Beauty Lifestyle

Question | Hoe groen is jouw badkamerkastje?

8 november 2015

natuurlijke cosmetica
Ik heb al jaren een voorliefde voor natuurlijke cosmetica, maar ik ben ook een enorme beautyliefhebber die graag nieuwe merken en producten uitprobeert en ik krijg met mijn werk natuurlijk van alles binnen. Toch merk ik dat mijn persoonlijke voorkeur zeker het afgelopen jaar meer en meer uitgaat naar ‘groene’ producten en als ik zelf wat koop probeer ik hier ook zeker op te letten. Want het voelt ergens een beetje gek om wel meer en meer bezig te zijn met gezonder en puurder te eten maar ondertussen qua cosmetica minder op de ingrediëntenlijstjes te letten.

Zo probeer ik zelf bepaalde ingrediënten zoveel mogelijk te vermijden, waaronder parfum, harde alcoholen, plastics, minerale olie, paraffine, SL(E)S, ftalaten en probeer ik rekening te houden met pH-neutrale producten. Waarom ik deze ingrediënten liever in mijn producten vermijd? Ze werken irriterend, uitdrogend, tasten de natuurlijke beschermlaag aan, sluiten de huid af, kunnen hormoonverstorend werken, kunnen allergische reacties oproepen en bijvoorbeeld plastics zijn duidelijk belastend voor het milieu.

Nu komt dit niet alleen voort uit een voorkeur voor schonere producten qua ingrediënten, maar ook omdat ik een gevoeligere en drogere huid heb die gewoonweg beter reageert op producten waar bovenstaande ingrediënten/stoffen niet in zitten. Een dubbele positieve werking dus!

Maar heel eerlijk: als een product er enorm mooi uit ziet of toch een bepaalde belofte uitspreekt dan laat ik me echt nog wel verleiden tot het proberen en/of kopen ervan. De liefde voor beauty en nieuwsgierigheid zit diep..

Merken en winkels waar ik persoonlijk graag shop:

– Lush (grote favoriet hier in huis!)
– Aveda
– De Tuinen
– Burt’s Bees (morgen een review met producten van dit merk online)
– Kneipp
– Cosmania (winkel vol mooie merken, echt vol ‘beautycandy’)
– Dr. Hauschka
– Weleda
– Oolaboo.

Let jij qua beautyproducten op meer natuurlijke/vegan/groene/dierproefvrije producten en merken? En welke merken zijn hierin jouw favoriet?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nikki Fiorella
  Reply Nikki Fiorella 17 december 2015 at 23:16

  Madara uit Letland ontdekt, organische gezichtsverzorging voor een goede prijs vind ik zelf.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 december 2015 at 08:58

   Oh yes, dit merk heeft inderdaad heel mooie en fijne producten. Binnenkort komt er weer een artikel over online :)

 • Avatar van smilingbeauties
  Reply smilingbeauties 22 november 2015 at 14:08

  Ik probeer er ook op te letten, in Duitsland bij DM verkopen ze bijv Alverde en bij Kaufland Cosnature.
  Ook Lush, Crazy Rumors en Kneipp zijn in mijn stash te vinden

 • Avatar van Esmée
  Reply Esmée 9 november 2015 at 22:33

  Ik let er een beetje op, maar ik moet het vaker doen. Lush is mijn favoriet!

 • Avatar van WojisOnBeauty
  Reply WojisOnBeauty 9 november 2015 at 17:52

  Leuk stuk, ik let er wel op, heel erg zelfs, maar als ik iets graag wil testen dan doe ik dat. Maar voor de kids ben ik heel strikt en let ik echt op wat ze gebruiken. Ze zijn dol op Rituals, maar daar mogen ze niet elke dag mee wassen. Ook probeer ik de kids aan te leren om niet over te doseren, dat is ook belangrijk, ook voor het milieu.

 • Avatar van Veronique Tiemessen
  Reply Veronique Tiemessen 9 november 2015 at 13:58

  Wat leuk dat je hier zo veel aandacht aan geeft. De natuur heeft zo veel moois te bieden.
  Mijn favoriete merken zijn Sante Verde (verzorging), Nvey Eco (make-up) en Surya Brasil (haarverf e.d.)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 8 november 2015 at 18:50

  Ik probeer er steeds meer op te letten, heb nu shampoo en conditioner zonder siliconen en mijn haar zit echt beter. Ik blijf erop letten, maar er zijn ook nog producten die ik zo lekker vind, dat ik ze nog niet kan laten staan.

 • Avatar van AA Beautyaddicts
  Reply AA Beautyaddicts 8 november 2015 at 15:04

  Interessant punt, ik denk hier nooit heel erg bewust bij na eigenlijk… Toch heb ik veel LUSH staan en gebruik ik natuurlijke shampoos. Ik heb ook veel van TBS, maar dat is niet helemaal natural…

 • Avatar van Zoë
  Reply Zoë 8 november 2015 at 12:18

  Ik ben hier zelf ook erg mee bezig :) Goed van je! Het is niet altijd gemakkelijk, maar het is een stuk makkelijker dan de meeste mensen denken. Ik zou het iedereen aanraden!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 8 november 2015 at 12:08

  Lush heeft ook een vast stekje in mijn kast :)

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 8 november 2015 at 11:14

  Voorheen deed ik dat wel, maar de laatste tijd niet echt meer uit gemak. Alleen voor de verzorging voor mijn gezicht ga ik wel echt voor producten met zo min mogelijk parfum en andere irriterende ingredienten, want daar kan ik totaal niet tegen!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 8 november 2015 at 11:13

  Eerlijk gezegd let ik er niet altijd op. Wanneer ik een natuurlijk merk tegenkom om te reviewen vind ik dit wel een pluspunt en geeft het voldoening maar ik weet echt niet altijd of een bepaald product milieuvriendelijk of natuurlijk. Ik zou er wel wat meer op mogen gaan letten natuurlijk.

