Beauty

Foreo Luna review

29 december 2015

foreo luna
Ik dacht dat ik zo’n beetje alle merken gezichtsborstels wel uitgeprobeerd zou hebben, maar een tijdje geleden kreeg ik een Foreo Luna toegestuurd. Weer een elektrische gezichtsreiniger, maar dan eentje die er toch echt wel anders uit ziet! Het is namelijk een platte en eivormig roze beauty gadget met lichtgevende onderkant en siliconen kop in plaats van de bekende haartjes. Ik probeerde hem uitgebreid uit en deel mijn review graag met je.

foreo luna
Informatie & in de doos

De Foreo Luna is een Zweeds product en heeft een sonische technologie wat betekent dat er niks draait of vibreert, maar er zo’n 8.000 pulsaties per minuut plaatsvinden. Dit helpt de poriën op een zachte manier te ontdoen van vuil, olie en make-upresten waarna de werkzame bestanddelen van crèmes en serums beter kunnen worden opgenomen. De siliconen kop is bacteriënwerend, het apparaatje is volledig waterbestendig, oplaadbaar en gaat zo’n 300 keer per oplaadbeurt mee. Nog één groot voordeel: er is nooit een vervangende opzetborstel nodig. Met de 2-jarige fabrieksgarantie en 10-jarige kwaliteitsgarantie kan je daarmee bedenken dat je wel goed zit na je aanschaf.

In de doos zitten de volgende producten:

– Foreo Luna sensitive/normal skin
– oplaadkabel
– bewaar/reiszakje
– informatieboekje
quick start guide
authenticity card om aan te melden voor de garanties

Uiterlijk & how-to
De vorm heeft wat weg van een plat roze ei, met bovenaan de siliconen ‘haartjes’, onderaan een lichtgevend transparant deel en voorop een aan/uit knop en een +/- knop om de sterkte te kunnen regelen. Het apparaatje ligt fijn in de hand, is licht en door het rubberen materiaal glijdt hij niet snel uit je handen.

Je gebruikt een borsteltje als deze door je gezicht vochtig te maken, wat reinigingsproduct op de borstelkop aan de brengen en vervolgens je gezicht te reinigen met de Foreo Luna. Niet te hard drukken en echt het apparaat zijn werk laten doen om de huid niet te belasten. Het apparaatje heeft 8 standen om de intensiteit te kiezen die je prettig vindt en hij onthoudt welke stand je als laatste hebt gebruikt voor de volgende keer. Na 15 seconden voel je een trilling, na een minuut een iets heftigere en na 2 minuten schakelt hij automatisch uit. Handig om zo telkens van gezichtsdeel te wisselen. Ik ga zo bijvoorbeeld langs mijn voorhoofd, linkwang, rechterwang, kin, neus en hals en neem twee keer 15 seconden voor mijn decolleté.

foreo luna

Voordelen
– Het apparaat is waterproof
– er zijn geen nieuwe opzetborsteltjes nodig na verloop van tijd
– het apparaat is oplaadbaar
– de Foreo Luna is compact en licht en ligt lekker in de hand
– de borstelkop maakt geen rondjes, wat beter is voor de huid
– hij geeft aan wanneer het tijd is om van gezichtsdeel te wisselen en wanneer je klaar bent
– dit apparaat masseert duidelijk wat meer dan een haartjesvariant, wat zorgt voor een betere doorbloeding in de huid

Nadelen
– rubber/siliconen materiaal kan uitdrogen, ik ben op de lange termijn bang voor eventuele scheurtjes in het materiaal (alhoewel je wel goede garantie hebt)
– het scrubeffect is minder dan met een normale haartjes-borstel
– je komt iets minder goed bij plekjes rondom de neus etc.
– ik mis een klein beetje lengte in het apparaat, ik moet duidelijk even wennen aan de vorm want ik krab mijzelf nog wel eens per ongeluk met mijn duim
– volgens de gebruiksaanwijzing moet je vooraf eerst je gezicht reinigen, dat voelt wat dubbelop.

foreo luna

Overall conclusie
Al met al vind ik dit een erg mooi vormgegeven gezichtsborstel die goed zijn werk doet! Ik gebruik een product als deze trouwens het liefste met een heel milde gezichtsreiniger of een gezichtsmasker (vaak zitten hier ook reinigende bestanddelen in en het maakt de huid nóg zachter). Wel naderhand even goed uitspoelen, afdrogen en op een droge plek bewaren (dus niet in de douchecabine laten staan bijvoorbeeld). Het is even een aanschaf, maar dan heb je ook wat èn met deze versie ook nooit meer andere borsteltjes nodig wat uiteindelijk flink scheelt.

