Fashion Mama & Kind

Plussize Fashion | Grote maten zwangerschapskleding

14 oktober 2015

grote maten zwangerschapskleding
Ik krijg sinds mijn zwangerschap zo ontzettend vaak de vraag waar je terecht kan voor grote maten zwangerschapskleding dat het me leuk leek om mijn antwoorden en tips te delen in een artikel. Het is namelijk echt heel erg lastig om leuke en comfortabele kleding te vinden als je zwanger bent en een grote(re) maat draagt. Ik heb zelf geen enkele ‘echte’ zwangerschapsmode gedragen, maar ben er door proberen en veel passen achter gekomen dat je in de meeste normale plussize winkels of collecties ook goed kan slagen tijdens deze negen maanden.


Jurkjes

Als je het jurkjestype bent dan zou ik in de zwangerschapsperiode juist kiezen voor mooie aansluitende modellen met veel elastan in een maatje groter dan normaal zodat je je prachtige buik mooi kan showen. En voor de winter is een gebreid model natuurlijk ook erg leuk – en lekker warm – en qua panty’s en/of maillots zou ik me niet teveel zorgen maken want naar mijn ervaring rekken deze allemaal best lekker mee.

grote maten zwangerschapskleding
grote maten zwangerschapskleding

Tuniekjes
Eén ding waar je niet omheen kan is dat je qua shirtjes niet alleen een grotere maat nodig hebt in de breedte, maar dat door de groei van je buik je ook echt langere shirtjes nodig hebt omdat alles te kort wordt en/of opkruipt. Ik droeg in deze periode zelf veel tuniekjes, langere blousejes en van die trui-jurken. Als je dan wel let op een soepele stof en het liefst waar lekker wat rek in zit dan gaat deze niet knellen en als je buikje groeit zelfs mooi accentueren.

Mocht je nu iets warmers zoeken dan zijn omslagvestjes ideaal. Ze staan leuk, kunnen ook óver je tuniekje en qua model kom je met één maat redelijk goed je hele zwangerschap door. Als je het taillekoord boven de buik strikt accentueert het ook nog eens prachtig ♥

grote maten zwangerschapskleding

Treggings, jeggings & sweatpants
Qua broeken is het helemaal een ramp om boven maat 46 een fatsoenlijke, leuke, comfortabele èn betaalbare zwangerschapsbroek te vinden. Na verschillende winkels en modellen geprobeerd te hebben kwam ik uit bij de treggings en jeggings. Oftewel: broeken met wat elastan erin en een elastische tailleband. Die kan je gewoon een maatje groter kopen en zeker als je ook nog eens kiest voor een model met een hogere taille dan zit dat heerlijk comfortabel.

Ben je geen fan van de smallere pasvorm qua pijpen dan kom je met goed zoeken nog wel wat rechte en zelfs flared modellen tegen. Oh, en als ik gewoon een dagje thuis was droeg ik over het algemeen lekkere losse sweatpants en zelfs die zijn tegenwoordig in allemaal leuke kleuren en printjes te koop. Love them! Eén groot voordeel van jurkjes en tuniekjes dragen tijdens de zwangerschap is dat je veel tijd van een zoektocht naar de perfecte broek achterwege kan laten. Normale dunnere leggings, panty’s en maillots rekken goed mee ^^

grote maten zwangerschapskleding

Ondermode & borstvoedingbeha’s
Ik droeg tijdens de zwangerschap gewoon mijn normale BH’s door en richting het eind BH’s die een cupmaat groter waren. Niet zo heel erg lastig dus verder, maar ik kan wel de tip geven om tijdens de zwangerschap een wat langer shapingsinglet te dragen. Kies deze niet te strak want dan gaat het knellen, maar als je de juiste maat hebt zit het heerlijk warm om je buik, heb je hierdoor geen blote buik alert als je je uitrekt of zwaait en geeft het ook nog een soort ondersteuning wat ik heel fijn vond (zeker richting het eind van de zwangerschap).

De borstvoedingsbeha’s die ik droeg na de bevalling en tijdens de borstvoedingsperiode kwamen allemaal bij Bonprix vandaan. Ik word er niet voor betaald of gesponsord om dit te zeggen, maar het is een gewone oprechte tip omdat de zoektocht hiernaar echt verschrikkelijk was. Bij deze webwinkel kan je tot in best grote omvangsmaten en cupmaten voedingsbeha’s vinden en omdat er in verschillende modellen elastan in de soepele cups zit rekt dit ook nog wel iets verder mee.

Shoppinglist
De winkels waar ik als zwangere met echt wel een flinke maat meer goed kon slagen – en waar alle foto’s uit dit artikel vandaan komen – zijn:

Miss Etam Plus collectie
H&M Plussize collectie
Bonprix

Maar er zijn ontzettend veel leuke plussize winkels en webwinkels waar je kan slagen, snuffel maar eens tussen de lijst met plussize shops die ik samenstelde :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 16 oktober 2015 at 11:21

  Wat een interessant artikel! Ik vroeg me al af waar ik zou kunnen shoppen wanneer het zo ver is ;-)

 • Avatar van Patricia
  Reply Patricia 16 oktober 2015 at 07:38

  Leuk artikel! Volgens mij heb ik je op Twitter eens gevraagd naar wat jij droeg tijdens je zwangerschap. Ik ben 3,5 week geleden bevallen maar tijdens mijn zwangerschap droeg ik inderdaad kleren van Bonprix. De voedingsbeha’s draag ik nu en zitten heel fijn. Ze hebben daar ook handige voedingsshirt, die kon ik ook bij geen andere winkel vinden.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 oktober 2015 at 10:14

   Hey, wat leuk dat jij ook goed kan slagen bij Bonprix! En zeker gefeliciteerd met je kleintje, ik wens jullie veel geluk toe samen :)

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 14 oktober 2015 at 18:57

  Wat fijn dat je hier ook aandacht aan geeft. Tuniekjes zijn niet mijn ding, maar ik kan er zelf niet aan onderuit, denk ik. En dat groeien, dat gaat ineens heel snel hier!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 14 oktober 2015 at 18:07

  Wat een fijne post.
  Ik zie ook mooie kleding die men zou kunnen dragen als niet zwangere.

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 14 oktober 2015 at 18:01

  Ohhhh De tuniekjes vind ik heel erg leuk en zijn zeker ook niet zwanger heel erg leuk draagbaar …ik vind ze echt heel erg leuk…

 • Avatar van Nicole @ Everyday-Life.nl
  Reply Nicole @ Everyday-Life.nl 14 oktober 2015 at 17:15

  Ik vond het ook best lastig in het begin! Toen ontdekte ik BonPrix. Ik heb broeken, shirts, vesten en jurkjes daar besteld en heel veel gedragen! Daarnaast paste ik ook nog veel van mijn eigen jurkjes en shirtjes dus dat maakte het wel makkelijker. Maar heel veel aanbod is er niet als plussize zwangere!

 • Avatar van Simone
  Reply Simone 14 oktober 2015 at 14:27

  Ik kocht mijn grote maten zwangerschapskleding bij Bonprix en liep verder in shirtjes in een maat groter of inderdaad tuniekjes oid. Zat altijd erg fijn, ik vond het modieus genoeg en het was bij Bonprix goed betaalbaar!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.