Beauty

How To | Een wellnessmomentje creëren

13 oktober 2015

girls night in tips
Ik vind het heerlijk om sowieso één keer per week een ècht wellnessmomentje voor mijzelf te creëren en vaak is dat op de dag dat Shae naar de gastouder gaat of op de zondagochtend. Ik neem er op zo’n moment uitgebreid de tijd voor om mijzelf van top tot teen onder handen te nemen en eigenlijk bestaat dit voornamelijk uit twee stappen. Reinigen en exfoliëren in één & smeren (voeden die huid!). Zeker nu het buiten kouder wordt merk ik dat ik op deze manier echt droge, schilferige en een jeukende huid kan voorkomen. Ik deel een paar tips met je waarmee je een heerlijk zachte huid krijgt, van je gezicht tot aan je tenen :)

girls night in tips
Zoals ik al vertelde kies ik graag voor een reinigend en exfoliërend product in één voor lichaam en gezicht en alhoewel ik normaal meer fan ben van een peeling zonder scrubkorrels erin, vind ik het soms toch lekker om met een echte scrub aan de slag te gaan. Alleen dan wel voorzichtig en met aandacht, want sommige scrubdeeltjes zijn redelijk ‘hard’ waarmee je je huid ook kan beschadigen.

Door je huid (lichaam en gezicht) regelmatig te scrubben/peelen/exfoliëren stimuleer je de doorbloeding, worden dode huidcellen verwijderd en krijg je een zachtere en gladdere huid met die mooie glow. Ik heb zelf een gevoeligere en droge huid en doe dit voor mijn gezicht en lichaam één tot twee keer per week.

girls night in tips

De Origins GinZing refreshing scrub cleanser (150ml, €18,00) heeft een heel opwekkende citrusgeur en geeft een boost aan de huid door ingrediënten als ginseng en koffiebonen. Even met de vingertoppen met ronddraaiende bewegingen inmasseren op de schone en vochtige huid en daarna afspoelen of afnemen met een washandje.

girls night in tips
girls night in tips

Daarna breng ik dan op de droge huid een masker aan in een royale laag en neem daarbij mijn hals en decolleté ook mee. Op dit moment vind ik het Clinique scultpwear contouring massage cream mask heel erg fijn, maar je kan natuurlijk elk masker nemen wat aansluit bij jouw huidtype en huidbehoefte. Een nieuwe en leuke beautygadget om een masker mee in te kunnen masseren is de Clinique massaging treatment applicator die sinds kort als los extra accessoire voor het Clinique Sonic System apparaat verkrijgbaar is voor ongeveer €25,00. Hij is gemaakt van chirurgisch staal, voelt koel aan op de huid en door de sonische trilling van het apparaatje kan het masker beter worden opgenomen door de huid en kan je je huid net wat beter een massage geven.

girls night in tips
girls night in tips

Voor het lichaam ben ik op dit moment fan van de Rau Cosmetics White Tea producten. Ik gebruik de White Tea body peeling (250ml, €22,95) en de White Tea body lotion (200ml, €15,95). De suikerscrub is er eentje voor het stevigere scrubwerk en er zijn veel voedende en verzachtende ingrediënten aan toegevoegd zoals soja olie, macadamia olie, avocado olie, amandelolie, witte thee en vitamine E. Over de vochtige huid inmasseren met ronddraaiende bewegingen, afspoelen en de huid droogdeppen. Hierna blijft er een heel zacht en voedend laagje achter waardoor je zal merken niet eens meer echt een bodylotion nodig te hebben.

girls night in tips

Toch smeer ik er dan liever nog eentje op voor wat extra voeding (ik heb dan ook echt een droge lichaamshuid) en de bijpassende bodylotion met onder andere amandelolie, aloë vera extract, glycerine, witte thee, cranberry extract en vitamine E smeert lekker uit, trekt snel in, hydrateert en verzacht en laat de huid gelijk heel soepel en zacht aanvoelen. Oh, niet geheel onbelangrijk: de Rau Cosmetics White Tea producten ruiken zoooo lekker zacht, fris en luxe. Love it!

girls night in tips

Natuurlijk zijn er nog meer stappen waar ik me mee bezig hou tijdens zo’n wellnessmomentje en ik maak het zo uitgebreid als kan voor de hoeveelheid tijd die ik heb. Denk bijvoorbeeld aan:

– hoofdhuidbehandeling met olie, haren wassen en een haarmasker
– een pedicure of manicure uitvoeren bij jezelf
– wenkbrauwen epileren en alles scheren/ontharen
– een gezichtsmasker aanbrengen..