Ik zou zelf namelijk echt niet meer zonder zo’n elektrische gezichtsreiniger kunnen en merk veel verschil als ik hem wel zo’n drie keer per week gebruik of even links laat liggen uit luiheid.. De grootste voordelen voor mijn drogeren en gevoeligere huid zijn minder tot geen (onderhuidse) ontstekingen meer, minder opvallende poriën, minder droge plekjes en velletjes, minder droogtelijntjes en fijne rimpeltjes en een egalere en zachtere huid.

foreo luna

Prijs & verkrijgbaarheid
De Foreo Luna is verkrijgbaar bij Douglas voor €169,00 in de varianten blauw (combination/oily skin), zwart (for men), roze (sensitive/normal skin) en grijs (ultra-sensitive skin). Leuk om te weten is dat er ook een Foreo Luna mini verkrijgbaar is in vijf verschillende kleuren voor €119,00.

De concurrenten..
Mocht je hem willen vergelijken met gelijksoortige producten die ik eerder reviewde, dan raad ik je zeker aan onderstaande artikelen te lezen.

Kruidvat Skin Science purifying cleansing system
Clarisonic Mia 2
Clinique Sonic System
Philosophy purity made simple one-touch facialist
Braun Face
Olaz Regenerist elektrische gezichtsreiniger

Als je opmerkingen en/of vragen hebt of ook jouw ervaring met dit product wil delen, dan zie ik je reactie onder dit artikel graag tegemoet :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf. Dit artikel bevat een affiliate link.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Pirre
    Reply Pirre 29 december 2015 at 23:14

    Ziet er wel fijn uit eigenlijk! Alleen zou ik het voor die prijs niet aanschaffen. Wel leuk dat hij er ook leuk uit ziet XD

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 29 december 2015 at 19:11

    apart apparaatje!

  • Avatar van layla
    Reply layla 29 december 2015 at 18:50

    Ik zie het steeds meer en ben wel erg nieuwsgierig hoe het mij zou bevallen

  • Avatar van Manon Boerakker
    Reply Manon Boerakker 29 december 2015 at 15:44

    Ik heb gewoon een simpele goedkope reiniger, maar dit ziet er goed uit

  • Avatar van Roos
    Reply Roos 29 december 2015 at 15:15

    Ik heb de mini al een poos in gebruik en in vergelijking met andere borstels die ik gebruikt heb staat deze met stip op nummer 1.

    Dat de ‘ haartjes’ breken, daar hoef je je geen zorgen over te maken. Ik spoel hem na en droog hem dan af en hij ziet er nog als nieuw uit. De neus bereik je door het topje met de dikkere ‘haartjes’ schuin en plat te bewegen, daar is dat stukje voor bedoeld. Na een week gebruik zag ik duidelijk verschil. Mijn rosacea acne huid voelde zacht en straalde helemaal zonder puistjes en mee-eters. Dat kreeg ik met de andere borstels niet voor elkaar.

    Een dubbele cleanse is niet nodig, je kunt gewoon de make up met je favo cleanser en de Foreo eraf halen. Ik cleanse s’avonds wel dubbel omdat ik het fijn vind om de make up er met Zarqa milk af te halen en daarna met een cleanser de huid te reinigen. Denk dat het voor iedereen persoonlijk is wat je fijner vind.

    In vergelijking met de Sonicare, Visapure en goedkope gezichtsborstel is dit de fijnste die ik gebruikt heb. De anderen irriteerden mijn gevoelige huid nogal eens en deze kan ik twee keer per dag gebruiken. ik heb de mini met 10% korting gekocht en kreeg er nog een cleanser en een tasje bij. Vind het ook fijn dat ik geen borstels meer hoef te kopen, met acne rosacea moet je toch regelmatig wisselen wat een dure hobby was. Ik hoop dat je er straks ook zoveel plezier van zult hebben en wat top dat je het allemaal zo kunt testen en het met ons deelt.

  • Avatar van beautifulday4makeup
    Reply beautifulday4makeup 29 december 2015 at 13:34

    Ik heb al verschillende gezichtsborstels geprobeerd. Daar was ik altijd erg tevreden over, maar ik vraag mij wel af wat zo’n borstel asl de Foreo voor mij zou kunnen betekenen

  • Avatar van Jamey
    Reply Jamey 29 december 2015 at 13:26

    Ik vind hem ontzettend duur. Maar hij klinkt daarentegen wel erg fijn! Maar of ik het er echt voor over heb…Ik weet het nog niet zo..

