Reizen & vrije tijd

Travel report | IJsland #2 – Spookhuis, watervallen en het Noorderlicht

18 november 2015

ijsland
In het eerste deel van het reisverslag over de trip naar IJsland die ik onlangs maakte was ik gebleven bij het instappen voor een binnenlandse vlucht naar het Noorden van het (ei)land. We vlogen naar Akureyri vanwaar onze tocht door het land verder ging. Wat je in dit travel report kan verwachten? Sneeuw, Christmas feelings, een spookhuis, Northern Lights ‘hunt’, watervallen en meer.. Let’s go!

ijsland
Nadat we aankwamen op het vliegveld van Akureyri werden we opgepikt door de lieflijke Inga van Saga Travel die ons in een snelle stop langs een geweldig Kersthuis bracht waar het het hele jaar door Kerst is. Deze Jólagarðurinn Christmas Garden is het hele jaar door open en ik werd als een kind zo blij. Heb er even lekker rondgesnuffeld en een paar leuke dingetjes gekocht voor thuis als herinnering aan IJsland ♥ Na een korte stop langs het skigebied van Akureyri waar we uitleg, hot chocolate en IJslands’ lekkernij ‘kleinur’ (soort gefrituurde donut) kregen was het tijd om naar het hotel voor die nacht te gaan om in te checken. Het hotel voor deze nacht was het Icelandair Hotel Akureyri wat weer in diezelfde moderne, luxe maar toch ook huiselijke sfeer ingericht was. Echt een aanrader dus om te onthouden voor als ik met Paul en Shae eens terugga naar dit prachtige land.

ijsland

Voor het diner werd ons verteld om ons warm aan te kleden en zeker onze camera’s mee te nemen want we zouden na het diner opgepikt worden voor een heuse Northern Lights tour. Voor het diner gingen we naar Lamb-inn voor een heerlijke traditionele maaltijd met lamsvlees, rode kool, erwten, gekarameliseerde aardappeltjes en rabarbercompote en kregen we nog een korte tour langs het oude turfhuis. Vast bij daglicht helemaal niet zo eng, maar het was buiten en binnen pikkedonker en wat we konden zien deed mij teveel denken aan de horror/slashermovies die ik gezien heb. Kippenvel van top tot teen zeg maar haha! Maar toch ook wel weer interessant om te zien hoe mensen eerder hebben geleefd.

Vanuit deze locatie werden we weer opgepikt met een busje en begon onze Saga Travel Northern Lights tour. Het was aan het regenen en het was flink bewolkt dus we hadden niet echt hoge verwachtingen en we hebben tijdens de rit van zo’n 2,5 uur dan ook helaas geen Noorderlicht mogen zien. Wèl was het een gezellige rit met veel gelach en halverwege weer heerlijke hot chocolate en ‘kleinur’. Na deze drukke dag doken we nog even de bar van het hotel in voor een drankje, maar daarna was het toch echt tijd om te gaan slapen.

ijsland
ijsland
ijsland

Na een lekker ontbijtje in het hotel (heel uitgebreid en goed verzorgd, je kon er zelfs je eigen wafels bakken!) werden we door tourguide Anton opgepikt voor de dagtour rondom Lake Myvatn. Anton is in dit gebied opgegroeid en wist ons veel te vertellen over de natuur, het land, de bezienswaardigheden en verraste ons met een shotje Brennivin die hij eerder had verstopt langs één van de wandelroutes langs het water.

