Lifestyle Persoonlijk

#roadtosizeperfect | Not so perfect..

15 november 2015

roadtosizeperfect
Elke maand heb ik normaal gesproken een update met hoe het gaat met mijn struggles op mijn #roadtosizeperfect. Nou, laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen dat de afgelopen maand echt even pittig was. Ik merkte dat ik gewoonweg teveel gefocust – of eerlijk gezegd geobsedeerd – raakte door eten, ingrediëntenlijstjes en ‘moeten’ en dat voelt totaal niet meer goed. Ik ben druk, superfoodmoe en erg zoekende naar een manier die wel goed bij mij past.

Ik was zo’n beetje elke dag de hele dag door bezig met eten. Het denken eraan, uitkijken naar een volgend eetmoment en wat ik dan wel of niet kon nemen, uitrekenen hoeveel kcal iets heeft, alles zo gezond en puur mogelijk en daarbij het internet afstruinen naar waar ik producten kon bestellen, ingrediëntenlijstjes tot in den treure uitpluizen.. De voorraad met zogenaamde superfoods/powerfoods en wat voor producten ècht wel in de voorraadkast moesten “omdat ze zo gezond voor je zouden zijn” met als gevolg dat ik juist weer te weinig ging eten (iets wat echt mijn valkuil is) en waardoor er qua gewicht juist helemaal niks gebeurt bij mij. Geen nummers te noemen dus deze maand; niks erbij en niks eraf. Nog steeds – 35kg in totaal hier, waarvan het afgelopen jaar zo’n 12 kilo.

Misschien komt het ook door de combinatie met een erg drukke periode, zowel zakelijk als privé. Veel afspraken buiten de deur, etentjes, weekendje weg, persreis naar IJsland en verjaardagen. Tel daarbij op dat het nu al zo vroeg donker word dat ik ’s avonds niet graag meer naar buiten ga voor mijn looprondje waardoor het +snel een avondje bankhangen wordt. Het sporten heeft er dus ook redelijk bij ingeschoten de afgelopen weken. Kortom, ik voel me een beetje ‘mehhhhhh’ over hoe het nu gaat :(

Plan van aanpak en doelen voor de komende maand als het op gewicht aankomt?

– nog steeds proberen redelijk puur te eten, verse ingrediënten, zo min mogelijk pakjes en zakjes, goede vetten, opletten op mijn koolhydraten, eiwitten en vezels
– back 2 normal food. Drie keer per dag goed eten met gezonde tussendoortjes, zonder mijzelf hier helemaal gek bij te maken en bij allerlei ‘health webwinkels’ te bestellen. Gewoon naar de (super)markt voor de boodschappen!
– me minder proberen te focussen op afvallen, maar weer meer aandacht op het proces van fit worden
– hopelijk toch wèl weer wat kwijtraken op de weegschaal en qua centimeters.

Ergens voelt het een beetje als falen om dit artikel online te zetten, omdat zoveel van jullie met me meeleven en me steunen en ik dan ook graag mooie resultaten wil laten zien. Maar ik kan niet de schijn ophouden, terwijl ik even echt niet zo lekker in mijn vel zit.

Misschien is dit herkenbaar voor jou? Mocht je willen delen hoe jij uit jouw sport/gezond/health-dip kwam – of tips hebben hiervoor – dan hoor ik het graag ♥

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nicole @ Everyday-Life.nl
  Reply Nicole @ Everyday-Life.nl 17 november 2015 at 22:36

  Zo herkenbaar!! Ik ben een paar maanden geleden gestopt met frisdrank drinken en snoepen/snacken. Dat geen frisdrank gaat prima, maar qua tussendoortjes val ik echt weer in mijn oude patroon. Zo zonde! En nu met alle feestdagen die eraan zitten te komen… Maar we kunnen het!! Size perfect here we come! Overigens vind ik je nu al prachtig, maar dat terzijde.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 november 2015 at 10:08

   Ahwww… Dankjewel! ^^

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 17 november 2015 at 06:04

  Och…. zo moet je dit niet zien.
  Iedereen kan weleens niet zo lekker in zijn vel zitten.
  Je moet doen wat jijzelf goed vindt en niet een ander.
  Petje af en heb respect….

