Beauty

Kruidvat SkinScience Purifying Cleansing System

8 december 2015

kruidvat skinscience purifying cleansing system 1 - Kruidvat SkinScience Purifying Cleansing System
Ok, na zo’n beetje elke elektrische gezichtsreiniger wel geprobeerd te hebben dacht ik niet dat er nog meer varianten uitgebracht zouden gaan worden. En ja hoor, toch is er weer een nieuwe op de markt en dit keer van drogisterijketen Kruidvat. Het Kruidvat Purifying Cleansing System is een budgetvariant met een frisse roze kleur en in een handzaam formaat. Ik testte hem grondig uit! Lees verder voor meer informatie, foto’s en mijn ervaring.

kruidvat skinscience purifying cleansing system 4 - Kruidvat SkinScience Purifying Cleansing Systemkruidvat skinscience purifying cleansing system 3 - Kruidvat SkinScience Purifying Cleansing System
Laat ik beginnen met wat er in de doos zit:

– een informatieboekje/gebruiksaanwijzing
– een houder
– een oplader
– het apparaatje zelf
– een borstelkopje met kapje.

Deze hele set schaf je aan voor €17,99 en losse borstelkopjes zijn hierna te koop voor €3,99 per stuk. Heel erg betaalbaar dus! En het moet gezegd worden: hij ziet er op het eerste gezicht heel goed uit. Slank en makkelijk in de hand vast te houden, de borstelkop is superzacht en handig gevormd zodat je ook goed langs hoekjes bij bijvoorbeeld je neus kan komen, is waterproof en oplaadbaar. Eenmaal opgeladen gaat het apparaat zo’n 3 uur mee, wat zo’n 180 keer je gezicht reinigen betekent.

Ik was even heel erg sceptisch en had niet verwacht dat hij me zo goed zou bevallen. Maar hij reinigt grondig – maar niet te hard – waardoor er een schone, zachte en frisse huid met natuurlijke glow achter blijft en is gewoonweg heel fijn in gebruik. Omdat hij op te laden is en heel handzaam is (amper groter dan een elektrische tandenborstel) is hij ook nog eens gemakkelijk mee te nemen met weekendjes weg of op vakantie.

De borstel reinigt je gezicht door middel van de zachte haartjes en sonische trilling, dus zonder te draaien wat zachter is voor de huid omdat er zo geen duw-en-trek-beweging ontstaat, en wat zo dieper kan reinigen. Niet teveel druk zetten, gewoon het apparaatje zijn werk laten doen met wat water en een reinigingscrème en na 20 seconden per wang en 10 seconden per kin en voorhoofdgedeelte ben je met een minuutje klaar.

Het grote voordeel van je gezicht regelmatig reinigen met zo’n elektrische gezichtsborstel is dat het dieper en beter reinigt dan wanneer je met de hand schoonmaakt, het dode huidcellen verwijdert, de huid gladder, zachter en egaler maakt en ervoor zorgt dat crèmes en serums beter worden opgenomen door de huid.

kruidvat skinscience purifying cleansing system 5 - Kruidvat SkinScience Purifying Cleansing Systemkruidvat skinscience purifying cleansing system 6 - Kruidvat SkinScience Purifying Cleansing System

Kruidvat SkinScience deep cleansing cream 150ml, €2,29
Bovenstaande gezichtsborstel is een aanvulling op de Kruidvat SkinScience verzorgingslijn waarvan ik voor de review gebruik heb gemaakt van de cleansing cream. Het is een creamy gel textuur met heel subtiele scrubdeeltjes, die wat mij betreft eigenlijk overbodig zijn, en heeft een frisse subtiele geur. Voor mijn ogen vind ik hem niet prettig om te gebruiken (mede door de scrubdeeltjes, maar ook omdat hij hiervoor iets te ‘hard’ is en ik liever een oliereiniger gebruik) maar voor het gezicht doet hij goed zijn werk. Er zit onder andere glycerine, panthenol en kudzu extract in wat een hydraterende, beschermende, ondersteunende en verstevigende werking heeft. Een goed basic reinigingsproduct voor het gezicht dus en ik ben hierdoor zeker benieuwd geworden naar de andere producten uit deze gezichtslijn.

kruidvat skinscience purifying cleansing system 2 - Kruidvat SkinScience Purifying Cleansing System

Kruidvat heeft mij met zowel het apparaatje als de reiniging aardig verrast en het is zeker één van de betere gezichtsborstels die ook door de drogere en gevoeligere huidtypes gebruikt kan worden. De Clarisonic Mia 2 blijft voor mij op nummer één staan, maar deze heeft een gedeelde tweede plek samen met het Clinique Sonic System bemachtigd.

Heb jij een elektrische gezichtsreiniger? Welke is jouw favoriet of spreekt jou aan?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Floor
  Reply Floor 1 september 2016 at 23:38

  Is deze beter dan de Olaz? Want ik weet niet welke ik beter kan kopen!

 • Avatar van smilingbeauties
  Reply smilingbeauties 25 december 2015 at 00:35

  Ik heb geen electrische reinigingsborstel, maar deze lijkt me erg fijn! En betaalbaar, waardoor ik m ook zou durven kopen om te proberen

 • Avatar van Maartje
  Reply Maartje 14 december 2015 at 18:49

  Deze gezichtsborstel klinkt erg fijn, vooral omdat ie niet zo groot is en je hem makkelijk vast kunt houden! Ik ben al een lange tijd op zoek naar een goede reinigingsborstel, maar vind ze erg duur!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 12 december 2015 at 13:49

  die ga ik binnenkort eens scoren!

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 9 december 2015 at 20:36

  Dit vind ik dus echt heel leuk. Ik wil ook zo’n borstel maar had nooit zin om zoveel geld op de toonbank te leggen om er vervolgens achter te komen dat zoiets misschien helemaal niet aan mij besteed is. Deze prijs vind ik super, helemaal in combi met je review. I want one!

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
starskin eye catcher
Starskin | Eye catcher & Hollywood hand model maskers

Het is de laatste tijd nogal druk en hectisch en ik merk dat het me een beetje veel wordt om...

Sluiten