Beauty

Natural Beauty | Treets Traditions

20 oktober 2015

treets traditions
Treets is een natural beauty brand en introduceert vanaf deze maand vijf verschillende geurwerelden met de kennis van oma’s uit het betreffende werelddeel: Treets Traditions. Door deze eeuwenoude en waardevolle tradities te combineren met de kennis van nu hebben ze heerlijke producten ontwikkeld vrij van SLS, SLES, parabenen, siliconen, micro plastics, kleurstoffen en minerale oliën die zelfs geschikt zijn voor de gevoeligste huidjes. Ik review vandaag een paar producten uit drie werelddelen voor je om er zo een beetje kennis mee te kunnen maken.

treets traditions
treets traditions
treets traditions
Treets Traditions – Relaxing Chakra’s
Deze lijn is geïnspireerd op de Aziatische beauty aanpak waarbij dit een standaard is voor een happy body & mind. De geur hiervan is lekker zacht en bloemig met een klein kruidig randje. Deze lijn bestaat uit 8 producten waarvan ik de foaming shower gel (200ml, €6,99) heb, een heerlijke douchegel die in de vorm van een rijk en vol wit schuim uit de verpakking komt. Een klein beetje is voldoende en voor nog meer schuim werkt de combinatie met een douchepuff het beste.

Qua ingrediënten een stuk zachter dan standaard douchegels en -schuims en daar wordt mijn drogere en gevoeligere huid heel blij van. Door de hydraterende glycerine, rozenwater, rijstolie en vitamine E voelt mijn huid naderhand niet heel droog of trekkerig aan maar ben ik wel lekker schoon. Oh, en die heerlijke geur blijft ook nog eens best lang achter op de huid. Heerlijk!

treets traditions
treets traditions
treets traditions
Treets Traditions – Healing in Harmony
Deze lijn is geïnspireerd op de beautyrituelen uit de Alpen, een plek waar je huid door de kou en wind wel wat extra’s kan gebruiken. De geur hiervan is lekker fris en je ruikt er zeker lavendel en rozemarijn in terug. Deze lijn bestaat in totaal uit 9 producten waarvan ik de body salt scrub (375gr, €9,99) heb, een zoutscrub die een stevige werking heeft vanwege de wat grovere korrel. Lekker dus om dode huidcellen te verwijderen en de bloedcirculatie een flinke boost te geven.

Door ingrediënten als glycerine en druivenpitolie droogt de scrub je huid niet uit. Je kan de scrub het beste gebruiken door eerst je lichaam te wassen en als het nog vochtig is even onder de douchestraal vandaan te stappen, jezelf met de scrub in ronddraaiende bewegingen insmeren, even wachten en dan goed afspoelen. Ook hiervan blijft de geur na het droogdeppen nog best lang achter op de huid. Een fijne geur voor het slapen gaan!

treets traditions
treets traditions
treets traditions
Treets Traditions – Nourishing Spirits
Deze lijn is geïnspireerd op de rituelen uit het warme en zonnige Afrika waar er veel wordt gewerkt met oliën en boters met plantenextracten om de huid zacht en stralend te houden. De geur van deze lijn doet me een beetje denken aan rooibosthee; warm, zoet en zacht maar ook een klein tikkeltje kruidig. De lijn bestaat in totaal uit 8 producten waarvan ik de miracle oil (150ml, €8,99) heb. Een olie die je kan gebruiken op je huid maar bijvoorbeeld ook in je haar.

De olie komt in een handige pompflacon en er zit onder andere amandelolie, baobab olie, marula olie, kukui olie, arganolie, jojoba olie en vitamine E in en is duidelijk geschikt voor de droge tot zeer droge huidjes. Een klein beetje is voldoende om jezelf lekker mee in te kunnen smeren en vooral na het douchen trekt de olie lekker vlot in (omdat je huid dan nog lekker warm is). Het is een droge olie dus je blijft wel een zacht laagje op je huid houden, maar niet een vet en plakkerig laagje waardoor je toch redelijk snel weer door kan met aankleden of je bed in kan kruipen. Mijn huid en haar wordt er lekker zacht en soepel van en gaat er heerlijk naar ruiken. Echt zo’n heerlijk verwenproduct voor als je huid en/of haar wel wat extra’s kan gebruiken.