  Xoxo

 • Avatar van Pirre
  Reply Pirre 16 november 2015 at 21:23

  Falen is het nooit, een leer momentje altijd wel. Als het soms gewoon écht even niet lekker gaat: so be it. Je zelf er helemaal down door voelen helpt ook niets… Sterkte en succes!! x

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 16 november 2015 at 16:38

  Wauw. Weet je, dat je het als falen ziet, zo zie ik het niet. Je bent eerlijk en je geeft toe dat het niet altijd makkelijk is. Juist om dat onder ogen te zien, is het geen falen. Ik wens je heel veel succes met deze road to size perfect, al is elke size perfect. Het komt goed, echt. En weet je, dit weer is stiekem wel lekker om te gaan sporten buiten hoor, het is even héél vervelend om die deur uit te moeten gaan, maar als je klaar bent en je bent weer lekker binnen, dan voel ik me even heel gelukkig (zelfs met mijn zwangere buik, maandagavond is zwangere bootcamp in het park avond voor mij en nee, ik wil nooit, maar ik ga wel). Zet ‘m op!

 • Avatar van Josine
  Reply Josine 16 november 2015 at 14:10

  Falen? Kijk eens achterom, -35 kg! Hallo! Je bent heel goed bezig. Ik snap dat je door wilt, maar niet aankomen is toch ook al een prestatie. Ik vind je post heel leuk om te lezen, het is oh zo herkenbaar. Liefs Josine

 • Avatar van Eline | Simply Handwritten
  Reply Eline | Simply Handwritten 16 november 2015 at 09:45

  Wat dapper dat je zo eerlijk durft te zijn. Probeer er niet te veel over in te zitten dat deze maand niet geweldig ging. Je kent je eigen valkuilen al, en daar kan je enorm mee geholpen zijn. En al die tijd dat je bezig bent, ben je al zo ver gekomen! Je mag trots zijn op wat wel gelukt is en inderdaad, focus op het fit zijn. Natuurlijk is wat gewicht verliezen fijn, maar je goed voelen is eigenlijk nog veel belangrijker!

  Knuffels
  En vergeet niet ook een beetje trots op jezelf te blijven!

 • Avatar van YuSt
  Reply YuSt 15 november 2015 at 20:25

  It doesn’t matter how small your progress is, it is progress!
  Ook hier staat de weegschaal stil. En ik denk dat ik faal. Totdat ik besefte, er komt ook niks bij, is het falen dan? Nee, ook dat is vooruitgang, je hebt niet de kilo’s eraan laten komen!
  Ik ben megatrots op jou, je bent er nog niet, maar wel op weg… Blijf in die beweging! ?

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 15 november 2015 at 20:15

  Nee! Falen zou zijn gewoon opgeven en terug gaan naar een ongezonde levensstijl. Dit is geen set-back vind ik. Gewoon omdat er niks meer is afgegaan en het wat lastiger ging betekent niet dat het plots aan het mislopen is. Gewoon doorgaan zoals je bezig bent! X

 • Avatar van Astrid
  Reply Astrid 15 november 2015 at 14:26

  Het beste is. Je bent niet aangekomen! Dan was het pas een slechte maand geweest.
  Superfoods zijn niet de oplossing. Een gezond gewicht zit in een gezonde levensstijl. Iets wat je dus niet alleen een paar weken of zelfs maanden doet maar de jaren daarna kan vasthouden.
  Ga lekker aan de slag met je actie punten dan komt het vast goed! ?

 • Avatar van Judith
  Reply Judith 15 november 2015 at 12:00

  Ik vind 12kg in een jaar super knap!! Ik hoop dat ook nog te bereiken, die 12 kilo eraf. Ik dacht dat ik afgevallen was, maar was 6kg aangekomen. Stress!!

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 15 november 2015 at 11:28

  Desiree bedoel ik he?! ?

