Beauty

Lush | Roots haarbehandeling

17 oktober 2015

lush roots
Met mijn gevoelige hoofdhuid en fijn (maar veel!) haar raadde de Lush medewerkster mij aan om de Lush Roots haarbehandeling eens te proberen. Ik kon een proefje meekrijgen, maar was zo onder de indruk van haar eigen ervaring en de beloftes van Roots dat ik besloot gelijk maar de pot af te rekenen. Roots is een haarmasker wat je op je hoofdhuid inmasseert en de restjes in de punten van je haar verdeelt wat zorgt voor een comfortabele hoofdhuid en gevoed en zacht haar. Klinkt goed! Lees verder voor meer informatie, foto’s en de review.

lush roots
lush roots
Lush Roots bevat onder andere een infusie van verse pepermunt, citroenzuur, honing, pepermuntolie, zoete sinaasappelolie, kruismuntolie, grapefruitolie, brandnetel extract en olijfolie. Allemaal heerlijke ingrediënten voor haar en hoofdhuid die dode huidcellen verwijderen, de bloedsomloop stimuleren, versterken en voeden. Toch vind ik het dan wel jammer dat er SLS (wat is SLS?) en parfum in zit, dit had van mij echt achterwege gelaten mogen worden om het product nog milder te maken voor vooral de hoofdhuid.

Het is de bedoeling dat je het masker op je hoofdhuid aanbrengt op droog haar. Iets wat bij korter haar nog wel redelijk gemakkelijk is en bij langer haar even lastig kan zijn. De tip is om dan je haar in een scheiding te trekken, hier wat product op aan te brengen, een scheiding een centimeter verder te maken.. en zo verder tot je je hele hoofdhuid gehad hebt. In totaal gebruik je denk ik een eetlepel vol per keer waardoor je een redelijke tijd met de grote pot vooruit kan.

Vervolgens masseer je dit in, wacht je zo’n twintig minuten en spoel je de haarbehandeling goed uit, was je je haar met een milde shampoo en ga je verder zoals je normaal doet met je haarroutine.

lush roots
De geur van Lush Roots is echt heerlijk fris en opwekkend door de munt en citrusgeuren erin. Het aanbrengen ging redelijk vlot en al snel hierna voel je een lichte en frisse tinteling op je hoofdhuid en de geur laat je tot rust komen. Als je een stressvolle tijd hebt en daardoor je hoofdhuid wat ‘strakker’ aanvoelt dan voel je deze op dit moment al lekker ontspannen. Het uitwassen is met lauwwarm water zo gedaan (het wordt dus niet hard op je hoofd) en na het wassen met een zachte shampoo heb ik ervoor gekozen geen conditioner te gebruiken. Mijn haar droogde alsnog lekker zacht en glanzend op met behoud van volume. Fijn! Oh, en die heerlijke geur blijft ook nog eens – zelfs na het wassen met een shampoo – lang in je haar hangen ♥

Je voelt pas echt dat het product wat doet na meerdere keren gebruik, alsof je hoofdhuid en haren er even aan moeten wennen. Maar ik gebruik het sinds een tijdje één keer per week en merk echt verschil met daarvoor, zelfs als ik verder alleen maar zachte en ‘schone’ producten gebruik voor mijn gevoelige hoofdhuid. Echt een aanrader dus voor als je hier ook last van hebt.

Leuk weetje: het product is ontwikkeld door Mark Constantine (één van de oprichters van Lush) die als specialist op het gebied van haar- en hoofdhuidproblemen in een Elizabeth Arden salon werkte en toen al dit product samenstelde en hier met succes klanten mee hielp. Eén van de eerste producten van Lush dus met veel liefhebbers!

Lush Roots is verkrijgbaar in een pot van 225 gram voor €19,95.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Kaylani
    Reply Kaylani 30 oktober 2015 at 13:02

    Dat klinkt goed zeg, toch maar eens een testertje van vragen haha!

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 19 oktober 2015 at 10:35

    Alweer een product wat uitlokt om te gaan gebruiken, dankzij je goede review. Deze zet ik ook op mijn lijstje. :-)

  • Avatar van Mariska
    Reply Mariska 18 oktober 2015 at 12:52

    Van deze heb ik eens een sample gehad en vond hem op zich ook wel fijn! Rook in ieder geval ook lekker :)

  • Avatar van Jamey
    Reply Jamey 17 oktober 2015 at 21:22

    Oeh dat klinkt wel erg fijn!

  • Avatar van fabulousheidi
    Reply fabulousheidi 17 oktober 2015 at 18:52

    Ik vind deze zo fijn! Ik gebruik ‘m eigenlijk al heel lang (wel meteen een goede reminder om ‘m weer te gaan gebruiken). Ik moest eerst even wennen aan de tinteling maar blijft een zalig product van Lush.

  • Avatar van Beauty Treasures
    Reply Beauty Treasures 17 oktober 2015 at 14:06

    Klinkt als een fijn product, ik had er nog nooit over gehoord/gelezen. Volgende keer eens een proefje van vragen.

  • Avatar van YuSt
    Reply YuSt 17 oktober 2015 at 12:35

    Dit zou wel eens iets voor mij kunnen zijn. Klinkt goed, hoop dat de geur niet TE is.

  • Avatar van Andrea
    Reply Andrea 17 oktober 2015 at 11:55

    Klinkt als een fijn product! Ik heb alleen geen dun en fijn haar. Juist wat dikker haar. Ik ga weleens kijken bij Lush naar de haarmaskers, want ik kan vooral voor mijn punten wel een lekker masker gebruiken. Heb jij nog andere aanraders?

  • Avatar van Karen
    Reply Karen 17 oktober 2015 at 11:28

    Oooh, dat klinkt echt heerlijk. Jammer van SLS inderdaad, maar desondanks zou ik dit wel willen proberen.

  • Avatar van Sandy
    Reply Sandy 17 oktober 2015 at 11:22

    Hmm dit klinkt als een goed product voor mijn tere lokken. Aankomende dinsdag ga ik langs de Lush, ik ga eens even kijken of t wat voor mij is :D

  • Avatar van beautifulday4makeup
    Reply beautifulday4makeup 17 oktober 2015 at 11:07

    Ik denk dat ik deze wel zo willen gebruiken om mijn hoofdhuid te kalmeren

  • Avatar van Eline
    Reply Eline 17 oktober 2015 at 09:11

    Klinktheel erg goed, dit moet ik eens proberen!

  • Avatar van PinkFairy
    Reply PinkFairy 17 oktober 2015 at 09:02

    Klinkt fijn! Ik was vroeger ook een grote fan van zo’n soort product van Lush, die je ook voor het wassen moest gebruiken. Werkte idd heel goed!

  • Avatar van femkedj
    Reply femkedj 17 oktober 2015 at 07:03

    Dit lijkt me echt een heel erg fijn product, daar ga ik zeker eens een kijkje bij nemen als ik de volgende keer bij Lush kom!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 17 oktober 2015 at 06:41

    Ziet er goed uit!
    Fijn dat je goed advies had gehad.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.