Eten & drinken

Kinder Bueno cheesecake

17 november 2015

kinder bueno cheesecake
Al een tijdje heb ik een recept liggen wat ik per se eens wilde maken, maar het was even wachten tot ik de tijd èn een goede rede had. Nou, een etentje bij ons thuis met vrienden leek me het perfecte moment hiervoor dus ging ik aan de slag voor het maken van de Kinder Bueno cheesecake. Ja, dat lees je goed. Al het lekkere frisse en smeuïge van een cheesecake, gecombineerd met de guilty pleasure Kinder Bueno in een taart ♥ In dit artikel meer foto’s, het recept en een geweldig must have kookboek waar dit recept uit komt. Enjoy!

kinder bueno cheesecake
Ingrediënten
– ronde springvorm 20cm
– 200g chocolate chip cookies
– 60g ongezouten roomboter
– 250ml slagroom
– 250g mascarpone
– 250g volle kwark
– 100g witte basterdsuiker
– 8 Kinder Bueno repen (4 duoverpakkingen) plus extra ter garnering
– 50g gesmolten chocolade

Bereidingswijze
1. bekleed de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier en vet de randen
2. verkruimel de chocolate chip cookies, meng dit met de gesmolten boter, druk aan op de bodem van de springvorm en zet in de koelkast
3. klop de slagroom lobbig
4. meng de mascarpone, kwark en basterdsuiker en vouw dit rustig door de slagroom
5. breek de Kinder Bueno in stukken, smelt dit au bain marie, prak het fijn met een vork en meng dit door het mengsel van punt 4
6. stort de cheesecakevulling in de springvorm, zorg voor een redelijk egale bovenkant en laat minstens 4 uur opstijven
7. garneer voor het opdienen met de gesmolten chocolade en stukjes Kinder Bueno.

kinder bueno cheesecake
Oh jongens, dit is zooooo ontiegelijk lekker! En dat voor iemand die normaal helemaal niet zo enthousiast wordt van zoetigheid of chocolade. De smaken van de cheesecakevulling met de Kinder Bueno en de chocoladekoekjesbodem is goddelijk en elke hap was genieten. Ook door Paul en onze vrienden goedgekeurd trouwens, dus deze ga ik zeker vaker maken ^^

Persoonlijke tips als aanvulling op het recept: ik heb de randen van de springvorm niet ingevet, want met een nat mes krijg je de cheesecake zo los van de randen en zorg dat je de Kinder Bueno’s echt goed fijn prakt voor je het door de cheesecake mengt. De wafeldeeltjes die nog te grof zijn worden namelijk wat flubberig in de cheesecake wat nogal apart aanvoelt op de tong. Oh, en misschien van tevoren beter niet te zwaar tafelen want machtig is ‘ie zeker!

Het Kinder Bueno cheesecake recept wat je hierboven ziet komt uit het Guilty Pleasures kookboek van Sabine Koning, die je waarschijnlijk wel kent van haar foodblog Oh My Foodness. Het boek is een geweldige tegenhanger in de hele healthy/superfood hype en staat bomvol recepten in de categorieën fastfood, dudefood, taarten, sexy sweets, homemade basics en toetjes. Het hele boek heeft een feel good vibe en is wat mij betreft echt een must have om af en toe tevoorschijn te halen, wat uit te maken en gewoon schaamteloos van te genieten.

Het Guilty Pleasures kookboek van Sabine Koning is uitgegeven door uitgeverij Nieuw Amsterdam, ISBN 9789046820087, kost €21,99 en is onder andere bij bol.com verkrijgbaar.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf. Dit artikel bevat een affiliate link.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Maartje
    Reply Maartje 14 december 2015 at 19:10

    oh dit klinkt zo goed! Dit is echt een hele goede combinatie, ik hou super veel van cheesecake en kinderbueno :) Ik ga deze taart snel een keer maken!

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Eten & drinken
leev producten
Health tip | Lekker & gezond met Leev!

Onlangs ontving ik van Leev een pakket vol met gezonde, verantwoorde èn lekkere producten om kennis mee te maken. Erg...

Sluiten