Beauty

Lush shampoo bar Godiva & Lullaby

11 oktober 2015

lush shampoo bar
Toen ik laatst bij de nieuwe Lush winkel op Amsterdam Centraal Station was, liet ik me adviseren voor een paar nieuwe haarproducten. Ik heb met veel verschillende Lushproducten ervaring, maar met de haarproducten iets minder en ik was wel benieuwd wat ze konden aanraden voor mijn gevoeligere hoofdhuid en wat droger en gekleurd haar. Ik ging voor de bekende Lush shampoo bar om ze eens te kunnen testen en nam hiervan uiteindelijk bestseller Godiva en de verzachtende Lullaby mee. Lees verder voor meer informatie, foto’s, filmpjes en reviews.

lush shampoo bar

Lush shampoo bar Godiva €9,50
Bij deze shampoobar moet je vooral echt van de geur van jasmijn houden, want daar ruikt hij aardig sterk naar en je haar ook gerust de hele dag als je hem hebt gebruikt. Persoonlijk vind ik dit heerlijk! Helaas zit er wel SLS en parfum in – iets wat ik voor mijn hoofdhuid vaak juist probeer te vermijden – maar er zijn wel een heleboel terugvettende ingrediënten in gestopt zoals cacaoboter, sheaboter, camelia olie, jojoba olie en kokosolie. Het is dus zeker een voedend product en ik kan dan ook aanraden om wel even de tijd te nemen voor het uitspoelen hiervan.

Je maakt je haar nat en kan vervolgens met de bar een paar keer over je hoofd gaan en vervolgens wat achter is gebleven je haar wassen of je kan hem een paar keer door je handen ‘rollen’ zoals je met een stuk zeep doet en vervolgens met wat op je handen is achtergebleven je haren wassen. Ik vind zelf deze tweede manier fijner werken en beter te controleren. De bar is redelijk vast qua substantie en het is belangrijk dat je hem goed laat drogen na gebruik, zo kan je met één bar net zo lang doen als drie 250ml flessen shampoo volgens Lush. Wow!

lush shampoo bar

Lush shampoo bar Lullaby €8,95
Deze nieuwe shampoobar ruikt juist heel erg zacht en rustgevend door onder andere de lavendel die erin verwerkt is. Hij heeft een kalmerende werking en qua ingrediënten zit er onder andere havermelk, amandelen, jojoba olie, lavendelolie en kamille olie in. Helaas ook weer SLS (wat is SLS?) en parfum, maar door de rustgevende en voedende ingrediënten heb ik hier niet echt last van gelukkig waardoor mijn hoofdhuid er dus goed op reageert. Deze bar is wel een beetje zachter dan Godiva en ik denk dat deze dan ook minder lang mee zal gaan..

Geef je haar trouwens even de tijd om te ‘wennen’ aan de shampoobars. De eerste paar keer heb je het idee dat je haar er droog van wordt, maar na een paar keer merk je dat het steeds lekkerder aanvoelt en een conditioner ook niet altijd meer nodig is. Goed uitspoelen, aan de lucht laten drogen en je krijgt glanzend en heerlijk ruikend haar mèt volume. Handig ook dat je de bars door hun vaste vorm ook goed op reis mee kan nemen als je enkel met handbagage vliegt.

Mijn eerste ervaring met de Lush shampoo bars is dus zeker positief. Ik was vooraf een beetje huiverig vanwege de SLS, maar gelukkig zitten er genoeg voedende ingrediënten in om het toch verzorgende haarproducten te maken zonder dat ik last krijg van een trekkerige, rode of geïrriteerde hoofdhuid.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 12 oktober 2015 at 18:46

  Werkt dit ook goed bij krullend haar? Het klinkt wel heel goed allemaal en ideaal dat het zo lang mee gaat. Toch maar eens aan mijn vriendin vragen om er één voor me mee te nemen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 oktober 2015 at 19:27

   Ik kreeg het advies in de winkel van een verkoopster met krullend haar die juist deze beide graag gebruikt, dus denk het wel :)

   • Avatar van Linda
    Reply Linda 15 oktober 2015 at 12:38

    Dank je wel voor je reactie, fijn om te weten dan ga ik ze zeker proberen.

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 11 oktober 2015 at 20:47

  Ben al een tijdje benieuwd naar zo’n vaste shampoo. Ik zal het eens moeten proberen I guess.

