Beauty

Mijn top 5 | Heerlijke huidoliën

25 oktober 2015

huidoliën
Zoals je wel weet heb ik een droge huid en ben ik gek op huidverzorgingsproducten waar olie in verwerkt zit. Er zijn voor het lichaam erg veel verschillende huidoliën verkrijgbaar en ook met echt andere functies dan alleen maar de huid te voeden en vandaag vertel ik je wat meer over mijn huidige top 5 oliën. Oh, èn maak je kans op een heerlijke huidolie zodat jouw huid ook lekker zacht en soepel de koude seizoenen doorkomt!

 

huidoliën
huidoliën
Clinique deep comfort body oil 125ml, €39,00
Een niet vette en parfumvrije olie met jojoba olie, chiazaadolie en vitamine E die de droge huid herstelt, zacht maakt en een mooie glans geeft. Je kan hem door de niet vette substantie ook in de puntjes van je haar gebruiken.

Persoonlijke tip: ik vind een olie op het lichaam altijd nog lekkerder als ik hem na het douchen of badderen aanbreng op een nog licht vochtige huid. Het lijkt dan nog sneller in te trekken ♥

huidoliën
huidoliën

Jacob Hooy vitamine E huidolie 150ml, €9,99
Deze huidolie bevat onder andere soja olie, calendula extract, vitamine E, bètacaroteen, bisabolol en vitamine A en is typisch oranje van kleur wat waarschijnlijk komt door de calendula en wortelextract/bètacaroteen. Hij ruikt wat clean en soapy (lekker!) maar voelt wel een beetje vetter op de huid. Lekker om voor het slapen gaan in te masseren op littekens, droge plekjes, striae en dergelijke.

Er staat wel parfum op de ingrediëntenlijst vermeld, een ingrediënt wat ik vaak probeer te vermijden in verzorgingsproducten. Maar toch heb ik hier altijd een beetje een dubbel gevoel bij, zeker als het om natuurlijkere merken gaat. Natuurlijke geurstoffen die dus niet eens irriterend hoeven te zijn – zoals synthetische parfum vaak wel is – worden ook als ‘parfum’ op de ingrediëntenlijst vermeld.. Lastig!

huidoliën
huidoliën

De Tuinen calendula olie 150ml, €11,99
Calendula is echt een heerlijke en verzachtende olie voor de schrale en gevoelige huid en kan je bijvoorbeeld gebruiken om mee te masseren maar is ook veilig genoeg voor op het huidje van je baby/kind. Wel is dit een wat dikkere olie die echt een laagje achterlaat op de huid. Na gebruik dus even de handen wassen en bijvoorbeeld een oude pyjama/oud t-shirt aantrekken om olievlekken te voorkomen op beddengoed etc.

De Tuinen magnesium olie 150ml, €15,99
Magnesium is zo’n specifieke olie die je niet gebruikt om je hele lijf mee in te smeren, maar is bedoeld om spieren te ontspannen en werkt sneller (en naar persoonlijke mening beter) dan magnesiumtabletten. Het stimuleert de doorbloeding, ontspant de spieren en zorgt dat dat ‘zware gevoel’ van spierpijn als sneeuw voor de zon verdwijnt. Fijn bij vooral kuitspieren en de schouders/nek.

Wat heerlijk trouwens die korte ingrediëntenlijstjes, dat is wel iets waar ik vaak naar probeer te kijken (tenzij het een hele lading allemaal goddelijke en herstellende, hydraterende, voedende, beschermende en mooimakende ingrediënten is dan vind ik het minder erg ;))

huidoliën

Earth.Line argan bio huidolie 200ml, €19,99
Deze olie bevat zonnebloemolie, macadamia olie, avocado olie, calendula extract, jojoba olie, arganolie, amandelolie, vitamine E en natuurlijke geurstoffen. That’s all! Een heerlijke combinatie dus die je huid soepel en zacht maakt, hydrateert en intensief voedt. Geschikt voor elk huidtype en in te zetten bij droge huid, kloofjes, littekens, striemen/striae en ook voor je gezicht fijn in plaats van je nachtcrème zo af en toe. De geur is heel zacht en subtiel kruidig.

