Ik vind het echt heel erg leuk om mijzelf uit te dagen – of uitgedaagd te worden – in de keuken, om eens wat anders klaar te gaan maken dan ik normaal zou doen. Het weekend is hier perfect voor want dan heb ik meer tijd om langer in de keuken te staan. Zo werd ik onlangs uitgedaagd door Asian Food Lovers om met de Asian Home Gourmet producten aan de slag te gaan. Na wat rondsnuffelen ging ik voor Thaise gegrilde eend met ananasrijst en een rode curry saus. Lees verder voor meer informatie, foto’s en het recept.
Asian Food Lovers
Dit is één van de grootste online toko’s van Europa met een uitgebreid assortiment van meer dan 200 verschillende merken. Ik ben echt gek op de Aziatische keuken maar heb niet altijd even veel zin of tijd om hiervoor in de keuken te staan en daarom is het fijn dat ze meer zijn dan alleen een webwinkel. Zo hebben ze ook kant-en-klare foodboxen en hebben ze recepten online staan om mee aan de slag te kunnen. Zoals je ziet ging ik helemaal los op de Asian Home Gourmet kruidenpasta’s waardoor we nog wel even vooruit kunnen om heerlijke recepten en nieuwe smaken te gaan ontdekken.
Recept gegrilde eend met ananasrijs en rode curry
Ingrediënten voor twee personen
– Asian Home Gourmet Thaise Rode Curry mix
– Asian Home Gourmet Thai Pineapple Rice mix
– 300ml kokosmelk
– plantaardige olie
– peper en zout
– 250g eendenborstfilet
– 100g cherrytomaatjes
– 150g ananasschijven of stukjes (uit blik of vers)
– verse koriander
– 1 rode ui
– gekookte rijst voor 2 personen
Volg voor de ananasrijst en de rode curry saus de bereidingswijze op de verpakking.
Bereidingswijze voor de gegrilde eend
1. Snij de eendenborstfilet in diagonale ruiten voorzichtig in aan de kant van het vel en gebruik peper en zout
2. Verhit een koekenpan en bak de eendenborstfilet zonder olie of boter op het velletje voor ongeveer 4 minuten
3. Draai de eendenborstfilet om en laat hem nog 3 minuutjes garen
4. Pak de eendenborstfilet kort in met aluminiumfolie en snij hierna in plakjes.
Het geheel stond in 15 minuten op tafel en maakt een bijzondere en heerlijke maaltijd. De smaken waren lekker kruidig en authentiek, de curry niet te pittig maar gewoon lekker verwarmend en de eend heerlijk knapperig en mals. Yum!
Wat is het laatste bijzondere gerecht wat jij hebt gemaakt?
Enjoy your day!
Liefs,
Desirée
–> Volg jij mij al via Twitter, Instagram, Facebook en/of Bloglovin’?
Reacties op dit artikel
Wow dat ziet er fantastisch uit! Ik denk dat mijn man het geweldig zou vinden als ik dit eens zou maken!
Die heb ik gesaved! Altijd fijn, nieuwe recepten!
Het ziet er erg lekker uit ;-)
Ziet er lekker uit! Ik vind het ook erg leuk om bijzondere gerechten te maken :)
mmmm ziet er lekker uit!
Ziet er erg goed uit!
O, heerlijk! Zelf maak ik vaak groene curry, maar rode curry maak ik eigenlijk nooit. Lijkt me wel onwijs lekker, bedankt voor de tip!
Hmm ziet er heerlijk uit! X
Oeh dat ziet er heerlijk uit!