We bezochten de indrukwekkende Goðafoss watervallen, lachten en kletsten veel, hadden een heerlijke traditionele lunch bij Vogafjos, zagen lava kraters, natuurlijke hete bronnen in een sulfatenveld (Hverir), ’trollenrotsen’ en eindigden bij de Myvatn Nature Baths.

ijsland
ijsland

Wat we op dat moment nog niet wisten is dat ons IJsland-avontuur binnen korte tijd een heel bijzondere wending zou gaan krijgen.. Terwijl we nogal gehaast weer op weg waren naar het vliegveld van Akureyri waar we een binnenlandse vlucht terug naar Reykjavik moesten halen en het nog maar de vraag was of dit zou lukken, zette Anton ineens het busje stil en zei dat als we het Noorderlicht wilden zien we NU uit moesten stappen. En ja hoor. Daar sta je dan ineens in een donker land ver van huis een item van je bucket list af te strepen. Toch moesten we echt door en stapten we allemaal weer in want Anton had een telefoontje van het vliegveld gekregen dat ze niet lang meer konden wachten.

ijsland

Onze held van de dag, Anton, zette toch nog vlakbij de stad zijn busje voor ons neer want ook hier was het raak. En hoe! Het Noorderlicht danste triomfantelijk boven ons in verschillende vormen en ik kon niet meer dan stilletjes genieten en volschieten. Het is onbeschrijfelijk wat er door me heen ging.. Foto’s werden gemaakt, de ‘ohhh’s’ en ‘ahhhh’s’ wisselden elkaar af, grouphugs gedeeld en woorden van dankbaarheid voor deze ervaring werden uitgesproken.

Eenmaal aangekomen op het vliegveld was er nogal wat haast, aangezien ze het vliegtuig op ons hadden laten wachten en na het opstijgen was onze Noorderlicht-ervaring nòg niet afgelopen: we vlogen er namelijk letterlijk doorheen. Bizar mooi en onvergetelijk om deze trip zo af te sluiten!

Na een very late night dinner was het tijd om ons bed op te zoeken want we zouden de volgende ochtend om 05.30 uur al opgepikt worden om naar het vliegveld gebracht te worden. We vlogen Economy Comfort Class terug dus konden uitgebreid ontbijten in de Icelandair Saga Lounge voor we weer terug naar Nederland gingen.

IJsland, wat was je mooi! Ik ga je zeker opnieuw bezoeken, maar dan samen met man en dochter ♥

Ik wil niet alleen Icelandair en het persbureau enorm bedanken voor de uitnodiging voor deze geweldige ervaring, het geweldige programma en de goede verzorging, maar ook de groep die mee was: jullie waren top. Hoop jullie zeker weer eens te gaan ontmoeten!

– Kim Suroyt van Brunette Blogging
– Yentl Keuppens van Bubble Trouble
– Martijn Huizer van Reishonger
– Roëll de Ram van WeAreTravellers
– Roel van der Krabben van Manify
– Judith van Wijk van HipenHot
– Leonie ter Velde voor Vrouwen.nl
– Eva Dusch voor Famme.nl
– Marloes de Hooge van Travelvalley


ijsland
Factbox

Met Icelandair kan je met een korte overstaptijd van zo’n 1,5 uur doorvliegen naar verschillende locaties in (Noord) Amerika en Canada, maar je kan er ook voor kiezen om een stopover te maken van maximaal 7 dagen, zonder dat er een toeslag op de ticketprijs in rekening wordt gebracht. Er wordt vanuit Nederland in de zomer tot 17 keer per dag vanuit Schiphol naar IJsland gevlogen.

Naast vliegtickets kan je bij Icelandair ook terecht voor pakketreizen naar IJsland vanaf €349,- per persoon voor een retourvlucht inclusief belastingen, toeslagen, 3 hotelovernachtingen en ontbijt.

Welk land staat er op jouw bucket list om eens naartoe te gaan? Ik ben benieuwd :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Miloe
  Reply Miloe 4 februari 2016 at 10:18

  Ik hou echt van Ijsland helaas hebben wij niet mogen genieten van het Noorderlicht maar wel van de fantastische natuur en gast vrijheid. Mijn ouders hebben zelf nog van wat traditioneel eten mogen genieten (Ik ben vegetarisch dus dat ging niet) dus omdat ik een leuke taalcursus had gevolgd heb ik geprobeerd te vragen of ze het ook vega konden maken en wat smaakte het heerlijk!! Echt het lava strand die we even snel hadden gevonden de blauwe ijsblokken in het water alles was weerzinwekkend mooi!!