Win!
Ik mag van Earth.Line 3 x een fles Argan Bio Huidolie weggeven. Wil jij kans maken op een fles?

– Laat een reactie achter onder dit artikel met je huidtype en motivatie
– Like de Earth.Line Facebookpagina en de Curvacious Facebookpagina

Meedoen kan tot en met 29 oktober 2015, 23.59 uur. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Wat is jouw favoriete skincareproduct in de herfst/winter?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jessica
  Reply Jessica 28 oktober 2015 at 20:31

  Ook ik ding graag mee met deze mooie winactie. Zelf heb ik geen droge huid, maar mijn man en zoon wel. En voor hen zou ik het heel graag willen winnen!

 • Avatar van Jetty Zuidema
  Reply Jetty Zuidema 28 oktober 2015 at 19:15

  mijn droge huid kan wel extra aandacht gebruiken , kan steeds vaker niet tegen parfums in verzorgings producten

 • Avatar van Anouk
  Reply Anouk 28 oktober 2015 at 13:37

  Hi Desirée,

  Als ik ergens van houd, dan is het wel een verzorgingsproduct met olie. Voor je gezicht, lichaam, haar…. kokosolie voor door mijn eten. Kan er geen genoeg van krijgen. Juist omdat ik een zeer gevoelige en droge huid heb. Snel allergische reacties op mijn huid en in de winter als het vriest zelf schilfertjes op mijn onderarmen. NIET FIJN :(
  Ook heb ik daarnaast best vaak last van een jeukende hoofdhuid. Ik hoop echt dat deze olie alles weer mooi in balans kan brengen, want daar is mijn lichaam helaas iedere dag aan toe. Ik wil mezelf goed verzorgen!

  Mijn favoriete skincareproduct in de herfst en winter is de MAC Mineralize Global Glow!

  XOXO

  Anouk

 • Avatar van Britt
  Reply Britt 27 oktober 2015 at 23:24

  Ik zou heel graag de olie van earth line willen winnen. Ik gebruik meestal een bodylotion of serum van Vichy maar ben eigenlijk toe aan huidverzorging die gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten. Ik heb een normale tot droge huid. Dat de olie ook te gebruiken is op mijn gezicht maakt het nog interessanter!

 • Avatar van anica
  Reply anica 27 oktober 2015 at 10:07

  de juiste olie voor mn lichaam heb ik nog niet gevonden.. ik krijg vaak rode vlekken of dat mn huid juist droger is dan voor ik hem insmeer

 • Avatar van Tamara TS
  Reply Tamara TS 26 oktober 2015 at 23:01

  Ik heb een droge huid met nogal wat littekentjes. Ik zou deze producten graag eens proberen, om te kijken of het verschil zou maken. Natuurlijk ook even een like en deel gedaan!

 • Avatar van Jana Beeckman
  Reply Jana Beeckman 26 oktober 2015 at 22:00

  Wat een fijne winactie, ik ben dol op oliën! Ik heb een gemengde huid, sommige plekjes zijn erg vettig, anderen dan weer erg droog. Ik verzorg mijn huid graag met een meer voedende crème en ben erg benieuwd naar de werking hiervan! Olie op mijn gezicht gebruik ik niet zo snel maar ik hoor er steeds meer lovende verhalen over en zou het graag zelf eens proberen, wie weet verricht het wel wonderen voor mijn huid! Zeker met de winter op komst … Groetjes (heb de pagina’s geliked @janabeeckman)

 • Avatar van Nancy
  Reply Nancy 26 oktober 2015 at 21:38

  Ik doe graag mee ik heb een hele droge en gevoelige huid ik ben erg op zoek naar de perfecte verzorging om mijn huid goed te verzorgen.

 • Avatar van Marian Zw.
  Reply Marian Zw. 26 oktober 2015 at 20:30

  Ik doe heel graag mee met deze winactie, ikzelf en ook de kids hebben in de winter altijd een hele droge huid. Gaat kriebelen….en we kunnen soms zelfs witte streepjes maken op de huid. Wat zou het fijn zijn als we deze winter kunnen smeren met dze olie uit dit pakket!

