Lifestyle Persoonlijk

#roadtosizeperfect | Not so perfect..

15 november 2015

roadtosizeperfect
Elke maand heb ik normaal gesproken een update met hoe het gaat met mijn struggles op mijn #roadtosizeperfect. Nou, laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen dat de afgelopen maand echt even pittig was. Ik merkte dat ik gewoonweg teveel gefocust – of eerlijk gezegd geobsedeerd – raakte door eten, ingrediëntenlijstjes en ‘moeten’ en dat voelt totaal niet meer goed. Ik ben druk, superfoodmoe en erg zoekende naar een manier die wel goed bij mij past.

Ik was zo’n beetje elke dag de hele dag door bezig met eten. Het denken eraan, uitkijken naar een volgend eetmoment en wat ik dan wel of niet kon nemen, uitrekenen hoeveel kcal iets heeft, alles zo gezond en puur mogelijk en daarbij het internet afstruinen naar waar ik producten kon bestellen, ingrediëntenlijstjes tot in den treure uitpluizen.. De voorraad met zogenaamde superfoods/powerfoods en wat voor producten ècht wel in de voorraadkast moesten “omdat ze zo gezond voor je zouden zijn” met als gevolg dat ik juist weer te weinig ging eten (iets wat echt mijn valkuil is) en waardoor er qua gewicht juist helemaal niks gebeurt bij mij. Geen nummers te noemen dus deze maand; niks erbij en niks eraf. Nog steeds – 35kg in totaal hier, waarvan het afgelopen jaar zo’n 12 kilo.

Misschien komt het ook door de combinatie met een erg drukke periode, zowel zakelijk als privé. Veel afspraken buiten de deur, etentjes, weekendje weg, persreis naar IJsland en verjaardagen. Tel daarbij op dat het nu al zo vroeg donker word dat ik ’s avonds niet graag meer naar buiten ga voor mijn looprondje waardoor het +snel een avondje bankhangen wordt. Het sporten heeft er dus ook redelijk bij ingeschoten de afgelopen weken. Kortom, ik voel me een beetje ‘mehhhhhh’ over hoe het nu gaat :(

Plan van aanpak en doelen voor de komende maand als het op gewicht aankomt?

– nog steeds proberen redelijk puur te eten, verse ingrediënten, zo min mogelijk pakjes en zakjes, goede vetten, opletten op mijn koolhydraten, eiwitten en vezels
– back 2 normal food. Drie keer per dag goed eten met gezonde tussendoortjes, zonder mijzelf hier helemaal gek bij te maken en bij allerlei ‘health webwinkels’ te bestellen. Gewoon naar de (super)markt voor de boodschappen!
– me minder proberen te focussen op afvallen, maar weer meer aandacht op het proces van fit worden
– hopelijk toch wèl weer wat kwijtraken op de weegschaal en qua centimeters.

Ergens voelt het een beetje als falen om dit artikel online te zetten, omdat zoveel van jullie met me meeleven en me steunen en ik dan ook graag mooie resultaten wil laten zien. Maar ik kan niet de schijn ophouden, terwijl ik even echt niet zo lekker in mijn vel zit.

Misschien is dit herkenbaar voor jou? Mocht je willen delen hoe jij uit jouw sport/gezond/health-dip kwam – of tips hebben hiervoor – dan hoor ik het graag ♥

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nicole @ Everyday-Life.nl
  Reply Nicole @ Everyday-Life.nl 17 november 2015 at 22:36

  Zo herkenbaar!! Ik ben een paar maanden geleden gestopt met frisdrank drinken en snoepen/snacken. Dat geen frisdrank gaat prima, maar qua tussendoortjes val ik echt weer in mijn oude patroon. Zo zonde! En nu met alle feestdagen die eraan zitten te komen… Maar we kunnen het!! Size perfect here we come! Overigens vind ik je nu al prachtig, maar dat terzijde.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 17 november 2015 at 06:04

  Och…. zo moet je dit niet zien.
  Iedereen kan weleens niet zo lekker in zijn vel zitten.
  Je moet doen wat jijzelf goed vindt en niet een ander.
  Petje af en heb respect….

