Beauty

Parfumnieuws | Miu Miu eau de parfum

16 september 2015

miu miu eau de parfum
Het modemerk Miu Miu wat onderdeel is van Prada kennen we vooral van de prachtige kleding en accessoires zoals tassen, maar introduceert nu haar eerste parfum. Met Miu Miu eau de parfum wordt de tegenstrijdige vrouw aangesproken (zijn we dat niet eigenlijk allemaal?) met haar speelse, intelligente, serieuze, vrolijke en vrouwelijke kanten. De geur is er, zoals je aan de flacon ook kan verwachten, zeker niet eentje die snel te vergelijken is met andere bestaande geuren en vandaag vertel ik je hier meer over.

miu miu eau de parfum

“Een geur kan niet alles zeggen wat we denken, maar brengt wel direct reacties teweeg en roept diepe emoties en herinneringen op. We voelen een geur als het ware. Maar bij Miu Miu is niets exact dat wat het lijkt, omdat de codes van echt en kunstmatig, fantasie en realiteit, klassiek en modern, altijd anders en bewerkt zijn. Er heerst een ingetogen, speelse sfeer rond het hele merk; het flirt met, en verwerpt, verwachtingen. Dus de eerste geur voor Miu Miu is een soort droombeeld: je kunt het niet goed plaatsen omdat deze weigert in een hokje geplaatst te worden. De geur is ongrijpbaar – het Miu Miu karakter verwerpt vanzelfsprekend de verwachting, het juiste, het voorbestemde of het clichématige – omdat de kwaliteiten die de geur oproept ongrijpbaar zijn: jeugdigheid, vrouwelijkheid, vrijheid en het vertrouwen dat komt van het feit dat je precies weet wat je wilt.”

miu miu eau de parfum
miu miu eau de parfum

De flacon heeft retro invloeden en de combinatie van de zeeblauwe glanzende flacon die door de opdruk op een kussentje lijkt, gecombineerd met de matte witte hals van de fles, het goudkleurige accent en de transparante rode dopversiering is zeker bijzonder te noemen. Leuk om te weten: dat ‘kussenpatroon’ van de flacon is geïnspireerd op de bekende Miu Miu Matelassé tassen.

Miuccia Prada staat erom bekend tegenstrijdig te zijn en om het alledaagse te mixen met het verfijnde om zo iets verrassends en unieks neer te zetten. Zo opent de geur heel elegant en bloemig, maar gaat dit al snel over in een wat kruidiger geheel wat eindigt in een uitdagende basis. Wist je dat de geurnoot akigalahout eigenlijk geen echte houtsoort is, maar een combinatie van peper, oud(h) en hout? Het geeft de geur een tikkeltje Oosterse basis.

Topnoten: lelietje-van-dalen
Hartnoten: jasmijn, rozen en groene noten
Basisnoten: akigalahout en patchoeli-extract.

miu miu eau de parfum

De geur opent op mijn huid wat kruidig en groen met een subtiel bloemig randje, maar wordt al snel wat warmer en intenser en de jasmijn en rozen zijn er vervolgens goed in te herkennen. De peperige en bijna wierook-achtige sluier die als allerlaatste achterblijft op mijn huid is heerlijk. Het doet me ergens denken aan de eerste parfums van Cacharel, zeker in combinatie met de ‘retro style’ flacon, maar dan toch zeker een stukje krachtiger. De eau de parfum blijft op mijn huid echt redelijk lang ruiken, wat ik zeker als een groot pluspunt zie.

Miu Miu Eau de Parfum 30ml, €58,89
Miu Miu Eau de Parfum 50ml, €82,50
Miu Miu Eau de Parfum 100ml, €100,00

Miu Miu Shower Gel 200ml, €32,22
Miu Miu Body Lotion 200ml, €37,78
Miu Miu Body Cream 150ml, €65,55.

Is dit een geur en flacon die jou aanspreekt? Welke geur draag jij op dit moment graag?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 16 september 2015 at 22:55

  Ik hou niet echt van de flacon

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 16 september 2015 at 20:41

  Ik ben erg benieuwd naar dit luchtje, het lijkt me echt een heerlijke geur als ik de omschrijvng zo lees. Hier ga ik zeker even aan ruiken. Mometeel draag ik graag Quelques Notes d’Amour van Yves Rocher en La Vie est Belle van Lancome.

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 16 september 2015 at 11:58

  Ik vind de flacon zo leuk. Ben nu wel benieuwd naar de geur

 • Avatar van Beauty Unboxing
  Reply Beauty Unboxing 16 september 2015 at 11:41

  Wat een prachtig flesje <3

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 16 september 2015 at 10:39

  Ik vind deze geur echt heer-lijk!! Er zijn op dit moment 3 parfums die ik graag wil, Gucci Bamboo / MiuMiu Eau de Parfum en Marc Jacobs Decadence

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 september 2015 at 15:52

   Die laatste kwam hier net binnen.. ZO lekker! ♥

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 16 september 2015 at 09:39

  Ik ben wel nieuwsgierig naar deze geur geworden. Maar wierookachtig trekt mij alleen niet zo. Mijn favoriet is Ralph Lauren Romance.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 16 september 2015 at 08:48

  Het is mooi en fijn om kado te krijgen.
  Heb het al op mijn wishlist gezet ;-)

  Xoxo

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 16 september 2015 at 06:41

  Ik vind het flesje wel leuk, apart.. anders dan wat ik normaal heb of waar mijn oog meteen op zal vallen. Toch ben ik heel erg benieuwd naar deze geur :-)!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.