Beauty

Keune So Pure haarproducten

3 januari 2016

keune so pure
Zoals je weet ben ik een groot voorstander van schonere en milde haarproducten omdat ik een gevoelige hoofdhuid heb. Zolang ik bepaalde ingrediënten in shampoos en conditioners vermijd, heb ik een hoofdhuid die comfortabel aanvoelt zonder strak gevoel, jeuk en schilfers. De Keune So Pure haarproducten gebruik ik sinds een tijdje en passen perfect in dit plaatje en ik deel dan ook graag mijn ervaring met deze producten met je. En ik doe een bijzonder oproepje waarvoor ik op zoek ben naar twee lezers!

Keune So Pure
De producten uit deze haarlijn bevatten plantenextracten als werkzame ingrediënten en zijn verrijkt met aromatherapie voor een unieke geurbeleving. Daarnaast zijn de producten vrij van parabenen, ammonia, kunstmatige geurstoffen en dierlijke grondstoffen – de producten zijn dus volledig vegan friendly – en bevatten geen sulfaten.

De complete collectie bevat uit de volgende producten:

– een lijn zeer milde haarkleuringen
– een Moisturizing lijn voor droog haar die de hoofdhuid in balans brengt
– een Color Care lijn voor gekleurd haar
– een Energizing lijn om haaruitval tegen te gaan
– een Calming lijn die de hoofdhuid kalmeert en ontspant
– een Exfoliating lijn die roos verwijdert en roosvorming voorkomt
– een Cooling lijn die het haar en de hoofdhuid verfrist.

De lijnen bestaan uit verschillende producten zoals shampoo, conditioner, masker, haar- en hoofdhuidolie, leave-in spray en verschillende stylingproducten.

keune so pure keune so pure

Keune So Pure Calming shampoo
De shampoo komt in een groene verpakking met dop waarvan je de bovenste helft omhoog trekt waardoor het een knijpflacon wordt zonder dat je een dop los hoeft te draaien. Fijn! De geur van de shampoo is lekker fris en zacht met wat lavendel zonder overdreven te zijn en een klein beetje is voldoende om je haar te reinigen. In vergelijking met veel andere ‘schone’ shampoos schuimt hij wel wat en dat zonder dat er harde reinigers zijn gebruikt. Ook fijn, want dat schuim geeft toch een schoon gevoel.

Er zit onder andere panthenol, bisabolol, arganolie, lavendelolie en nog een aantal etherische oliën in. Alhoewel ik heel sterk in aromatherapie geloof en de geur heerlijk vindt en de oliën ook nog eens voedende en beschermende werkingen kunnen hebben, brengen ze toch wel een beetje een dubbel gevoel met zich mee. Het zijn nu eenmaal toch geurstoffen waarvan sommigen er bekend om staan de huid te kunnen irriteren, zoals de lavendel en munt die hier ook in zitten. Toch heb ik er bij dit product geen last van gehad. Mijn hoofdhuid bleef comfortabel en prettig aanvoelen en er ontstond geen jeuk of schilfering.

keune so pure keune so pure

Keune So Pure Calming conditioner
De conditioner zit in een tube met dezelfde frisse en pure uitstraling als de shampoo en dit spreekt me zeker aan. Ook de geur vind ik weer heel prettig; dat zachte en frisse met een tikkeltje wellness is echt wat voor mij voor onder de douche! Een beetje aanbrengen op vochtig gewassen haar, een paar minuten in laten werken en goed uitspoelen zorgt voor makkelijk doorkambaar, zacht en glanzend haar zonder dat het plat valt of sneller vet wordt.

Qua ingrediënten ben ik wederom tevreden. Er zit onder andere glycerine, panthenol, arganolie, shea boter en bisabolol in en ook bij dit product gaat hetzelfde verhaal qua etherische oliën als in de shampoo op. Heel fijn voor de werking en geur, maar sommigen ervan kunnen helaas op sommige huidjes irriterend werken.. Een ingrediënt welke ik er liever niet tussen had gezien is isopropyl alcohol, omdat dit helaas toch één van de harde alcoholen is die de huid kan uitdrogen en irriteren. Door de voedende ingrediënten die er echter tegenover staan heb ik ook hier geen last van gehad, maar ik wilde de kanttekening toch maken omdat het één van de ingrediënten is die ik liever niet in beautyproducten terug wil vinden is.

keune so pure keune so pure keune so pure

Ook heb ik een stylingproduct uit deze lijn geprobeerd; de Keune So Pure star shaper. Een stylingcrème met redelijke hold en een mattere finish die het haar wat stugger maakt zodat het meer volume krijgt, goed op z’n plek blijft zitten en natuurlijk oogt. Fijn dat er verschillende fijne ingrediënten aan toegevoegd zijn zoals synthetische bijenwas (vegan friendly!), squalane, glycerine, arganolie en wederom verschillende etherische oliën.

