Huis & interieur

Interieur inspiratie | Maak je tuin (of balkon) winterproof

25 november 2015

tuin balkon winterproof wintertuin 5 - Interieur inspiratie | Maak je tuin (of balkon) winterproof
Ik vind deze tijd van het jaar echt helemaal geweldig en vind het dan ook erg leuk om hiervoor op zoek te gaan naar nieuwe accessoires voor in huis die allemaal net wat rijker zijn van materiaal en kleur. Maar wat vaak vergeten wordt is de tuin (of je balkon) terwijl je hier natuurlijk ook een geweldig leuke plek van kan maken als verlengstuk van je woonkamer. Zo kan je ook in de winter optimaal van je tuin genieten! In dit artikel geef ik je enkele leuke tips en inspiratie voor een mooie wintertuin. 

tuin balkon winterproof wintertuin 2 - Interieur inspiratie | Maak je tuin (of balkon) winterprooftuin balkon winterproof wintertuin 7 - Interieur inspiratie | Maak je tuin (of balkon) winterprooftuin balkon winterproof wintertuin 12 - Interieur inspiratie | Maak je tuin (of balkon) winterprooftuin balkon winterproof wintertuin 10 - Interieur inspiratie | Maak je tuin (of balkon) winterprooftuin balkon winterproof wintertuin 6 - Interieur inspiratie | Maak je tuin (of balkon) winterprooftuin balkon winterproof wintertuin 1 - Interieur inspiratie | Maak je tuin (of balkon) winterproof
DIY vuurkorf
Natuurlijk kan je je tuinmeubels ook in de winter gebruiken, helemaal als je ze leuk aankleed met vachtjes, kussentjes en dekentjes. Een goede loungeset kan je bijvoorbeeld het hele jaar door buiten kan laten staan. Zo kan je op een zonnige winterdag alsnog lekker buiten zitten met met een warme kop chocolademelk, warme appeltaart of glühwein en nog even nagenieten van bijvoorbeeld een lekkere wandeling die je net gemaakt hebt. Geeft toch een heel ander sfeertje dan gelijk binnen op de bank neer te ploffen! Je kan je eigen wintertuin zo duur maken als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan een uitbreiding met terraswarmers of maak je eigen vuurkorf om achter in de tuin te zetten en gezellig omheen te zitten. Let op: zo’n vuurkorf is niet geschikt om op een balkon of terras te gebruiken.

Ook de nodige kaarsen en lampjes verdeeld door de tuin of over de reling van je balkon maken je tuin helemaal gezellig waardoor je er – zeker met zo’n vuurkorf of terraswarmers – tot laat in de avond kan blijven zitten. En met een idee wat ik tegenkwam op bovenstaande foto door er gewoonweg ook een hot tub bij te plaatsen maak je het wel helemaal af. Wow, wat lijkt me dat heerlijk ♥ Nu alleen nog een geldboompje vinden voor een huis met tuin of terras dat groot genoeg is ;)

tuin balkon winterproof wintertuin 13 - Interieur inspiratie | Maak je tuin (of balkon) winterprooftuin balkon winterproof wintertuin 11 - Interieur inspiratie | Maak je tuin (of balkon) winterprooftuin balkon winterproof wintertuin 9 - Interieur inspiratie | Maak je tuin (of balkon) winterprooftuin balkon winterproof wintertuin 8 - Interieur inspiratie | Maak je tuin (of balkon) winterprooftuin balkon winterproof wintertuin 4 - Interieur inspiratie | Maak je tuin (of balkon) winterprooftuin balkon winterproof wintertuin 3 - Interieur inspiratie | Maak je tuin (of balkon) winterproof

Een verlengde van je huis
Je kan trouwens een kale muur of schutting in je tuin in no time meer sfeer geven door er een uitvergrootte foto of afbeelding aan te hangen. Zorg er wel voor dat je kiest voor een watervaste afdruk die geschikt is voor buiten zodat je het bij alle weersomstandigheden buiten kan laten hangen. Je kan hiervoor eigenlijk alle soorten foto’s gebruiken, maar mooie foto’s van vuur, lampjes, herten of andere winterse taferelen doen het hiervoor erg goed en dan vervang je ze in het voorjaar eenvoudig voor een wat meer zomerse afbeelding. Het is helemaal leuk als je de foto’s hiervoor zelf maakt. Vooral tijdens een sneeuwbui kan je een paar mooie beelden vastleggen. Met je eigen werk aan je schutting of muur geniet je nog meer van je nieuw ingerichte tuin of balkon.

Er zijn echt ontiegelijk veel leuke ideeën te bedenken om met je tuin of balkon te doen en zo ook van je eigen stukje ‘buiten’ te genieten in de koude maanden van het jaar. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik in de winter vaker binnen te vinden ben, maar ik krijg wel de kriebels om toch eens aan de slag te gaan voor wat lampjes, een terraswarmer en winters decoratiemateriaal voor op het balkon om zo een leuke extra kamer te creëren..

Is jouw tuin of terras al helemaal winterproof? Of ben je meer in huis bezig met veranderingen?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Pieter
  Reply Pieter 29 september 2016 at 13:34

  Leuke post. Ik ben momenteel ook aan het denken over hoe ik mijn tuin een winter sfeer ga geven. Ik moet zeggen dat ik het idee van een vuurkolf helemaal niet zo gek vind. Een jacuzzi trouwens ook niet, maar dat laat mijn portemonnee nog niet toe.

