Beauty

Winterse superfood voor je huid

19 november 2015

superfood voor je huid
Ik ben echt een enorme fan van serums, boosters en oliën voor de huid als aanvulling op je normale verzorgingsroutines. Ik noem ze een superfood voor de huid, aangezien deze producten vaak vol zitten met werkzame bestanddelen en ècht flinke veranderingen voor je huid kunnen realiseren. Ik heb het al een eerder gezegd en ik zweer er zelf bij; met een redelijk basis huidroutine van zachte reinigers en een goede en milde dag- en nachtcrème aangevuld met superfood als deze producten kan je mooie resultaten behalen. Vandaag deel ik enkele winterse tips voor je, omdat de huid dan vaak toch echt net even wat meer nodig heeft. Lees verder voor meer informatie, foto’s, mini-reviews en mijn persoonlijke favoriet.

superfood voor je huid superfood voor je huid superfood voor je huid
Rio Rosa Mosqueta huidverzorgingsolie 20ml, €16,95
Deze olie kan je op je gezicht gebruiken, maar doet het ook goed op andere delen van je lichaam die wel wat extra’s kunnen gebruiken zoals littekens, striae en erg droge plekjes. De olie is redelijk vloeibaar, ruikt zo goed als niet, is zuinig in gebruik en goed te doseren met het handige pompje. Er zit enkel rozenbottelolie en vitamine E in. Rozenbottel zit vol antioxidanten, essentiële vetzuren en vitamines die de huid herstellen en hydrateren. Vitamine E is hierbij gebruikt als natuurlijk conserveringsmiddel, maar werkt ook nog eens extra voedend en beschermend.

superfood voor je huid superfood voor je huid superfood voor je huid

Weleda evening primrose versterkend serum 30ml, €25,00
Dit serum is meer bedoeld voor de rijpe/ouder wordende huid en heeft een versterkende en verstevigende werking. De geur is lekker zacht en licht kruidig, door middel van het pipetje is het goed te doseren en het serum trekt snel in de huid. De mix van onder andere aloë vera, teunisbloemolie, hamamelis extract en sacha-Inci-olie werkt hydraterend, beschermend en verzachtend en geeft een oppepper aan de huid.

superfood voor je huid superfood voor je huid superfood voor je huid

Cinq Mondes radiance serum 10ml, €49,00
Ook dit is weer een huidolie en ook deze is wat dunner en daardoor goed te verdelen en zuinig in gebruik. Deze olie bevat plantaardige oliën, essentiële vetzuren, papaja- en kémiri-olie en vitamine C wat samen een hydraterende en voedende werking heeft en een doffe huid weer haar natuurlijke glans terug geeft. De geur is amper aanwezig en hij trekt redelijk snel in. Voor mij trouwens een eerste kennismaking met dit merk en ik ben zeker benieuwd geworden naar meer!

superfood voor je huid superfood voor je huid superfood voor je huid

Aleeza natural cosmetics Glowing Beauty Oil 50ml, €39,95
Deze olie komt in een best royale fles voor een product als deze en heeft ook weer een handige pipet waardoor je goed kan doseren. Ook deze olie is voor het gezicht te gebruiken èn voor andere droge plekjes zoals bijvoorbeeld je nagelriemen. Er zit onder andere amandelolie, arganolie, olijfolie, jojoba olie en cactusvijgolie in. Een heerlijk product die verzorgt, hydrateert, voedt en een mooie glow geeft èn ook nog eens een fijne, natuurlijke, rustgevende geur heeft.

superfood voor je huid superfood voor je huid superfood voor je huid

Clinique moisture surge Melting Mask Balm 14ml, €44,50
Deze olie in de vorm van een balsem trok direct mijn aandacht toen hij binnen kwam. Geschikt voor elk huidtype als nachtmasker en/of met je vinger te gebruiken op je gezicht of droge plekjes zoals je nagelriemen of zelfs je lippen. Er zit enkel abrikozenpitolie, zonnebloemolie, plantaardige olie, bijenwas en macadamia olie in wat samen een voedende, hydraterende en beschermende werking heeft. Misschien iets minder hygiënisch omdat je er telkens met je vinger in moet, maar wel fijn omdat je niet snel teveel pakt en hij lekker makkelijk smeert op nagelriemen en lippen.

Mijn favoriete product uit deze vijf is echt de Aleeza beauty oil. De 100% natuurlijke ingrediënten, de subtiele kalmerende geur, de werking.. Love it! Ik gebruik deze graag – net zoals altijd met een huidolie – in de avond onder of in plaats van mijn nachtcrème. Zo kunnen de ingrediënten ’s nachts goed hun werk doen en word ik in de ochtend wakker met een heerlijk zacht en stralend huidje wat lekker soepel aanvoelt.

