Beauty

Kruidvat SkinScience Purifying Cleansing System

8 december 2015

kruidvat skinscience
Ok, na zo’n beetje elke elektrische gezichtsreiniger wel geprobeerd te hebben dacht ik niet dat er nog meer varianten uitgebracht zouden gaan worden. En ja hoor, toch is er weer een nieuwe op de markt en dit keer van drogisterijketen Kruidvat. Het Kruidvat Purifying Cleansing System is een budgetvariant met een frisse roze kleur en in een handzaam formaat. Ik testte hem grondig uit! Lees verder voor meer informatie, foto’s en mijn ervaring.

kruidvat skinscience kruidvat skinscience
Laat ik beginnen met wat er in de doos zit:

– een informatieboekje/gebruiksaanwijzing
– een houder
– een oplader
– het apparaatje zelf
– een borstelkopje met kapje.

Deze hele set schaf je aan voor €17,99 en losse borstelkopjes zijn hierna te koop voor €3,99 per stuk. Heel erg betaalbaar dus! En het moet gezegd worden: hij ziet er op het eerste gezicht heel goed uit. Slank en makkelijk in de hand vast te houden, de borstelkop is superzacht en handig gevormd zodat je ook goed langs hoekjes bij bijvoorbeeld je neus kan komen, is waterproof en oplaadbaar. Eenmaal opgeladen gaat het apparaat zo’n 3 uur mee, wat zo’n 180 keer je gezicht reinigen betekent.

Ik was even heel erg sceptisch en had niet verwacht dat hij me zo goed zou bevallen. Maar hij reinigt grondig – maar niet te hard – waardoor er een schone, zachte en frisse huid met natuurlijke glow achter blijft en is gewoonweg heel fijn in gebruik. Omdat hij op te laden is en heel handzaam is (amper groter dan een elektrische tandenborstel) is hij ook nog eens gemakkelijk mee te nemen met weekendjes weg of op vakantie.

De borstel reinigt je gezicht door middel van de zachte haartjes en sonische trilling, dus zonder te draaien wat zachter is voor de huid omdat er zo geen duw-en-trek-beweging ontstaat, en wat zo dieper kan reinigen. Niet teveel druk zetten, gewoon het apparaatje zijn werk laten doen met wat water en een reinigingscrème en na 20 seconden per wang en 10 seconden per kin en voorhoofdgedeelte ben je met een minuutje klaar.

Het grote voordeel van je gezicht regelmatig reinigen met zo’n elektrische gezichtsborstel is dat het dieper en beter reinigt dan wanneer je met de hand schoonmaakt, het dode huidcellen verwijdert, de huid gladder, zachter en egaler maakt en ervoor zorgt dat crèmes en serums beter worden opgenomen door de huid.

kruidvat skinscience kruidvat skinscience

Kruidvat SkinScience deep cleansing cream 150ml, €2,29
Bovenstaande gezichtsborstel is een aanvulling op de Kruidvat SkinScience verzorgingslijn waarvan ik voor de review gebruik heb gemaakt van de cleansing cream. Het is een creamy gel textuur met heel subtiele scrubdeeltjes, die wat mij betreft eigenlijk overbodig zijn, en heeft een frisse subtiele geur. Voor mijn ogen vind ik hem niet prettig om te gebruiken (mede door de scrubdeeltjes, maar ook omdat hij hiervoor iets te ‘hard’ is en ik liever een oliereiniger gebruik) maar voor het gezicht doet hij goed zijn werk. Er zit onder andere glycerine, panthenol en kudzu extract in wat een hydraterende, beschermende, ondersteunende en verstevigende werking heeft. Een goed basic reinigingsproduct voor het gezicht dus en ik ben hierdoor zeker benieuwd geworden naar de andere producten uit deze gezichtslijn.

kruidvat skinscience

Kruidvat heeft mij met zowel het apparaatje als de reiniging aardig verrast en het is zeker één van de betere gezichtsborstels die ook door de drogere en gevoeligere huidtypes gebruikt kan worden. De Clarisonic Mia 2 blijft voor mij op nummer één staan, maar deze heeft een gedeelde tweede plek samen met het Clinique Sonic System bemachtigd.

Heb jij een elektrische gezichtsreiniger? Welke is jouw favoriet of spreekt jou aan?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Floor
  Reply Floor 1 september 2016 at 23:38

  Is deze beter dan de Olaz? Want ik weet niet welke ik beter kan kopen!

 • Avatar van smilingbeauties
  Reply smilingbeauties 25 december 2015 at 00:35

  Ik heb geen electrische reinigingsborstel, maar deze lijkt me erg fijn! En betaalbaar, waardoor ik m ook zou durven kopen om te proberen

 • Avatar van Maartje
  Reply Maartje 14 december 2015 at 18:49

  Deze gezichtsborstel klinkt erg fijn, vooral omdat ie niet zo groot is en je hem makkelijk vast kunt houden! Ik ben al een lange tijd op zoek naar een goede reinigingsborstel, maar vind ze erg duur!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 12 december 2015 at 13:49

  die ga ik binnenkort eens scoren!

