Mama & Kind

Kids things I love!

11 januari 2016

kids things
De hele baby- en kinderwereld blijft zich maar ontwikkelen en – ook al is Shae alweer bijna twee – ik blijf er maar enthousiast over worden. Ik had gedacht dat dat wel minder zou worden als je kindje ouder wordt, maar hier is dat dus zeker niet zo.. Iets waar mijn bankrekening minder blij mee is, maar Shae des te blijer! Vandaag wil ik je graag enkele kids things laten zien waar Shae èn ik op dit moment heel erg vrolijk van worden ♥

kids things kids things
Baby’s Only
Laat ik beginnen met dit merk waarvan je hierboven enkele foto’s ziet van producten in ons interieur. Veel mensen denken bij de naam van dit merk dat het echt enkel producten voor (pasgeboren) baby’s in het assortiment heeft, maar niets is minder waar. Zo vind ik ze echt meer een lifestylemerk, want ze hebben echt prachtige dekens, kussens, knuffels, (woon)accessoires en zelfs erg mooie kleuren muurverf.

De stijl van de producten spreekt mij vooral erg aan omdat de kleuren mooi en klassiek zijn, de kwaliteit erg goed met oog voor een mooie afwerking en de breisels van fijn tot grof. Echt van die luxe producten die je interieur èn babykamer helemaal af maken.

Lobbes
Dit is zo’n webwinkel voor kinderen waar ik rond kan blijven kijken. Ze hebben echt een enorm uitgebreid assortiment aan onder andere uitdeelcadeautjes voor een verjaardag of bijvoorbeeld een leuke traktatie mee te kunnen maken. Er is echt voor iedere leeftijd en situatie wel iets leuks te vinden. Zo ben ik bijvoorbeeld groot fan van houten speelgoed en zie ik – voor wanneer het buitenspeelseizoen straks weer begint – ook veel leuks zoals zandbak speelgoed, waterplays en speeltenten.

‘Lees ook: Review van de AeroMoov Air Layer.’

kids things

Sophie de Giraf
Sophietje is al sinds de geboorte één van de favoriete items van Shae om mee te spelen en ook de verzorgingsproducten ervan hebben we als heel prettig ervaren voor haar huidje. Het speeltje is gemaakt van natuurlijk materiaal zonder schadelijke stoffen en je ziet dat er flink mee geknuffeld en aan gesabbeld is (erg fijn in de periode dat er tandjes doorkwamen!) en dat er een nieuwe Sophie bij gekomen is. Deze keer een badvariant, wat de baddersessies van Shae zelfs nu ze ‘al’ bijna twee is een heel stuk vrolijker maken.

kids things kids things

Snooze Baby
Nog zo’n merk wat eigenlijk al vanaf de geboorte met Shae meegroeit. Iets wat eerst als boxkleed gebruikt kan worden maakt nu een lekker speelkleed wat zacht en warm aanvoelt en de knuffel blijft natuurlijk leuk, hoe oud een kind ook is! De verschillende gekleurde labeltjes vindt Shae nog steeds heel lekker om mee te spelen en ze wordt er lekker rustig van als ze dat doet, heel fijn als ze verdrietig is.

Het merk heeft erg veel producten in het assortiment. Van mooie boxkleden tot aan dekens, knuffels, speelgoed, knuffeldoekjes, slaapzakken en erg schattige slaappakjes. Het is wel wederom een wat duurder merk, maar mijn ervaring is dat de producten van goede kwaliteit zijn en mooi blijven.

kids things kids things kids things

Bij de neus genomen – Loes Riphagen
Voorlezen zit standaard in het bedritueel van Shae. Niet alleen omdat ze het duidelijk fijn vindt en er rustig van wordt, maar ook omdat dit erg goed is voor de ontwikkeling van een kind als het aankomt op taal, spraak en fantasie. Zo vliegen er bij ons dus redelijk wat boeken doorheen en is ze ook vaak te vinden met een kleiner speelboekje waar ze driftig in bladert en plaatjes uit probeert te benoemen.

Eén van de mooiste kinderboeken die we tot nu toe hebben gehad is Bij de neus genomen van Loes Riphagen (ISBN 9789026138423, Uitgeverij De Fontein). Niet alleen het verhaal is erg leuk en origineel – het gaat over hoe een olifantje aan zijn lange slurf is gekomen – maar de vormgeving.. Kijk nou! De goudfolie op de omslag, de gestanste pagina’s waardoor er prachtige doorkijkjes worden gecreëerd en de schattige tekeningen erin maken het een geweldig leuk boek om voor te lezen en om samen met je kind doorheen te gaan als een ontdekkingsreis. Welke diertjes zitten waar verstopt en wat is er allemaal te vinden en te zien tussen de bomen? Leuk om te weten: het boek is geïnspireerd op een verhaal van Rudyard Kipling, de wereldberoemde auteur van Het Jungleboek.

