Lifestyle Media

Blogger / fotografie tip | Bresser fotobox

13 november 2015

bresser br ph40
Ik vind het leuk om mijzelf te blijven ontwikkelen in mijn werk en lees dan ook veel over (online) media, SEO, marketing, vakbladen uit de beauty industrie, doe veel research en één van de belangrijkste onderdelen van mijn werk, de (product)fotografie, begint steeds meer een passie te worden. Aangezien er regelmatig complimenen binnenkomen over mijn foto’s wilde ik de tip waar ik de laatste tijd veel mee aan de slag ben graag met jullie delen. De Bresser fotobox. Want één van de dingen waar je als blogger of productfotograaf vaak tegenaan loopt is toch wel voldoende licht, wat zeker in de wintermaanden niet echt mee werkt. Iets waar je met dit product geen last meer van hebt. 

Natuurlijk kan je aan de slag met daglichtlampen, softboxen en alles maar deze nemen vaak erg veel ruimte in en over het algemeen heb je toch kleine producten te fotograferen. Als ik eerlijk moet zijn werk ik echt veel liever met ècht daglicht omdat dit de mooiste foto’s maakt, maar je bent hierbij enorm afhankelijk van factoren als de zon, wolken, de hoeveelheid licht etc. Naast mijn daglichtlamp en reflectiescherm bleef ik maar op zoek naar een product waarmee ik op een gemakkelijke manier een studio met continu-licht. Zo kwam ik na lang zoeken deze Bresser fotobox tegen en ik was direct benieuwd.

bresser br ph40

De box heb je in verschillende formaten, waarvan ik de Bresser BR PH40 foto opname box heb in het formaat 41x30x29cm. Het is denk ik wel dè oplossing voor productfotografie, zeker geschikt voor bloggers die veel aan de slag zijn met reviews over beautyproducten en swatches of bijvoorbeeld webwinkels met sieraden, make-upproducten, parfums en andere kleine producten in het assortiment.

Hier even alle eigenschappen op een rijtje:

– de witte wanden verminderen reflectie en zorgen voor een heldere omgeving
– hij wordt geleverd met drie achtergrondkleuren (wit, geel en zwart)
– de fotobox bevat 2 daglichtlampen (TL, 5500K en 5000 Lux) die 8000 uur meegaan waarmee je schaduwvrij kan fotograferen
– de box is eenvoudig in elkaar te zetten
– de fotobox heeft een opening aan de voorkant en aan de bovenkant
– de voorkant is open te klappen om producten goed te kunnen positioneren.

Deze Bresser fotobox is verkrijgbaar bij Folux in drie formaten.

bresser br ph40

Zoals je ziet kan je er zelfs boeken, tijdschriften, een houten of marmeren plankje en dergelijke in kwijt die vaak als achtergrond van producten worden gebruikt, maar je kan er ook een bord in zetten om foto’s te maken van een gerecht. Mocht je hem nu echt voor foodfotografie willen gebruiken, dan is de grotere variant misschien een betere optie omdat je dan wat meer ruimte hebt en een beter totaalshot kan maken. Ik merk wel dat ik echt nog even ermee aan het spelen en ontdekken ben, maar de foto’s worden steeds mooier en ik pak de fotobox er regelmatig bij. Vooral bij producten als make-up, sieraden en horloges, kleinere gerechtjes, parfums en nagellak is dit een enorme uitkomst.

Dit is echt een heel ander artikel dan normaal, maar omdat ik weet dat er ook veel bloggers en fotografieliefhebbers onder mijn lezers te vinden zijn wilde ik deze tip heel graag met je delen. In het artikel van morgen zie je meer foto’s die ik van producten heb gemaakt met behulp van deze fotobox, maar ook in dit Smashbox artikel en dit OPI artikel heb ik er gebruik van gemaakt.

Blog jij? Mocht je zelf eens een artikel met fotografietips hebben geschreven dan mag je hem hieronder zeker linken, zo kunnen we wat van elkaar leren en ideetjes opdoen :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kim | Kimsbloglife
  Reply Kim | Kimsbloglife 29 november 2015 at 18:00

  Wat handig! Dit komt op mijn kerst wishlist! :-)

 • Avatar van schokokamel
  Reply schokokamel 17 november 2015 at 13:02

  Wel leuk – ik loop vaak tegen problemen aan als ik boeken wil fotograferen, die ik heb gelezen. Het licht klopt niet en – een probleem dat ik alleen tijdens mijn semesters in het buitenland heb – het is altijd moeilijk, om een leuke achtergrond te vinden. Want ik neem natuurlijk niet alles mee naar het buitenland…
  Ik heb een aantal fotografie tips op mijn blog, maar tot nu toe alleen in het Duits. Maar ik blog in de laatste tijd altijd ook in het Engels, dus misschien wordt het binnenkort toch wel iets :)

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 15 november 2015 at 09:10

  Ik heb er ooit wat over gelezen, wat fijn dat je er een artikel over schrijft. Handig. Ik bewaar wel het web adres voor het geval.