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 9 december 2015 at 20:36

  Dit vind ik dus echt heel leuk. Ik wil ook zo’n borstel maar had nooit zin om zoveel geld op de toonbank te leggen om er vervolgens achter te komen dat zoiets misschien helemaal niet aan mij besteed is. Deze prijs vind ik super, helemaal in combi met je review. I want one!

 • Avatar van Saraya
  Reply Saraya 8 december 2015 at 22:22

  De reiningsborstel ziet er zo leuk uit, het klinkt als een fijne borstel :)
  Maar ik ben nog steeds blij met mijn VisaPure!
  X

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 8 december 2015 at 15:42

  Ik heb geen elektrische gezichtsreiniger, ik was nog niet helemaal overtuigd of het wel echt veel verschil maakt. Blijft het verschil op de langere termijn ook merkbaar? Duidelijke review :)

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 8 december 2015 at 14:23

  Ik heb deze cleansing system ook en ben er heel blij mee

 • Avatar van Desiree
  Reply Desiree 8 december 2015 at 13:49

  Dat klinkt wel heel goed. Zeker voor die prijs. Ik ga morgen eens een kijkje nemen bij Kruidvat.

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 8 december 2015 at 13:35

  Waauw, dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht, aangename verrassing inderdaad.

 • Avatar van roryblokzijl
  Reply roryblokzijl 8 december 2015 at 13:17

  Wat een fijne review! Ik reinig mijn gezicht al sinds mijn 25ste handmatig met een gezichtsborsteltje (jaja, alweer 20 jaartjes dus :) maar misschien moet ik er nu ook maar aan om een elektrische te gaan gebruiken.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 8 december 2015 at 12:00

  Dit lijkt me een heerlijk budget product! Wie weet ga ik m volgende maand aanschaffen.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 8 december 2015 at 10:32

  Deze stond al op mijn lijstje en nu ik dit gelezen heb, ga ik proberen hem deze week nog te gaan halen.

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 8 december 2015 at 09:58

  Die van Oli of Olaz was net in de aanbieding geweest en heeft mijn dochter voor dezelfde prijs aangeschaft.
  Ongeveer zelfde desing en werking.
  Ideaale budget varianten, of voor als je het net als haar eerst eens uit wilt proberen voor je zo’n hele uitgebreide en dure set wilt kopen.
  Ook deze gaf goede resultaten, ik denk dat ze vergelijkbaar zijn.

 • Avatar van Nathalie | insideandout.nl
  Reply Nathalie | insideandout.nl 8 december 2015 at 09:34

  Ik zie elke keer artikelen over gezichtreinigingsborstels langskomen en dan denk ik “is dat wel wat voor mij”, en dit is toch de eerste keer, mede dankzij de prijs en het handzame formaat, dat ik denk “hmmm, dit kan wel eens wat zijn!”

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 8 december 2015 at 08:42

  Dit lijkt mij zo’n tof en makkelijk reisbaar apparaat, maar ik heb al drie gezichtsborstels waarvan ik er binnenkort ééntje ga testen voor de blog. Mss nog even wachten, want soms heb je echt te veel van het goede

 • Avatar van Jamey
  Reply Jamey 8 december 2015 at 08:38

  Haha net een reuze tandenborstel. Hij lijkt mij vooral fijn om mee te nemen op reisjes.

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 8 december 2015 at 08:38

  Ooooh ik ben om! Budget,… Precies voor mij geschikt. Even voor volgende maand (ben al weer blut ?) op mijn lijst zetten. Thanks!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 8 december 2015 at 08:15

  Ik heb de Clarisonic, dus dat is een beetje de Rolls Royce. Fijn dat er wat budget alternatieven op de markt komen. Reinigen met een borstel is zo lekker voor je huid.

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 8 december 2015 at 08:08

  Klinkt goed.. Wel vind ik hem lijken op een veredelde tandenborstel, of ik dat nou een goed iets vind?! ;-)!

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 8 december 2015 at 07:54

  Leuk dat ik dit artikel hier tegenkom. Ik was al aan het opzoeken voor gezichtsreinigingsborstel zoals deze. Deze is zeker het overwegen waard zo te lezen.

 • Avatar van Esmée
  Reply Esmée 8 december 2015 at 07:46

  Leuke recview! Ik wil al een tijdje een gezichtsborstel, maar vind ze erg duur. Deze borstel lijkt me erg fijn.

 • Avatar van Iizet
  Reply Iizet 8 december 2015 at 07:42

  Klinkt veelbelovend jouw review!
  Wilde eerst zo graag eentje hebben maar helaas voor mij niet betaalbaar.
  Maar nu is het ook voor een mooie prijs te krijgen en ook nog een fijn product

 • Avatar van Belessa
  Reply Belessa 8 december 2015 at 06:40

  Wauw een gedeelde tweede plek met de borstel van Clinique. Dit klinkt echt heel erg goed en nu wil ik hem graag hebben!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 december 2015 at 06:38

  Goed geschreven artikel.
  Dat ziet er goed uit.
  Fijn dat je er zeer tevreden over bent.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.