Beauty

MUA Twelfth Night palette (budget tip!)

18 december 2015

MUA twelfth night palette
Zelf koop ik eigenlijk nooit make-up van merken als Makeup Academy. Het spreekt me op de één of andere manier gewoonweg niet aan en ik zou het zonde vinden als het niks is en er dan een product onaangeraakt in de kast blijft liggen, hoe budgetvriendelijk dan ook. Tot ik onlangs een pakketje ontving met hierin enkele nieuwe producten van dit merk met onder andere het MUA Twelfth Night palette erin. De kleuren spraken me zeker aan (mooi voor dit seizoen en de feestdagen!) en ik besloot het een kans te geven. Lees verder voor meer informatie, foto’s, swatches, review en een full face look die ik ermee maakte.

MUA twelfth night palette
Het MUA Twelfth Night palette verdient qua look & feel niet echt de schoonheidsprijs. Het doet wat goedkoop en plastic aan, het oogt wat rommelig door wat losse poeder en pluisjes (het palette is echt een pluisjesmagneet!), ik mis een spiegel in de deksel en er zit een dubbelzijdige sponsapplicator bij waarbij ze beter voor een dubbelzijdig kwastje hadden kunnen kiezen. Wel fijn: het palette is heerlijk handzaam, bevat veel kleuren die voor elk huidtype en kleurtype wel geschikt zijn en je kan er door de combinatie van lichte tot donkere kleuren zeker goed mee uit de voeten voor een complete look.

MUA twelfth night palette MUA twelfth night palette
Ik heb de swatches hierboven droog gemaakt zonder het gebruik van een oogschaduwbasis en.. WOW! Ik ben echt heel erg onder de indruk! Je ziet in totaal de volgende twaalf kleuren:

Ice, een satijnglanzende highlighter met warme ondertoon
Myrrh, een glanzende geelgouden kleur
Frost, een glanzende zilverkleur
Oudh, een glanzende koperkleur
Coal, een satijnglanzende mosgroene/bruine kleur
Fir, een semimatte middenbruine kleur
Hush, een satijnglanzende highlighter met koele ondertoon (valt weg met mijn huidskleur)
All Spice, een satijnglanzende middenbruine kleur met warme ondertoon
Ivy, een emerald diepgroene kleur met subtiele shimmer
Plum, een diepe paarse kleur met subtiele shimmer
Enchant, een glanzende diepgrijze/taupe kleur
Star Shine, een donkergrijze kleur met subtiele shimmer.

MUA twelfth night palette
Ook probeerde ik de MUA Eye Define lengthening mascara uit die een heel fijn borsteltje met korte kunststof haartjes heeft, de wimpers hierdoor mooi subtiel in een laagje mascara hult en goed zwart maakt. Maar hij is wel redelijk droogjes waardoor ik bang ben dat de mascara al snel niet meer lekker zal werken en ik merk niet heel erg veel van een verlengend effect.

De MUA Matte Black eyeliner kan ik dan wel weer enorm aanraden. Hij geeft een diepzwarte kleur af die in één keer perfect dekt, droogt mooi matte en intens op en blijft ook met gemak een hele dag op z’n plek zitten.

MUA twelfth night palette
En deze complete make-up creëerde ik ermee! Ik draag normaal eigenlijk nooit zo’n donkere ooglook, maar moet het zeker vaker doen. Ik heb de kleuren Ivy, Plum, Hush en All Spice gebruikt voor een herfstige en feestelijke smokey eye die ik denk ik met de feestdagen ook ga dragen. De lipstickcombinatie die ik op heb is trouwens Make-up Studio nummer 51 met daarover de Clarins lip comfort oil in 02 Raspberry.

Dit merk is bij Kruidvat te koop en deze nieuwe producten zijn vanaf nu verkrijgbaar.
– MUA Twelfth Night palette €5,99
– MUA Eye Define mascara €4,99
– MUA Matte Black eyeliner €3,49

Heb jij ervaring met dit merk? En al bedacht wat voor look jij met Kerst gaat dragen?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Astrid
  Reply Astrid 5 april 2016 at 09:37

  Ik heb dit palette ook. Kreeg deze gratis bij andere producten van MUA. Ze hebben ook een dupe van het Naked 1 en 2 palette.

 • Avatar van AA Beautyaddicts
  Reply AA Beautyaddicts 25 december 2015 at 23:16

  Ik heb alle paletten van MUA en hoewel ik ze niet dagelijks gebruik vind ik ze wel heel fijn. Deze wil ik ook graag hebben, dit zijn echt kleuren die ik tof vind!

