Beauty

Vijf crèmes om je huid de herfst door te helpen

14 oktober 2015

herfst crème
Heb jij het ook al gemerkt? Het is een stuk frisser geworden en daarmee is je huid vaak weer duidelijk aan meer voeding en een wat zwaardere crème toe. Tijd om even je dagelijkse routine na te kijken en er wat aan toe te voegen zodat je roodheid en een droge, jeukerige en schilferige huid kan voorkomen. Want door de kou en wind buiten en de warmte en droge lucht van binnen zal je het nodig hebben..


herfst crème
herfst crème
herfst crème
Biodermal
P-CL-E crème (vanaf €12,49) blijft van velen een persoonlijke favoriet bij een kwetsbare, gevoelige, onrustige, vlekkerige of geïrriteerde huid en is dus perfect voor de overgang naar de koude seizoenen. De crème is lekker vol maar er is ook een lichtere fluïde verkrijgbaar die voor overdag prettiger is. De crème beschermt, herstelt, stimuleert en kalmeert en geeft de natuurlijke huidbarrière een boost.

herfst crème
herfst crème
herfst crème

Clarins HydraQuench cream-melt (50ml, €54,50) is een lichte crème die snel door je huid wordt opgenomen en hierdoor geschikt is voor alle huidtypes en elke leeftijd. Maar ondanks de lichte textuur zorgt hij wel voor een zachte en gehydrateerde huid de hele dag door. Vooral voor de vochtarme huidtypes een aanrader.

herfst crème
herfst crème
herfst crème

Matis climatic protective balm (50ml, €59,00) is een heerlijke balsem waarbij de naam eigenlijk al genoeg zegt. Hij ondersteunt de huid en helpt te beschermen tegen kou, droogte, wind en voelt heerlijk luxe aan op de huid. Het is wel duidelijk een crème die een rijke voeding biedt en dus meer geschikt voor de droge tot zeer droge huid of om bijvoorbeeld mee te nemen als je in de winter gaat hiken of bijvoorbeeld met wintersport mee te nemen.

herfst crème
herfst crème
herfst crème

Lancaster Aquamilk rich day cream (50ml, €22,95) is een crème voor de droge huid in een handige en hygiënische tube. De substantie is romig, de geur subtiel en luxe en hij trekt snel in maar laat wel een klein beetje een voedend laagje achter. In het verleden heb ik al eens andere Aquamilk producten gebruikt zoals een andere gezichtscrème en de handcrème en daar was ik zeker positief over. Ik hoop dat deze me ook goed zal bevallen want de omschrijving in combinatie met de hygiënische verpakking spreekt me erg aan om ermee aan de slag te gaan.

herfst crème
herfst crème
herfst crème

philosophy renewed hope in a jar dry (60ml, €45,00) is gericht op de droge huid en bevat onder andere hyaluronzuur, verschillende milde AHA’s (wat is AHA en BHA?), gaat pigmentverkleuringen tegen, is licht van textuur, trekt snel in, heeft niet meer de opvallende ‘hope in a jar’ geur (you either haded it or loved it) en de omschrijving klinkt verder veelbelovend. Het is jammer dat veel crèmes toch nog in potten zitten, want voor de werking van ingrediënten en qua hygiëne zou een pompflacon of tube toch echt prettiger zijn maar ik krijg ook bij deze crème zin om hem uit te gaan proberen!

Alhoewel sommige producten mij echt heel erg aanspreken en ik ze graag eens uitgebreid zou willen testen, ben ik wel altijd een klein beetje terughoudend met producten waar onder andere alcohol, parfum en een grotere hoeveelheid siliconen in zit. Ik gebruik vanwege mijn gevoeligere huid graag wat meer ‘pure/schone’ producten..

Aangezien de dag- en nachtcrème die ik tot voor kort gebruikte (te zien in mijn laatste skincare routine update) heb ik besloten de Lancaster crème voor overdag en de philosophy crème voor ’s nachts in gebruik te gaan nemen. I’ll keep you posted!

Merk jij dat jouw huid al meer nodig heeft deze tijd van het jaar? Welke crème spreekt jou het meeste aan?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jamey - Beauty Unboxing
  Reply Jamey - Beauty Unboxing 14 oktober 2015 at 16:54

  Die van Lancaster vind ik echt heerlijk!

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 14 oktober 2015 at 14:29

  Matis ken ik niet maar die spreekt me wel aan!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 14 oktober 2015 at 13:21

  Het merk matis kende ik nog niet, maar wat ziet die pot er heerlijk luxe uit!

 • Avatar van PJ
  Reply PJ 14 oktober 2015 at 12:48

  Ik heb het hele jaar door een vrij droge huid, dus Matis spreekt mij erg aan. Alleen vind ik de prijs wel wat hoog.

 • Avatar van Julie
  Reply Julie 14 oktober 2015 at 10:53

  Fijn dat je deze op een rijtje zet! Ik vond de geur van de vorige hop in a jar echt vreselijk! Misschien is die nieuwe dus wel iets voor mij! :-)

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 14 oktober 2015 at 10:26

  De hope in a jar spreekt mij erg aan. Die zou ik graag nog eens kopen icm de scrub. Nu gebruik ik de Rituals dagcrème. Maar ik merk wel dat ik echt serum moet gebruiken nu omdat droogtelijntjes weer opkomen. Toch de tijd van het jaar om wat vollere crèmes te gebruiken.

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 14 oktober 2015 at 09:39

  Dat je een klein beetje terughoudend met producten waar onder andere alcohol, parfum en een grotere hoeveelheid siliconen in zit kan ik echt begrijpen en in vinden. Gebruik graag wat meer ‘pure/schone’ producten. Philosophy renewed hope in a jar dry dat lijkt me wel wat.

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 14 oktober 2015 at 09:28

  Ik ben zo benieuwd naar die laatste. Ik ben dol op Philosophy, smeer al tijden de nachtcrème van Hope in a Jar omdat ik die zo lekker vind. Maar die vorige versie van de Hope in a Jar dagcrème vond ik helemaal niets.

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 14 oktober 2015 at 09:17

  Mijn huidje is momenteel kurkdroog. Het lijkt iedere herfst/winter erger te worden. Zowel mijn gezichtshuid als mijn lichaam. De P-CL-E crème van Biodermal gebruik ik op dit moment vrijwel dagelijks. Het is een heerlijke, volle crème. Voor overdag inderdaad té vol. Gelukkig is er ook een fluïde verkrijgbaar. Al heb ik deze nog niet in mijn bezit. Die koop ik denk ik wanneer de crème op is.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 14 oktober 2015 at 07:30

  Goed artikel!
  De hope in a jar klinkt goed.
  Ben nu zo benieuwd naar de laatste twee créme’s die je hebt besloten te gaan gebruiken.

  Xoxo

 • Avatar van marije
  Reply marije 14 oktober 2015 at 07:14

  Interessant artikel. Ben benieuwd of je nieuwe routine voor je gaat werken.

  Voor mij was p-cl-e een lifesaver. Na mijn 30ste kreeg ik een drama met mijn huid, durfde niets meer te gebruiken. Vriendin raadde toen p-cl-e aan en na een half jaar heb ik nu weer een gave huid.

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 14 oktober 2015 at 07:03

  Ik ben benieuwd hoe je nieuwe dag- en nachtverzorging voor je gaat werken. Mooie producten in dit artikel met fijne uitleg weer.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.