En er zijn altijd een paar items die niet kunnen ontbreken, zoals een zachte grote handdoek, een washandje, fijne producten, een warme ruimte, muziek en het liefst ook nog geurkaarsen erbij. Het is trouwens ook leuk om zo’n moment samen met je beste vriendin(nen) te doen als een echte girls night in. En daarna allemaal zacht en ingesmeerd in de pyjama de bank op met lekkere hapjes, drankjes en een goede film of de hele nacht series via Netflix doorkijken, kletsen en vooral veel lachen ♥

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel kwam tot stand door een samenwerking met Westwing.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 14 oktober 2015 at 17:26

  Mij spreekt de P-LC-E creme en Lancaster heel erg aan, iets om te onthouden. Ben benieuwd hoe deze nieuwe producten je zullen gaan bevallen.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 14 oktober 2015 at 17:13

  Leuk dit te lezen, zo doe ik het onegveer ook, even ‘me time’ ….en het is zo heerlijk, de Rau white tea producten lijken me echt heerlijk zoals je ze omschrijft. Ik doe ook altijd mijn handen en voeten, die scrub en smeer ik dan ook mee. Daarna, lekker rozig op bed, met een grote beker chocolade melk….beter kan niet :-)

 • Avatar van Saraya
  Reply Saraya 13 oktober 2015 at 20:47

  Oo je gebruikt fijne producten!
  X

 • Avatar van Ann Ages Gracefully
  Reply Ann Ages Gracefully 13 oktober 2015 at 20:25

  Ik heb de RAU white tea gezichtscreme gehad, die vond ik ook echt heel erg fijn.

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 13 oktober 2015 at 16:54

  Een wellness moment in huis, doe ik veel te weinig. Ik zal ‘m weer eens gaan inplannen!

 • Avatar van BEAU
  Reply BEAU 13 oktober 2015 at 15:48

  Leuke tips, ik creëer ook steeds vaker een welness momentje voor mijzelf in mijn eigen badkamer, heerlijk ;) sluit altijd af met een paar ontspannende ademhalingsoefeningen in absolute stilte

 • Avatar van Moniek
  Reply Moniek 13 oktober 2015 at 13:55

  Wat een fijne tips! Ik vind het heerlijk om even een momentje voor mijzelf te creëren en lekker tijd te besteden in de badkamer!

 • Avatar van 40PlusVrouw
  Reply 40PlusVrouw 13 oktober 2015 at 07:52

  Wat een heerlijke oppeppers. De Rau producten hen ik al op mijn probeer lijst staan.
  Op zondag heb ik altijd mijn APK-tje… Goed reinigen, peeling, masker en een heerlijk serum.
  Mijn handen scrub ik ook, nagelriemen en dan Argan olie smeren.
  Zo leer ik ook mijn lichaam weer ‘voelen’ zo sta ik bij het belangrijkse orgaan even stil.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 oktober 2015 at 09:47

   Precies dat laatste vind ik ook zo fijn. Even stil staan bij je lijf ♥

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 13 oktober 2015 at 07:46

  Heerlijk! Wat een mooie producten heb je toch :-)!

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 13 oktober 2015 at 07:28

  Clinique scultpwear contouring massage cream mask spreekt me erg aan. Ik vind dit merk te gek!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 13 oktober 2015 at 06:37

  Dat zijn handige tips om jezelf zo een relax moment te gunnen in je eigen badkamer met de huidverzorgingsproducten die je hebt.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.