Beauty

The Body Shop | Oils of Life

22 september 2015

the body shop oils of life
Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik gek ben op olie in verzorgingsproducten, dus toen The Body Shop Oils of Life introduceerde was ik dan ook direct heel erg nieuwsgierig. Toen de lijn net in de winkels lag kon ik het dan ook niet laten alvast een product te halen en zo kocht ik de essence lotion, niet wetende dat ik de volgende dag een perspakket ontving over deze collectie met hierin hetzelfde product en de facial oil (die ik hierna op het wensenlijstje had staan). Deze lijn is erop gericht om je huid dagelijks een boost en mooie glow te geven, huidveroudering te verminderen en te voeden. Lees verder voor meer informatie en reviews van de bovenstaande producten.

the body shop oils of life
the body shop oils of life
The Body Shop Oils of Life – intensely revitalising essence lotion 160ml, €16,00
Dit product is geïnspireerd op de Aziatische huidverzorgingsroutine waarbij je de huid tussen het reinigen en verzorgen eerst nog voorbereid op de komende verzorging. De lotion heeft een bi-phase formule en bestaat uit twee laagjes, dus even schudden voor gebruik. Vervolgens breng je op je gereinigde huid een paar druppels aan met je vingertoppen of een watje, masseer je dit in en kan je vervolgens je dag- of nachtcrème aanbrengen.

De olie-in-water formule is geschikt voor elk huidtype en laat geen vettig laagje achter. Er zit onder andere verzorgende panthenol, hydraterende glycerine, sesamzaadolie, hondsroosolie, theeplant olie, komijnzaadolie, kakadu pruimextract, vitamine E en zonnebloemolie in. Allemaal ingrediënten waar ik – en vooral mijn huid – erg vrolijk van word! Iets minder vrolijk word ik van de niet-goede-alcohol, die vermijd ik normaal liever in mijn huidverzorgingsroutine, maar mijn reageert er in dit product niet op en dat komt vast omdat het omringd is met voedende en herstellende ingrediënten.

De geur is redelijk kruidig, doet heel ‘wellness’ aan en eenmaal geschud breng ik de lotion het liefst met mijn vingertoppen aan om verspilling met watjes en de wrijving van de watjes te voorkomen. Het waterige goedje trekt snel in, laat de huid gelijk lekker zacht aanvoelen en laat geen laagje achter. En toch merkte ik zeker verschil; mijn huid voelt echt comfortabeler aan en de crème erna wordt beter opgenomen. Een heel fijn product dus om in de koudere seizoenen aan je routine toe te voegen voor net wat extra’s en ik ben blij dat ik nu alvast een back up heb!

the body shop oils of life
the body shop oils of life
the body shop oils of life
The Body Shop Oils of Life – intensely revitalising facial oil 30ml, €35,00
Deze gezichtsolie is geschikt voor dagelijks gebruik en zelfs geschikt voor de gevoelige huid. Dit product bevat 99% natuurlijke oliën en is lekker zuinig in gebruik omdat het zich zo goed laat verspreiden. Ook hiervan is de geur lekker verwarmend en kruidig en hij trekt snel in. Ik gebruik een gezichtsolie het liefst in de avond omdat overdag mijn make-up er minder mooi van blijft zitten, maar deze variant is redelijk ‘licht’ ondanks de voedende ingrediënten waardoor ik hem in de winter ook overdag zal kunnen dragen. Hij trekt vlot in, laat geen plakkerig of vettig laagje achter en geeft een mooie en natuurlijke glans aan de huid.

Er zit onder andere olijfolie, jojoba olie, huttentutolie, hondsroosolie, theeplant olie, komijnzaadolie, vitamine E, rozengeraniumolie, rozemarijnolie, marjoleinolie, kamille olie, lavendelolie en sinaasappelolie in. De laatste twee oliën en het parfum halverwege de ingrediëntenlijst had ik liever niet gezien, omdat erg gevoelige huidjes hier minder goed op reageren maar al met al vind ik het een mooi product en reageert mijn huid er goed op terwijl die toch redelijk gevoelig is.

the body shop oils of life
De belangrijkste zaadoliën in deze productlijn zijn:

– zwarte komijnzaadolie, bevat een zeer hoge concentratie antioxidanten
– cameliazaadolie, (theeplant), bevat een hoge concentratie onverzadigde vetzuren
– rozenbottelzaadolie, (hondsroos), is rijk aan omega 3 en omega 6.

