Beauty

Beautynieuws | Scrub voor je haar

25 november 2015

collistar shampoo thalasso scrub
Ik blijf me maar verbazen over de producten die er soms worden uitgebracht in de beautyindustrie. Zo werd ik onlangs nog verrast toen er een pot haarscrub binnenkwam – de Collistar shampoo thalasso scrub – en toch was ik direct heel benieuwd. Zoals je misschien wel weet heb ik een gevoelige hoofdhuid die snel schilfert en jeukt en de haarscrub zou zelfs voor mij moeten kunnen werken volgens de informatie die erbij zat.

collistar shampoo thalasso scrub
De Collistar shampoo thalasso scrub komt in een pot met 250ml inhoud, ruikt verfrissend minty en bevat onder andere jojoba olie, zonnebloemolie, acai olie, zeezout, moringa extract, glycerine en vitamine E. Ingrediënten waar ik helaas iets minder vrolijk van word: SLES en parfum omdat dit uitdrogend en irriterend kan werken.

Dit product is vooral bedoeld om de hoofdhuid in balans te brengen waardoor uiteindelijk ook de haren mooier, sterker en glanzender zullen worden. Mocht je een onzuivere hoofdhuid hebben, net je haren geverfd hebben of bijvoorbeeld een permanent hebben laten zetten of last hebben van roos, dan zouden de ingrediënten van deze haarscrub de hoofdhuid herstellen, reinigen en hydrateren.

Zoals je op de foto ziet is de scrub redelijk dik van textuur en er zitten scrubdeeltjes in van verschillende formaten zout wat een mild exfoliërend effect heeft om het haar hierdoor beter te kunnen ontdoen van dode huidcellen, restjes stylingproducten en vuildeeltjes. Tsjah, ergens klinkt dit wel logisch eigenlijk!

collistar shampoo thalasso scrub

Je vervangt je normale shampoo één keer in de week met deze Collistar shampoo thalasso scrub door een kleine hoeveelheid op je hoofdhuid en in je haar in te masseren, eventjes in te laten trekken en daarna goed uit te spoelen. Mocht je haar het nodig hebben dan zou je eventueel nog een haarmasker of conditioner naderhand kunnen gebruiken, maar het product bevat al oliën en hydraterende ingrediënten waardoor ik zelf deze stap over kon slaan.

Ik ben altijd een beetje huiverig om een nieuw haarproduct te gebruiken in verband met mijn gevoelige hoofdhuid, maar gelukkig heb ik geen nieuwe schilfertjes of jeukplekjes ontdekt sinds ik deze in gebruik heb en kan ik zelfs zeggen dat mijn hoofdhuid langzaam fijner aanvoelt. Heerlijk dus om ééns per week te gebruiken en het zorgt ook nog eens voor een bijzondere ervaring. Je hoofdhuid en haar scrubben is toch echt wel wat nieuws, het ruikt lekker fris en tintelt een beetje op de hoofdhuid, maakt de haren schoon maar niet droog, geeft volume en laat het mooi glanzen. Zeker eentje om te onthouden als je haar en hoofdhuid eens wat extra’s kan gebruiken.

De Collistar shampoo thalasso scrub is verkrijgbaar voor €27,25 bij luxe drogisterijen en parfumerieën.

Spreekt het concept van een haarscrub jou aan om eens uit te gaan proberen?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf. 

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marloes C.
  Reply Marloes C. 9 september 2016 at 20:37

  Het is heerlijk spul! En je doet heel lang met een pot bij middellang haar en 1x/week. Het scrubbestanddeel is zout, dus uitspoelen geen probleem. Eerst met niet te nat haar de hoofdhuid scrubben (het op de hoofdhuid komen is nog niet zo makkelijk). Dan met wat extra water het haar opschuimen en uitspoelen. Ik gebruik altijd een collistar haarmasker erna, omdat het bij mij vrij stug aanvoelt na het wassen. Voorheen ook vaak last van jeuk en snel vette hoofdhuid, maar dat is totaal weg. Zelf maken is natuurlijk goedkoper, maar dit is erg fijn fris spul. Aanrader