  Xoxo

 • Avatar van Pirre
  Reply Pirre 16 november 2015 at 21:23

  Falen is het nooit, een leer momentje altijd wel. Als het soms gewoon écht even niet lekker gaat: so be it. Je zelf er helemaal down door voelen helpt ook niets… Sterkte en succes!! x

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 16 november 2015 at 16:38

  Wauw. Weet je, dat je het als falen ziet, zo zie ik het niet. Je bent eerlijk en je geeft toe dat het niet altijd makkelijk is. Juist om dat onder ogen te zien, is het geen falen. Ik wens je heel veel succes met deze road to size perfect, al is elke size perfect. Het komt goed, echt. En weet je, dit weer is stiekem wel lekker om te gaan sporten buiten hoor, het is even héél vervelend om die deur uit te moeten gaan, maar als je klaar bent en je bent weer lekker binnen, dan voel ik me even heel gelukkig (zelfs met mijn zwangere buik, maandagavond is zwangere bootcamp in het park avond voor mij en nee, ik wil nooit, maar ik ga wel). Zet ‘m op!

 • Avatar van Josine
  Reply Josine 16 november 2015 at 14:10

  Falen? Kijk eens achterom, -35 kg! Hallo! Je bent heel goed bezig. Ik snap dat je door wilt, maar niet aankomen is toch ook al een prestatie. Ik vind je post heel leuk om te lezen, het is oh zo herkenbaar. Liefs Josine

 • Avatar van Eline | Simply Handwritten
  Reply Eline | Simply Handwritten 16 november 2015 at 09:45

  Wat dapper dat je zo eerlijk durft te zijn. Probeer er niet te veel over in te zitten dat deze maand niet geweldig ging. Je kent je eigen valkuilen al, en daar kan je enorm mee geholpen zijn. En al die tijd dat je bezig bent, ben je al zo ver gekomen! Je mag trots zijn op wat wel gelukt is en inderdaad, focus op het fit zijn. Natuurlijk is wat gewicht verliezen fijn, maar je goed voelen is eigenlijk nog veel belangrijker!

  Knuffels
  En vergeet niet ook een beetje trots op jezelf te blijven!

 • Avatar van YuSt
  Reply YuSt 15 november 2015 at 20:25

  It doesn’t matter how small your progress is, it is progress!
  Ook hier staat de weegschaal stil. En ik denk dat ik faal. Totdat ik besefte, er komt ook niks bij, is het falen dan? Nee, ook dat is vooruitgang, je hebt niet de kilo’s eraan laten komen!
  Ik ben megatrots op jou, je bent er nog niet, maar wel op weg… Blijf in die beweging! ?

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 15 november 2015 at 20:15

  Nee! Falen zou zijn gewoon opgeven en terug gaan naar een ongezonde levensstijl. Dit is geen set-back vind ik. Gewoon omdat er niks meer is afgegaan en het wat lastiger ging betekent niet dat het plots aan het mislopen is. Gewoon doorgaan zoals je bezig bent! X

 • Avatar van Astrid
  Reply Astrid 15 november 2015 at 14:26

  Het beste is. Je bent niet aangekomen! Dan was het pas een slechte maand geweest.
  Superfoods zijn niet de oplossing. Een gezond gewicht zit in een gezonde levensstijl. Iets wat je dus niet alleen een paar weken of zelfs maanden doet maar de jaren daarna kan vasthouden.
  Ga lekker aan de slag met je actie punten dan komt het vast goed! ?

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Lifestyle, Persoonlijk
bresser br ph40
Blogger / fotografie tip | Bresser fotobox

Ik vind het leuk om mijzelf te blijven ontwikkelen in mijn werk en lees dan ook veel over (online) media,...

Sluiten