Lifestyle Media

Blogger / fotografie tip | Bresser fotobox

13 november 2015

folux bresser br ph40 foto box 2 - Blogger / fotografie tip | Bresser fotobox
Ik vind het leuk om mijzelf te blijven ontwikkelen in mijn werk en lees dan ook veel over (online) media, SEO, marketing, vakbladen uit de beauty industrie, doe veel research en één van de belangrijkste onderdelen van mijn werk, de (product)fotografie, begint steeds meer een passie te worden. Aangezien er regelmatig complimenen binnenkomen over mijn foto’s wilde ik de tip waar ik de laatste tijd veel mee aan de slag ben graag met jullie delen. De Bresser fotobox. Want één van de dingen waar je als blogger of productfotograaf vaak tegenaan loopt is toch wel voldoende licht, wat zeker in de wintermaanden niet echt mee werkt. Iets waar je met dit product geen last meer van hebt. 

Natuurlijk kan je aan de slag met daglichtlampen, softboxen en alles maar deze nemen vaak erg veel ruimte in en over het algemeen heb je toch kleine producten te fotograferen. Als ik eerlijk moet zijn werk ik echt veel liever met ècht daglicht omdat dit de mooiste foto’s maakt, maar je bent hierbij enorm afhankelijk van factoren als de zon, wolken, de hoeveelheid licht etc. Naast mijn daglichtlamp en reflectiescherm bleef ik maar op zoek naar een product waarmee ik op een gemakkelijke manier een studio met continu-licht. Zo kwam ik na lang zoeken deze Bresser fotobox tegen en ik was direct benieuwd.

folux bresser br ph40 foto box 1 - Blogger / fotografie tip | Bresser fotobox

De box heb je in verschillende formaten, waarvan ik de Bresser BR PH40 foto opname box heb in het formaat 41x30x29cm. Het is denk ik wel dè oplossing voor productfotografie, zeker geschikt voor bloggers die veel aan de slag zijn met reviews over beautyproducten en swatches of bijvoorbeeld webwinkels met sieraden, make-upproducten, parfums en andere kleine producten in het assortiment.

Hier even alle eigenschappen op een rijtje:

– de witte wanden verminderen reflectie en zorgen voor een heldere omgeving
– hij wordt geleverd met drie achtergrondkleuren (wit, geel en zwart)
– de fotobox bevat 2 daglichtlampen (TL, 5500K en 5000 Lux) die 8000 uur meegaan waarmee je schaduwvrij kan fotograferen
– de box is eenvoudig in elkaar te zetten
– de fotobox heeft een opening aan de voorkant en aan de bovenkant
– de voorkant is open te klappen om producten goed te kunnen positioneren.

Deze Bresser fotobox is verkrijgbaar bij Folux in drie formaten.

face of the day inglot fallproof 1 - Blogger / fotografie tip | Bresser fotobox

Zoals je ziet kan je er zelfs boeken, tijdschriften, een houten of marmeren plankje en dergelijke in kwijt die vaak als achtergrond van producten worden gebruikt, maar je kan er ook een bord in zetten om foto’s te maken van een gerecht. Mocht je hem nu echt voor foodfotografie willen gebruiken, dan is de grotere variant misschien een betere optie omdat je dan wat meer ruimte hebt en een beter totaalshot kan maken. Ik merk wel dat ik echt nog even ermee aan het spelen en ontdekken ben, maar de foto’s worden steeds mooier en ik pak de fotobox er regelmatig bij. Vooral bij producten als make-up, sieraden en horloges, kleinere gerechtjes, parfums en nagellak is dit een enorme uitkomst.

Dit is echt een heel ander artikel dan normaal, maar omdat ik weet dat er ook veel bloggers en fotografieliefhebbers onder mijn lezers te vinden zijn wilde ik deze tip heel graag met je delen. In het artikel van morgen zie je meer foto’s die ik van producten heb gemaakt met behulp van deze fotobox, maar ook in dit Smashbox artikel en dit OPI artikel heb ik er gebruik van gemaakt.

Blog jij? Mocht je zelf eens een artikel met fotografietips hebben geschreven dan mag je hem hieronder zeker linken, zo kunnen we wat van elkaar leren en ideetjes opdoen :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kim | Kimsbloglife
  Reply Kim | Kimsbloglife 29 november 2015 at 18:00

  Wat handig! Dit komt op mijn kerst wishlist! :-)

 • Avatar van schokokamel
  Reply schokokamel 17 november 2015 at 13:02

  Wel leuk – ik loop vaak tegen problemen aan als ik boeken wil fotograferen, die ik heb gelezen. Het licht klopt niet en – een probleem dat ik alleen tijdens mijn semesters in het buitenland heb – het is altijd moeilijk, om een leuke achtergrond te vinden. Want ik neem natuurlijk niet alles mee naar het buitenland…
  Ik heb een aantal fotografie tips op mijn blog, maar tot nu toe alleen in het Duits. Maar ik blog in de laatste tijd altijd ook in het Engels, dus misschien wordt het binnenkort toch wel iets :)

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Lifestyle, Media
kruidvat monique smit sinterklaas
Kruidvat x Monique Smit Sinterklaas CD actie

Komende zaterdag arriveert Sinterklaas weer in Nederland en barst de magie van dit oer-Hollandse feest weer helemaal los. Kruidvat en...

Close