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 26 oktober 2015 at 12:18

  Ik heb een gemengde huid, die soms wat trekkerig aanvoelt: een drupje olie doet dan wonderen heb ik gemerkt. Ook mijn littekens varen er wel bij, dus maak ik heel graag kans!!

 • Avatar van Melissa van Stipdonk-maas
  Reply Melissa van Stipdonk-maas 26 oktober 2015 at 09:21

  Wat een heerlijke prijs; vooral met dit gure weer! Ik heb namelijk last van een gevoelige en zeer droge huid (ook wat striae) waar ik met dit gure weer nog meer last van heb. Goede hydratatie is daarom echt belangrijk om die vervelende jeukende schilfers te voorkomen. Ik volg en like via fb (melissa.vanstipdonkmaas). liefs melissa (melissamaas@hotmail.com)

 • Avatar van Fenny
  Reply Fenny 26 oktober 2015 at 08:23

  …. Ik zou deze olie van Earth Line gráág willen winnen! Ik ben dol op smeren en doe dat dan ook het liefste met producten die zo natuurlijk mogelijk zijn zoals dit merk!

 • Avatar van jacqueline
  Reply jacqueline 26 oktober 2015 at 06:49

  Ziet er mooi uit de verpakking lijkt me echt heerlijk voor mijn droge huid!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 26 oktober 2015 at 06:47

  Olie vind ik echt een heerlijk product en gebruik ik graag. Ik heb een droge huid en ik smeer ’s zomers en ’s winters volop. In de zomer smeer ik wat meer met bodylotion, maar het liefst gebruik ik dan de vaak wat rijkere bodycreams, bijv van de Bodyshop en Rituals, De Thermen en als ik merk dat het alsnog te droog word ga ik met olie aan de slag. In de winter smeer ik erg graag met bodybutters en met olie, van babyolie, tot Arganolie, tot kokosolie en de olie producten van Dove. Maar ik heb duidelijk een droge huid, die ook echt gaat kriebelen en irriteren als ik niet voldoende smeer. Wat een leuke actie, ik doe graag mee en heb gedaan wat je vroeg.

 • Avatar van Mol Nina
  Reply Mol Nina 26 oktober 2015 at 05:16

  Dit lijkt me heerlijk voor mijn wat oudere huid. Vaak droog door het weer en hormonen. Lijkt me heerlijk mezelf hiermee te verwennen!!

 • Avatar van Petra Bennis
  Reply Petra Bennis 25 oktober 2015 at 23:17

  geweldiggggggggggggggg voor mijn oude huid

 • Avatar van Anita H.
  Reply Anita H. 25 oktober 2015 at 22:19

  Gezichtshuid: vet en vochtarm. Lichaamshuid: heel droog met hier en daar eczeem.

 • Avatar van Barbara Beun
  Reply Barbara Beun 25 oktober 2015 at 21:49

  Dat lijkt me heerlijk, door hormonen heb ik erg last van mijn huid en daardoor littekens, ik zou dit graag gebruiken

 • Avatar van Ilona
  Reply Ilona 25 oktober 2015 at 21:15

  In 1 woord:geweldig!!! Ik heb een droge huid

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 25 oktober 2015 at 19:34

  Wat kleinkt dit heerlijk, ik doe dan ook graag mee om een kansje te maken…Ik heb een normale huid, die tijdens de koudere perioden van het jaar op sommige plaatsen wat droger word, zoals op de achterkant van mijn bovenbenen, mijn ellebogen, Ook heb ik wat lichte roseacea op mijn wangen en dat kan behoorlijk gevoelig zijn als de huid in de winter wat droger word .De olieen in maken mijn huid wat vetter en soepeler en hierdoor zijn de droge wat schralere plekken minder pijnlijk. en minder kwetsbaar.Ik volgde je al op FB en ben dit ook bij Earth line gaan doen. Momenteel gebruik ik een aantal Weleda producten voor mijn dagelijkse verzorging en probeer mijn huid zo goed mogelijk te verzorgen om een basis te leggen voor de winter…

 • Avatar van YuSt
  Reply YuSt 25 oktober 2015 at 18:18

  Mooie review, ook erg leerzaam. Vooral dat je bij sommige moet uitkijken voor vlekken, sta je niet altijd bij stil.
  Calendula vind ik heerlijk, het geeft mij ook het gevoel dat het wat doet. Heb altijd Calendula in huis (vsm).
  Ik waag toch een kansje voor deze olie (ben echt olie, serum liefhebber).