Het product is zuinig in gebruik, ruikt lekker, doet goed zijn werk en houdt mijn kapsel de hele dag op z’n plek. Wel is het echt een product voor de kortere haarlengtes èn is een tweede dag doorgaan met hetzelfde kapsel niet aan te raden, want de tweede dag zit het door het slapen nogal wild en is het niet gemakkelijk weer een beetje in fatsoenlijk model te krijgen. Je haar weer wassen en opnieuw stylen is dan wel een must ;)

De Keune So Pure haarproducten zijn natuurlijk bij de Keune salons verkrijgbaar, maar ook in webwinkels te vinden en soms tegen heel fijne prijzen.

keune so pure

Oproepje / winactie
Keune is bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wil hierbij graag jouw hulp inroepen! Daarom ben ik op zoek naar twee lezers met een passie voor (natuurlijke/pure) beautyproducten die het geweldig zouden vinden om mee te denken over onder andere de verpakking, ingrediënten en geuren van deze producten.

De leuke brainstormochtend- of middag onder het genot van lekkere hapjes en drankjes en veel gezelligheid zal plaatsvinden op vrijdag 22 januari 2016, dus als je meedoet is het belangrijk dat je deze dag aanwezig kan zijn op het Keune hoofdkantoor in Soest. Natuurlijk staat er nog een leuk extraatje als bedankje voor het meedenken, want de twee lezers die met mij meegaan deze dag krijgen beide ook nog eens een pakket vol Keune haarproducten mee welke afgestemd worden op jouw haartype, haarbehoeftes en haarwensen.

Ik ben benieuwd.. spreekt het jou aan om mee te denken? Laat dan je reactie met motivatie onder dit artikel achter. Jezelf opgeven kan tot en met 10 januari 2016, 23.59 uur. Je krijgt persoonlijk bericht als je wordt uitgekozen :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 10 januari 2016 at 21:31

  Ik wil heel graag mee!

  Met de psoriasis op m’n hoofdhuid is het altijd een drama om geschikte (niet al te dure) producten te vinden. Zeker nu ik mijn haar kort draag en meer stylingproducten gebruik is het nog meer een issue voor me.

  Ben dan ook heel benieuwd hoe de professionals hier tegenaan kijken en welke producten ze daarvoor geschikt achten.

 • Avatar van Anita de Groot
  Reply Anita de Groot 10 januari 2016 at 20:47

  Ik zou graag mee willen denken. Mijn cosmetica en huidverzorging koop ik al bij de Reformwinkel en ik vind het geweldig dat er nu ook haarprodukten op de markt komen die 100% natuurlijk zijn. Ik word er blij van!

 • Avatar van Lotte
  Reply Lotte 10 januari 2016 at 19:15

  Ooh ik zou erg graag meedoen maar ik vraag me af of ik niet in de knoop kom met Bentley zijn schooltijden. Had wel erg goed bij mijn Natural Beauty categorie gepast :o

  Meiden die winnen ik wens jullie veel plezier!

  X

 • Avatar van fabulousheidi
  Reply fabulousheidi 8 januari 2016 at 10:56

  Wat een prachtige lijn! Prachtige verpakking. Vroeger heb ik gewerkt met Keune in de kapsalon, het wordt weleens tijd om Keune weer te herontdekken :-) De ingrediënten spreken me zeker aan (ondanks de harde alcohol maar gelukkig heb jij er geen last van) ik ben ook een fan van aromatherapie. Ik vind het toch altijd een zoektocht om de juiste haarproducten te vinden. Misschien is dat als je kapster bent geweest en altijd met beautyproducten bezig bent des te kritischer je wordt haha! Ik geef me graag op! Dit lijkt me echt supertof!! De afstand en datum is gelukkig voor mij geen probleem, nu fingers crossed :D

 • Avatar van Florence
  Reply Florence 5 januari 2016 at 11:06

  Hi Desirée, wat een leuk artikel. Goed om te horen dat je tevreden bent over onze So Pure line. Dat waarderen me enorm. We delen hem ook even op onze social media kanalen;). Fijne dag.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 januari 2016 at 22:14

   Bedankt voor je reactie en leuk dat je het artikel wil delen. Hopelijk reageren er dan nog meer Keune fans op het oproepje :)

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 4 januari 2016 at 18:08

  ohhhhhh zou heel super graag mee willen doen.
  zeker omdat ik sowieso geintreseerd ben in haar producten en heb ook op de kappersacademie van Rotterdam gezeten en als kapster gewerkt…..

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 4 januari 2016 at 15:44

  Jammer dat het zo ver is, anders had ik met veel plezier mee gedaan. Ik wens de winnaars alvast veel plezier met dit project. Dat lijkt mij erg leuk

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 4 januari 2016 at 12:42

  Jaaa ik heb die passie en heb een commerciële achtergrond!! Het lijkt me een leuke ervaring om mee te mogen denken, binnen het avontuur van een nieuw product.