 • Avatar van Ilse
  Reply Ilse 17 maart 2016 at 13:57

  Wat een leuke blog! ik heb zelf een balkonvloer van tegels gelegd, supermooi heb 2 verschillende kleuren. Is echt super makkelijk weg te leggen ook.

 • Avatar van james
  Reply james 5 februari 2016 at 13:26

  Wat een leuke ideeen Desirée. Geeft je een heerlijk warm gevoel als je naar buiten kijkt, ook al is dat het natuurlijk niet ;) Bedankt voor de inspiratie ik was namelijk nog zoekende naar wat leuke dingetjes om me balkonnetje op te vrolijken.

 • Avatar van Ricky
  Reply Ricky 3 februari 2016 at 12:36

  Hele leuke ideeën en het zorgt voor veel inspritaties! Ik hou er zo van om de indeling van mijn balkon vaak te veranderen!

 • Avatar van Marlies
  Reply Marlies 1 februari 2016 at 15:47

  Zonde dat de winter niet echt doorzet, die foto in de sneeuw met die berenvellen er over heen is echt prachtig! Ben er gewoon jaloers op zo!

 • Avatar van Rosaly
  Reply Rosaly 21 januari 2016 at 13:55

  Wauw heel erg leuk zeg! Wij hebben sinds kort ook een super mooi lounge set in onze tuin onder de veranda. Als ik deze foto’s zie dan krijg ik helemaal de kriebels om dat bij mij thuis ook zo lekker knus te gaan maken. Ik wil ook echt nog graag een buiten open haard in onze tuin. Hopelijk krijg ik die met mijn verjaardag ;-) Maar erg leuk blog! ik krijg er enorm veel inspiratie van.

 • Avatar van Maartje
  Reply Maartje 14 december 2015 at 18:59

  Ik vind het vooral erg leuk om m’n kamer gezellig te maken, maar ook buiten hebben wij lampjes in de boom! Dit vind ik ’s avonds altijd zo leuk staan :)

 • Avatar van Mirthy
  Reply Mirthy 11 december 2015 at 09:24

  Ik krijg er echt helemaal zin in! Prachtige foto’s trouwens. pasgeleden heb ik mijn balkon laten leggen met kunststof tegels, alle oude spullen we gedaan van de vorige bewoner maar nu zat ik dus te denken hoe kan ik dit nou gezellig winterproof maken…. dus super bedankt voor je toffe tips ik ga het zeker gebruiken. Ik heb helaas ook een beetje een dure smaak en geen tuin om een geld boom te laten groeien wellicht komt er ooit een geldbonsaiboom.

 • Avatar van Mariëlle
  Reply Mariëlle 9 december 2015 at 10:03

  Wauw, dat eerste plaatje is geweldig! Ik hou er van om mijn tuin bij mijn woonkamer te betrekken, dus ik ben het stiekem wel met je eens over dat je de tuin of je balkon ook winterproof moet maken. Heb goede ideeën opgedaan. Stiekem willen we natuurlijk ook allemaal zo’n hottub, haha!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 27 november 2015 at 05:49

  Zo een goed artikel met mooie foto’s!
  Leuk om hierdoor inspiratie op te kunnen doen.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 25 november 2015 at 23:42

  Wat een leuk artikel en wat een mooie foto’s, helaas heb ik geen tuin, wel een heel klein balkon, maar daar kan ik niets neerzetten en dat zie ik vanuit huis ook niet. Maar wat zal het heerlijk zijn om zo’n mooie tuin te hebben :-)

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 25 november 2015 at 21:38

  Wat zien al die balkonnen en tuinen er op deze fotos leuk en gezellig uit, helaas is het momenteel op een ons balkon een soort tochtige waaihoek. Je kunt er zo rond deze tijd weinig neer zetten, want dan kun je het verderop bij de buren op gaan halen….en dat is echt jammer als ik dit allemaal zo zie….

 • Avatar van Barbera
  Reply Barbera 25 november 2015 at 19:19

  Leuk, dit onderwerp. Ik ben erg van de tuin en vind dat ie ook in de winter gezellig mag zijn. Je kijkt er tenslotte elke dag naar, toch?

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 25 november 2015 at 15:41

  Ik heb een heel saai balkon (helaas geen tuin!), dit is echt toffe inspiratie! Ik ben dol op deze stijl, de schapenvachtjes, het hout. Echt heel erg leuk!

 • Avatar van Chantalle
  Reply Chantalle 25 november 2015 at 14:32

  Super leuk artikel!

 • Avatar van Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla
  Reply Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla 25 november 2015 at 14:25

  Mooie plaatsjes. Helaas ben ik helemaal niet van de outdoor projecten. De tuin staat er in de winter heel sneu bij.

 • Avatar van Astrid Lemmerzaal
  Reply Astrid Lemmerzaal 25 november 2015 at 14:08

  Leuk artikel Desirée! Wij zijn bezig met een nieuwe tuin, heb veel behoefte aan mooie plaatjes en inspiratie. Groetjes Astrid

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 november 2015 at 14:57

   Dankjewel voor je compliment, leuk om te horen! En alvast veel plezier met het voorwerk om inspiratie op te doen voor de nieuwe tuin :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.