 • Avatar van Anneliese de Waal
  Reply Anneliese de Waal 25 oktober 2015 at 18:17

  Ik heb een normale huid, af en toe droog, erg leuke win actie, ik doe graag mee !! :)

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 25 oktober 2015 at 17:56

  Wat een uitgebreide review.
  Ik ben zelf ook gek op huidolie.
  Nu het herfst/winter word merk ik dat mijn huid weer droger word.
  Die magnesiumolie lijkt me ook wel heel fijn.

 • Avatar van Lucie
  Reply Lucie 25 oktober 2015 at 16:50

  Aan een zeer intensieve medicijnenkuur en nog meer behandelingen (…) heb ik littekens en een droge huid overgehouden. Maar….ik ben er nog en om mezelf én mijn huid eens heerlijk te verwennen zou ik graag kans maken op deze fijne Earth.Line argan bio huidolie!

 • Avatar van Eva Narcisz
  Reply Eva Narcisz 25 oktober 2015 at 14:58

  Wat een heerlijke verwenactie ! Ik heb een gevoelige huid dus ik ben erg selectief over wat ik op mijn huid smeer. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar deze producten en hoop dat ik mijn huid een oppepper kan geven . Want niets is belangrijker dan een goede huidverzorging . Ik zal zeker dolgelukkig zijn als ik de bofkont mag zij !! Nu maar duimen.

 • Avatar van Marian
  Reply Marian 25 oktober 2015 at 14:35

  Klinkt goed. Ik gebruik gek genoeg altijd babyolie, niet zo sterk en zwaar.
  Wil dit graag eens uit proberen.

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 25 oktober 2015 at 13:48

  Wat een leuke en vooral fijne winactie! Ik ben sinds kort bekend met de sea line ook heel fijn! Dit lijkt me ook een goed product. Ik heb zelf een erg droge huid, waarbij ik een huidolie goed kan gevruien:)! Liefs Michelle

  • Avatar van Michelle
   Reply Michelle 25 oktober 2015 at 13:49

   Gebruiken!

 • Avatar van Ann Ages Gracefully
  Reply Ann Ages Gracefully 25 oktober 2015 at 13:09

  Ik gebruik eigenlijk altijd baby-olie :) met name omdat ik een niet te sterk geurende olie wil (want ik gebruik daar liever een parfum voor). Ik ben wel heel benieuwd naar andere oliën :) Ik doe dan ook graag mee.

 • Avatar van Jody Bultman
  Reply Jody Bultman 25 oktober 2015 at 12:47

  Ik gebruik altijd Hydraterende Crème – B25 van Etat Pur. Een rijke, volle textuur, wat goed hydrateert en voedt voor lange tijd. Bovendien heeft het een heerlijke geur. Maar sta altijd open voor andere aanvullende creme’s of olie. Daarom erg nieuwsgierig geworden naar de Earth Line argan bio huidolie, heb zelf een vette huid, met vaak wat kleine plekjes of kloofjes, kortom s’avonds even lekker insmeren met de olie, zie ik natuurlijk helemaal zitten! Beiden pagina’s uiteraard (allang) geliked! :)

  Groetjes,
  Jody

 • Avatar van Pirre
  Reply Pirre 25 oktober 2015 at 12:23

  Leuk om te lezen. Ik sla de win-actie even over, maar tof dat je dat doet! Hopelijk is de winnares heel blij :D

 • Avatar van Tine
  Reply Tine 25 oktober 2015 at 11:35

  Ik doe graag mee aan deze winactie! Noet alleen omdat ik ook een erg droge huid heb over heel mn lichaam, maar ook een reactieve huid waardoor ik op veel body olietjes en milks slecht reageer. Ik heb het een beetje opgegeven om veel geld te geven aan flessen die ik toch niet kan gebruiken dus ik hoop via deze winactie deze olie te kunnen proberen. Ik merk bovendien dat mn huid zichtbaar aan het verouderen is, dus laat maar komen die olie!

