Beauty

Natural Beauty | Organique Cosmetics

28 november 2015

organique cosmetics
Onlangs maakte ik kennis met een – voor mij – nieuw en natuurlijk merk en ik was direct benieuwd. Altijd leuk om weer wat nieuws te leren kennen, uit te zoeken waar een merk voor staan en producten te gaan uitproberen. Het merk Organique Cosmetics bestaat nu zo’n 14 jaar en is op weg om ook Nederland te gaan veroveren met de eco-friendly en natuurlijke producten die verkrijgbaar zijn in heerlijke geuren.

Naast dat het merk gewoon in verschillende shops te koop is voor de consument, bieden ze ook een professionele lijn aan en beautybehandelingen in salons. In Den Haag zit een Organique winkel waar je zeker eens binnen moet lopen om lekker te gaan snuffelen aan de producten, maar je kan het ook aanschaffen via de Organique Cosmetics webwinkel. Naast producten voor het lichaam, gezicht en haar hebben ze ook op aromatherapie geïnspireerde geurproducten voor in huis, producten voor mannen en giftsets (leuk voor de feestdagen!).

Heel erg fijn om te weten: de producten bevatten geen siliconen, parabenen, formaldehyde, PEG, SLS, SLES, ALS, vaseline en paraffine en zijn niet op dieren getest.

organique cosmetics organique cosmetics

Coffee Sugar Peeling 200ml, €21,95
Van dit product ontving ik een proefzakje. Het is de bedoeling dat je je huid vochtig maakt onder de douche, vervolgens onder de straal vandaan stapt en met ronddraaiende bewegingen de scrub inmasseert en hierna goed afspoelt. Er zit onder andere suiker, soja olie, bijenwas, koffiepoeder, vitamine E en shea boter in en naderhand is het gebruik van een bodylotion dan ook echt niet nodig.

organique cosmetics organique cosmetics

Algae mask with pumpkin & glucose 50g, €11,95
Dit masker komt in poedervorm wat je met warm water vermengt tot een papje en vervolgens op je gezicht aanbrengt. Ik gok dat ik wat te weinig water heb gebruikt, anders zou het masker gladder zijn maar ik merkte nu al hoe het masker als een soort plastic laag van je huid afkomt nadat je hem even lekker zijn werk hebt laten doen. Het masker reinigt, kalmeert en hydrateert de huid en achteraf voelde deze heerlijk zacht en glad aan. Oh, met dit zakje kan je trouwens wel een paar keer doen of gebruik hem in één keer op een girls night in bijvoorbeeld.

organique cosmetics organique cosmetics

Coconut Cookies lip balm 15ml, €7,50
Een goede lippenbalsem is natuurlijk onmisbaar in de winter en zo’n potje is dan ook weer handig omdat je de balsem zo ook voor andere droge plekjes zoals ellebogen en nagelriemen kan gebruiken. Er zit onder andere wonderolie, carnaubawas, bijenwas, avocado olie, olijfolie en vitamine E in en doet zeker goed zijn werk om de lippen te voeden en lekker zacht te houden.

organique cosmetics organique cosmetics organique cosmetics

Shea Butter body balm – Linen & Grapefruit 100ml, €11,95
Ahhhh, yes! Ik ben in de wintermaanden echt dol op shea boter in producten omdat het zo’n heerlijk voedend, beschermend en kalmerend ingrediënt is. Deze balsem zit er vol mee en bevat verder ook nog onder andere bijenwas, soja olie, avocado olie, druivenpitolie en vitamine E. Hij is wel echt heel erg vast qua textuur, maar een klein beetje warm wrijven tussen de handen maakt er al snel een goed verspreidbaar product van. Wel echt geschikt voor heel erg droge huidjes of de extra droge plekjes op je lijf. De geur is trouwens heerlijk zacht en fris en doet me ergens denken aan wasgoed wat in de zomer buiten in de zon heeft gehangen ♥

Mijn eerste ervaringen met dit merk zijn dus zeker positief en ik kan niet wachten om meer te gaan ontdekken. Tijdens het snuffelen in de webwinkel zag ik namelijk veel producten staan die me aanspreken, helemaal die met de winterse geuren zoals Orange & Chili, Gingerbread Cookies of bijvoorbeeld White Musk (ik heb een eeuwige liefde voor muskusgeuren).