 • Avatar van judith
  Reply judith 11 oktober 2015 at 19:41

  Dat wil je eigenlijk al proberen om het te proberen zeg maar. Klinkt ook nog eens heerlijk

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 11 oktober 2015 at 17:16

  Ik ben wel benieuwd naar shampoo bars

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 11 oktober 2015 at 15:54

  ik heb zelf nog nooit zown shampoo bar geprobeerd, lijkt me wel wennen in het begin als je altijd liquid shampoos gewend bent :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 oktober 2015 at 09:57

   Eigenlijk valt het wel mee qua gebruiksgemak, even door je natte handen rollen en insoppen maar ^^

 • Avatar van Ingrid
  Reply Ingrid 11 oktober 2015 at 13:24

  Bedankt voor de tip, erg handig voor een stedentripje voor in je handbagage.

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 11 oktober 2015 at 13:04

  Dit staat nog altijd even op het programma om te testen…Voor onderweg lijkt deze mij idd super handig

 • Avatar van Julie
  Reply Julie 11 oktober 2015 at 12:48

  Ik heb zelf Squeeky Green in huis en die vind ik niet slecht. Alleen bevat deze wel soort van takjes die niet altijd even makkelijk uit te spoelen zijn. Ik geef toch voorkeur aan shampoo uit een fles, al zijn ze voor op vakantie wel heel handig natuurlijk! Honey I’ve Washed My Hair staat nog op mijn verlanglijstje! :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 oktober 2015 at 09:57

   Die warme honingkaramelgeur van HIWTK is ook zoooo lekker!

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 11 oktober 2015 at 12:32

  Ik heb in het verleden wel shampoo bars gebruikt maar had er steeds ruzie mee door mijn lange haar.

 • Avatar van Geanne | It
  Reply Geanne | It's About Beauty 11 oktober 2015 at 11:51

  Ik ben al een tijdje aan het zoeken naar fijne shampoo bars en zag deze van Lush even geleden ook. Jammer dat het zo tjokvol SLS zit (1e ingrediënt op de lijst voor beide) en dat had ik niet verwacht van Lush. Ik heb net een bestelling geplaatst van Chagrin Valley shampoo bars via Louland. Hopelijk ruiken ze net zo lekker en werken ze ook goed, zonder de SLS. Ik vind het idee van een shampoo bar namelijk ontzettend leuk!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 oktober 2015 at 09:58

   Bedankt voor het delen van je tip! Ik ga eens even kijken naar het merk, kende het nog niet :)

 • Avatar van Nathalie | insideandout.nl
  Reply Nathalie | insideandout.nl 11 oktober 2015 at 11:01

  Ik heb de godiva bar vroeger gebruikt en ik vond hem zoooo lekker ruiken! Alleen het drogen vond ik soms een beetje een gedoe, en ik gebruikte het alleen in de zomer omdat mijn punten er inderdaad droog van werden. Misschien moet ik hem van de lente toch maar weer een kansje geven :)

 • Avatar van Zoe_Olea
  Reply Zoe_Olea 11 oktober 2015 at 10:56

  Ik hou van de geuren en het vaste formaat, maar voor mij zijn deze shampoos niet voedend genoeg. Jammer van die SLS, want mijn haar lijdt er best onder!

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 11 oktober 2015 at 10:27

  Leuke review! Ik heb een hele tijd Jumping Juniper gebruikt, die vond ik super fijn! Maar een shampoo uit een fles werkt soms net even wat makkelijker, haha.

 • Avatar van Maartje Hendrikx
  Reply Maartje Hendrikx 11 oktober 2015 at 09:36

  Ik was fervent Lush gebruiker tot ik Young Living ontdekte, dit alles is op natuurlijke basis en de shampoo is geweldig op basis van Etherische olie; geen jeuk meer of droog haar.

  Lush blijft heel aantrekkelijk maar ik vind de toevoeging van parfum zo jammer! Daarom zijn mijn kastjes gevuld met Young Living.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 11 oktober 2015 at 09:05

  Wat een fijne review want ik wist niet dat er zoiets fijn is om je kapsel mee te kunnen wassen.

  Xoxo

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 11 oktober 2015 at 08:46

  Klinkt goed zeg.. En één zo’n bal die net zo lang mee zou gaan als drie flessen shampoo dat klink als muziek in mijn oren moet ik zeggen!

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 11 oktober 2015 at 08:39

  Wat een heerlijke positieve en uitgebreide review! In het verleden heb ik eens een shampoo bar van Lush gebruikt. Het is even wennen, maar daarna is het heerlijk om met zo’n product je haren te wassen. Lullaby lijkt me qua geur heerlijk. Jammer dat deze (misschien) minder lang meegaat.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.