Beauty

Mádara organic skincare ochtendroutine ♥

22 december 2015

mádara
Het is alweer bijna vijf jaar geleden dat ik bij de introductie van Mádara organic skincare in Nederland was en ik weet nog goed hoe ik onder de indruk was van de presentatie, de filosofie en de eerste kennismaking met de producten. Het was nu alweer een tijd geleden dat ik producten van dit merk geprobeerd heb, maar deze producten voor een perfecte winterse ochtendroutine zijn zo lekker dat ik ze weer graag met je wil delen! Lees verder voor meer informatie, foto’s en reviews.

Mádara bevat extracten uit bloesems en kruiden uit Letland die vol actieve bestanddelen zitten en heeft producten voor elk huidtype en er is zelfs een lijn voor baby’s. De producten zijn natuurlijk, bevatten biologisch gecertificeerde ingrediënten en zijn gecertificeerd volgens de internationale EcoCert norm. Dit betekent dat ze geen synthetische geur- en kleurstoffen, parabenen en minerale oliën bevatten. Ook fijn om te weten is dat de producten hypoallergeen en irritatie vrij en zowel de producten als de afzonderlijke gebruikte ingrediënten niet op dieren zijn getest.

mádara

Mádara micellar water 100ml, €14,50
Ik vind het altijd fijn om mijn gezicht in de ochtend wakker te maken met een micellair water wat zowel nog eventuele make-upresten als vuiltjes verwijdert, het gezicht opfrist en hydrateert. Deze lotion bevat onder andere aloë vera, rozenextract, hamamelis extract, glycerine, melkzuur, hyaluronzuur en toverhazelaar, ruikt heel zacht en fris en voelt fijn aan op de huid. Ik kan hem ook zonder moeite over mijn oogleden gebruiken en naderhand heb ik een fris, schoon en gehydrateerd gezicht. Fijn om zo in één stap klaar te zijn!

mádara mádara

Mádara SOS moisture cream 50ml, €31,00
De reden waarom ik al eerder zei dat de combinatie van deze drie producten perfect is voor een winterse ochtendroutine heeft voornamelijk te maken met deze crème. Echt een must have voor de drogere en doffe huid die wel wat extra’s kan gebruiken, want er zit onder andere jojoba olie, zonnebloemolie, glycerine, cacaoboter, calendula, hyaluronzuur en vitamine E in. Een hydraterende, voedende en beschermende combinatie die de huid tot rust brengt, zacht maakt en de hele dag door comfortabel laat aanvoelen.

Je zou denken dat de crème door alle voedende producten misschien te vol zou zijn voor overdag, maar de textuur is verrassend licht en hij trekt snel in waardoor hij ook onder make-up prettig aanvoelt zonder dat je het ‘uit gaat zweten’ zoals soms met erg voedende producten kan gebeuren. Oh, en de geur.. die typische groene en grassige geur waar het merk bekend om staat. Het maakt je gelijk lekker wakker!

mádara mádara

Mádara moon flower rose beige 15ml, €9,95
Dit product zit al langer in het assortiment, maar is nu ook verkrijgbaar in deze handige verpakking met 15ml inhoud. Het is een licht hydraterend product met een lichte en koele ondertoon die werkt als een getinte dagcrème. Er is ook een donkerdere variant voor verkrijgbaar, maar voor de lichte tot medium huidtinten is deze kleur perfect. Ondanks dat het niet echt een dagcrème is – alhoewel: als je een normale tot vettere huid hebt zou hij echt voldoende hydrateren, bedenk ik me net – zitten er wel erg fijne ingrediënten in zoals rozenextract, calendula, kamille, algen en vitamine E. Ook dit product heeft die typische en frisse ‘groene’ geur.

Voor de dagen dat ik in- en rondom huis blijf geeft hij net dat beetje egalisering wat ik prettig vind, waardoor ik daarna met een beetje poeder, wenkbrauwpoeder en mascara klaar ben met een snelle 1 minuut everyday look. Fijn, want als ondernemende moeder zijn de ochtenden soms erg hectisch!