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 15 november 2015 at 11:24

  Lieve Deriree,
  Echt meid, ik heb een bmi van 14, mijn leven bestaat uit heel veel eten om aan te komen, anders overleef ik de winter niet.
  Mag en kan amper bewegen en ben godganse tijd alleen bezig met eten.
  Mijn man HOOPT op z’n blote knietjes dat ik elke dag een beetje meer op jouw ga lijken.
  Jij ziet er namelijk uit alsof je wél gezellig dat gebakje durft te eten, wél na een gezellig gezins uitje een bakje chocomelk durft te bestellen.
  GEZOND zijn is het magische woord !
  Eet gewoon normaal, niet geveel/te weinig en geniet alsjebliefd van je uitspattingen.
  Een eet stoornis is vreselijk, daar hoef je geen te hoog of te laag bmi voor te hebben.
  Altijd dat malen in je hoofd.
  Geniet van je lieve gezin, je fijne werk, je mooie koppie en dat je lekker aan voeld.
  Ik kan amper nog aanrakingen aan, voor beide partijen niet echt comfortabel.
  Google maar op internet, dikke mensen die gezond leven (zo gezond mogelijk, bewegen en nieteveel vet, veel groente en fruit en meestal onbewerkte voeding) zijn gewoon gezond.
  Dunne mensen hebben minder overlevings kans en hebben door het schappen van vetten en calorieen al snel een voedsel/vitamine gebrek.
  Ik leefde een poosje heel bewus en gezond, maar ben nu alles behalve gezond, en zie er nog ziek en ongezellig uit ook.
  Laat je niet gek maken hoor! Soms duurt een gezond gewicht gewoon jaren, en stopt het even, dat is heel normaal.
  Zolang je gezonde voeding tot je neemt, geniet en beweegt ben je gewoon top bezig.
  Stress is ook niks en word je alleen maar ongelukkig, ziek en diker van.
  Enjoy je mooie momenten lieverd!!!!!!!!!!!

  • Avatar van Barbera
   Reply Barbera 15 november 2015 at 14:39

   Wat een dappere reactie, zeer herkenbaar, mijn dochter zit in ‘hetzelfde schuitje’ en ook ik heb dezelfde eetstoornis gehad. Desiree: lees de woorden van Varenka nog maar eens goed, ik sluit me helemaal bij haar aan!

 • Avatar van Liset - Beautydagboek
  Reply Liset - Beautydagboek 15 november 2015 at 11:12

  Ik vind het knap dat je hier zo eerlijk over bent, ook al heb je volgens jezelf even niet zoveel resultaten te vertellen. Ik vind het sowieso al heel goed dat je 35 kg bent afgevallen, daar mag je heel trots op zijn. Dat er nu even niets af is gegaan de afgelopen tijd is dan zo, maar er is ook niets bij aangekomen. Dat is ook heel fijn! Zelf ben ik na mijn zwangerschap 20 kilo afgevallen en in die tijd heb ik ook even een periode gehad dat het bleef ‘hangen’. Waarom dat zo was, weet ik niet, maar soms reageert je lichaam zo. Even frustrerend, maar daarna ging het weer verder en kwam ik op mijn oude gewicht terug. Het duurt soms eventjes, maar onthoud vooral dat je al zover bent en dat het straks vast weer verder gaat :). Succes!

 • Avatar van Evelyne
  Reply Evelyne 15 november 2015 at 10:36

  We zijn allebei bezig aan dezelfde reis en wat is het soms moeilijk he! Laat je niet uit het veld slaan maar zie het als een leermoment dat je weer meeneemt op de rest van je reis. Ik weet dat wij dit kunnen, maar houd in gedachten dat -35kg enorm veel is! Ik zit zelf op -28kg en soms scheelt het om terug te denken aan vroeger, wat mogen we al trots op onszelf zijn!
  Houd vol en houd LOL!

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 15 november 2015 at 10:33

  Ik vind dat je alsnog heel trots op jezelf mag zijn omdat er nog steeds niets bij is aangekomen. Ondanks dus de persreis en verjaardagen. Dipjes kennen we allemaal. Misschien is het ook wel ergens goed voor want je lichaam zit heel slim in elkaar en doet niet veel zonder reden. Je bent nog steeds goed on track vind ik. Doe en eet vooral waar jij je goed bij voelt. Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om alle ingrediënten uit te pluizen en alleen maar super foods te eten. Ik kan niet zonder mijn stokbroodje en wijntje op de vrijdagavond en onze zondagse patat :) nouja ik kan wel zonder maar zou dat niet leuk vinden. Leven moet ook leuk zijn. Ik hoop dat je snel weer lekkerder in je vel zit. Sorry voor mijn lange comment X

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 15 november 2015 at 10:17

  Ai, niet iedere maand kan het perfect gaan, maar niet opgeven! Je bent super goed bezig!!