 • Avatar van Tamara
  Reply Tamara 14 april 2016 at 10:05

  Wat grappig, t eerste waar ik aan dacht was dat ik dan het idee zou hebben dat je een dag op t strand bent geweest en die irritante zandkorrels nog in je haar hebt, haha. Dit wil ik wel eens uitproberen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 april 2016 at 10:36

   Haha, ik snap je vergelijking maar gelukkig hierbij niet het geval ;)

 • Avatar van Maartje
  Reply Maartje 14 december 2015 at 19:03

  Ik heb een lange tijd een scrub van Lush gehad, die je ook voor je haren kon gebruiken! Ik vond het maar een raar idee om een scrub te gebruiken voor je haar, maar m’n haren werden er super zacht en glansend van en ik kreeg veel meer volume! Ik heb ook een gevoelige hoofdhuid, en daarom vind ik niet alle shampoos even fijn! Maar deze klinkt erg goed!

 • Avatar van Sam
  Reply Sam 26 november 2015 at 18:12

  Het is niet bepaald vernieuwend. Je had al haarmaskers met scrubdeeltjes erin of home-made hair scrubs. Dat het dan nu als shampoo scrub op de markt is gebracht, swah. De prijs is ook belachelijk als je nagaat dat je home-made scrubs kunt maken zonder de chemicaliën die je hoofdhuid juist irriteren. Neem bijvoorbeeld een kijkje op: http://hellonatural.co/deep-cleansing-diy-scalp-scrubs/

 • Avatar van Miriam - NailTalk
  Reply Miriam - NailTalk 26 november 2015 at 12:44

  Dit had ik niet verwacht eigenlijk, dat er een positieve review zou komen. Maar eigenlijk best logisch dat je hoofdhuid ook wel eens goed gereinigd en verwend mag worden. Hebbbbeeee!

 • Avatar van WojisOnBeauty
  Reply WojisOnBeauty 25 november 2015 at 21:31

  Oh wat leuk, helemaal iets nieuws?! Ik ken het alleen van vroeger bij TBS, toen had de bananenshampoo van die stukjes, was ook korrelig. Je hebt mij wel nieuwsgierig gemaakt, leuk dit zeg.

 • Avatar van Saraya
  Reply Saraya 25 november 2015 at 20:43

  Een Scrub voor het haar, ok hier ben nu wel erg nieuwsgierig naar!
  Leuke review :)
  X

  • Avatar van Saraya
   Reply Saraya 25 november 2015 at 20:45

   Ok, hier ben ik nu wel erg nieuwsgierig naar!

 • Avatar van Ann Ages Gracefully
  Reply Ann Ages Gracefully 25 november 2015 at 14:55

  Goed zeg, ik was hier heel benieuwd naar. Had het al opgeschreven om er eens in te duiken want ik heb ook vaak last van een jeukende hoofdhuid. Ik ga hem denk ik wel proberen. Thanks voor de review.

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 25 november 2015 at 14:01

  O, ik weet niet of ik dit durf. Dat klinkt waarschijnlijk heel schijterig, haha. Ik heb ook een gevoelige hoofdhuid en veel schilfers, maar mijn haar wordt ook heel snel vet. Echt een combinatie waar je niet op zit te wachten. Ik ben allang blij dat ik nu eindelijk een shampoo gevonden heb die niks erger maakt. Maar goed, wie weet probeer ik het ooit, want het klinkt wel heel fijn. De voordelen aan kaal zijn beginnen me steeds meer aan te staan ;-)

  • Avatar van kfijneman
   Reply kfijneman 26 november 2015 at 10:52

   Hetzelfde geldt voor mij. Ik heb dik, lang, veel haar.. Het wordt snel vet, maar tegelijkertijd heb ik ook roos.. En het jeukt enorm. Ik zag dat hier ook weer SLES in zat, dus ik dacht dat zorgt voor nog meer jeuk. En om meteen zo’n grote pot te kopen voor die prijs, hopelijk hebben ze proefjes.
   Welke shampoo gebruik jij als ik vragen mag? Heb al veel gehad, CHI, Aussie, Lush shampoo bars, Teershampoo, je kunt het zo gek niet bedenken. Niks helpt :/

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 25 november 2015 at 13:47

  Marokkaanse ghassoul geeft hetzelfde effect was mijn eerste gedachte. Is ook geschikt voor de hoofdhuid. En dan zonder al die toegevoegde ongewenste ingrediënten.