 • Avatar van Cassandra
  Reply Cassandra 4 januari 2016 at 00:48

  Ik geef me hierbij heel erg graag op, ik heb een zwak voor beauty producten en een ontzettend sneu bosje haar die wel wat hulp kan gebruiken. Normaliter heb ik (omdat ik dus echt ontzettend dun haar heb) altijd een aantal extensions in mijn haar. Niet om te verlengen, maar puur zodat het nog wat lijkt en mijn oren niet door mijn haar heen komen. Inmiddels zijn ze eruit en ondanks dat ik het mis (het waren er maar 20, maar het effect was gewoon prachtig!) wil ik het liever even niet meer. Even m’n hoofd en haar rust gunnen. Maar het resulteert er helaas wel in dat in ondanks m’n schuine, pittige Bob, m’n haar continue vast draag..

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 3 januari 2016 at 16:40

  Het is een mooie lijn en het klinkt ook erg goed. Leuk oproepje.

 • Avatar van Ann Ages Gracefully
  Reply Ann Ages Gracefully 3 januari 2016 at 15:49

  Wat een leuke oproep. Ik geef me graag op. Lijkt me heel erg interessant om mee te maken en mee te denken. Ik heb zelf ook een gevoelige hoofdhuid dus ik zou het heel leuk vinden. Ik woon in het Gooi dus Soest is voor mij prima te doen.

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 3 januari 2016 at 14:12

  Oh, heeeel erg gaaf! Ik heb zelf last van een gevoelige hoofdhuid + heb een passie voor natuurlijke producten. Bovendien weet ik vanwege mijn achtergrond inmiddels aardig wat over ingrediënten en de werking daarvan. Ik zou graag een dagje naar Soest willen afreizen, lijkt me geweldig!

 • Avatar van Lies
  Reply Lies 3 januari 2016 at 12:14

  Ik vind het zo`n fijne ontwikkeling dat steeds meer merken de ‘natuurlijke’ weg kiezen met hun producten! Ik realiseer me steeds beter wat een verbetering dit is voor mijn lijf en vooral ook het milieu. Meedenken lijkt me eigenlijk ook echt heel leuk, ik heb over het algemeen wel een mening over verpakkingen en de teksten hierop, geuren en toevoegingen en kan deze goed omschrijven en delen. Ik zou dus graag meedenken op 22 januari!

 • Avatar van biancaronday
  Reply biancaronday 3 januari 2016 at 12:09

  Mooie lijn, het spreekt me erg aan. Ik heb best vaak irritatie op mijn hoofdhuid, maar de huisarts heeft gezegd dat het geen eczeem ofzo is. Dus misschien is een wisseling naar een product als dit geen gek idee.

 • Avatar van layla
  Reply layla 3 januari 2016 at 11:37

  Ik zou graag mee willen doen maar ik woon ook iets te ver. Volgende keer beter

 • Avatar van cartelleke
  Reply cartelleke 3 januari 2016 at 10:31

  Afgelopen jaar verbouwden wij onze woning waarbij duurzaamheid het uitgangspunt was. Dit jaar wil ik die duurzaamheid ook in onze consumptiegoederen terug laten komen. Natuurlijke beautyproducten horen daar ‘natuurlijk’ bij! Ik ben er dan ook graag bij om de producten te testen! Lijkt me trouwens ook heel leuk om jou eens in real life te ontmoeten ;-).

  Wie weet tot dan!

 • Avatar van Nathalie
  Reply Nathalie 3 januari 2016 at 10:30

  Al heel wat jaren volg ik je blog en reageer eigenlijk nooit. Ik ben wat ze noemen een stille lezer en geniet van je artikelen. Deze oproep vind ik erg leuk en spreekt mee aan. Ik heb (helaas) weinig ervaring met pure natuurlijke producten. Maar sta nu juist op het punt daar meer in te verdiepen aangezien ik op zoek ben naar een nieuw product voor mijn haren. M’n huidige shampoo doet niet wat ik wil, en ben dus toe aan iets nieuws. En natuurlijk lijkt me me super tof om een dagje samen met je op pad te gaan :) Dus ervaring kan ik niet veel mee brengen, maar aan motivatie juist des te meer! Dit voelt een beetje als solliciteren ;-)

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 3 januari 2016 at 09:31

  Dit klinkt als een aantal ontzettend fijne haarproducten. Ik denk niet dat ik helemaal de juiste persoon ben voor jouw oproep, maar wel is het interessant zeg. Wat tof dat Keune consumenten mee wil laten denken. Dit vind ik een goed iets!

 • Avatar van Esmée
  Reply Esmée 3 januari 2016 at 09:25

  De producten lijken me erg fijn!

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 3 januari 2016 at 09:17

  Wat een prachtige verpakking en leuke naam productlijn…So Pure. Een Moisturizinglijn voor droog haar die de hoofdhuid in balans brengt dat is wat ik nodig heb. :-) Wat een leuk idee dat de lezer mag meedenken.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 januari 2016 at 06:43

  Ik zou graag meedoen maar helaas is het te ver weg!
  Leuk actie.

  Fijne dag Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.