 • Avatar van Johanneke van der Steen
  Reply Johanneke van der Steen 15 november 2015 at 09:41

  Wat heerlijk eerlijk weer, zoals ik van je gewend ben. Dit maakt je andere posts geloofwaardiger.

  En wat fijn om te weten dat ik niet alleen ben in mijn strijd en dat zelfs jij een dip krijgt. ;) Want ‘wij vrouwen’ zijn toch wel geneigd om de negatieve dingen voor ons te houden en alleen t positieve te vertellen. Wat er vervolgens weer voor zorgt dat degenen waarbij t afvallen niet goed lukt, denken dat ze alleen staan.

  We hebben allemaal onze ups en downs. We zijn namelijk mensen. Maar van die dips leren we het meest. Je leert weer wat je valkuilen zijn. En het zit niet in de mindere periode, maar in het weer opstaan en het gevecht weer aangaan. Gewoon uithuilen en opnieuw beginnen.

  Het gewicht wat je al verloren bent, pakt niemand je meer af. En je hebt weer een stukje over jezelf geleerd en kunt dat gebruiken voor je persoonlijk ‘gezonder-leven-plan’. Ik ben er namelijk van overtuigd dat er geen vast plan is dat voor iedereen werkt. We zijn namelijk allemaal anders. Dus zie het als een onderzoek, waarbij je de resultaten gebruikt voor je manier van leven.

  Wat wel werkt is rust en genieten. Geniet van alles wat je eet, drinkt en doet en gun jezelf rust.

  Jij pakt de draad wel weer op en komt er wel, dat weet ik zeker. Het feit dat je dit toch moeilijke verhaal openlijk deelt zegt al meer dan genoeg. Ik geloof in je. Succes!

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 15 november 2015 at 09:33

  Dit is heel herkenbaar hoor! Vrijwel iedereen krijgt in dit proces wel eens te maken met een flinke dip. Vooral dat sporten is tegen deze tijd van het jaar herkenbaar, ook bij mij. Tel daarbij op dat er in de omgeving waar ik woon de laatste tijd ’s avonds wat onprettige dingen voor zijn gevallen waardoor ik nu ook niet zo snel meer een ronde ga hardlopen omdat ik dan het idee heb dat ik dingen misschien zelf wel opzoek.. Nieuwe doelen stellen en die proberen te halen helpt hopelijk hierbij. Hopelijk volgende keer bij jou dan ook weer een positievere update, maar dat je nu in een dip zit, hoort er nou eenmaal bij.. als je hier maar niet in blijft hangen. Je kan het! Ik weet zeker dat je het weer op kan gaan pakken :-)!

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 15 november 2015 at 09:33

  Heel herkenbaar!! Maar zolang je het niet hebt laten gaan, mag je nog steeds trots zijn op jezelf. Je hebt feilloos in de gaten waar het hem in zit en dat is echt al wel heel wat. Ik vind het momenteel ook moeilijker, maar hou voor mezelf vooral stap één goed in de gaten. Ik probeer zelf altijd gekookte eitjes in de koelkast te hebben en noten in de kast, dat als ik behoefte heb aan iets….dat ik in ieder geval een gezonde keuze kan maken. En als ik dan een keer de hort op ben samen met iemand, dan leg ik de grenzen soms wat ruimer, het vreemde is dat ik ondanks dat ik dat dan van mezelf mag….ik er dan nauwelijks gebruik van maak. Dus ik zou zeggen….wees lief voor jezelf :D, zorg dat je niet aankomt en ga rustig weer op zoek naar je motivatie.

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 15 november 2015 at 09:25

  Balen dat je een dip hebt maar je hoeft je er zeker niet schuldig om te voelen. Dit soort fases horen er ook bij. Goodluck!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 15 november 2015 at 09:25

  Moeilijk joh. Ik herken het wel heel erg hoor. Maar wel fijn dat je iig niet bent aangekomen. Ik sta ook stil. Op dit moment wat stress vanwege verhuizen. Ik ga me focussen op sporten en gezonder eten als ik gesetteld ben over een paar weken. Sterkte met de komende tijd. Eet inderdaad niet te weinig, want dat levert alleen maar trek op en geen resultaten. Succes!