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf. 

Reacties op dit artikel

 • Avatar van smilingbeauties
  Reply smilingbeauties 9 december 2015 at 00:31

  Dit lijkt me een heerlijk merk! De producten klinken fijn en de geuren, ohhhhhh! Ik geloof dat ik eens moet gaan spieken op hun website!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 29 november 2015 at 13:27

  Dat pompoenmasker lijkt me interessant

 • Avatar van layla
  Reply layla 28 november 2015 at 20:14

  ik heb er nog nooit van gehoord maar ben wel erg nieuwsgierig nu!

 • Avatar van Ann Ages Gracefully
  Reply Ann Ages Gracefully 28 november 2015 at 16:14

  Wat een leuk merk en wat een mooie producten. Ik ga ook even een kijkje nemen. Vind het altijd leuk om nieuwe merken te ontdekken.

 • Avatar van Belessa
  Reply Belessa 28 november 2015 at 15:22

  Heeft het merk iets met Gingerbread Cookies? Dan ben ik meteen één en al oor haha, ben dol op dat soort warme geuren. <3 Organique Cosmetics is voor mij een nieuw merk, maar het ziet er heel erg goed uit! De coffee sugar peeling ziet er erg prettig uit!

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 28 november 2015 at 11:18

  Wat een fijn fijn merk om te leren kennen.
  De body butter lijkt mij erg fijn en op de site zag ik hele fijne producten die ik graag zou willen ontdekken.
  Musk & Gingerbread Cookies staan nu wel boven aan mijn whislist hoor.
  Dat masker is misschien fijn , maar het lijkt wel een potje wortel Olvarit dat erop zit hahaha, gelukkig doet het goed haar werk.
  Leuk om iets nieuws te ontdekken in ieder geval.

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 28 november 2015 at 10:14

  Had er nog nooit van gehoord, maar in dit soort producten ben ik net als jij altijd heel erg geïnteresseerd. Dank voor het delen dus, ik ga er binnenkort eens wat van proberen.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 28 november 2015 at 09:43

  Wat een mooie producten,, die bodybutter lijkt me echt heerlijk. Dat masker ziet er wel, bijzonder uit,maar als het na gebruik zo lekker aanvoelt, is dat natuurlijk heel erg fijn. Ben toch wel erg benieuwd naar deze producten.

 • Avatar van Esmée
  Reply Esmée 28 november 2015 at 09:02

  Ik kende het merk nog niet, maar het lijken me fijne producten.

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 28 november 2015 at 08:58

  Die coconut lipbalm lijkt me echt super! Lichte verslaving aan de geur van kokos, dus dat werkt al in zijn voordeel ;-) En die Coffee Sugar Peeling klinkt ideaal, omdat je er geen bodylotion na hoeft te gebruiken. En ik moet even zeggen dat ik je maskerfoto geweldig vind, haha.

 • Avatar van BeautyOpinie
  Reply BeautyOpinie 28 november 2015 at 08:55

  Ik had ook nog nooit van dit merk gehoord! In de winter gebruik ik veel meer natuurlijke producten omdat ik merk dat mijn huid hier beter op reageert. Die bodybutter zou mijn huid ook wel kunnen gebruiken.

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 28 november 2015 at 07:05

  Klinkt als een aantal hele fijne producten. De body balm klinkt erg goed zeg. Het gezichtsmasker zal ik niet zo snel gebruiken ben ik bang, een zakje die ik moet aanmengen met water dat is gewoon niet mijn ding. Ik ken mezelf, hoe gemakkelijk het ook is.. ik hou van nog veel makkelijker. Erg eigenlijk he, maarja ik ben wat dat soort dingen gewoon extreem lui en hou van ‘kant en klare’ maskers die ik zo uit een zakje/ pot/ pompflacon/ tube haal en meteen op mijn gezicht kan smeren.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 28 november 2015 at 06:36

  Dat ziet er goed uit!
  Fijn dat het niet op dieren getest is etc..
  Zeer goede review.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.