Eten & drinken

Groene curry recept met Croma roerbak oliemelange

8 september 2015

groene curry recept
Ik hou ervan om de keuken in te duiken en weer eens wat anders klaar te maken, te experimenteren met andere producten en ben een groot liefhebber van geroerbakt eten. Ook ben ik een liefhebber van snelle en simpele gerechten die toch gezond zijn en zo maakte ik met de nieuwe Croma roerbak oliemelange in een handomdraai een smaakvolle groene curry. Lees verder voor meer informatie en het recept.

 

groene curry recept

De nieuwe Croma roerbak oliemelange is verkrijgbaar in twee verschillende varianten, Olijf met zonnebloem-, koolzaad- en olijfolie en Mild met zonnebloem-, koolzaad en lijnzaadolie. Ze zijn te verhitten tot hoge temperaturen en dus perfect om mooie malse stukjes vlees, vis of kip mee te bereiden en de groenten lekker knapperig te houden. Ik gebruikte voor dit recept de Olijfvariant en het viel mij op hoe weinig de oliemelange spettert. Ik heb met andere producten wel eens de muur achter het fornuis onder zitten en nu waren de spetters echt minimaal, iets wat ik echt heel fijn vind. Je bewaart deze oliemelanges trouwens gewoon in je keukenkastje bij je andere kookoliën op kamertemperatuur.

In dit roerbakgerecht bak je met de Croma roerbak oliemelange Olijf de stukjes kip in een paar minuten goudbruin, voeg je veel kruiden toe, roerbak je de groenten nog even mee en klaar ben je.

Ingrediënten voor 2 personen
– 300 gram kip in reepjes
– 100g couscous
– half bouillonblokje
– peper
– zout
– knoflook
– 25g pindapoeder
– 15g geraspte kokos
– Thaise groentemix (of andere Oosterse groentemix)
– pakje groene currypasta
– kopje water of melk
– flinke hand ongezouten en ongebrande cashewnoten

groene curry recept

Bereidingswijze
– doe de oliemelange in de pan, wacht even tot deze goed heet is (hij wordt dan wat dunner en transparant van kleur) en roerbak de kip met de kruiden tot de stukjes goudbruin zijn
– laat 160ml water koken, los er het halve bouillonblokje in op, voeg de couscous toe en laat dit even staan
– voeg de groentemix toe aan de kip, roerbak mee tot de groente nog een mooie bite hebben
– voeg de currypasta, geraspte kokos, pindapoeder en het water of de melk toe en vermeng dit met de kip en groente voor een paar minuutjes
– rul de couscous los met een vork
– bak in een steelpannetje de cashewnoten met wat oliemelange goudbruin
– serveer het kip-groente-mengsel op de couscous en strooi er de cashewnoten over.

Het gerecht is heerlijk smaakvol en echt in no-time op tafel gezet, de kipstukjes zijn goudbruin maar nog wel lekker mals, de groente is nog knapperig.. Love it! O ja, je vindt de roerbak oliemelange in de supermarkt in het olieschap.

Klik hier voor meer informatie over de Croma roerbak oliemelange.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

balkje-nieuwe-layout

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 9 september 2015 at 22:04

    Dat ziet er lekker uit :-)

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 9 september 2015 at 08:11

    Mmmm dat ziet er heerlijk uit!

  • Avatar van Femke
    Reply Femke 8 september 2015 at 22:25

    Hmmm wat een heerlijk gerecht!!

  • Avatar van liselotte en Rosemarie
    Reply liselotte en Rosemarie 8 september 2015 at 14:22

    Oehh yum yum ! :-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Eten & drinken
recept cranberry havermout repen
Recept | Cranberry havermout repen

Dat ik bezig ben om een wat gezondere lifestyle voor mijzelf te creëren kan je niet ontgaan zijn. Ik let...

Sluiten