Eten & drinken Lifestyle

Picture of the day | 25/10/2015

26 oktober 2015

vegan sugar free bananabread
In ‘picture of the day’ laat ik af en toe een foto voorbij komen die voor een bepaalde dag typerend was. Van een goed geslaagd recept tot wat persoonlijks en alles ertussenin, maar vooral over onderwerpen die een feel good gevoel naar boven brengen. Hope you’ll like it! Vandaag wilde ik heel erg graag deze foto delen van het resultaat van een baksel waarvoor ik de keuken in dook, namelijk voor een vegan sugar free bananabread.

Wij proberen Shae redelijk gezond op te voeden qua eten en drinken en vooral zonder teveel toevoegingen. Natuurlijk kom je hier niet altijd mee uit als je weg bent en er is ook vaak genoeg tijd voor gewoon wat lekkers te snoepen, maar over het algemeen vind ik het fijn om de producten zo puur mogelijk te houden. Ook voor onszelf zijn we hier de laatste tijd trouwens flink mee bezig en we voelen ons hier erg goed bij. Qua tussendoortjes is het nog wel eens lastig voor een kindje, want het moet wel leuk – en lekker – blijven! Nou, dit bananenbrood gaat er bij Shae heel erg goed in ^^

Het recept vond ik op de blog van De Groene Meisjes. Ik gebruikte er amandelmelk voor, 3 grotere bananen, zo’n 12 dadels (medium formaat) en gebruikte 2 theelepels bakpoeder in plaats van één. Zoals je op de foto kan zien is hij goed geslaagd: niet te nat en zeker ook niet te droog. Het is grappig dat veel bananenbrood recepten meer het resultaat maken van een soort cake en dit recept maakt echt een meer brood. Hij is redelijk zwaar en zit bomvol vezels. Ook lekker met honing, fruitspread of kaas, al is het met honing of kaas erop niet meer veganistisch.

Ik ben de laatste tijd echt bezig een nieuwe manier in eten en drinken te vinden, lees er veel over, bekijk documentaires, probeer dingen uit en we zijn in ieder geval al gelijk begonnen met een stuk minder vlees te eten. Ik denk dat ik het boek van De Groene Meisjes ook maar in huis moet halen, die gaat namelijk over veganisme en een ‘groen leven’. Iemand die hem al gelezen heeft en kan zeggen of het een aanrader en echt een toevoeging is voor in de boekenkast?

Wat is jouw favoriete lekkere, voedzame en gezonde snack?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van lifestyletalks.wordpress.com
  Reply lifestyletalks.wordpress.com 28 oktober 2015 at 19:12

  Ziet er heel lekker uit! Moet ik ook eens proberen ipv een boterham met plakjes banaan ertussen.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 27 oktober 2015 at 18:59

  Goed recept en het ziet er zo heerlijk uit.

 • Avatar van jeapiebelj
  Reply jeapiebelj 27 oktober 2015 at 06:33

  Oh, wat een onwijs leuk recept! Ziet er echt zo lekker uit. Ik vind het trouwens echt super dat je altijd probeert om het zo gezond mogelijk te houden, dat vind ik echt een pluspunt aan deze recept

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 27 oktober 2015 at 00:36

  Dat ziet er lekker uit en het is duidelijk gezond, ik sla dit op, wie weet is het ook wel wat voor mij. Het boek heb ik nog niet, maar heb het wel op mijn lijstje staan, lees er zoveel goede dingen over.

 • Avatar van Teddy
  Reply Teddy 26 oktober 2015 at 21:52

  Wat ziet het er lekker uit! Misschien moet ik dit ook maar eens proberen

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 26 oktober 2015 at 19:57

  Dit lijkt mij erg lekker! Zou zelf ook graag mijn eten en alles willen aanpakken, alleen mijn partner is een mega moeilijker eter. Ik zou dan elke dag 2 verschillende dingen moeten klaar maken, dat is vaak niet haalbaar qua budget en tijd…hopelijk verzin ik daar ooit nog iets op x

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 26 oktober 2015 at 17:26

  MMM mmm mmm! :-)

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 26 oktober 2015 at 15:28

  Het ziet er lekker uit Desirée! Weet je toevallig ook hoeveel calorieën erin zitten? Ik ben ook op zoek naar een gezonde voedingsstijl, maar moet ook afvallen, en je ziet vaak de lekkerste gezonde recepten voorbij komen, maar dan zonder calorieën, waardoor ik nog niet weet of het ook goed voor het afvallen is.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 oktober 2015 at 15:46

   Nee, het aantal kcal weet ik niet. Het is voor het totale recept wel te berekenen, maar het is maar net hoe dik je je plak afsnijdt als tussendoortje ;) Gewoon met mate genieten dan komt dat vast goed! En een plakje hiervan lijkt me stukken beter dan een gemiddelde koek of zelfs ‘gezonde’ mueslireep uit de schappen :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.