  • Avatar van kfijneman
   Reply kfijneman 26 november 2015 at 10:54

   Hoe gebruik je dat dan als shampoo Madelon? :) Ik wil het wel eens proberen, alleen ik lees dat het een hels karwei is om die stukjes weer uit je haren te krijgen haha. Kun je er een soort shampoo van maken door toevoeging van andere ingrediënten ofzo?

   • Avatar van Madelon
    Reply Madelon 26 november 2015 at 11:16

    Als je de ghassoul oplost in een beetje warm water wordt het een glad papje, dan heb je geen stukjes. Met een beetje conditioner erbij is het net een voedend masker met ook schoonmakend effect zoals een shampoo. Ik scrub dan ook gelijk mijn hoofdhuid. En uitwassen heb ik nooit problemen mee eigenlijk en ik heb haar tot m’n middel haha. Ik ben ook gewend henna uit te spoelen en dat is veel meer werk. Gewoon goed spoelen voor een paar minuten en het is klaar.

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 25 november 2015 at 12:37

  Een scrub voor je haar? nog nooit van gehoord. Leuk om erover te lezen, lijkt me wel een fijn product.

 • Avatar van Maxine
  Reply Maxine 25 november 2015 at 12:15

  Wat apart. Ik ben er wel nieuwsgierig naar alleen of ik het ga kopen is een ander verhaal.

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 25 november 2015 at 11:43

  Hmmmmm als kapster denk ik het mijne ervan.
  Scrubben & (haar) schubben gaan gewoon niet samen.
  Ik raad eerder Matrix Biocure cleansing conditioner aan.
  Geen vervelende bestanddelen en ook geen creme of masker meer nodig.
  Alleen inmasseren (zonder schuim het is echt een creme) 5 minuten laten zitten en je hebt een heerlijk fris en zacht koppie jeukvrij haar, maar dan zonder dat schurende effect.
  Maar voor degene die blij worden van de scrub, gewoon blijven gebruiken hahaha
  Als het voor jouw werkt dan werkt het ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 november 2015 at 12:45

   Het product wat je omschrijft van Matrix Biocure spreekt me erg aan, bedankt voor de tip!

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 25 november 2015 at 10:40

  Goh, een haarscrub…Wat een bijzonder concept! Ik sta er ietwat sceptisch tegenover. Het lijkt mij namelijk zo onhandig om de scrub uit te spoelen. Fijn om te lezen dat je haren een oppepper hebben gekregen en je niet meer last hebt gekregen van je hoofdhuid.

 • Avatar van Gea Vd Hoff
  Reply Gea Vd Hoff 25 november 2015 at 09:06

  je hebt mijn belangstelling gewekt, het lijkt me wel wat.

 • Avatar van layla
  Reply layla 25 november 2015 at 09:04

  Ik wist niet dat er een scrub is voor je haar… apart! Wil het wel een keer uitproberen

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 25 november 2015 at 08:47

  Wat een bijzonder concept, lijkt me heel bijzonder om te proberen. Fijn dat het goed werkt voor je hoofdhuid. Denk dat ik hier maar eens ver ga nadenken, het lijkt me heerlijk spul.

 • Avatar van Jessica
  Reply Jessica 25 november 2015 at 07:15

  Lijkt een beetje op de BIG shampoo van Lush volgens mij!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 november 2015 at 08:26

   Daar deed hij me inderdaad ook wat aan denken, maar deze is wel echt dikker en ‘scrubberiger’ in gebruik.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 25 november 2015 at 06:35

  Wat fijn dat er zo een goed product is voor het hoofd.
  Ik zou dit zeker gaan kopen omdat ik last heb van een wat schilferige hoofdhuid en soms jeuk.
  Goed artikel en erg duidelijk.

  Xoxo

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 25 november 2015 at 06:32

  De reden dat dit mij aanspreekt is omdat het iets nieuws is en ik het daardoor zou willen proberen.. Ik vraag me alleen sterk af of ik dit wel wat vind, maar wie niet probeert zal dit nooit weten :-)!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.