Mama & Kind

Review | ZARQA baby & kind

23 december 2015

zarqa baby kind
Zoals je waarschijnlijk wel weet heb ik een gevoelige en een redelijk droge huid en het lijkt er helaas op dat onze dochter hetzelfde huidtype heeft. Ik ben dus al vanaf haar geboorte op zoek naar milde, zachte en redelijk ‘schone’ producten om haar mee te kunnen verzorgen. Ik had al eens eerder een los product uit de ZARQA baby & kind lijn geprobeerd, maar onlangs maakte ik kennis met de gehele collectie. Lees verder voor meer informatie, foto’s en reviews van de producten.

zarqa baby kind
ZARQA baby & kind reinigingsproducten

Om je kindje te reinigen zijn er verschillende producten in het assortiment te vinden.

Je hebt de Body Oil (200ml, €12,00) die je in een kleine hoeveelheid in bad kan gebruiken of onder de douche (natmaken, insmeren en afspoelen) waardoor je de huid niet alleen reinigt maar ook hydrateert. De huid voelt na het afdrogen niet vet of plakkerig aan maar juist lekker zacht. Qua ingrediëntenlijst is het kort en krachtig; zonnebloemolie (werkt herstellend, voedend en verzachtend), bisabolol (werkt kalmerend, ondersteunt het helingsproces en remt ontstekingen) en vitamine E (werkt beschermend en voedt de huid).

De Ultra Soft Shampoo (200ml, €9,00) is zeepvrij en zorgt ervoor dat de krullenbos van Shae lekker fris en schoon wordt, redelijk makkelijk doorkambaar is en mooi zacht en glanzend valt. En zo te merken prikt het ook niet in haar oogjes. Wat wil je eigenlijk nog meer? Er zit onder andere aloë vera, calendula, kamille, glycerine en panthenol in wat een kalmerende, verzachtende en hydraterende werking heeft op de hoofdhuid en het haar. (Die zou je dus ook als volwassene gewoon kunnen gebruiken als milde shampoo!)

Om helemaal makkelijk klaar te zijn heb je ook nog de Ultra Soft 3 in 1 Wash (200ml, €9,75) die je kan gebruiken voor het reinigen van de huid (bad en douche) en het haar. Ook hier zit extract van onder andere aloë vera, calendula, kamille, glycerine en panthenol in. Vooral handig om mee te nemen als je gaat zwemmen of op vakantie, omdat je zo eigenlijk met één tube voor het hele gezin klaar bent :)

zarqa baby kind

ZARQA baby & kind verzorgingsproducten
Om de huid van je baby of kind te verzorgen zijn er ook weer drie producten in het assortiment te vinden.

De Body Oil die ik hierboven nog omschreef als reinigingsproduct voor in bad of onder de douche, kan je namelijk ook goed gebruiken om de huid te verzorgen na het afdrogen. Een kleine hoeveelheid inmasseren is niet alleen goed voor de droge huid maar ook voor de onderlinge band tussen jou en je kleintje.

Om het lichaam en het gezichtje dagelijks zacht en soepel te houden ben ik vooral fan van de Sensitive Face & Body Cream (150ml, €12,00) met onder andere druivenpitolie, shea boter, glycerine, aloë vera, jojoba olie, panthenol en vitamine E. Een klein beetje is voldoende, het smeert fijn uit en trekt snel in waardoor je snel een pyjamaatje of kleding aan kan trekken. Vooral nu Shae door de kou en wind van buiten wat meer last heeft van schrale en rode wangen, houd ik ze hiermee zacht en soepel.

Als laatste heb je nog een handige Baby Billen Spray (100ml, €11,50) die je heel wat tijd scheelt omdat het de billen van een mooi dun laagje product voorziet zonder dat je een pot open hoeft te draaien, uit te smeren en daarna je handen moet schoonmaken door het teveel aan crème. Even schudden voor gebruik, lichtjes insprayen en de luier dicht doen. Klaar! Er zit onder andere amandelolie, zinkoxide, panthenol en vitamine E in en heeft een verkoelende, helende, hydraterende en beschermende werking.

Ook voor volwassenen (tip!)
Oh, trouwens: de Body Oil is erg fijn voor de droge huid van volwassenen en de Sensitive Face & Body Cream gebruik ik ook regelmatig voor mijn lichaam en handen. Ben je als volwassene op zoek naar gewoon milde en verzorgende producten voor elke dag, dan moet je ook zeker eens tussen het ZARQA assortiment snuffelen. Naast de baby & kind lijn hebben ze nog producten voor verschillende huidtypes, voetverzorging en haarverzorging.

De producten zijn allemaal parfumvrij en hebben dus een neutrale geur, bevatten geen conserveringsmiddelen, allergenen en parabenen. Ook vind ik het fijn dat de producten in hygiënische en praktische verpakkingen als tubes en sprays zitten en zuinig in gebruik zijn en staan de cleane witte verpakkingen lekker fris op de babykamer/kinderkamer ♥

De producten van ZARQA zijn onder andere te koop bij DA, Gezond & Wel, De Tuinen, de betere drogisterij of via de ZARQA webwinkel. Fijn om te weten: mochten de producten je niet bevallen dan heeft ZARQA de niet tevreden, geld terug belofte.

Heb jij ervaring met de ZARQA baby & kind producten? Vind jij die badder- en verzorgmomentjes met je kleintje ook zo fijn? ^^

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

balkje-nieuwe-layout

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 24 december 2015 at 10:51

  De babylijn ken ik nog niet van Zarqa, maar toen je schreef dat de olie zo fijn is, heb ik die gelijk op mijn briefje gezet, die ga ik zo snel mogelijk halen. Fijne review.

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 24 december 2015 at 07:00

  Ik heb een droge huid en mijn jongste zoon ook. Nog meer dan ik zelf. Wat fijn dat ZARQA een productlijn voor is. Interessant.. En dan ook nog dat de producten allemaal parfumvrij en geen conserveringsmiddelen, allergenen en parabenen bevatten. Perfect.

 • Avatar van Evelien - http://www.ohfashion.nl
  Reply Evelien - http://www.ohfashion.nl 23 december 2015 at 20:14

  Wat een heerlijke producten voor Shae! Ook fijn dat er geen troep in zit, nu ben ik sneller geneigd het te kopen :)

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 23 december 2015 at 17:50

  Ken het merk wel al, super fijne producten, maar de babylijn was me nog niet opgevallen.
  Klinkt in ieder geval goed.
  Vooral z’on 3 in 1 wash, altijd handig als je met heel je gezin ergens anders logeert, lekker mild en geen gemier over de geur of tig verschillende flessen die je mee moet zeulen.
  Ideale tip dus.

 • Avatar van PinkFairy
  Reply PinkFairy 23 december 2015 at 17:16

  Vooral die olie lijkt mij heerlijk. Fijne review!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 december 2015 at 15:25

  Dat klinkt goed.
  Fijn dat er nu voor kleintjes van dit merk huidverzorgingsproducten zijn.
  Ik denk dat elke ouder blij is met deze lijn.
  Ben niet bekend met dit merk.
  Het komt steeds vaker voor dat kinderen een droge huid hebben.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.