Lifestyle Persoonlijk

Persoonlijke doelen (september)

29 september 2015

persoonlijke doelen
De laatste tijd zit ik echt in een ‘aanpakken’ modus waardoor ik – ondanks alle drukte – een heleboel voor elkaar weet te krijgen. En toch heb ik het idee dat het niet helemaal lekker lijkt te lopen. Druk in mijn hoofd, veel nadenkmomentjes, veel buiten de deur.. Is het dat ik op dit moment minder èchte tijd voor mijzelf kan maken òf is het dat ik gewoon teveel eisen aan mijzelf stel? Ik merk in ieder geval dat er veel veranderingen bezig zijn en ik heb besloten in de flow mee te gaan.. Hoe het met mijn doelen gaat?
persoonlijke doelen
1. Een gezondere en fittere versie van mijzelf worden en weer minimaal 2,5kg afvallen.
Qua kilo’s ga ik nog even geen harde uitspraken doen, want ik heb nog maar ruim twee weken te gaan voordat de 90 dagen Herbalife erop zitten. Ik ga dan natuurlijk een uitgebreid artikel schrijven met het resultaat en mijn ervaring en gedachtes erover en of ik ermee door zal gaan na deze 90 dagen. Stay tuned!

Ik kan in ieder geval wel zeggen dat ik voeding een steeds interessanter onderwerp vind en ik ben me er steeds meer in aan het verdiepen. Boeken lezen, het internet afspeuren, erover praten met mensen die er echt kennis van hebben.. Heel interessant! Dat betekent ook dat de inhoud van de koelkast en voorraadkast er in huis echt anders begint uit te zien. Ik kookte eerder al weinig met pakjes en zakjes en nu zijn deze zo goed als niet meer te vinden, ik eet nu helemaal bijna nooit meer kant-en-klaar maaltijden, probeer het aantal zoetstoffen zoveel als mogelijk te vermijden (ik verbaasde me waar deze allemaal in ‘verstopt’ zitten) en dit zijn pas enkele aanpassingen.

Wegens de drukte door de combi werk, moeder, vrienden, familie, relatie, veel afspraken buiten de deur voor werk en met familie/vrienden is het sporten er helaas wat bij ingeschoten en daar baal ik wel van, want ik had er zo’n lekker ritme in..

persoonlijke doelen
2. Twee boeken uitlezen.
Hah! Oh, yes! I did it! Niet alleen las ik enkele niet-leesboeken-maar-meer-informatie-boeken zoals die uit de boekentips die ik onlangs deelde, ook ben ik bezig met alweer het tweede boek in de Mercy Thompson boekenreeks van Patricia Briggs. Echt een aanrader voor fans van Once Upon A Time, Twilight en True Blood. Het leest lekker weg, is spannend, er zijn verrassende elementen en eigenlijk hoop ik op een boekverfilming. Ik heb echt een zwak voor dit type boeken.

persoonlijke doelen
persoonlijke doelen
3. Mijn beautykast uitzoeken & de kledingkast en ladekast van Shae uitzoeken.
Ook dit is helemaal goed gekomen! De beautykast was echt een verschrikkelijke klus. Wat kon er nog bewaard worden, wat kon er weg qua houdbaarheid, waarmee kan ik anderen blij maken, hoe ga ik het indelen.. Ik was deze keer heel erg kritisch en heb heel veel producten weggedaan en weggegeven. Vooral mijn make-up stash is enorm geslonken; ik heb alleen producten van mooie kwaliteit, limited edition’s en kleuren die me goed staan gehouden. Heerlijk zo’n overzichtelijk geheel nu!

Ik was zo lekker bezig en vond in al het opruimen en uitzoeken zo enorm veel rust dat ik naast de beautykast ook Shae’s kledingkast en ladekast compleet heb uitgezocht, de keukenkastjes, koelkast en vriezer, de grote inbouwkast op de slaapkamer en nu bezig ga met de kleding- en schoenenkast. Tsjakka! Lekker de boel uitruimen, uitzoeken, opnieuw indelen, weggooien, verkopen, weggeven.. Dat directe resultaat ervan is vooral zo lekker ♥

Nieuwe doelen!
1. Werken aan een gezondere en fittere versie van mijzelf en weer minimaal 2,5kg afvallen, en vooral het regelmatig bewegen/sporten weer echt oppakken.
2. Vaker een date night met Paul inplannen. Iets wat er echt teveel bij inschiet en zo heerlijk (en belangrijk) is!
3. De tijd nemen voor persoonlijke ontwikkeling. Lezen en leren over social & online media, achter de schermen optimalisaties doorvoeren, brainstormen om een begin te maken met het uitwerken van een idee waar ik al een tijdje mee bezig ben, maar ook weer bezig zijn met ‘mijzelf’. Waar sta ik, wat wil ik doen, waar wil ik naartoe.. Misschien is een moodboard wel een handig idee hiervoor :)

Ik merk dat het wisselen van de seizoenen en vooral die waarbij je wat meer in huis bent, bij mij iets oproepen om aan mijzelf te werken om te kunnen groeien. Ik ben benieuwd of dat een beetje herkenbaar is?