  • Avatar van Varenka W
    Reply Varenka W 29 december 2015 at 13:25

    Deze ziet er mooier uit dan z’on borsteltje vind ik zelf.
    Ook omdat hij wat minder scrubt lijkt dit me fijner.
    Hij staat vanaf nu op mijn whishlist hoor.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 29 december 2015 at 13:32

      Oh yes, hij wint zeker de schoonheidsprijs. Zo cute qua kleur en vorm!

  • Avatar van Karen
    Reply Karen 29 december 2015 at 11:10

    Ik heb zelf de Clarisonic, maar mijn moeder heeft de Foreo dus ik heb hem wel eens geprobeerd. Ik kan me helemaal in al jouw argumenten vinden. Superfijn dat je nooit hoeft te wisselen van borsteltje, maar dat dubellop schoonmaken vind ik jammer. Bovendien vind ik twee minuten net te lang. Vooral omdat je je gezicht al hebt schoongemaakt van te voren.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 29 december 2015 at 13:33

      Ook ik vind één minuut voldoende, stop dan gewoon na mijn gezicht (één minuut) of neem mijn hals en decolleté mee in de overige tijd als ik er zin in heb :)

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 29 december 2015 at 09:54

    Ik heb nu denk ik bijna een jaar de Foreo. Alleen dan de blauwe voor gecombineerde huid. Ik wilde best wat uitgeven aan een apparaat, maar steeds nieuwe borstels wilde ik niet. Dus toen voor deze gegaan. Ik ben er erg tevreden over, alleen eerst mijn gezicht reinigen doe ik niet dat heb ik ook nooit gelezen dat dat moet eigenlijk.. Om goed bij mijn neus te komen, houdt ik hem verticaal tegen de neusvleugels zeg maar en draai de ronding er zeg maar tegenaan. Ik heb nooit echt moeite met dat gehad en ook met de grootte niet :p Ik ben dan ook geen borstel gewend, maar ik zou nu ook geen borstel meer willen proberen.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 29 december 2015 at 13:33

      Bedankt voor de tip om hem wat schuiner tegen de neus te zetten!

  • Avatar van Merin Veronique
    Reply Merin Veronique 29 december 2015 at 08:56

    Je review komt net op tijd! Ik had zelf de Philips VisaPure twee jaar, tot hij net binnen de fabrieksgarantie termijn kapot ging. Ik heb mijn geld terug gekregen, maar denk er nu toch over zo’n Foreo Luna te bestellen.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 29 december 2015 at 13:34

      Hey, leuk dat de review het duidelijk maakt voor je! Zo zonde als zo’n duurder apparaat kapot gaat.. Ben benieuwd voor welke je uiteindelijk echt gaat!

  • Avatar van BeautyOpinie
    Reply BeautyOpinie 29 december 2015 at 08:55

    Ik heb zelf de Mia Clarisonic 2 en daar ben ik heeel groot fan van! (ik schreef er net trouwens zelf gister een review over). Een vriendin van mij heeft ook deze Luna en zij zweert hier weer bij.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 29 december 2015 at 13:35

      Ik blijf de Clarisonic Mia 2 zelf ook de fijnste vinden ♥

  • Avatar van biancaronday
    Reply biancaronday 29 december 2015 at 08:26

    Je ziet nu heel veel van die gezichtborstels langskomen, maar de prijs. Jemig, dat is wel wat anders dan tissues met tonic.

  • Avatar van jeapiebel
    Reply jeapiebel 29 december 2015 at 07:49

    Ik ga zeker andere reviews van je lezen omdat ik op dit moment op zoek ben voor een goed prijs kwaliteit gezichtborstelreiniger. Duidelijk en uitgebreide reviews zowel met voor- en nadelen. :-)

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 29 december 2015 at 06:41

    Het ziet er goed uit en is zo hang en gemakkelijk mee te nemen als men op holiday gaat!
    Ben er nu zelf ook erg benieuwd naar!

    Xoxo

  • Avatar van femkedj
    Reply femkedj 29 december 2015 at 06:34

    Wat heb je toch al een hoop gezichtsreinigers kunnen testen, super fijn. Ik was al een tijdje erg benieuwd naar deze reiniger want ik zag hem steeds liggen bij Douglas. Ik denk dat ik eerder voor een andere borstel zou gaan om goed bij hoekjes te kunnen. Toch klinkt hij goed en hij ziet er zo leuk uit :-)!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.