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 22 november 2015 at 11:58

  Fantastisch! Als dit onvergetelijk is geweest en smaakt naar meer, dan zou je zeer zeker eens met Paul naar Fins Lapland moeten gaan voor een week.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 november 2015 at 13:33

   Oeh, jou toen gevolgd met de reis naar Lapland en yes! Staat op de wishlist <3

 • Avatar van Liesbeth
  Reply Liesbeth 20 november 2015 at 13:08

  Ik heb afgelopen zomer wee weken gekampeerd in IJsland (samen met mijn vriend). Het is zo’n prachtig land. De natuur is adembenemend en de mensen zijn er zo lief. Ik wil nog terug voor het noorderlicht (al kunnen we dan wegens koude niet kamperen en dat maakt het toch wel kostelijk) en voor de Westfjorden en het binnenland. Ja ik ben er mijn hart verloren!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 19 november 2015 at 11:24

  Wat een fantastisch prachtige bijzondere jaloersmakende reis heb je gemaakt. Ik wil ook.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 19 november 2015 at 01:54

  Wow! Wat een ontzettend leuk verslag en wat super, super geweldig dat jullie het Noorderlicht hebben mogen zien……wat een geweldige afsluting van zo’n bijzondere reis, wat heerlijk dat jullie dit mee mochten maken.

 • Avatar van lois71
  Reply lois71 18 november 2015 at 23:34

  Wauw, wat een prachtige reis heb je gemaakt.

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 18 november 2015 at 21:22

  Wat gaaf!!!!

 • Avatar van Donna Luisa
  Reply Donna Luisa 18 november 2015 at 21:10

  Oh wauw wat gaaf. Het noorderlicht bekijken staat ook echt nog op mijn lijstje!

 • Avatar van Belessa
  Reply Belessa 18 november 2015 at 20:50

  Wauw wat een onwijs toffe ervaring! Ik heb echt genoten van je foto’s en je verhaal <3

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 18 november 2015 at 20:37

  Geweldig om zo reis te mogen maken en het lijkt me zo een leuke ervaring.
  Prachtige foto’s ;-)

  Xoxo

 • Avatar van Nathalie | insideandout.nl
  Reply Nathalie | insideandout.nl 18 november 2015 at 20:24

  Ik schiet al vol van het -idee- het Noorderlicht te zien, laat staan… Zo mooi!

 • Avatar van BEAU
  Reply BEAU 18 november 2015 at 20:01

  Ohh, toch nog het noorderlicht kunnen ervaren dat lijkt mij echt geweldig, wat heb je weer prachtige foto’s gemaakt. Wat een super reis, echt super gaaf om ook even een beetje te mogen meegenieten van jouw reis :-)

 • Avatar van Joyce - Lemonylifenl
  Reply Joyce - Lemonylifenl 18 november 2015 at 18:20

  Wat gaaf dat je naar IJsland bent geweest, het lijkt me zo’n prachtig land! Leuke foto’s zitten erbij!

 • Avatar van 40PlusVrouw
  Reply 40PlusVrouw 18 november 2015 at 18:07

  Zit ik hier op de bank gewoon te huilen… Zo mooi om te zien en hoe je het beschrijft… Voor mijn gevoel was ik er ff bij. Prachtig, prachtig… Prachtig.
  Mens, wat mooi voor jou om dit mee te maken! Top!

 • Avatar van Jamey
  Reply Jamey 18 november 2015 at 16:30

  Wat een ongelofelijke reis. Heb je niet dat als je de foto’s terug bekijkt dat je jezelf even in je arm moet knijpen om te zien of het wel allemaal echt was?
  Wauw! Echt heel gaaf meis!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 november 2015 at 17:13

   Oh, yes! Ik moet mijzelf regelmatig even knijpen dat het echt ècht was. Zoooo dankbaar voor kansen als dit! ♥

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 18 november 2015 at 16:27

  Wauw, ik snap dat dit een hele toffe ervaring was! Hoe tof, dat je deze uitnodiging hebt gehad en dit mee hebt mogen maken. Heel leuk :-)!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.