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 14 november 2015 at 21:25

  Wat toevallig dat je hier over schrijft. Afgelopen woensdag sprak ik iemand die zo’n box had voor het maken van food foto’s. Heel handig maar waar ik persoonlijk dan tegen aan loop is dat ik ten alle tijde uit alle hoeken een foto wil kunnen maken. Ik ben kieskeurig- I know- maar juist die flexibiliteit vind ik een uitdaging in fotografie.

  Nu ik dit lees gaat het dan ook echt bij mij kriebelen. Oh wat wou ik dat ik dit bij iemand eens kon uitproberen. Eens zien of het bevalt. Het formaat klinkt namelijk ideaal!

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 14 november 2015 at 19:04

  Wauw wat een ontzettend gaaf ding. Inderdaad ideaal voor productfotografie, de laatste tijd lukt het bij mij ook niet echt helemaal met het daglicht dus misschien is dit een oplossing. Ben nog hard zoekende naar iets fijns om looks te fotograferen.

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 14 november 2015 at 15:04

  Ik ben maandag jarig en mijn man vroeg aan mij of ik een lichtbox wou :-), misschien kan ik deze aan hem vragen ;-).

  Ik vind het wel super handig als je zo van die blogtips deelt :-).

 • Avatar van marguerita78
  Reply marguerita78 14 november 2015 at 11:43

  Wat handig! Dankjewel voor de tip

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 14 november 2015 at 10:24

  Dat ziet er superhandig zijn, vooral tijdens deze donkere dagen

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 14 november 2015 at 01:07

  Wat handig dat er zulke producten zijn, die jullie werk toch iets makkelijker maken in de donkere maanden. Je foto’s zijn altijd erg . mooi

 • Avatar van uniequenl
  Reply uniequenl 13 november 2015 at 22:04

  Wat een handig ding! Zeker in deze donkere wintermaanden. Je brengt me op ideeën ???

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 13 november 2015 at 21:21

  Dat is een geweldige tip om kado te krijgen ;-)
  Want nu het buiten snel donker is en binnen in huis ook is de box erg handig.
  Erg mooi en goed licht.

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 13 november 2015 at 21:12

  Ziet er super handig uit!

 • Avatar van Fabiënne
  Reply Fabiënne 13 november 2015 at 18:32

  Dat is handig zeg! Fijne tip, dit ga ik onthouden.

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 13 november 2015 at 17:55

  Mooie box! De website heeft jouw foto’s ook gebruikt of niet? Zoiets zou ik goed kunnen gebruiken. Maar ook een nieuwe camera inmiddels. Die van mij heeft z’n beste tijd wel gehad denk ik.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 november 2015 at 18:05

   Ja klopt, ze vroegen of ze mijn foto’s mochten gebruiken :) Qua camera kan ik een Sony NEX systeem camera aanraden ^^

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 13 november 2015 at 17:10

  Fijne tip zeg! Thanks!

 • Avatar van YuSt
  Reply YuSt 13 november 2015 at 16:12

  Fijne tip! Ik merk dat ik met mijn mini studio toch niet altijd tevreden ben. Echter beter dan ik ooit had. Nu ik dit zie word ik wel weer aangenaam verrast, de belichting is mooi zacht! Hebben!

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 13 november 2015 at 15:38

  De foto’s die je ermee hebt gemaakt zijn heel mooi geworden. Zelf kies ik ook het liefste voor daglicht maar soms lukt dat gewoon niet.

 • Avatar van Natascha
  Reply Natascha 13 november 2015 at 15:20

  Wat een super handige tip, heel fijn dat je dit deelt! Met het donkere weer was ik eigenlijk op zoek naar een softbox (heb nu één daglamp maar dat is eigenlijk niet voldoende) en deze tip ga ik zeker onthouden! Je foto’s vind ik er in elk geval heel goed mee gelukt.

 • Avatar van Mama van Vesper
  Reply Mama van Vesper 13 november 2015 at 14:47

  Lijkt me super handig! En eigenlijk onmisbaar!

 • Avatar van WojisOnBeauty
  Reply WojisOnBeauty 13 november 2015 at 14:43

  Leuk geschreven en je maakt idd hele mooie foto’s, ik heb niks om te delen, ik ben nog steeds afhankelijk van het daglicht, dat vind ik mooi en ik ben er nog steeds niet uit wat ik nou moet doen. Dit lijkt mij wel wat, in principe groot genoeg voor demente dingen die je op een foto zet voor een beautyblog. Dank je voor het delen. Xo

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 13 november 2015 at 14:28

  Dat is handig

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 13 november 2015 at 14:23

  Wauw, wat een handig ‘ding’! Daglicht vind ik ook het mooiste, maar de door jou gemaakte foto’s met deze lichtbox vind ik onwijs mooi!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.