Beauty

Mijn top 5 | Heerlijke huidoliën

25 oktober 2015

huidoliën
Zoals je wel weet heb ik een droge huid en ben ik gek op huidverzorgingsproducten waar olie in verwerkt zit. Er zijn voor het lichaam erg veel verschillende huidoliën verkrijgbaar en ook met echt andere functies dan alleen maar de huid te voeden en vandaag vertel ik je wat meer over mijn huidige top 5 oliën. Oh, èn maak je kans op een heerlijke huidolie zodat jouw huid ook lekker zacht en soepel de koude seizoenen doorkomt!

 

huidoliën
huidoliën
Clinique deep comfort body oil 125ml, €39,00
Een niet vette en parfumvrije olie met jojoba olie, chiazaadolie en vitamine E die de droge huid herstelt, zacht maakt en een mooie glans geeft. Je kan hem door de niet vette substantie ook in de puntjes van je haar gebruiken.

Persoonlijke tip: ik vind een olie op het lichaam altijd nog lekkerder als ik hem na het douchen of badderen aanbreng op een nog licht vochtige huid. Het lijkt dan nog sneller in te trekken ♥

huidoliën
huidoliën

Jacob Hooy vitamine E huidolie 150ml, €9,99
Deze huidolie bevat onder andere soja olie, calendula extract, vitamine E, bètacaroteen, bisabolol en vitamine A en is typisch oranje van kleur wat waarschijnlijk komt door de calendula en wortelextract/bètacaroteen. Hij ruikt wat clean en soapy (lekker!) maar voelt wel een beetje vetter op de huid. Lekker om voor het slapen gaan in te masseren op littekens, droge plekjes, striae en dergelijke.

Er staat wel parfum op de ingrediëntenlijst vermeld, een ingrediënt wat ik vaak probeer te vermijden in verzorgingsproducten. Maar toch heb ik hier altijd een beetje een dubbel gevoel bij, zeker als het om natuurlijkere merken gaat. Natuurlijke geurstoffen die dus niet eens irriterend hoeven te zijn – zoals synthetische parfum vaak wel is – worden ook als ‘parfum’ op de ingrediëntenlijst vermeld.. Lastig!

huidoliën
huidoliën

De Tuinen calendula olie 150ml, €11,99
Calendula is echt een heerlijke en verzachtende olie voor de schrale en gevoelige huid en kan je bijvoorbeeld gebruiken om mee te masseren maar is ook veilig genoeg voor op het huidje van je baby/kind. Wel is dit een wat dikkere olie die echt een laagje achterlaat op de huid. Na gebruik dus even de handen wassen en bijvoorbeeld een oude pyjama/oud t-shirt aantrekken om olievlekken te voorkomen op beddengoed etc.

De Tuinen magnesium olie 150ml, €15,99
Magnesium is zo’n specifieke olie die je niet gebruikt om je hele lijf mee in te smeren, maar is bedoeld om spieren te ontspannen en werkt sneller (en naar persoonlijke mening beter) dan magnesiumtabletten. Het stimuleert de doorbloeding, ontspant de spieren en zorgt dat dat ‘zware gevoel’ van spierpijn als sneeuw voor de zon verdwijnt. Fijn bij vooral kuitspieren en de schouders/nek.

Wat heerlijk trouwens die korte ingrediëntenlijstjes, dat is wel iets waar ik vaak naar probeer te kijken (tenzij het een hele lading allemaal goddelijke en herstellende, hydraterende, voedende, beschermende en mooimakende ingrediënten is dan vind ik het minder erg ;))

huidoliën

Earth.Line argan bio huidolie 200ml, €19,99
Deze olie bevat zonnebloemolie, macadamia olie, avocado olie, calendula extract, jojoba olie, arganolie, amandelolie, vitamine E en natuurlijke geurstoffen. That’s all! Een heerlijke combinatie dus die je huid soepel en zacht maakt, hydrateert en intensief voedt. Geschikt voor elk huidtype en in te zetten bij droge huid, kloofjes, littekens, striemen/striae en ook voor je gezicht fijn in plaats van je nachtcrème zo af en toe. De geur is heel zacht en subtiel kruidig.

Win!
Ik mag van Earth.Line 3 x een fles Argan Bio Huidolie weggeven. Wil jij kans maken op een fles?

– Laat een reactie achter onder dit artikel met je huidtype en motivatie
– Like de Earth.Line Facebookpagina en de Curvacious Facebookpagina

Meedoen kan tot en met 29 oktober 2015, 23.59 uur. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Wat is jouw favoriete skincareproduct in de herfst/winter?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jessica
  Reply Jessica 28 oktober 2015 at 20:31

  Ook ik ding graag mee met deze mooie winactie. Zelf heb ik geen droge huid, maar mijn man en zoon wel. En voor hen zou ik het heel graag willen winnen!

 • Avatar van Jetty Zuidema
  Reply Jetty Zuidema 28 oktober 2015 at 19:15

  mijn droge huid kan wel extra aandacht gebruiken , kan steeds vaker niet tegen parfums in verzorgings producten

 • Avatar van Anouk
  Reply Anouk 28 oktober 2015 at 13:37

  Hi Desirée,

  Als ik ergens van houd, dan is het wel een verzorgingsproduct met olie. Voor je gezicht, lichaam, haar…. kokosolie voor door mijn eten. Kan er geen genoeg van krijgen. Juist omdat ik een zeer gevoelige en droge huid heb. Snel allergische reacties op mijn huid en in de winter als het vriest zelf schilfertjes op mijn onderarmen. NIET FIJN :(
  Ook heb ik daarnaast best vaak last van een jeukende hoofdhuid. Ik hoop echt dat deze olie alles weer mooi in balans kan brengen, want daar is mijn lichaam helaas iedere dag aan toe. Ik wil mezelf goed verzorgen!

  Mijn favoriete skincareproduct in de herfst en winter is de MAC Mineralize Global Glow!

  XOXO

  Anouk

1 2 3

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
rituals oriëntal nights
Rituals Oriëntal Nights (wintercollectie)

Elk jaar worden er door verschillende merken mooi vormgegeven producten met - vaak - warme en kruidige geuren uitgebracht voor de...

Sluiten