 • Avatar van ninja moeder
  Reply ninja moeder 15 november 2015 at 09:20

  Knap dat je al zo ver bent gekomen. Het veranderen van een leefstijl kost nu eenmaal veel tijd. Is ook echt iets van de lange adem. Deze dipjes zijn heel normaal. Wat ik daarin altijd belangrijk vind is dat je lief blijft voor jezelf, je dit dipje accepteert en gewoon weer doorgaat met je missie. Elke dag een nieuwe kans om weer nieuwe keuzes te maken. Succes! You can do it! Oh ja en planning en goed inkopen is inderdaad alles. Suf maar waar…

 • Avatar van Natascha Velthuis
  Reply Natascha Velthuis 15 november 2015 at 09:14

  Echt … dat het nu even zo gaat. Maar kijk waar je vandaan komt. Je kan het! Niet de moed verliezen. En weet je? Persoonlijk vind ik het helemaal niet zo erg dat je superfoodmoe bent hoor?. Gewoon weer lekker boodschapjes doen met manlief en dochter. Heerlijk toch? Toi toi toi

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 15 november 2015 at 09:08

  Balen van je dip. Maar hè je bent in ieder geval niet aangekomen dat is toch al super goed! En een dip is heel normaal. Niet teveel aan toegeven kwa slechte dingen, maar een paar keer is geen ramp en daarna herpak je jezelf weer met waar je was gebleven. Ik denk dat iedereen wel eens een dip heeft. Niet te zwaar aan tillen of teveel aandacht aan geven dan gaat het snel genoeg weer beter.
  S6!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 15 november 2015 at 09:05

  Zoals je weet heb ik in een afslankkliniek gewerkt. Dit soort fases zijn heel normaal en er is ook niets mis mee. Er zit ook nog en hele theorie achter waarom dat goed is, maar daar wil ik je hier niet mee vermoeien, als je het interessant vindt, dan mail ik het je wel. Wat ik overigens wel geleerd heb, is dat gewoon gezond eten en sporten de sleutel is. Geen calorieen tellen, een app bij houden, een dieet volgen. Eten moet geen obsessie worden en je moet al helemaal geen schuldgevoel van bepaalde voeding krijgen. Daar zijn wij heel goed in, dat te hebben. Ik zit opeens wel te denken dat ik best wel wat bloggers ken die bezig zijn met gezond leven en afvallen. Misschien is het leuk om daar een soort groep mee te beginnen ;)
  Enne… morgen staat er op Dejlig een artikel van Sophie gepland met gezonde tussendoortjes. Hoe toevallig!
  Heb ik nu zelf bijna een blog getikt in de reactiebox? Het lijkt er wel op. Sorry daarvoor! X

 • Avatar van redhotjillypeppers
  Reply redhotjillypeppers 15 november 2015 at 09:05

  Heb je de boeken van Pascale Naessens al eens geprobeerd ? Haar manier van voeding combineren werkt voor mij en ik heb niet het gevoel dat ik er veel voor moet laten. Ik denk dat ik 75% van de tijd haar recepten volg en dan af en toe een lekkere pasta of friet wanneer ik er zin in heb.

 • Avatar van pluseenbeetjenl
  Reply pluseenbeetjenl 15 november 2015 at 08:41

  You can do it. Elke dag opnieuw je planning, dag en gevoel evaluaren. Dat is wat mij helpt en dan kan ik mijn eetmomenten ook weer beter plannen.

  Succes!

 • Avatar van Simone
  Reply Simone 15 november 2015 at 08:40

  Het is zelfs heel herkenbaar. Hier na de geboorte van T. heel veel kilo’s afgevallen, maar dat staat helaas ook alweer een tijd stil. Druk met de verhuizing en met de komende feestdagen… het is best even pittig. Iedere dag sta ik op en denk ik; vandaag weer verder. Het is niet dat ik slecht eet nu, integendeel. Maar ik raak ook geen kilo’s kwijt, blijf stabiel. Dus, ik lees mee over tips en tricks om weer goed op gang te komen!

 • Avatar van yayitstoday
  Reply yayitstoday 15 november 2015 at 08:38

  Ah balen dat je een dip hebt! Succes!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.