgen voor een egalere huid in een paar weken tijd. Ook fijn: de fluïde met SPF15 hydrateert erg goed maar laat de huid niet vettig aanvoelen en werkt heel fijn onder make-up waardoor een primer overbodig is.

skincare routine
Avondroutine
In de avond gebruik ik de volgende producten:

L’Occitane shea cleansing oil
– Dr. van der Hoog hypo sensitive kalmerende reinigingslotion
– Clinique turnaround revitalizing serum
– Lancaster Skin Therapy Perfect perfecting texturizing eye care
– Dr. van der Hoog hypo sensitive kalmerende nachtcrème

Deze vijf stappen bevallen me ook erg goed en zijn zo gedaan waardoor ik na zelfs een lange dag dat ik echt heel erg moe ben zo klaar ben en toch met een schoon, fris en verzorgd gezicht mijn bed in duik. De cleansing oil verwijdert in no-time àlle make-up, de lotion kalmeert en verfrist, het serum exfoliëert en maakt zachter en de crème kalmeert, herstelt en voedt.

skincare routine
Boosters
Soms heeft mijn huid een boost nodig en dan gebruik ik één van de volgende producten:

Paula’s Choice Resist weekly resurfacing treatment met 10% AHA
Alpha-H liquid gold
– Dermalogica breakout control
Aurelia cell repair night oil

De exfoliant van Paula’s Choice of die van Alpha-H wissel ik af en gebruik ik één keer per week, de Dermalogica crème gebruik ik om mijn kingebied gedurende ‘die tijd van de maand’ onder controle te houden zonder puistjes of onzuiverheden of toch doorgekomen plekjes snel te laten verdwijnen (zonder de huid uit te drogen) en de Aurelia gezichtsolie gebruik ik eigenlijk altijd als ik ’s avonds heb gedouched in plaats van andere gezichtsverzorging. Mijn huid drinkt het door de warmte van het douchen als het ware op en ik heb dan ’s ochtends echt een superzacht huidje.

skincare routine
Lazy days..
Eerlijk is eerlijk: ik ben heel trouw aan mijn verzorgingsroutine en doe dit zonder problemen twee keer per dag. Als je er eenmaal aan gewend bent kost je dit ook maar een paar minuutjes in de ochtend of avond, dus echt de moeite is het niet. Toch heb ik wel eens lazy days (vaak van die thuisblijfdagen waarop ik geen make-up draag) en dan gebruik ik enkel de volgende producten:

Ochtend: Dr. van der Hoog lotion en de Lancaster moisturizer
Avond: Dr. van der Hoog lotion en de Aurelia gezichtsolie.

Oh, wat hou ik toch van skincareproducten! Telkens als er weer wat nieuws wordt uitgebracht met bepaalde technologieën of vernieuwde ingrediënten ‘duik’ ik er als het ware op in om het uit te zoeken en uit te proberen en af en toe zitten er pareltjes van producten tussen die ik dan met liefde opneem in mijn routine ♥

Wat is het nieuwste product in jouw skincare routine waar je echt heel erg gek op bent?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 13 september 2015 at 19:18

  Bedankt voor je goede adviezen.

 • Avatar van Pirre
  Reply Pirre 13 september 2015 at 16:54

  Ik heb er laatst een heel verhaal over geschreven, maar ik ben echt fan van de Paula’s Choice exfoliant (werkt bij mij ook erg goed bij acne). Interessant om te zien wat jouw routine is!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2015 at 09:51

   Oh yes, de AHA en BHA producten van Paula’s Choice zijn echt geweldig!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 12 september 2015 at 15:37

  Wat een fijn overzicht! Jij mixt ook gewoon lekker alles door elkaar. Ik ben wel blij met die Boots Serum7 Activity Oil voor ’s nachts. Mijn hope in a jar voor ’s nachts is bijna op en daar moet ik nog een goed alternatief voor bedenken. Ik denk dat ik weer even Shiseido ga proberen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 september 2015 at 14:24

   Als de Aurelia sample op is dan komt hier de Boots olie weer in m’n kastje, die is ook ZO lekker ♥ Shiseido heb ik eigenlijk nog helemaal niet zoveel ervaring mee, wel benieuwd naar ook maarja.. Maar één huid om wat op te kunnen smeren he LOL

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 12 september 2015 at 10:04

  Ik ben echt heel erg benieuwd naar de kalmerende reinigingslotion van Dr van der Hoog

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 12 september 2015 at 09:25

  Wauw, wat een goede skincare routine heb jij toch.. Kan ik nog heel wat van leren! Ik ben ook erg nieuwsgierig naar cleansing oil.

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 12 september 2015 at 07:13

  Ik hoor (lees ;-)) vaak goede verhalen over cleansing oil. Ik ben daar inmiddels erg nieuwsgierig naar. Wie weet ga ik het ook ooit eens proberen. Wat een fijne producten (en merken) gebruik je. Al kan ik helaas niet tegen het merk Dr. van der Hoog. Ik krijg er uitslag en jeuk van.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 12 september 2015 at 07:12

  Dat ziet er zeer goed uit!
  Dank je dat jij producten laat zien voor de droge en gevoelige huid.
  Want het reinigen v an het gezicht ’s ochtends en ’s avonds is zo belangrijk.
  Ik bewaar dit artikel want ik heb ook soms van die drogwe witte vlekjes.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 september 2015 at 14:25

   Ik denk dat je voor die plekjes nog wel eens baat kan hebben bij een zachte peeling, maar ik kan het zo lastig beoordelen en als de vlekjes heel storend zijn anders eens door een huidarts naar laten kijken?

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.