Beauty

Tip | Zarqa skincare voor de gevoelige huid

26 oktober 2015

zarqa skincare
Zarqa
is een merk wat hier door de jaren heen af en aan komt in huis en wat eigenlijk altijd wel bevalt. Dit komt voornamelijk omdat ze zo natuurlijk en mild mogelijke producten maken en mijn gevoelige en drogere huid reageert hier goed op. Ik heb de afgelopen tijd drie – voor mij – nieuwe producten uit kunnen proberen en vertel je er vandaag alles over drie Zarqa skincare producten.


zarqa skincare
zarqa skincare
Zarqa ultra soft face peeling
50ml, €12,95
Deze erg zachte enzymatische peeling zonder korreltjes bevat onder andere papaya-extract, shea boter, hyaluronzuur, algenextract en vitamine E. De peeling breng je aan op een droge en schone huid, masseer je een minuutje heel zacht met ronddraaiende bewegingen in op je gezicht, hals en decolleté en neem je erna af met lauwwarm water. De peeling verwijdert dode huidcellen, maakt poriën fijner en reinigt grondig zonder dat je huid rood of geïrriteerd raakt. Je kan deze peeling 1 tot 2 keer per week gebruiken.

zarqa skincare
zarqa skincare

Zarqa calming face mask 50ml, €12,95
Dit kalmerende en voedende masker bevat onder andere kaolin klei (reinigt en bevat veel mineralen), shea boter (voedt en beschermt), boswellia extract (boost de collageenaanmaak en kalmeert) en vitamine E (antioxidant, voedt en beschermt). Je brengt het masker aan op je schone en droge gezicht, wacht 10 tot 15 minuten en daarna verwijder je de restjes met lauwwarm water. Tip: breng een masker altijd aan na een peeling/exfoliërend product zodat de ingrediënten beter hun werk kunnen doen.

zarqa skincare
zarqa skincare

Zarqa hydra face cream 50ml, €12,95
Als je op zoek bent naar een zachte crème die intensief hydrateert zonder dat hij te vol is dan zit je met deze crème zeker goed. Hij laat geen vettig of plakkerig laagje achter, is zuinig in gebruik, maakt gelijk lekker zacht en soepel – en dat gevoel houdt de hele dag- ,je ‘zweet’ hem niet snel uit en werkt dus ook heel fijn onder make-up. Er zit onder andere shea boter, vitamine E, macadamia olie, bisabolol (ontstekingsremmend en kalmeert) en mineralen uit de Dode Zee.

Bijna alle Zarqa skincare producten bevatten zouten en mineralen uit de Dode Zee in combinatie met plantenextracten en geen parfum, conserveringsmiddelen en andere synthetische toevoegingen. Alle producten zijn dan ook zo’n beetje geurloos en dat vind ik eigenlijk wel fijn. Ik heb liever geen geur of natuurlijke geurstoffen, dan van die synthetische en erg aanwezige parfum in verzorgingsproducten.

Ook fijn: deze Zarqa skincare producten zitten in handzame en hygiënische verpakkingen, zijn op veel plekken te koop (Zarqa verkooppunten) en zijn ook nog eens redelijk betaalbaar.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 27 oktober 2015 at 02:14

  Het lijken me erg fijne producten, de review is fijn uitgebreid en de peeling en de facemask heb ik op mijn lijstje gezet, ik heb nog een bon waar ze ook Zarqa verkopen, dus die twee gaan met mij mee en misschien ook de Hydra face cream wel. Ga er snel eens goed rondkijken, zag op hun site dat ze echt veel producten hebben.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 26 oktober 2015 at 16:52

  Goede prijzen inderdaad! Het lijken me stuk voor stuk fijne producten. Ik ga deze onthouden voor wanneer ik weer nieuwe gezichtsverzorging nodig heb :) De shampoo van dit merk heb ik gebruikt tegen roos en die beviel me erg goed.

 • Avatar van YuSt
  Reply YuSt 26 oktober 2015 at 10:43

  Ik denk dat ik van dit merk wel eens iets op de hh-beurs heb gekocht. Het was toen voor mijn couperose.
  Waarom ik niet vaker er iets van gekocht heb weet ik eigenlijk niet. Wellicht omdat ik dacht dat het alleen daar te koop was.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 26 oktober 2015 at 10:27

  Hele fijne review. Vind de producten van Zarqa er heel ‘clean’ uitzien. Verder heb ik er geen ervaring mee maar het lijkt me een fijn merk

 • Avatar van Nathalie | insideandout.nl
  Reply Nathalie | insideandout.nl 26 oktober 2015 at 10:17

  Ohh deze producten spreken mij wel aan, en ze zijn niet op dieren getest zie ik! Ik heb je post gesaved ;)

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 26 oktober 2015 at 09:45

  Inderdaad mooie prijsjes. Deze zet ik op mijn lijstje om een keer te proberen.

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 26 oktober 2015 at 09:41

  Zarqa ultra soft face peeling om de dode huidcellen te verwijderen is echt handig, zeker in deze periode. Ik heb een drogere huid, waar ik altijd kan profiteren van goed verzorgingsproduct. Ik moet zeggen dat de laatste tijd kom ik deze merken vaker tegen en ik ben er benieuwd naar. Ik kan niet alles kopen natuurlijk, daarom is het echt leuk om hier review te lezen. Zarqa calming face mask dat lijkt me ook wat, ik vind mask toch even leuker dan peeling omdat het voor gevoeligheid kan zorgen.

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 26 oktober 2015 at 09:32

  Hele fijne review. Ik ben echt fan van Zarqa. Heb standaard de reinigingsmelk van hen en straks ga ik weer de hydra crème kopen als het koud blijft. De Tuinen heeft heel vaak mooie aanbiedingen van dit merk.

 • Avatar van Belessa
  Reply Belessa 26 oktober 2015 at 08:43

  Deze ben ik ook lekker aan het testen, hele fijne producten! De verpakkingen vind ik heel spannend, maar ik vind het wel prettig dat er geen aanwezige geur inzit! Het face mask vind ik heel fijn!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 26 oktober 2015 at 07:22

  Goede en fijne review!
  De face peeling ga ik snel kopen want met de luchtvervuiling van uitlaatgassen en fabrieken etc. vervuild mijn gezicht en krijgt men ook verstopte poriën dus een goede reiniging van het gezicht géén overbodige luxe.

  Fijne dag Xoxo

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 26 oktober 2015 at 06:36

  Wat een fijne review. Ik vind de vormgeving van de producten erg mooi en ben nu ook naar alle drie de producten erg benieuwd geworden.. Vooral de peeling wil ik wel eens proberen!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.