Reizen & vrije tijd

Travel report | IJsland #1 – Burgers, Reykjavik & buggy ride

16 november 2015

IJsland
Ik ben nu alweer een weekje terug uit IJsland en heb de dagen even goed op me in laten werken; wat een onvergetelijke ervaring was dit! Ik heb er van begin tot eind van genoten en hoop mijn enthousiasme ook een beetje op jou over te kunnen brengen, want als je reislustig en avontuurlijk ingesteld bent moèt je in je leven toch echt naar IJsland geweest zijn. In dit travel report de beste burger van IJsland, het ontdekken van Reykjavik, Iceland Airwaves, een toffe buggy ride door het ruige landschap en meer.. Let’s go!

IJsland
Tijdens een gezellige meeting bij het CitizenM Schiphol hotel leerden we de groep kennen en kregen we vanuit het persbureau en Icelandair te horen wat we zoal konden verwachten tijdens deze #MyStopover persreis. Voor iemand die graag alle touwtjes in handen houdt moet ik toegeven dat ik het best spannend vond, want op een paar hints na kregen we geen programma uitgereikt en zouden we per dagdeel pas te horen krijgen wat we zouden gaan doen. Spannend! De hints die we te horen kregen waren:

– do as the locals do
– green light for fun
– discover local music scene
– drive yourself crazy
– best burger of Iceland
– hunt for your dream lake.

IJsland

Met een flinke dosis gezonde spanning checkten we in en vlogen we in net geen drie uur naar IJsland in het prachtige Hekla Aurora vliegtuig. Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Keflavik werden we opgepikt door een busje van Reykjavik Excursions en naar het eerste hotel gebracht. Dit was het Icelandair Hotel Reykjavik Marina, een prachtig en vooral heel erg gezellig en modern hotel aan de haven van Reykjavik. Na het neerzetten van onze koffers en onszelf te hebben opgefrist aten we met z’n allen schuin tegenover het hotel bij Bullan “de beste burger van Reykjavik” en die ging er goed in. Hij verdiende qua uiterlijk geen schoonheidsprijs, maar qua smaak was de steakvariant die ik koos echt heerlijk!

IJsland

Op het moment dat wij in Reykjavik waren vond er het Iceland Airwaves muziekfestival plaats. Door de hele stad verdeeld treden er dan verschillende bekende en minder bekende bandjes op in barretjes, restaurants en winkels die hiervoor tot laat open blijven. Een bijzonder festival en leuk gecombineerd met een avondwandeling door de stad. Hierna was het tijd om terug naar het hotel te gaan om samen met de manager van het hotel en de sales manager van de Icelandair Hotels aan tafel te schuiven voor drinks & fingerfood, wat inhield dat we in verschillende gangen de meest lekkere hapjes voorgeschoteld kregen tot richting middernacht. Yum! Hierna nog even met een deel van de groep wat drankjes gedaan en genoten van de muziek van een Iceland Airwaves bandje wat in de Slippbarinn bar van het hotel optrad en toen was het toch echt tijd om naar bed te gaan.

IJsland

Voor de volgende ochtend hadden we de instructies gekregen om warme kleding aan te trekken en zo vertrokken we na een lekker ontbijtje met de groep in een busje die ons naar Buggy Adventures bracht. Whaaa, zo tof! Na wat instructies en veiligheidstips kregen we allemaal dikke sokken, laarzen, een waterdicht pak, helm en handschoenen aangereikt en namen we twee-aan-twee plaats in de buggy’s die voor ons neer waren gezet. Steile heuveltjes, door water, modder en riviertjes heen, kortom: lekker in een 4WD door het landschap van IJsland crossen. Een onvergetelijk toffe activiteit!

IJsland

Na een korte Reykjavik City Walk langs het kerkhof waar we een shotje Ghost Beer dronken, het centrum bij daglicht zagen, we rotte haai en Brennivin (alcoholisch drankje) proefden en onze toekomst werd voorspeld naar aanleiding van Viking Runes gingen we terug naar het hotel waar we te horen kregen ons voor te moeten bereiden op een binnenlandse vlucht. Vol gezonde spanning vertrokken we met Air Iceland naar Noord IJsland..

