Huis & interieur Lifestyle

Inspiratie | 5 x originele foto DIY’s ♥

9 november 2015

originele foto diy
Ik hou er van om op een originele manier foto’s van bijzondere momenten en personen in huis te hebben, alleen dan wel op een net wat andere manier dan je vaak ziet. Foto’s maken een huis al snel persoonlijk en geven een bepaalde sfeer mee en er zijn ontiegelijk veel mogelijkheden om er echt wat leuks van te maken. Vandaag deel ik 5 originele foto DIY’s met je!

originele foto diy
Laat ik beginnen met deze geweldige foto die ik al sinds hij online kwam in mijn hoofd heb zitten. Hoe origineel is deze familiefoto? De focus ligt niet eens op de mensen en toch zijn ze herkenbaar en het geheel ziet er gewoon zo enorm leuk, fris en vrolijk uit! Met een paar gemakkelijke portretfotografie tips kom je al een heel eind om zelf ook dit soort foto’s te kunnen maken.

Bron: Zilverblauw

originele foto diy
Dit volgende idee vond ik na lang rondsnuffelen en valt voor mij persoonlijk zo op door de eenvoud. De lichte stijl van de foto’s uitgeprint in een gigantisch formaat maakt het ware kunstwerkjes van je kinderen voor in je huis, maar je kan dit ook doen met close-ups van je huisdier(en) bijvoorbeeld. Dat lijkt me ook enorm leuk!

Bron: My Scandinavian Home

originele foto diy
Mocht je nu echt heel erg vaak foto’s maken en heb je in huis een groot stuk muur over dan is zo’n zelfgemaakt behang van allemaal foto’s in dezelfde stijl (zoals hier gekozen is voor zwart-wit fotografie) een heel mooie oplossing. Het maakt gelijk een blikvanger van zo’n kale muur als je bijvoorbeeld vaak in je hal hebt.

Bron: Melange Photography Blog

originele foto diy
Als je van reizen houdt en je vindt het leuk om een soort tentoonstelling als herinnering in je interieur te hebben dan vind ik dit er echt heel erg gaaf uit zien. Je ziet hier allemaal verschillende foto’s, negatieven, kleine souvenirtjes en dergelijke bij elkaar maar je kan er ook tickets van bezienswaardigheden, concertkaartjes etc. bij hangen. Love it!

Bron: FreePeople

originele foto diy
Als laatste idee kwam ik deze tip tegen om je reisdagboeken een stukje persoonlijker te maken door het notitieboekje te kaften met een stuk van een wereldkaart waarop het land staat van waar je naartoe bent geweest inclusief plek voor DE foto van die vakantie voorop. Misschien is hierna lamineren nog een goed idee om het zo mooi mogelijk te houden.. Als je regelmatig reist en echt een diary-persoon bent dan krijg je zo door de loop der jaren echt mooie naslagwerken ♥

Bron: a pair & a spare

originele foto diy
En alhoewel ik zelf heel erg fan ben van zulke originele ideeën speelt er toch een idee in mijn hoofd om jaarlijks een mooi fotoboek te maken van ons gezinnetje. Ik kwam erop door de herfst fotoreeks van laatst die we per toeval gemaakt hadden en eigenlijk wel heel erg leuk uit de bus kwamen. Ik denk dat we elk seizoen buiten zo’n serie gaan maken en dan per vier seizoenen (één jaar dus) in een mooi fotoboek gaan verwerken. Mooi als blijvende herinnering naast alle Instagram en telefoonfoto’s (want eerlijk is eerlijk: die hebben we hier het meest..).

Ben jij ook zo graag met foto’s voor in je interieur bezig? Mocht je een bijzonder plekje hebben waar je trots op bent en die je graag wil delen dan mag je zeker een eventuele link onder dit artikel achter laten :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Aukje Leermakers
    Reply Aukje Leermakers 10 november 2015 at 19:39

    Ik fotografeer graag en veel. Maar ik laat ze eigenlijk nooit afdrukken. Misschien toch maar eens doen. :) Leuke tips in ieders geval!

  • Avatar van YuSt
    Reply YuSt 10 november 2015 at 07:45

    Echt zo leuk! Ik heb ooit een fotograaf photoshop les gegeven en een kennis die nu een winkel heeft met prachtige foto kunstwerken… Zelf kies ik voor de ouderwetse fotolijstjes aan de muur, maar die gaatjes dat is wel een nadeel. Wie weet moet ik mijn man vragen een paneel te maken.

