Lifestyle Persoonlijk

The Happylist | Wishlisted, bloggerliefde & slaap

20 januari 2016

dingen die me blij maken
Er zijn de laatste tijd weer verschillende dingen die me blij maken en die ik graag met je wil delen. Of het nu om een product, blog, boek, webwinkel of iets persoonlijks gaat.. Nothing but feel good feelings here! Vandaag een erg leuke webwinkel vol schattige handgemaakte items, prachtige agenda’s, bloggerliefde en een persoonlijk stuk over slaap (het lange tekort hiervan en onze oplossing!).

dingen die me blij maken
Laat ik maar gelijk beginnen met deze te leuke webwinkel die ik onlangs ontdekte. Bij Bijderwets kan je allemaal handgehaakte producten aanschaffen en ook complete pakketten en/of patronen. Je kent de eigenaresse Helen misschien wel van haar artikelen op de mooie mamablog Mama tot he max. Ook op Instagram laat ze erg leuke achter-de-schermen-kiekjes zien en de items zijn zooo enorm schattig.. Ik ben fan!

dingen die me blij maken

Nog een webwinkel waar ik maar tussen blijf snuffelen is de Etsy shop van Summer of ’87. Een shop vol met erg mooie planners, agenda’s, printable inserts, stickers en meer. Ik ben sowieso een enorme sucker voor papierdingen, maar de lieve kleuren, quotes en printjes maken me heeeel hebberig. Ik ben nog even aan het twijfelen voor welke planner ik zal gaan. Ik twijfel tussen de zachtroze met druksluiting of de mintgroene met goudkleurige stipjes en elastieksluiting in A5 formaat die je hierboven ziet. Even uitzoeken ook of er ook een agenda-inhoud bij komt of welke er anders in past.. Lijkt me wel handig ook één mooie agenda die je jaarlijks gewoon kan hergebruiken met een andere vulling.

dingen die me blij maken

Er is een ‘collegablogger’ die ik graag in het zonnetje wil zetten en dat is Karen van het daily lifestyle magazine Dejlig. Niet alleen spreekt haar website mij qua volwassenheid, schrijfstijl en onderwerpen heel erg aan, ook lijk ik een leuke klik te hebben met Karen. We hebben eigenlijk alleen maar online contact (op een ontmoeting van een paar seconden na bij een perspresentatie) maar daar zou ik zeker verandering in willen brengen. We hebben veel overeenkomsten qua interesses en het lijkt me een erg gezellige en lieve vrouw met leuke humor! Tijd om die koffiedate eens in te plannen :)

dingen die me blij maken

En dan het onderwerp slaap. Ja, slaap jongens. Iets wat ik redelijk op de achtergrond hou, maar wat privé een enorm punt is geweest het afgelopen jaar. Shae sliep als kleine baby erg snel hele nachten door en we leken lange tijd gezegd te zijn met een enorm goede slaper. Helaas is hier ongeveer een jaar geleden wat in verandert, maar we hebben de oorzaak nooit kunnen vinden. Dit betekent voor ons een gemiddeld aantal keren van zo’n 5 keer per nacht eruit te kunnen omdat de kleine meid in paniek was. Je moederhart breekt want je kan niks doen, je wordt met de dag vermoeider en dat levert toch bepaalde spanningen met zich mee. We konden ons helaas aansluiten bij het clubje #nachtouders. Niet leuk kan ik je vertellen en ik heb er dan ook vaak om met m’n handen in het haar gezeten en menig traan om gelaten.

Voor nu lijkt het slaapritme van Shae te zijn zoals het volgens het boekje hoort. Na zo’n beetje alles wat je kunt bedenken te hebben geprobeerd werkt het voor ons op dit moment om Shae een erg strikt bedschema te bieden met een vaste routine, een nachtlampje die ze niet direct kan zien vanuit bed maar haar kamer wel heel zachtjes verlicht en Valdispert Kids Rust voor het slapen gaan. Na een tip van Yasmin ben ik voor mijzelf Valdispert voor volwassenen in de extra sterke variant gaan slikken en dit lijkt ook zijn vruchten af te werpen. Ik word er niet zozeer vermoeider van en krijg er ook zeker geen ‘wattenhoofd’ van, maar ik voel wel een meer innerlijke rust en kalmte. En. Dat. Is. Heel. Erg. Fijn. Ik slaap hierdoor namelijk een stuk sneller in dan hiervoor zonder uren te liggen draaien en malen, waardoor ik niet alleen door Shae maar ook vanuit mijzelf meer slaap krijg.

Misschien is het iets te vroeg om te juichen, want het is amper krap een weekje dat de nachten zo lekker gaan, maar ik wil het toch met je delen want dit maakt me op dit moment heel erg happy en hoort dus zeker op The Happylist thuis. Oh, en nog iets wat hoort bij de dingen die me blij maken.. Paul’s verjaardag vandaag (hij is 36 geworden) en dat we dit gaan vieren door vanavond lekker met z’n drietjes uit eten te gaan. Kijk er nu al naar uit!

Ik hoop dat je een heel fijne dag hebt vandaag ♥

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Saraya
  Reply Saraya 20 januari 2016 at 20:59

  Allereerst gefeliciteerd met Paul, maar er een hele gezellige avond van :)
  Leuk voor te horen dat je deze week hebt kunnen slapen, ik ben een goeie slaper maar deze week heb ik ook echt geslapen en loop nu al een hele week doodmoe rond! Hopelijk kan ik vannacht eindelijk slapen!
  X

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 januari 2016 at 08:57

   Ik hoop dat je vannacht goed hebt kunnen slapen? :)

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 20 januari 2016 at 14:03

  Allereerst gefeliciteerd met je man! Oh slaap is zo nodig altijd, ik heb het wel gemerkt de laatste tijd toen ik niet goed geslapen heb.