De oliën zijn koudgeperst in de meest zuivere vorm zodat de krachtige eigenschappen behouden kunnen worden. Ik ben zelf vooral een groot fan van oliën in verzorgingsproducten omdat ze de huid zo lekker zacht, soepel en stralend maken en ook irritaties kunnen verminderen, zorgen dat wondjes mooier genezen en vooral minder droog maken waardoor ook droogtelijntjes en velletjes voorkomen worden.

Verder in deze lijn is ook nog de intensely revitalising gel cream (50ml, €29,00) te vinden die wat lichter voor de huid is dan een olie en de intensely revitalising cream (50ml, €29,00) die wat rijker is. Beide varianten zijn een olie-blend en bevatten parelmoerdeeltjes voor een extra glow. Als laatste is er nog een twin-ball revitalising facial massager (€20,00) verkrijgbaar waarmee je jezelf een gezichtsmassage kan geven in combinatie met de olie of een crème.

Gebruik jij graag oliën in je verzorgingsroutine? Spreekt deze nieuwe lijn van The Body Shop jou aan?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 22 september 2015 at 23:13

  Ik gebruik heel graag olie en deze producten lijken me echt heerlijk. Dat word dus een retourtje Bodyshop :-)

 • Avatar van Lizet van Gestel
  Reply Lizet van Gestel 22 september 2015 at 23:10

  Het klinkt heerlijk, alleen heb ik een erg gevoelige huid waardoor ik t niet snel zou kopen, ik zou t eerst moeten testen… Ik gebruik nu zuivere amandelolie voor mijn gezicht

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 september 2015 at 10:48

   Zuivere oliën zijn ook echt heerlijk! Misschien kan je bij The Body Shop een proefje krijgen om uit te proberen?

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 22 september 2015 at 22:30

  Ik gebruik dagelijks huidolie, ben er echt aan verslaafd ;) dus voor mij geldt snel naar de Bidyshop!

 • Avatar van Ann Ages Gracefully
  Reply Ann Ages Gracefully 22 september 2015 at 19:11

  Ik ben de gezichtsolie ook aan het testen. Vind hem heel fijn tot nu toe. Ik ben pas een weekje bezig dus nog even doortesten voor ik mijn artikel online zet. Maar tot nu toe niets dan lof.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 september 2015 at 10:48

   Ah, leuk! Ik ben alvast benieuwd naar jouw ervaringen :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 september 2015 at 12:09

  Klinkt erg goed.
  En ik moet nodig eens lang die winkel om te zien wat voor nieuwe producten ze verkopen.

 • Avatar van irene
  Reply irene 22 september 2015 at 10:24

  Lijken me fijne producten hoor!!

  Liefs Irene

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 22 september 2015 at 10:10

  Die lotion lijkt mij heerlijk om jezelf te verwennen

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 22 september 2015 at 08:55

  Zelf gebruik ik weinig olie, maar toch lijkt het me heerlijk. Ga er zeker eens naar kijken!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 september 2015 at 10:49

   Dan zou de lotion misschien wel iets voor je zijn om zo een licht olieproduct te kunnen testen, ben heel benieuwd of je veranderingen aan je huid zal merken als je huidolie gaat gebruiken :)

 • Avatar van jeapiebelj
  Reply jeapiebelj 22 september 2015 at 08:05

  Het lijkt me echt een heerlijk product. Ik zelf ben gek op olie en gebruik het al dagelijks sinds ik een jaar of 16 was op mijn huid. Body shop is een van mijn favoriete zaak. Ik kocht ze al toen ik in Thailand woonde. Zij hebben zo’n goede producten.

 • Avatar van YuSt
  Reply YuSt 22 september 2015 at 07:41

  Heerlijk! Ik krijg zin in om dit te proberen! Ik gebruik ook olie voor mijn haar en ik dacht altijd dat zal een vettig gedoe worden, maar het is ideaal!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 september 2015 at 10:50

   Echt he?! ♥ Als je je haar maar goed uitspoelt als je oliehoudende shampoo/conditioner/masker hebt gebruikt is er niks aan het handje en voor je huid gewoon niet teveel gebruiken. Ik hou ervan!

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 22 september 2015 at 06:43

  Ik gebruik niet zoveel olie, maar toch lijken deze producten mij weer erg lekker!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.