Ik ben zeker positief over de producten, de filosofie achter deze lijnen en moet toch echt eens vaker De Tuinen binnenwandelen om de rest van dit merk te besnuffelen. Want voor zo’n natural beauty brand zijn de ingrediënten en producten fijn, de verpakkingen mooi èn zijn ze ook nog eens betaalbaar. Ik maakte kennis met het merk bij een perspresentatie waarbij verschillende merken die bij De Tuinen worden verkocht werden gepresenteerd, dus verwacht de komende tijd zeker meer natuurlijke beautynieuwtjes ♥

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Pepie
  Reply Pepie 1 januari 2016 at 17:03

  Leuk artikel. Ik kwam laatst dit merk tegen en ik was er erg over te spreken, maar zo te zien ben ik niet de enige. Wat ik persoonlijk erg fijn vind, de producten zijn ook cruelty-free :) ben benieuwd naar meer!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 januari 2016 at 19:10

   Jep, zeker fijn dat ze cruelty-free zijn! Heb je een bepaald favoriet product van dit merk ook?

   • Avatar van Pepie
    Reply Pepie 1 januari 2016 at 21:10

    Hi, jazeker. Ik vind de Revitalising Ceremonies lijn (de donker blauwe) heel fijn (omdat deze heel goed reinigt door middel van mineralen) in combinatie met Healing in Harmony lijn (de paarse), vooral de body butter daarvan.

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 3 januari 2016 at 00:38

     Bedankt voor het delen, klinkt goed! Ik ga er zeker eens naar kijken :)

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 1 november 2015 at 13:49

  Mooie restyling én meer inhoud voor dezelfde prijs, me likes!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 22 oktober 2015 at 10:14

  Zoals je het omschrijft lijken het heerlijke,producten,vooral de olie lijkt me ideaal. Het zijn betaalbare,producten, wat het extra leuk maakt om ze te gaan proberen.

 • Avatar van WojisOnBeauty
  Reply WojisOnBeauty 20 oktober 2015 at 17:49

  Ik ga zeker ook even ruiken ja, ziet er niet alleen mooi uit, maar klinkt heel goed. Vooral in de winter voor ons zo min mogelijk sulfaten, houdt de huid in betere conditie. Vooral doucheschuim is een uitdaging, de kids vinden het wel heel fijn om mee te douchen.

 • Avatar van Tessa - Dazzling Beauty
  Reply Tessa - Dazzling Beauty 20 oktober 2015 at 15:13

  Ik vind de verpakkingen alleen al geweldig. Ik heb de producten nog niet uitgetest, maar ben zelf ook zeer benieuwd!

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 20 oktober 2015 at 13:45

  Wauw! Mooie producten. Vind de verpakkingen ook erg mooi!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 20 oktober 2015 at 13:44

  Oh die scrub ziet er goed uit

 • Avatar van Jamey
  Reply Jamey 20 oktober 2015 at 12:25

  Wat een leuke frisse verpakking!

 • Avatar van debby
  Reply debby 20 oktober 2015 at 08:09

  Klinkt goed zeg, vooral die scrub met rozemarijn is echt wat voor mij

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 20 oktober 2015 at 06:51

  Ik ken dit merk helemaal niet. Ik vind de vormgeving van de producten ten eerste al mooi. Door jouw review ben ik nu ook wel erg benieuwd geworden naar deze producten. Snel eens naar de Tuinen!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 oktober 2015 at 06:46

  Ik zal zeker snel langs de winkel gaan die dit alles verkoopt!
  Mijn huid is kurk droog en ben nu door jouw review erg nieuwsgierig geworden naar de olie.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.