Met welke persoonlijke doelen ben jij op dit moment hard bezig? En welke kan jij lekker afstrepen?

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Ik ❤️ beauty
  Reply Ik ❤️ beauty 1 april 2016 at 10:21

  Mooie doelen! Het gaat je vast lukken! Nu het weer lente wordt, krijg ik weer meer zin om te bewegen en meer te ondernemen. De zon geeft me echt energie.

 • Avatar van Eline | Simply Handwritten
  Reply Eline | Simply Handwritten 1 oktober 2015 at 21:14

  Heel veel succes met je nieuwe doelen. Zeker je tweede doel lijkt me heel belangrijk, tijd investeren in je relatie levert zoveel op! In alle drukte is wat je snel “vergeet”, maar wat zeker niet onbelangrijk is om samen te blijven genieten.

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 30 september 2015 at 11:43

  Heerlijk he, doelen behalen. Ik was een tijdje minder aan het sporten, maar ik merk dat ik het echt nodig heb (qua kracht/conditie en centimeters ;) ), dus ik ben ook weer hardcore begonnen. Verder moet ik ook echt m’n badkamerlades en dozen grondig opruimen. Misschien ook maar een lijst gaan maken met persoonlijke doelen! Thanks voor de inspiratie!

 • Avatar van Judith
  Reply Judith 30 september 2015 at 07:50

  Goh ik was helemaal vergeten dat ik ook zo lijstje had gemaakt.. ik zal hem nakijken.. dat van de kasten ben ik ook mee bezig en.zet dat opruimen door ook in.vrienden enzo. Afvallen nog 10 kg…
  Motiverend jouw blog, ik ga meteen weer aan de slag!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 september 2015 at 10:10

   Leuk dat het zo motiverend werkt! Ik wens je veel succes toe met jouw doelen :)

 • Avatar van Nicole @ Everyday-Life.nl
  Reply Nicole @ Everyday-Life.nl 29 september 2015 at 22:41

  Je bent goed bezig!! Wat leuk zo’n lijstje per persoonlijke doelen. Ik ben sinds 2 weken gestopt met snoepen en frisdrank. Hopelijk gaat het bij mij net zo goed als met jou!

 • Avatar van Pirre
  Reply Pirre 29 september 2015 at 22:36

  Wat goed bezig zeg, kan je trots op zijn! Ik wil nog onze gordijnen ophangen en de kelder nog verder opruimen zodat het écht is opgeruimd :D

 • Avatar van nancy
  Reply nancy 29 september 2015 at 18:19

  Leuk hoor! Ik vind het ook altijd lekker om met doelen te werken en lijstjes af te werken. Na de zomer heb ik altijd da ik alle kasten wil uitmesten en schoonmaken zodat het voor de feestdagen weer klaar is. Pffff, je kunt er maar druk mee zijn !

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 29 september 2015 at 16:10

  Wat leuk om te lezen dat je zo enorm aan het mesten bent geweest tussen je spulletjes. Wat een mega opgeruimd gevoel geeft dat he? Ik heb het ook al een paar keer gedaan en voel me iedere keer weer helemaal happy na de Grote Mestbeurt.
  Succes met alle doelen, goed bezig!

 • Avatar van Linda w
  Reply Linda w 29 september 2015 at 14:41

  Lekker zo alles op orde :-) zal vast een hele klus geweest zijn.
  Wat mij ook opviel was dat verrukkelijk uitziende bordje Penne.
  Wil je dat recept misschien ook delen?

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 29 september 2015 at 13:05

  Mooie doelen heb je voor jezelf gesteld en ook erg goed want dat motiveert je weer.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 29 september 2015 at 12:41

  Heel herkenbaar. Doelen stellen voor jezelf is een supergoede motivatie. Succes! X

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 29 september 2015 at 12:24

  Je wist het natuurlijk al, want ik had het je al verteld, maar je enthousiasme werkt zo aanstekelijk. Door jou heb ik ook een persoonlijke doelen blog gemaakt, maar ik ga het ook vaker doen, want het is zo’n goede stok achter de deur. Thanks for sharing :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 september 2015 at 14:47

   Wat enorm leuk om te horen! Werkt als een fijne stok achter de deur en ook leuk om als ‘online community’ elkaar zo te kunnen steunen en beter te leren kennen :)

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 29 september 2015 at 11:05

  Wat een prachtige doelen heb je weer voor jezelf gesteld. Datenights met je lief zijn zo leuk!

