Lifestyle Media

The Happylist | Shoot! Fotograferen met je hart – Anki Wijnen

19 oktober 2015

shoot anki wijnen
Anki Wijnen, bekend van haar prachtige blog Zilverblauw.nl, volg ik zelf al lange tijd omdat ze gewoonweg prachtige foto’s maakt en vooral haar lichte stijl met frisse kleuren en interieurfoto’s spreken mij persoonlijk erg aan. Toen ik hoorde dat ze een boek uit ging brengen werd ik al enthousiast, maar eenmaal in mijn handen gehad en verslonden wist ik het zeker: dit is zéker een product voor op The Happylist!

“Fotograferen kan iedereen. Maar echt mooie foto’s maken, hoe doe je dat? Anki Wijnen weet hoe je plaatjes schiet die sprankelen en die je raken. Waarop ogen twinkelen, eter er net zo goed uit ziet als het smaakt (of beter!) en een middag in het bos iets weg heeft van een sprookje. In dit boek geeft Anki haar fotografiegeheimen prijs. Zonder ingewikkelde technische termen, maar met heldere uitleg en véél inspirerende beelden.”

shoot anki wijnen
Laat ik eerst beginnen met de prachtige vormgeving van het boek. De stevige kartonnen kaft, de mooie binding en de kleuren. Het dikke papier, de mooie indeling.. Ja, dit is met recht één van de mooiste boeken in mijn boekenkast ♥ Let op: de goudkleur van de cover van dit recensie exemplaar wijkt iets af van de versie die in de winkels ligt.

Ik maak in mijn privétijd al graag foto’s van alles en nog wat, maar ik maak voor mijn werk ook elke dag foto’s. Van beautyproducten en accessoires tot aan lifestyleproducten en eten. En ik vind het enorm leuk (en belangrijk!) om mijzelf te blijven uitdagen om verbetering te realiseren en lees daarom veel tijdschriften en boeken over mijn vakgebied; van SEO en online marketing, tot beauty en social media maar dus ook over fotografie. Mooie foto’s zijn gewoonweg onmisbaar op een blog.

shoot anki wijnen
Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken die je meer leren over schoonheid zien, creativiteit, compositie, productfotografie, interieurfotografie, foodfotografie, foto’s maken van mensen, fotograferen met je smartphone en hoe je camera werkt door middel van fijn leesbare informatie, tips, tricks en DIY opdrachten om direct mee aan de slag te kunnen gaan.

Het hoofdstuk over hoe je camera werkt – van de belichtingsdriehoek en een handig ‘cheat sheet’ tot aan foto’s nabewerken en uitleg van verschillende lenzen – is het meest technische deel van het boek, maar dan wel heel erg fijn en ‘eenvoudig’ uitgelegd waardoor dit boek ook voor beginners erg geschikt is.

Ik werd erdoor geprikkeld weer echt even te gaan spelen en ontdekken met mijn camera, ik heb toch die ene lens waar ik al langer over twijfelde besteld (kan niet wachten tot de 50mm F/1.8 binnen is!), twijfel nog even over een goede thuisstudio (wie heeft er eventueel tips?) en ben creatief geprikkeld om meer uit foto’s te gaan halen. Love it!

Shoot! Fotograferen met je hart van Anki Wijnen, ISBN: 978-94-6314-000-3, telt 144 pagina’s en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en Uitgeverij Snor voor €19,95.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf. Dit artikel bevat een affiliate link.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 20 oktober 2015 at 12:18

  Wat leuk! Die gaat met yoga girl op mijn lijstje! Ik ben bezig met een cursus fotografie en ik kan wel wat inspiratie gebruiken :)

 • Avatar van Simone
  Reply Simone 20 oktober 2015 at 12:17

  Mijn review komt morgen online. Gaaf is ‘ie he?! Lekker gaan oefenen met je 50mm binnenkort. Met dit boek ernaast komen daar vast prachtplaatjes uit.

 • Avatar van Eline | Simply Handwritten
  Reply Eline | Simply Handwritten 20 oktober 2015 at 12:12

  Dit klinkt echt als een heel fijn boek!

  Wat tof trouwens dat je een 50mm lens besteld hebt! Ik heb deze lens zelf ook jaren met veel plezier gebruikt. Doordat je niet kunt zoomen ben je veel bewuster bezig met je compositie en daar werd ik veel creatiever van. Echt een aanrader!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 oktober 2015 at 06:23

  Dit boek zou zo handig zijn om veel beter foto´s te kunnen maken voor mijn blog etc…..
  Ik zal er zeker naar opzoek gaan.

  Mooie dag Xoxo

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 19 oktober 2015 at 23:15

  Onwijs gaaf om te zien hoe het boek er van binnen uit ziet. Lijkt me echt een enorm inspirerend boek! Heel veel plezier ermee en ik hoop dat je ervan kunt leren en lekker mee aan de slag kunt :-)

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 19 oktober 2015 at 21:27

  wat lijkt mij dit een prachtig en leuk boek om eens te lezen….

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 19 oktober 2015 at 20:26

  dit is nou een boek waar je mij blij mee zou maken :D

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 19 oktober 2015 at 19:30

  Dit lijkt me nou een interessant boek.. Zoals je al aangeeft vind ik hem ook ontzettend mooi vormgegeven (wat ook wel moet bij een boek over fotografie, maar dan nog..erg mooi)!

 • Avatar van Nadia
  Reply Nadia 19 oktober 2015 at 16:42

  Ik heb een thuisstudio, een kleine voor producten. Met achtergronddoeken en 2 lampjes. Simpel op te zetten en heb hem heel erg vaak gebruikt. Xenos of Blokker had toendertijd goedkope varianten die het prima doen, zeker om te proberen of je het wat vind.

 • Avatar van Belessa
  Reply Belessa 19 oktober 2015 at 16:33

  Wauw wat een interessant boek! Ik ga hier eens even naar kijken!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 19 oktober 2015 at 16:11

  Lijkt me heel interessant om betere foto’s te kunnen schieten voor mijn blog! Ik ga er eens naar kijken :)

 • Avatar van debbieschrijft
  Reply debbieschrijft 19 oktober 2015 at 15:49

  Yup, je trekt me over de streep … Shoot! staat nu ook officieel op mijn wishlist.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.