Eten & drinken

Recept | Thaise gegrilde eend

14 december 2015

gegrilde eend
Ik vind het echt heel erg leuk om mijzelf uit te dagen – of uitgedaagd te worden – in de keuken, om eens wat anders klaar te gaan maken dan ik normaal zou doen. Het weekend is hier perfect voor want dan heb ik meer tijd om langer in de keuken te staan. Zo werd ik onlangs uitgedaagd door Asian Food Lovers om met de Asian Home Gourmet producten aan de slag te gaan. Na wat rondsnuffelen ging ik voor Thaise gegrilde eend met ananasrijst en een rode curry saus. Lees verder voor meer informatie, foto’s en het recept.

gegrilde eend
Asian Food Lovers

Dit is één van de grootste online toko’s van Europa met een uitgebreid assortiment van meer dan 200 verschillende merken. Ik ben echt gek op de Aziatische keuken maar heb niet altijd even veel zin of tijd om hiervoor in de keuken te staan en daarom is het fijn dat ze meer zijn dan alleen een webwinkel. Zo hebben ze ook kant-en-klare foodboxen en hebben ze recepten online staan om mee aan de slag te kunnen. Zoals je ziet ging ik helemaal los op de Asian Home Gourmet kruidenpasta’s waardoor we nog wel even vooruit kunnen om heerlijke recepten en nieuwe smaken te gaan ontdekken.

Recept gegrilde eend met ananasrijs en rode curry

Ingrediënten voor twee personen
– Asian Home Gourmet Thaise Rode Curry mix
– Asian Home Gourmet Thai Pineapple Rice mix
– 300ml kokosmelk
– plantaardige olie
– peper en zout
– 250g eendenborstfilet
– 100g cherrytomaatjes
– 150g ananasschijven of stukjes (uit blik of vers)
– verse koriander
– 1 rode ui
– gekookte rijst voor 2 personen

Volg voor de ananasrijst en de rode curry saus de bereidingswijze op de verpakking.

Bereidingswijze voor de gegrilde eend
1. Snij de eendenborstfilet in diagonale ruiten voorzichtig in aan de kant van het vel en gebruik peper en zout
2. Verhit een koekenpan en bak de eendenborstfilet zonder olie of boter op het velletje voor ongeveer 4 minuten
3. Draai de eendenborstfilet om en laat hem nog 3 minuutjes garen
4. Pak de eendenborstfilet kort in met aluminiumfolie en snij hierna in plakjes.

gegrilde eend

Het geheel stond in 15 minuten op tafel en maakt een bijzondere en heerlijke maaltijd. De smaken waren lekker kruidig en authentiek, de curry niet te pittig maar gewoon lekker verwarmend en de eend heerlijk knapperig en mals. Yum!

Wat is het laatste bijzondere gerecht wat jij hebt gemaakt?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

balkje-nieuwe-layout

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Nicole @ Everyday-Life.nl
    Reply Nicole @ Everyday-Life.nl 15 december 2015 at 23:35

    Wow dat ziet er fantastisch uit! Ik denk dat mijn man het geweldig zou vinden als ik dit eens zou maken!

  • Avatar van YuStSoMe
    Reply YuStSoMe 15 december 2015 at 08:23

    Die heb ik gesaved! Altijd fijn, nieuwe recepten!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 15 december 2015 at 05:25

    Het ziet er erg lekker uit ;-)

  • Avatar van Maartje
    Reply Maartje 14 december 2015 at 19:35

    Ziet er lekker uit! Ik vind het ook erg leuk om bijzondere gerechten te maken :)

  • Avatar van Maartje
    Reply Maartje 14 december 2015 at 17:55

    mmmm ziet er lekker uit!

  • Avatar van Esmée
    Reply Esmée 14 december 2015 at 15:50

    Ziet er erg goed uit!

  • Avatar van Kimberley
    Reply Kimberley 14 december 2015 at 15:19

    O, heerlijk! Zelf maak ik vaak groene curry, maar rode curry maak ik eigenlijk nooit. Lijkt me wel onwijs lekker, bedankt voor de tip!

  • Avatar van irenelouiseblog
    Reply irenelouiseblog 14 december 2015 at 14:54

    Hmm ziet er heerlijk uit! X

  • Avatar van Jamey
    Reply Jamey 14 december 2015 at 14:32

    Oeh dat ziet er heerlijk uit!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Eten & drinken
the jane antwerp 10 - Hotspot | The Jane Antwerp *
Hotspot | The Jane Antwerp *

Soms moet ik mijzelf even knijpen om te beseffen dat ik niet droom. Zo had ik dat ook toen ik...

Sluiten