Beauty

Mijn favoriete parfums voor de winter.

3 december 2015

favoriete parfums voor de winter
Ik vind het echt heerlijk om een geur uit te zoeken uit mijn collectie voor als ik een bepaalde gelegenheid heb, maar over het algemeen heb ik ‘maar’ een stuk of 5 parfums op de badkamer staan die ik in een bepaalde seizoenen het meeste gebruik. Zo heb ik onlangs weer eens lekker gewisseld omdat de temperaturen veranderden en ik dan echt andere geuren wil dragen. Vandaag deel ik mijn favoriete parfums voor de winter met je.

favoriete parfums voor de winter
Marc Jacobs Decadence
komt ook zeker in een erg decadente verpakking, misschien wel de meest extravagante die ik ooit gehad heb. De verpakking heeft de vorm van een avondtasje en het deksel is zwaar met de goudkleurige ketting, slangenprintje en grote sierkwast die eraan hangt.

Topnoten: pruim, iris, saffraan
Hartnoten: rozen, jasmijn, iriswortel
Basisnoten: amber, vetiver, papyrushout

Deze eau de parfum is sensueel, vrouwelijk, warm en bloemig tegelijk en blijft erg lang op de huid ruiken. Voor mij zijn de kernwoorden hierin amber, poederig en bloemig. De geur is verkrijgbaar vanaf €60,- voor 30ml en er is ook een bijpassende showergel en bodylotion bij uitgebracht.

favoriete parfums voor de winter

Lush Sikkim Girls is zeker geen standaard parfum en het is echt een ‘hate it or love it’ geur. De verpakking is misschien wat onhandig zo zonder spraydop, maar telkens een beetje overdoen in een tasverstuiver is dè tip hiervoor.

Geurnoten: tuberoos, vanille, frangipani, jasmijn

Deze parfum is heel erg geconcentreerd en twee druppels per keer is echt meer dan voldoende om er de hele dag naar te ruiken. De kernwoorden waar ik direct aan denk bij deze geur zijn warm, zoet en zomers bloemig. De geur is verkrijgbaar vanaf €27,95 voor 9ml.

favoriete parfums voor de winter

Thierry Mugler Alien blijft een all time favoriet van me die ik eigenlijk het hele jaar door met bijzondere gelegenheden regelmatig draag, maar er in de winter nog wat vaker bij pak. Ook dit is weer zo’n geur waar je echt van moet houden denk ik, maar ik ben sowieso echt een liefhebber van de parfums van Thierry Mugler waarvan Alien mijn absolute favoriet is.

Geurnoten: jasmijn, houtnoten, amber

Ook deze eau de parfum is er eentje die heel zuinig in gebruik is en de hele dag op je huid blijft ruiken. De kernwoorden die direct in me opkomen zijn warm, Oriëntaals en bloemig. De geur is verkrijgbaar vanaf €61,20 voor 30ml en er zijn ook bijpassende producten als douchegel, bodycrème, deodorant en bodylotion van verkrijgbaar.

favoriete parfums voor de winter

Dolce & Gabbana The One Essence kwam nog niet heel erg lang geleden binnen per post en vanaf de eerste keer snuffelen wist hij me te raken. Het is overduidelijk een wat zoetere geur dan die ik normaal draag, maar door de warme basis en witte bloemenmix die erin verwerkt zit kan ik hem toch heel erg waarderen.

Topnoten: lychee, perzik, mandarijn, bergamot
Hartnoten: lelie, lelietje-van-dalen, jasmijn
Basisnoten: vetiver, amber, vanille

Deze essence de parfum blijft lekker lang op mijn huid ruiken en is ondanks dat hij toch opvallend is heel goed bij verschillende gelegenheden te dragen. Mijn kernwoorden bij deze geur zijn bloemig, warm en fruitig. De geur is verkrijgbaar vanaf €89,00 voor 40ml.

favoriete parfums voor de winter

Narciso Rodriguez NARCISO is ook een wat oudere lieveling van me. Sowieso ook weer fan van alle geuren van Narciso, maar deze past in de wintermaanden toch echt het beste bij me. De geur is wat zachter maar alsnog duidelijk aanwezig en hangt tussen klassiek en vrouwelijk in.

Topnoten: gardenia, rozen
Hartnoten: muskus
Basisnoten:  cederhout, wit cederhout, vetiver

Jep, ook dit is weer een geur die erg lang op je huid blijft ruiken en wat dat betreft krijg je met deze vijf geuren zeker waar voor je geld. Mijn kernwoorden die deze geur het beste omschrijven zijn musky, bloemig en aromatisch. De geur is verkrijgbaar vanaf €53,04 voor 30ml eau de parfum. Mocht je er helemaal gek op zijn dan kan je ook hier weer je lol op met bijpassende producten als een bodylotion, deodorant, showergel en bodycrème.

Zoals je ziet zijn het allemaal wat zwaardere geuren in dit rijtje en dat is ook echt waar ik in de koude wintermaanden het meest gek op ben. Ze zijn dan aan het begin soms wel even sterk en aanwezig, maar al snel wordt dit minder waarna de bloemige en warme noten zo lekker lang op je huid blijven ruiken. Grappig hoe jasmijn, vetiver, amber en aanwezige houtnoten vaak terugkomen in dit rijtje. Ik krijg er echt knuffel- en cocoongevoelens van en dat is precies waar ik aan toe ben met die kou buiten ♥

Wat is jouw meest favoriete parfum voor de wintermaanden?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf. 