 • Avatar van Ann Ages Gracefully
  Reply Ann Ages Gracefully 20 januari 2016 at 13:16

  Er gaat niets boven een goede nachtrust dus ik snap dat je ook al is het pas een week een kleine ‘halleluja’ doet :) De blog van Karen is ook 1 van mijn favorieten :)

 • Avatar van irenelouiseblog
  Reply irenelouiseblog 20 januari 2016 at 11:01

  Leuke happylist, gefeliciteerd met je manl!! XX

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 20 januari 2016 at 10:15

  Gefeliciteerd met je man! Wat een fijne dingen. Ik ga ook eens kijken op die blog. En slapen, oh slaap is zoveel waard, fijn dat het nu goed lijkt te gaan. Fijne dag vandaag!

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 20 januari 2016 at 10:10

  Mag ik een tip geven voor Shea?
  De boeken van Super Guppie zijn een enorme aanwinst qua humor, rijm maar zeker qua opvoeding en moeilijke dingen op een fantistisch creatieve maar wel overdachte manier gebracht.
  Ook leuk voor volwassenen
  Mijn 14 jarige zoon (echt geen watje) komt er nog regelmatig op terug.
  Kijk maar wat je ermee doet hoor……
  Liefs,
  V

 • Avatar van WojisOnBeauty
  Reply WojisOnBeauty 20 januari 2016 at 09:55

  Gefeliciteerd en heel veel plezier vanavond. Wat fijn dat je wat beter slaapt, dat maakt zoveel goed. En heel goed dat je het deelt, er zijn vast andere mensen die er wat mee kunnen. Slapeloze nachten horen en soms bij, maar ze zijn niet leuk en na een tijdje ben je gewoon leeg. Nou lekker opladen vandaag, chill uit eten en dan lekker slapen. Xo

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 20 januari 2016 at 09:55

  Gefeliciteerd met Paul, (zo heete mijn vader ook) en laat het jullie smaken :-)
  Wat een prachtige foto’s weer , passen helemaal in jouw style.
  Slaap gebrek is killing inderdaad, maar gelukkig zijn het (meestal) fases.
  Veel plezier hoor vandaag, ben benieuwd wat Shea voor papa heeft “geknutseld” of krijgt ie een extra dikke birthday knuffel ?????

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 januari 2016 at 10:22

   Haha, het is een mooie tekening geworden vanochtend bij het ontbijt samen met die dikke knuffel en een kus natuurlijk <3

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 20 januari 2016 at 09:15

  Wat een mooi lijstje ook zeg. Bedankt voor de tips trouwens ook, van die shops!
  Wel grappig, ik heb het vandaag toevallig over kleine geluksdingen..

 • Avatar van Josan
  Reply Josan 20 januari 2016 at 09:14

  Van harte gefeliciteerd met Paul. En weet je; ik werd blij van dit artikel. Laat niet vaak een reactie achter maar kijk wel vaak op je blog. Houd er van :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 januari 2016 at 10:23

   Wat enorm leuk om te horen! X

 • Avatar van debby
  Reply debby 20 januari 2016 at 09:08

  karen is zeker een blog die in het zonnetje staat verdient. Van harte met Paul, geniet van vandaag

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 20 januari 2016 at 09:04

  Oh en ik druk te snel op enter: Gefeliciteerd met je hubs! Maak er een fijne dag van met z’n twee.

  • Avatar van Karen
   Reply Karen 20 januari 2016 at 09:11

   Ik heb mijn reactiedag niet geloof ik. Ondanks de ochtendyoga ;). Met z’n drie bedoelde ik! Veel plezier met z’n drie! Haha. X

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 20 januari 2016 at 09:00

  Nou, wat superlief! <3 <3 <3. Dat is geheel wederzijds. Hartstikke leuk om binnenkort een date in te plannen. Ik ben ook best vaak bij jou in de buurt (mijn thuis thuis stad), dus dat moet zeker goedkomen. We gaan mailen!
  En dikke vette liefde voor mamatothemax trouwens. Wow, wat een prachtige blog!

 • Avatar van Esmée
  Reply Esmée 20 januari 2016 at 07:36

  Gefeliciteerd met je man! Wat een leuke lijst! En erg fijn dat je deze week weer hebt kunnen slapen. Hopelijk blijft het zo!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 januari 2016 at 06:49

  Gefeliciteerd met je man!
  Ik weet er alles van over slapeloze nachten met een kleintje.
  Had het namelijk meegemaakt bij mijn dochter. Sinds haar geboorte en dat had jaren lang geduurd.
  Niet leuk.

  Xoxo

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 20 januari 2016 at 06:36

  Allereerst gefeliciteerd met Paul, maak er een hele fijne en gezellige avond van. Wat fijn dat je deze week gewoon hebt kunnen slapen. Lijkt zo normaal te zijn, maar ik weet van sommige vrienden dat dit het echt niet altijd is met een kleintje! Ik ga eens even doorklikken naar de blog waar je het over hebt! Ik wil ook al een tijdje zo’n planner waarvan je de vulling ieder jaar kunt verwisselen, ik ga ook eens naar deze Etsy shop kijken :-)!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.