Lifestyle Persoonlijk

Persoonlijke doelen (september)

29 september 2015

persoonlijke doelen september 2015 5 - Persoonlijke doelen (september)
De laatste tijd zit ik echt in een ‘aanpakken’ modus waardoor ik – ondanks alle drukte – een heleboel voor elkaar weet te krijgen. En toch heb ik het idee dat het niet helemaal lekker lijkt te lopen. Druk in mijn hoofd, veel nadenkmomentjes, veel buiten de deur.. Is het dat ik op dit moment minder èchte tijd voor mijzelf kan maken òf is het dat ik gewoon teveel eisen aan mijzelf stel? Ik merk in ieder geval dat er veel veranderingen bezig zijn en ik heb besloten in de flow mee te gaan.. Hoe het met mijn doelen gaat?
persoonlijke doelen september 2015 3 - Persoonlijke doelen (september)
1. Een gezondere en fittere versie van mijzelf worden en weer minimaal 2,5kg afvallen.
Qua kilo’s ga ik nog even geen harde uitspraken doen, want ik heb nog maar ruim twee weken te gaan voordat de 90 dagen Herbalife erop zitten. Ik ga dan natuurlijk een uitgebreid artikel schrijven met het resultaat en mijn ervaring en gedachtes erover en of ik ermee door zal gaan na deze 90 dagen. Stay tuned!

Ik kan in ieder geval wel zeggen dat ik voeding een steeds interessanter onderwerp vind en ik ben me er steeds meer in aan het verdiepen. Boeken lezen, het internet afspeuren, erover praten met mensen die er echt kennis van hebben.. Heel interessant! Dat betekent ook dat de inhoud van de koelkast en voorraadkast er in huis echt anders begint uit te zien. Ik kookte eerder al weinig met pakjes en zakjes en nu zijn deze zo goed als niet meer te vinden, ik eet nu helemaal bijna nooit meer kant-en-klaar maaltijden, probeer het aantal zoetstoffen zoveel als mogelijk te vermijden (ik verbaasde me waar deze allemaal in ‘verstopt’ zitten) en dit zijn pas enkele aanpassingen.

Wegens de drukte door de combi werk, moeder, vrienden, familie, relatie, veel afspraken buiten de deur voor werk en met familie/vrienden is het sporten er helaas wat bij ingeschoten en daar baal ik wel van, want ik had er zo’n lekker ritme in..

persoonlijke doelen september 2015 2 - Persoonlijke doelen (september)
2. Twee boeken uitlezen.
Hah! Oh, yes! I did it! Niet alleen las ik enkele niet-leesboeken-maar-meer-informatie-boeken zoals die uit de boekentips die ik onlangs deelde, ook ben ik bezig met alweer het tweede boek in de Mercy Thompson boekenreeks van Patricia Briggs. Echt een aanrader voor fans van Once Upon A Time, Twilight en True Blood. Het leest lekker weg, is spannend, er zijn verrassende elementen en eigenlijk hoop ik op een boekverfilming. Ik heb echt een zwak voor dit type boeken.

persoonlijke doelen september 2015 1 - Persoonlijke doelen (september)
persoonlijke doelen september 2015 4 - Persoonlijke doelen (september)
3. Mijn beautykast uitzoeken & de kledingkast en ladekast van Shae uitzoeken.
Ook dit is helemaal goed gekomen! De beautykast was echt een verschrikkelijke klus. Wat kon er nog bewaard worden, wat kon er weg qua houdbaarheid, waarmee kan ik anderen blij maken, hoe ga ik het indelen.. Ik was deze keer heel erg kritisch en heb heel veel producten weggedaan en weggegeven. Vooral mijn make-up stash is enorm geslonken; ik heb alleen producten van mooie kwaliteit, limited edition’s en kleuren die me goed staan gehouden. Heerlijk zo’n overzichtelijk geheel nu!

Ik was zo lekker bezig en vond in al het opruimen en uitzoeken zo enorm veel rust dat ik naast de beautykast ook Shae’s kledingkast en ladekast compleet heb uitgezocht, de keukenkastjes, koelkast en vriezer, de grote inbouwkast op de slaapkamer en nu bezig ga met de kleding- en schoenenkast. Tsjakka! Lekker de boel uitruimen, uitzoeken, opnieuw indelen, weggooien, verkopen, weggeven.. Dat directe resultaat ervan is vooral zo lekker ♥

Nieuwe doelen!
1. Werken aan een gezondere en fittere versie van mijzelf en weer minimaal 2,5kg afvallen, en vooral het regelmatig bewegen/sporten weer echt oppakken.
2. Vaker een date night met Paul inplannen. Iets wat er echt teveel bij inschiet en zo heerlijk (en belangrijk) is!
3. De tijd nemen voor persoonlijke ontwikkeling. Lezen en leren over social & online media, achter de schermen optimalisaties doorvoeren, brainstormen om een begin te maken met het uitwerken van een idee waar ik al een tijdje mee bezig ben, maar ook weer bezig zijn met ‘mijzelf’. Waar sta ik, wat wil ik doen, waar wil ik naartoe.. Misschien is een moodboard wel een handig idee hiervoor :)

Ik merk dat het wisselen van de seizoenen en vooral die waarbij je wat meer in huis bent, bij mij iets oproepen om aan mijzelf te werken om te kunnen groeien. Ik ben benieuwd of dat een beetje herkenbaar is?

Met welke persoonlijke doelen ben jij op dit moment hard bezig? En welke kan jij lekker afstrepen?

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Ik ❤️ beauty
    Reply Ik ❤️ beauty 1 april 2016 at 10:21

    Mooie doelen! Het gaat je vast lukken! Nu het weer lente wordt, krijg ik weer meer zin om te bewegen en meer te ondernemen. De zon geeft me echt energie.

  • Avatar van Eline | Simply Handwritten
    Reply Eline | Simply Handwritten 1 oktober 2015 at 21:14

    Heel veel succes met je nieuwe doelen. Zeker je tweede doel lijkt me heel belangrijk, tijd investeren in je relatie levert zoveel op! In alle drukte is wat je snel “vergeet”, maar wat zeker niet onbelangrijk is om samen te blijven genieten.

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Lifestyle, Persoonlijk
boekentips
Boekentips | Snorgids, hannah & Gezond leven doe je zo!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een artikel schreef met boekentips. Dit had er gewoonweg mee te maken...

Sluiten