 • Avatar van ilsiee prins
  Reply ilsiee prins 25 oktober 2015 at 11:35

  Ohhhh wat een fijne winactie, heeerlijk voor mijn huidje… Over het algemeen heb ik een ontzettend droge huid met daarbij extreem droge plekjes…. Mijn gezicht heeft een gemengde huid, waar ik op de rest van mijn lichaam extreem droge plekjes heb heb ik op mijn gezicht juist weer ‘vettige’ zone’s….. Ik doe graag mee voor 1 van deze fijne olien… Fijne dag, groetjes ilsiee

 • Avatar van Hilde VE
  Reply Hilde VE 25 oktober 2015 at 10:26

  Zeker in de winter kan mijn huid een olie gebruiken, ook voor de littekens in mijn gezicht. Ben er zeker van dat dit product ook heerlijk ruikt.

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 25 oktober 2015 at 10:21

  Hier nog een oliefan (en body butters). Die van Kneipp zijn bij mij favoriet en dan met name de zoete amandelolie. Al ben ik nu ook wel heel dol op de crèmes van Collistar.

 • Avatar van Lizet van Gestel
  Reply Lizet van Gestel 25 oktober 2015 at 10:19

  Leuke actie, ik heb een gevoelige, droge huid en kan helaas niet tegen alle producten, parabenen mogen er niet in zitten. Ik gebruik nu een grote pot crème van Dermolin en voor hele droge plekjes gebruik ik purol.
  Ik ken de lijn van Earth Line nog niet en ben wel nieuwsgierig naar de olie

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 25 oktober 2015 at 09:52

  Ik ben dol op mijn body butter van Rituals. De oranje verpakking, van de Happy Buddha lijn. Heerlijke geur en trekt goed in.

 • Avatar van BeautyOpinie
  Reply BeautyOpinie 25 oktober 2015 at 09:28

  Mijn favoriete product in de herfst.winter is absoluut olie! Ik heb een hele droge huid (met eczeem) dus olie heeft mijn huid echt nodig. Ik doe dan ook heel graag mee met je winactie, en heb zowel jouw als de pagina van Earth line geliked :)

 • Avatar van elisabeth
  Reply elisabeth 25 oktober 2015 at 08:58

  de ouderwetse uiercreme is in de winter heel erg fijn

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 25 oktober 2015 at 08:12

  Ik sla deze winactie even over, maar ik weet zeker dat je er anderen erg gelukkig mee kunt maken. Zelf kan ik oliën ook steeds meer waarderen, ik heb er inmiddels dan ook een aantal staan en kan niet wachten om ze allemaal eens te proberen.

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 25 oktober 2015 at 08:06

  Heerlijk, ik hou van huidolie. Ik vind ook de Kiehl Midnight Recovery Serum zo lekker! Winactie sla ik even over, succes iedereen die mee doet :)

 • Avatar van Lisette Kleiweg
  Reply Lisette Kleiweg 25 oktober 2015 at 08:02

  Dat klinkt als een geschenk uit de hemel, ik heb helaas een droge, overgevoelige huid wat met kou verergert, ik word vooral gek van de jeuk…..gênant ook,vooral in het openbaar……

 • Avatar van Carola Donkelaar
  Reply Carola Donkelaar 25 oktober 2015 at 07:44

  Handig dit zeg! Ik heb een super droge huid maar nooit veel tijd om uitgebreid te smeren.. na het douchen een olie lijkt me ideaal thanks voor de tip ga ik proberen..
  Volgde jou al en earthline nu ook :)

  Fijne dag

  Liefs croltje

  Croltje_2@hotmail.com

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 25 oktober 2015 at 07:40

  Wat leuk en ik doe erg graag mee!
  Ik heb last van striae en wil ze dat ze minder zichtbaar zullen zijn.
  Een droge huid en en wat littekens.
  Ook om mijn mijn dorstige huid goed te hydrateren.
  Zeker nu het herfst is en de winter er ook aan komt.
  De laatste komt door een val als klein meisje.
  Ben zo benieuwd naar de geur van de olie.

  Ik wens je een fijne dag Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.