Deel twee van dit IJsland travel report komt woensdagmiddag online :) Wat je kan verwachten? Christmas feelings, het prachtige ruwe landschap, watervallen en.. het Noorderlicht! ♥

Factbox
Met Icelandair kan je met een korte overstaptijd van zo’n 1,5 uur doorvliegen naar verschillende locaties in (Noord) Amerika en Canada, maar je kan er ook voor kiezen om een stopover te maken van maximaal 7 dagen, zonder dat er een toeslag op de ticketprijs in rekening wordt gebracht. Er wordt vanuit Nederland in de zomer tot 17 keer per dag vanuit Schiphol naar IJsland gevlogen.

Naast vliegtickets kan je bij Icelandair ook terecht voor pakketreizen naar IJsland vanaf €349,- per persoon voor een retourvlucht inclusief belastingen, toeslagen, 3 hotelovernachtingen en ontbijt.

Is IJsland een land wat jou aanspreekt om eens naartoe te willen? Of, als je er al eens bent geweest, hoe was jouw ervaring?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Fabiënne
  Reply Fabiënne 19 november 2015 at 12:57

  Lijkt me een geweldige ervaring!

 • Avatar van Nicole @ Everyday-Life.nl
  Reply Nicole @ Everyday-Life.nl 17 november 2015 at 22:38

  Wow ziet er prachtig uit! Ik wil in zo’n buggy!!!!!

 • Avatar van schokokamel
  Reply schokokamel 17 november 2015 at 09:32

  Ziet er echt leuk uit! IJsland is een land dat nog niet echt op mijn lijstje stond van landen, waar ik écht naartoe moet. Staat nog steeds niet boven aan, maar mocht ik een leuk aanbod tegen komen, hoezo niet :)

 • Avatar van Astrid
  Reply Astrid 17 november 2015 at 07:22

  Misschien de volgende keer dat we naar de USA gaan toch maar in IJsland stoppen (en niet om alleen maar over te stappen) en dan een week later pas verder te gaan. Ik vind het een top idee.. Kan nu namelijk wel zeggen dat ik op IJsland ben geweest, maar ja. Heb alleen het vliegveld gezien :p

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 17 november 2015 at 05:59

  Prachtig!
  Erg mooi!

 • Avatar van debbieschrijft
  Reply debbieschrijft 17 november 2015 at 00:04

  Ja hoor, daar wil ik heel graag nog eens naartoe!

 • Avatar van Pauline
  Reply Pauline 16 november 2015 at 20:15

  Super, Super gaaf! De man wilde al dolgraag een keer naar IJsland, maar nu wil ik ook! :-)

 • Avatar van Nathalie
  Reply Nathalie 16 november 2015 at 19:55

  Awww wat spannend met al die hints en wat een gaaf programma. Ik ben verliefd op IJsland, maar ben nog niet in het noorden geweest. Daar ga ik zeker nog voor terug!

 • Avatar van Esmé
  Reply Esmé 16 november 2015 at 19:21

  IJsland lijkt me heel mooi!

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 16 november 2015 at 19:11

  IJsland lijkt me echt super tof.. Wie weet iets voor een reis naar Amerika en dan inderdaad als stopover!

 • Avatar van irenelouiseblog
  Reply irenelouiseblog 16 november 2015 at 17:28

  Mooi hoor! Lijkt me gaaf om een keer te zijn geweest!

  Liefs Irene

 • Avatar van BEAU
  Reply BEAU 16 november 2015 at 16:55

  Ohhh supervet, ik ben echt jaloers op je hoor en kijk nu al uit naar het volgende deel van je reistrip. Ik wil dit echt een keer met manlief gaan doen, een trip naar Iceland :-)
  En die foto van de binnenlandse vlucht is zo mooi, ik zag hem op instagram al voorbij komen super stoer!

 • Avatar van YuSt
  Reply YuSt 16 november 2015 at 16:50

  Jahaaaaaa! Helemaal mijn ding! Dit wil ik graag doen met mijn gezin! Wij zijn geen zon mensen, heerlijk ik verheug me er al op om dit te gaan doen!

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 16 november 2015 at 15:37

  WOW wat mooi allemaal!
  Persoonlijk ben ik toch meer van de palmbomen, maar dit is op een andere manier toch ook wel heel bijzonder.
  Z’on actieve vakantie/trip is ook super leuk als je iets met het hele gezin wilt doen.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.