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 8 november 2015 at 10:49

  Lush heeft hele mooie producten, toch ben ik wel een paar jaar geleden met hun zepen en shampoo’s gestopt omdat zij nog steeds SL[E]S in die producten gebruiken, wat ik zo jammer vind.
  Daarnaast ben ik een groot voorstander van pure oliën en gebruik ik die dagelijks.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 november 2015 at 15:58

   Ja, zonde van de SL(E)S inderdaad bij Lush haarproducten :( Ik ben trouwens ook fan van oliën (zoals je vast wel wist al haha).

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 8 november 2015 at 09:46

  Wat een mooi artikel die me aan het denken zet. Hopelijk ook anderen. Wat betreft gezichtsverzorging let ik steeds meer op de ingrediënten. Zo kies ik steeds vaker voor (natuurlijke) merken als Weleda, Dermolin & The Body Shop.
  De merken Hema, Catrice en Essence zie je vooral terug in mijn make-up stash. Deze zijn heerlijk budget, maar ook dierproefvrij.
  Ik vind het fijn om allerlei producten en merken uit te proberen, maar ik probeer er wel iets meer en beter op te letten.

 • Avatar van BEAU
  Reply BEAU 8 november 2015 at 09:08

  Ik ben vanaf ik begon met bloggen hier echt meer op gaan letten, ik mijd zoveel mogelijk agressieve ingrediënten in mijn verzorgingsproducten

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 8 november 2015 at 09:08

  Ik probeer zo bewust mogelijk te leven. Inmiddels draag ik alleen nog maar natuurlijke cosmetica (waaronder Dr. Hauschka en Alverde) en maak ik mijn oude cosmetica op. Verder draag ik vintage, fair en eco fashion en probeer ik zo biologisch mogelijk te eten. Elke dag kom ik wat dichter bij mijn doel en ik ben echt nog nooit zo gelukkig geweest :)

 • Avatar van Nathalie | insideandout.nl
  Reply Nathalie | insideandout.nl 8 november 2015 at 09:05

  Ik vind het altijd zo fijn om artikelen van andere bloggers te lezen die hier mee bezig zijn! Ik ben zelf bezig met de laatste loodjes om al mijn cosmetica proefdiervrij te maken. Daarbij let ik er meer op dat er geen parabenen zijn toegevoegd aan mijn gezichtsverzorging.

  Hoewel mijn huid ook vrij gevoelig is, reageer ik vooral slecht op grote hoeveelheden alcohol en parfum in producten. Toch verschilt het weer per merk hoe ik daar weer op reageer. Heb jij dat ook, of gaat het bij jou puur om de aanwezigheid en de hoeveelheid van de ingredienten?

  Mijn favoriete proefdiervrije cosmetica merken op dit moment zijn Rituals, Burt’s Bees, Catrice en The Body Shop. Ik hoop in de nabije toekomst beter kennis te maken met o.a. Lush, Kiko, Paula’s Choice en Douglas Naturals.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 november 2015 at 15:59

   Ik heb ook dat het echt per merk verschilt, het zal dus wel de combinatie en hoeveelheid hiervan in de producten zijn. Duur geintje omdat je zo soms steeds wat anders ‘moet’ kopen als er weer eens iets niet fijn werkt..

   • Avatar van Nathalie | insideandout.nl
    Reply Nathalie | insideandout.nl 9 november 2015 at 16:09

    Ik begrijp wat je bedoelt… Daarom ben ik best trouw aan merken! Maar soms wil je gewoon wat nieuws proberen, haha ;)

 • Avatar van Willemse
  Reply Willemse 8 november 2015 at 09:04

  Ik gebruik veel Yves Rocher, L’Occitane en Weleda producten.
  Let op m’n voeding, veel lokaal en vers idm, was zo koud mogelijk en pak graag de fiets.
  Was m’n haar met Biolage Matrix cleansing conditioner zonder sls/sles en heb je maar 1 grote verpakking nodig ( scheelt nog in de portemonee ook) drink gewoon kraanwater ipv flesjes en doe de lichten uit achter ons gat.
  Maar aan de andere kant scheid ik geen afval en zet ik de verwarming standaard op 20,5.
  Dus tja….. Ik zou mezelf daarom licht groen noemen denk ik.

 • Avatar van Barbara Huisman
  Reply Barbara Huisman 8 november 2015 at 09:03

  In Duitsland in de drogisterij DM kun je veel natuurlijke producten kopen als Lavera en Alverde. De Lavera neutrale dagcreme voelt heel goed aan op mijn zeer gevoelige huid. Ik ben ook een fan van apothekersmerk La Roche Pochay, de toleriane serie, al weet ik niet of die 100% natuurlijk zijn. Lush is ook een favoriet, maar niet alles, van een masker (Rosy cheeks) kreeg ik bij het opbrengen ontzettende jeuk. Ik vermoed het citroenzuur dat erin zit.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 november 2015 at 07:02

  Ik zal het eens gaan gaan nakijken.
  Leuk artikel.

  Xoxo

 • Avatar van PinkFairy
  Reply PinkFairy 8 november 2015 at 06:42

  Ik let er ook zeker op, al geldt het vooral voor gezichtsverzorging. Ik ben dan ook een groot fan van “Franse apotheek” merken zoals Caudalie en Matis.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 november 2015 at 15:59

   Oh yes, zo jammer dat die merken hier niet makkelijk te verkrijgen zijn..

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.