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Alice Mandaro
  Reply Alice Mandaro 7 december 2015 at 13:29

  Thierry Mugler Alien… heerlijk grote fan!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 4 december 2015 at 14:26

  Ik ben ook dol op Alien. De eau de parfum draag ik vaker dan de parfum variant. Die is iets lichter.

 • Avatar van maxine
  Reply maxine 3 december 2015 at 21:09

  Wat een prachtige parfums. Zelf ben ik geen fan van de nieuwe marc jacobs. De flacon (Het tasje) is prachtig. Zelf is mijn favoriete parfum van de douglas “Bambi-Let’s Dream”

 • Avatar van Lianne
  Reply Lianne 3 december 2015 at 16:40

  De Marc Jacobs Decadence ziet er zo leuk uit!?

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 3 december 2015 at 16:31

  Alien is zo lekker, ik heb er een grote variant van !

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 3 december 2015 at 14:20

  wat prachtig parfums allemaal. Ik ben beniuewd naar alles

 • Avatar van Pirre
  Reply Pirre 3 december 2015 at 11:32

  Ik ben niet zo van het wisselen met parfums, maar volgens mij zijn de parfums uit je lijstje echt heerlijk. Mooie foto’s ook!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 3 december 2015 at 10:34

  Je hebt heerlijke geuren uitgekozeJe hebt heerlijke geuren uitgekozen zeg

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 3 december 2015 at 09:54

  Jup ook hier Alien èrg favoriet.
  Mijn alltime favourite is Ralph Lauren Hot (het hele jaar door) deze is helaas uit de fabricage gehaald en dus nu heel zuinig bezig met mijn laatste 30ml flesje.
  Euphoria van CK, Le Bain van Joop! (Voor mij een heel “nieuw soort” geur) en Rapture van Victoria’s Secret (in de EU niet verkrijgbaar =( ) gaan er ook lekker doorheen in de wintermaanden.

 • Avatar van Tjuly
  Reply Tjuly 3 december 2015 at 09:18

  Weer prachtige plaatjes! Ik ben wel benieuwd naar de Thierry Mugler lang geleden vond ik het heerlijke ruiken maar bij mijzelf niet.. Alsof de geur te veel veranderde ;) Misschien is dat nu weer anders..

 • Avatar van Eline | Simply Handwritten
  Reply Eline | Simply Handwritten 3 december 2015 at 08:33

  Ik draag eigenlijk het hele jaar door dezelfde geuren, het liefst limited editions zoals Davidoff Into the Ocean Cool Water (de herengeur) en D&G Light Blue Dreaming in Portofino. Frisse citrus-achtige geuren. Ook Puma Green (een herengeur) draag ik met grote regelmaat. Dat sommige van mijn favorieten eigenlijk heren-geuren zijn kan me niet zo veel schelen, ik houd nu eenmaal van dat soort frisse geuren!

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 3 december 2015 at 08:14

  Mijn favoriet staat er ook bij Alien. Die ik afwissel met Cologne van Thierry Mugler,,wat frisser unisex geurtje.
  Eigenlijk draag ik alleen maar zijn geuren. Toch wissel ik zo nu en dan af met wat andere luchtjes die ik in huis heb. Anders ruik je altijd hetzelfde.

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 3 december 2015 at 08:01

  Hoewel de verpakking van Lush Sikkim Girls onhandig is vind ik dat de parfumfles juist uitspringt op een bescheiden manier. Marc Jacobs Decadence is integendeel heel luxe.

 • Avatar van Jamey
  Reply Jamey 3 december 2015 at 07:39

  Wat een heerlijke favoriete parfums heb je uitgekozen!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 3 december 2015 at 07:20

  Van het luchtje van Lush heb ik nog nooit gehoord, daar maak je me nu wel nieuwsgierig naar.
  Alien gebruik ik ook ongveer zoals jij dat doet.Ik probeer iedere winter er een geurtje bij te kopen, dus ben al aan het rond kijken en hier en daar wat aan het ruiken. Zelf pak ik La Vie est Belle van Lancome en Guerlain, La Petite Robe Noir vaker in de winter.

 • Avatar van Jessica
  Reply Jessica 3 december 2015 at 07:05

  Leuk! Ik kan gaan snuffelen aan onbekende geurtjes. Alien en Narciso zijn al favoriet bij mij. Al gebruik ik tijdens mijn werk ook vaak loverdose van diesel of cashmir van chopard. Ben dol op winterse geurtjes!

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 3 december 2015 at 06:42

  Alien wil ik nog steeds graag proberen! Ik draag normaal vaak Angel van hetzelfde merk, die blauwe.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 december 2015 at 06:38

  Met deze parfums ben ik geheel onbekend.
  Het klinkt allemaal goed en zijn prachtige flacons.

  Fijne dag Xoxo

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 3 december 2015 at 06:37

  Ik ben geen van deze geuren eigenlijk bekend maar naar allemaal bekend hoe ze ruiken. Mijn favoriete geuren voor de winter zijn BonBon van Viktor&Rolf, Flowerbomb van Viktor&Rolf en Lady Million van Paco Rabanne.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.