–> Psst, onder de linkjes hierboven ga je naar de eerdere artikelen die je meer vertellen over wat deze ingrediënten zijn en doen :)

Heb jij ervaring met producten van dit merk? En welke ‘groene’ merken kan je aanraden eens te proberen?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 24 december 2015 at 10:20

  Ik ken dit merk helemaal niet, maar je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt. Vooral naar het miccelair water én naar de getinte creme, dat klinkt perfect voor mij en zou echt geweldig zijn want mijn huid is erg licht, ik ga er eens naar kijken.,

 • Avatar van Evelien - http://www.ohfashion.nl
  Reply Evelien - http://www.ohfashion.nl 23 december 2015 at 21:28

  Ik vind het altijd zo leuk om nieuwe merken te ontdekken bij jou! Als geen ander weet je me enthousiast te maken. Ik ben heel benieuwd naar de micellar water, maar ook de moisturise cream lijkt me heerlijk. En niet alleen vanwege de heerlijke grassige geur – wara ik heel benieuwd naar ben! Als ik weer eens nieuwe skincare nodig heb ga ik eens wat producten van dit merk proberen. Ik heb wel al een handcrème van ze (4 zelfs, ingekocht hihi) en die is echt super!

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 22 december 2015 at 17:43

  Ik ken het merk niet klinkt wel goed, met name micellar water!

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 22 december 2015 at 15:03

  Jaaa, Mádara is een super fijn merk! Heerlijk <3 En mocht je nog op zoek zijn naar een natuurlijk merk dan kan ik je van harte Iva Natura aanbevelen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 december 2015 at 15:06

   Bedankt voor het delen van je tip!

 • Avatar van BEAU
  Reply BEAU 22 december 2015 at 13:55

  Ik ken de producten niet maar het lijkt mij een hele fijne lijn

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 22 december 2015 at 12:16

  Dit kende ik nog niet.
  Wat leuk om te leren kennen, ziet er ook mooi uit.
  Je hebt het ook zo mooi & sfeervol gefotografeerd, ziet er hierdoor nog aantrekkelijker uit zeg.
  Wil het meteen proberen :-)
  Ben zo benieuwd geworden, ik ga binnekort eens kijken of het wat is.

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 22 december 2015 at 10:25

  Ik ken dit merk niet, maar het ziet er wel supergoed uit!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 22 december 2015 at 09:44

  Ik had nog nooit van dit merk gehoord, laat staan de producten. Altijd leuk om weer iets nieuws te ontdekken. Ik ga er eens naar kijken. Dank voor het delen!

 • Avatar van Eunice
  Reply Eunice 22 december 2015 at 09:22

  Wauw super toevallig! Ik had een tijdje terug de foam gekregen in een goodiebag van vitaminestore. Deze gebruik ik al n tijdje en merkte echt dat m’n huid er super goed op reageert. Gisteren bij vitaminestore ook de Toner gehaald en wat proefjes van micelairwater en crème
  Ik ben fan!!!

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 22 december 2015 at 09:15

  Ik vind het zo fijn dat je alles zo uitgebreid uitlegt. Ik ken wel andere producten van dit merk maar deze nog niet. Het wekt zeker mijn interesse!

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 22 december 2015 at 08:43

  Nog nooit van gehoord. Ik bleef toch hangen bij de mooie getinte crème. Ik hou wel van een goed verzorgend product en tevens een klein beetje egaliserend.
  Mooie lijn producten.

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 22 december 2015 at 08:22

  Ik heb geen ervaring met dit merk maar het merk klinkt wel heel fijn. De vormgeving van de producten vind ik ook weer erg mooi. Je hebt weer mooie foto’s gemaakt, fijn :-)!

 • Avatar van Esmée
  Reply Esmée 22 december 2015 at 08:05

  Ik kende het merk nog niet, maar deze producten lijken me allemaal erg fijn.

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 22 december 2015 at 07:13

  Omdat mijn huid onrustig is op dit moment, ben ik nog meer geinteresseerd in organic verzorgingsproducten. Zover dat ik mijzelf beloof om alleen maar organic foundation te gebruiken. Aloë vera is één van mijn favorieten van de producten. Hij reageert vrij goed op mijn huid altijd. Mádara moon flower rose beige dat lijkt mij zeker wat. Eigenlijk ben ik benieuwd naar al die producten en hoe ze reageren op mijn huid. Ik ben op dit moment Biomed aan het proberen en ben er zeer tevreden mee.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 december 2015 at 06:35

  Fijn dat je al zolang deze producten kent!
  Ik heb de artikelen even gelezen die je jaren geleden had geschreven.
  Goed en duidelijk.
  Ben er nu ook zo benieuwd naar…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.