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 22 december 2015 at 13:40

  Ik heb twee palette van dit merk en ben ook tevreden met de prijs kwaliteit. Wat een mooi pigment heeft deze palette zeg.

 • Avatar van Evelien - http://www.ohfashion.nl
  Reply Evelien - http://www.ohfashion.nl 21 december 2015 at 17:43

  Oh wauw, die pigmentatie is zeker verrassend goed! Jammer dat het palette zelf zo goedkoop lijkt. Stofjes op een zwart palette, brrrr. Maar je look is prachtig en de eyeliner ga ik zeker even bekijken in de winkel. Fijne review, as always!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 20 december 2015 at 00:22

  Wat een mooie kleuren heeft dit palette en je look is echt super, staat je zo mooi.
  Ik heb nog niets van dit merk, maar ga er wel maar kijken als ik weer bj het Kruidvat ben, ik draag de laatste tijd weinig make-up vanwege mijn gezondheid maar door deze mooie kleuren krijg ik er toch weer zin in……staat dus nu op mijn lijstje

 • Avatar van ceetje78
  Reply ceetje78 19 december 2015 at 12:27

  Ik heb al een palette van MUA en ook al gebruik ik hem niet super vaak, de prijs kwaliteit verhouding is inderdaad erg goed! Ben ook wel heel benieuwd geworden naar de eyeliner nav je artikel.

 • Avatar van Martine
  Reply Martine 18 december 2015 at 23:20

  Wat een fijne review weer!

 • Avatar van Saraya
  Reply Saraya 18 december 2015 at 21:05

  Prachtige palette ❤️
  X

 • Avatar van Ann Ages Gracefully
  Reply Ann Ages Gracefully 18 december 2015 at 19:39

  leuk palette dit zeg! Ik heb 2 palettes van Mua die ik regelmatig gebruik

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 18 december 2015 at 17:19

  Wow wat een pigment. Mooie palette !

 • Avatar van irenelouiseblog
  Reply irenelouiseblog 18 december 2015 at 17:03

  Staat je goed!! X

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 18 december 2015 at 14:44

  De look staat je erg mooi! Je ziet goed in je gelaat dat je afgevallen hebt! Doe zo verder zou ik zeggen!!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 18 december 2015 at 12:43

  woahh mooi pigment :D

 • Avatar van Sara
  Reply Sara 18 december 2015 at 11:59

  Wauwwww, dat palette. De pigmentatie is echt enorm goed. Ik vind de kleuren ook heel erg fijn: neutraal, zacht maar toch opvallend genoeg om diverse ooglooks mee te kunnen creëren.

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 18 december 2015 at 10:56

  Ooglook staat echt heel mooi, maar wat mij het meest opvalt zijn je wenkbrauwen.
  De vorm en kleur zijn echt perfect.
  Haha, sinds mijn dochter haar wenkbrauwen heeft (bij) laten tatoeren heb ik echt z’on tic om op de vorm, kleur en of het bij iemands gezicht past ontwikkeld.
  Er komt zoveel bij kijken om die “dingen” perfect te krijgen.
  Is jouw altijd weer gelukt ;-)
  Maar het gaat om het palette…..
  Vind hem qua prijs / kwaliteit best een mooie aanvulling, heel gevarieerd ook.
  De mascara zou ik zeker skippen, alleen al vanwege de verpakking.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 december 2015 at 12:15

   Dankjewel voor je compliment! :)

 • Avatar van Jamey
  Reply Jamey 18 december 2015 at 07:42

  Staat je weer prachtig!!

 • Avatar van Bianca Schrijft
  Reply Bianca Schrijft 18 december 2015 at 07:33

  Je ziet er goed uit, mooie kleurstelling gebruikt.

 • Avatar van Esmée
  Reply Esmée 18 december 2015 at 07:23

  Mooie look! Ik heb wel eens van het merk gehoord, maar heb er zelf niks van

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 18 december 2015 at 07:13

  Wauw die tweede rij is echt prachtig

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 18 december 2015 at 06:50

  Dat is zo een mooi make-up look die je hebt gemaakt ;-)
  Prachtige kleuren.

  Xoxo

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 18 december 2015 at 06:33

  Ik vind de look die je hebt gemaakt erg geslaagd. Zelf heb ik deze producten ook nog ter review liggen en ik ben ontzettend benieuwd geworden na het lezen van jouw review!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 december 2015 at 08:57

   Oh, leuk! Ik ben alvast benieuwd naar jouw review :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.