Wat is op dit moment jouw favoriete booster/serum/huidolie – oftewel superfood – voor je huid?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Melek
  Reply Melek 25 november 2015 at 10:25

  Ik gebruik nu al een tijdje aleeza oil. Het is een hele fijne serum die je nooit te veel kan gebruiken omdat het een fijn pipetje heeft. Ik heb een onrustige huid en heb jaren gezocht naar een goeie oil. Door de aleeza serum merk ik dat mijn gezicht wat rustiger is. Een super serum & ik raad het iedereen aan. Je betaald er wat voor maar je hebt dan ook zeker wat!

 • Avatar van trendymommynlAndrea
  Reply trendymommynlAndrea 21 november 2015 at 15:54

  ik ben ook helemaal fan van de aleeza olie, gebruik het nu een tijdje, en omdat ik zwanger ben gebruik ik alléén natuurlijke verzorging, dus past deze daar goed bij. Zo zacht, zo lekker zacht naar lavendel ruikend, echt fijn!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 20 november 2015 at 01:26

  Wat lijken me dit heerlijke producten, maar ze zijn aan de prijzige kant, al weet ik dat je met olie heel zuinig kunt doen, ik schrijf deze wel even op :-), vooral de Aleeza olie lijkt me erg fijn
  Ik vind olie voor mijn gezicht en huis erg fijn. Ik heb net de l’Oreal facial oil gebruikt en die is echt heel fijn. Voor mijn huid heb ik,de Dove huidolie weer her-ontdekt :-)

 • Avatar van Ann Ages Gracefully
  Reply Ann Ages Gracefully 19 november 2015 at 19:18

  Ik was een beetje huiverig voor olie maar sinds ik de Oils of Life van TBS heb ben ik toch wel om :) Heel fijn spul

 • Avatar van WojisOnBeautyWojis
  Reply WojisOnBeautyWojis 19 november 2015 at 12:42

  Wat een mooi producten, Clinique en Weleda, love it. Ik gebruik op het moment heel veel olie. De olie van Pai rozenbottel is fantastisch. Ook de Paula’s Choice Oil Booster is geweldig. Maar ook gewoon een eigen mix af en toe, het is maar net wat je nodig hebt. Ik heb een vochtarme vettige huid, met af en toe ontzettend droge plekken, er gaat niks boven een nachtje in de olie.

 • Avatar van Maria
  Reply Maria 19 november 2015 at 11:26

  Kruidvat Natures Amandel Huidolie bevalt me tot nu toe het best!

 • Avatar van Nathalie | insideandout.nl
  Reply Nathalie | insideandout.nl 19 november 2015 at 10:39

  Ik gebruik momenteel het Hema 30+ Serum “Mirror, guess my age”. Ik ben niet zo heel erg thuis in de serums maar ik ben er eigenlijk heel tevreden over, zeker voor de prijs! Ik heb het gereviewed op mijn blog, mocht je nieuwsgierig zijn.

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 19 november 2015 at 10:07

  Wat een mooie sfeer is er gevangen op de foto’s.
  Je krijgt meteen dat behaagelijke gevoel als je er naar kijkt, sowieso heb ik dat wel al bij olie’s.
  Ze voelen zo luxe en doen voor mijn gevoel ook echt wat voor je huid (&haar).
  Vroeger gebruikte ik olie capsule’s van de Rosa M. lijn van Weleda, die roken ook nog eens zalig.
  Daarna overgestapt op eentje van Yves Rocher uit de bio lijn, maar kon uiteindelijk niet goed tegen de mint en lavendel die erin zat. Omdat de geur wel super ontspannend was en het ook super verzorgend werkte heb ik het maar voor mijn handen en onderbenen gebruikt.
  Ik was dus al op zoek naar een betaalbare goede gezichts olie :-)
  Tot nu toe gebruik ik dan maar pure kokosolie (de niet bewerkte) en dat werkt op zich ook wel goed en de pure shea boter van Yves Rocher, minder vet en super verzachtend/verzorgend.

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 19 november 2015 at 09:07

  Leuke review, ben benieuwd naar de Clinique moisture surge Melting Mask Balm. Lijkt me een erg fijn product!

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 19 november 2015 at 08:42

  Ik ben benieuwd naar Clinique moisture surge Melting Mask Balm en de Aleeza beauty oil. Omdat ik wel zin heb om wat duurs te kopen als cadeau voor mijzelf. Op dit moment probeer ik ook andere lijnen van Clinique uit maar ik twijfel of het past bij mijn huid.

 • Avatar van Esmée
  Reply Esmée 19 november 2015 at 07:46

  Leuke review! De aleeza oil lijstje ook heel fijn.

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 19 november 2015 at 06:47

  Wauw, wat een heerlijke producten heb je toch weer… Ik word onderhand een beetje jaloers op jouw verzorgingsproducten stash!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 november 2015 at 06:45

  Extra huidverzorging is voor mijn droge huid van het gezicht erg belangrijk aangezien ik erg last van droge witte vlekjes heb en de huid erg dorstig is.
  Handig lijstje en ik zal opzoek gaan naar de juiste producten met je tips.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.