 • Avatar van jeapiebelj
  Reply jeapiebelj 29 september 2015 at 10:35

  Knap al dat je toch doelen hebt behaald, al niet alle doelen. Je hebt ook een druk leven. Ik vind al knap en nieuw doel die zit ook veel belovend uit. Ik ga ook bedenken mijn eigen doelen. ;-)

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 29 september 2015 at 09:51

  Heerlijk als het werken aan je doelen lekker gaat! Goed bezig! Ik sta stil wat betreft afvallen. Moet daar echt mee aan de bak. En sporten moet ik ook oppakken. Maar met opruimen gaat het wel lekker gelukkig.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 september 2015 at 10:31

   ‘We’ zijn ook zo hard voor onszelf denk ik.. Gewoon lekker de boel weer oppakken lady, jij kan het! En heerlijk he, dat opruimen ♥

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 29 september 2015 at 08:50

  He Jihaa! Je hebt je boekendoel gehaald!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 september 2015 at 10:32

   Haha ja, ik was zelf ook redelijk verbaasd maar haal er zoveel ontspanning en leermomentjes uit dat ik het wel vast wil blijven houden ook :)

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 29 september 2015 at 08:34

  Opruimen is zo fijn! Ik kan een aantal blogdoelen afstrepen en persoonlijk ook. Dit jaar zou ik graag nog een paar kg kwijt willen. En m’n flow met het bloggen doorzetten :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 september 2015 at 10:32

   Heerlijk om zo bezig te zijn met wat doelen he, je kan het!!

 • Avatar van BEAU
  Reply BEAU 29 september 2015 at 08:30

  Als ik het druk heb schiet het sporten er ook weleens bij in, toch probeer ik dan thuis wat oefeningen te doen. Ik let ook steeds meer op mijn voeding en ik merk dat daar heel veel te halen valt wat betreft je goed voelen ;)
  Daarnaast ga ik mij nog meer verdiepen in ontspanningsoefeningen en kortere trainingsseccies die net zoveel resultaat geven als lang sporten en bewegen ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 september 2015 at 10:33

   Jep, dat ‘effectief’ en tijdbesparend sporten vind ik ook ideaal. Is veel online over te vinden ook gelukkig :)

 • Avatar van Bianca|pinkit (@BlogsvanBianca)
  Reply Bianca|pinkit (@BlogsvanBianca) 29 september 2015 at 07:45

  Heerlijk gevoel kan dat geven he als je iets helemaal uitzoekt en opruimt (pas nog gedaan met mijn kledingkast) binnenkort ga ik mijn make-up stash ook eens flink aanpakken (stel het alleen steeds uit haha). Een avondje plannen samen met je partner is zeker belangrijk om te doen! x

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 september 2015 at 10:34

   Zo herkenbaar, ik bleef het opruimen van de beautykast ook maar uitstellen.. Gewoon eens een middagje/avondje voor gaan zitten, je kan het! ;)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 29 september 2015 at 06:57

  Wat heerlijk dat je zoveel doelen gehaald hebt en veel hebt opgeruimd, met het opruimen heb ik met je meegedaan, heb geloof ik nog nooit zoveel weggegooid, weggegeven en ga zo maar door. Fijn dat het lezen zo goed gaat, daarin heb je me echt een duwtje gegeven en dat heb ik voor mezelf nu hoog op mijn lijstje gezet. Ik merk ook dat je, nu de dagen veranderen, je meer nadenkt over jezelf en hoe je bepaalde dingen wilt, heel herkenbaar dus. Bij mij heeft daarin erg geholpen dat al het opruimwerk klaar is en mijn hoofd echt leeg is en ik beter kan denken en op kan schrijven hoe ik het zie voor mezelf. Kmap dat je nog steeds zo goed bezig bent met je eten en alles daar om heen, ben dan ook erg benieuwd naar je ervarigen als deze 90 dagen voorbij zijn. Succes!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 29 september 2015 at 06:52

  Dit is zo herkenbaar!
  Goed dat jij jouw doelen had behaald die je wilde bereiken.
  Heerlijk dat alles weer netjes is opgeruimd.
  Heb ik al een begin mee gemaakt.
  Ik loop erg veel op een dag met de hond en werpt zijn vruchten af dus val ik beetje bij beetje af.

  Xoxo

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 29 september 2015 at 06:42

  Herkenbaar hoor, omdat voor mijn gevoel de dagen nu korter zijn en ik het liefste binnen zit is dit altijd het perfecte moment om over dit soort dingen na te denken! Fijn dat je jouw doelen behaald hebt, ik ben ook erg benieuwd of je na deze 90 dagen doorgaat.. Spannend!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.