Van bovenstaande merken en producten krijg ik nu echt een feel good gevoel als het op kids things aan komt. Echt van die mooie dingen die niet alleen leuk zijn voor je eigen kindje(s) maar ook geweldig leuke geboortecadeautjes/kraamcadeautjes en verjaardagscadeautjes maken voor jonge kinderen.

Voor welke kindermerken heb jij een zwak? Welk merk of product voor baby’s en kinderen bezorgt bij jou en je kindje(s) een lach op het gezicht?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Priscilla Rolvers
  Reply Priscilla Rolvers 14 januari 2016 at 13:32

  Onze jongste is 2, maar doet alsof hij ouder is. Hij is nu weg van het boekje RelaxKlets: grote zus A van bijna 6 pakt het erbij en voor je weet staan er 3 ukkies met hun billen omhoog een kikkerwandeling te maken. https://www.gezinnig.nl/voor_kids/relaxklets

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 januari 2016 at 14:17

   Bedankt voor de tip, dat lijkt me een erg leuk boekje!

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 12 januari 2016 at 03:25

  Ahhhh Sophie de giraffe……die hadden wij vroeger thuis ook als kind.
  Nostalgie
  Een zwak voor al die schattige little kids stuff gaat nooit over hoor ;-)
  Ik vind dat roze konijn en dat ijsblauwe kussen zo mooi, kan ook als je kids groter zijn of als je geen kids hebt.
  Dat boekje zou ik zo kopen om in mijn “boeken” kast te zetten voor de sier, en natuurlijk lees ik dan voor mijn nichtje voor, maar stiekem koop ik het voor mezelf.
  I looooooooove kinder boeken, net als mijn oma.
  Leeftijd maakt kennelijk niks uit.
  Super leuke tips weer hoor!

 • Avatar van Sophia
  Reply Sophia 11 januari 2016 at 22:28

  Ik vind Koeka ook een geweldig mooi merk. Ik heb er wikkeldoeken, dekens, handdoeken, speendoekjes en een boxkleed van. Mooie zachte stoffen en goeie kwaliteit.

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 11 januari 2016 at 21:14

  Wat leuk! Ik heb nog niet zo lang geleden ook zo’n blog geschreven. We houden van dezelfde merkjes ;-) Thanks voor de boekentip, lijkt me een leuk/mooi boekje!

 • Avatar van Saraya
  Reply Saraya 11 januari 2016 at 20:59

  Oo wat leuke items, vind ik leuk voor te zien ook al heb ik nog geen kindjes :)
  X

 • Avatar van schokokamel
  Reply schokokamel 11 januari 2016 at 18:32

  Ik kijk er nu al naar uit om dingen te kopen voor mijn kinderen later…er zijn zooo veel leuke dingen :) Van deze producten heb ik nog niks gehoord, maar dat ligt vast eraan dat ik zelf nog geen kinderen heb, haha.

 • Avatar van inspiredbylifee
  Reply inspiredbylifee 11 januari 2016 at 17:20

  Wat leuk om te zien! kan niet wachten tot ik mijn kindje heb (over paar jaar haha)

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 11 januari 2016 at 16:22

  Ik heb geen zwak voor kindemerken, maar ik heb dan ook geen kids. Ik vind baby’s only wel een leuk merk.. En die girafjes, hoe leuk! Die hou ik in gedachten als ik nog leuke, originele cadeaus wil geven :-)!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 11 januari 2016 at 16:09

  Leuk artikel!
  Fijn dat er steeds meer lifestyle producten voor baby’s en peuters ontworpen wordt.
  Ik ga eens even kijken of ik iets zie in de webshops om aan iemand kado te geven.

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 11 januari 2016 at 15:37

  Baby’s Only!! Ik zie zoveel leuke spullen van dat merk in de babystores liggen, ik word er ook enorm hebberig van. Maar gek genoeg heb ik er eigenlijk nog niets van in huis (lees: op de babykamer). Sophie de Giraf schijnt ook echt wel een dingetje te zijn, toch? Ach, over een paar maanden zit ik er helemaal midden in haha

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 januari 2016 at 15:50

   Haha, jaaaa Sophie moèt je hebben hoor! Niet alleen schattig, maar babietjes vinden ze erg leuk om vast te pakken, sabbelen, kauwen, spelen.. Spannend die laatste maanden!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.