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 10 november 2015 at 06:22

    Zo leuk om inspiratie op te kunnen doen en ik vindt vooral die van het reizen mooi.

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 9 november 2015 at 22:44

    Wat een leuke ideetjes allemaal. Ik vind jouw idee om een fotoboek te maken van je gezin in de verschillende seizoenen ook erg leuk. Zelf heb ik een grote plank bekleed met een gekleurd laken en daar hangen allemaal dezelfde lijstjes aan, met daarin foto’s van familie en vrienden en dat is zo leuk. Mijn ” wall of fame” zeg ik altijd, iedere keer als ik er met iemand naar sta te kijken komen de verhalen weer boven, echt zo leuk en zo heb ik ook niet overal lijstje staan en hangen wat het zo onrustig kan maken.

  • Avatar van Esmée
    Reply Esmée 9 november 2015 at 22:31

    Wat een leuke diy’s! Ik ben dol op foto’s!

  • Avatar van Saraya
    Reply Saraya 9 november 2015 at 22:31

    Super leuk, vooral voor de reisfoto’s is het erg leuk :)
    X

  • Avatar van Dana
    Reply Dana 9 november 2015 at 20:59

    super leuke ideeen! Als ik ooit uit huis ga dan komen misschien de ideeen nog van toepassing :D

  • Avatar van Tessa - Dazzling Beauty
    Reply Tessa - Dazzling Beauty 9 november 2015 at 18:30

    Ik vind zo’n foto muur onwijs gaaf! Ik heb lang een muur gehad met verschillende fotolijstjes, maar die ben ik een beetje zat geworden. We hebben zoveel mooie reisfoto’s die een bijzonder plekje in het zicht verdienen.

  • Avatar van femkedj
    Reply femkedj 9 november 2015 at 16:28

    Heel leuk. Vooral dat notitieblok met dat kaftpapier en die foto vind ik ontzettend leuk!

  • Avatar van Manon Boerakker
    Reply Manon Boerakker 9 november 2015 at 16:14

    Zo een portret vind ik zelf wel heel erg mooi !

  • Avatar van Fleur
    Reply Fleur 9 november 2015 at 16:11

    Zo’n fotoshoot id natuur lijkt me erg leuk om eens te doen en dan later verwerken in een album. En de mooiste foto op canvas. Leuk! In m’n slaapkamer bij m’n ouders heb ik een grote houten plaat in een donker roze tint waar allemaal lijstjes op komen van leuke herinneringen. Die wil ik nog eens afmaken. Erg mooi als eyecatcher in de kamer.

  • Avatar van Willemse
    Reply Willemse 9 november 2015 at 16:02

    Zitten wel wat leuke ideeen bij, m’n man houd hier alleen ab-so-luut niet van whahaha
    Dus tja…..
    Dan maar op m’n telefoon als achtergrondje een paar mooie foto’s bewerken.
    Wel ’n stuk goedkoper.
    Maar de sepia foto’s vind ik wel super mooi hoor, leuk idee ook om dat van je huisdieren te doen.
    Die veranderen ook minder snel ?

  • Avatar van eigenwijsje2014
    Reply eigenwijsje2014 9 november 2015 at 15:07

    Zo’n grote portret foto vind ik echt gaaf.. En ene familie fotoshoot is ook leuk, alleen zo jammer dat ik van mn eigen gezin niet zo’n fotoshoot kan maken (selfies gaan me niet zo goed af haha)

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 9 november 2015 at 15:54

      Anders zou je eigenlijk eens met een bevriend stel moeten afspreken, kan je foto’s van elkaar maken met kids/zonder kids. Leuke middag gegarandeerd denk ik :)

  • Avatar van Kiss & Make-up
    Reply Kiss & Make-up 9 november 2015 at 14:29

    Zo’n volledige fotomuur ziet er echt wel enorm leuk uit, zeg!

  • Avatar van Tania
    Reply Tania 9 november 2015 at 14:24

    Die soort tentoonstelling is wel leuk. Ik ben van plan om op een muur in ons nieuwe huis allerlei zwart-witte foto’s van onze vakanties te hangen. Een mooie herinnering

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 9 november 2015 at 15:55

      Oh yes, vooral van reisfoto’s een heel mooi idee! ♥

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.