Beauty

MAC Huggable Lips & MAC Retro Matte

10 januari 2016

mac retro matte
Make-upmerk MAC komt echt met gigantisch veel nieuwe collecties en producten uit en mocht de ene collectie je niet aanspreken, dan staat de volgende alweer voor de deur. Zo zijn er ook twee nieuwe collecties die volledig rondom lipproducten draaien en dat zijn MAC Huggable Lips en MAC Retro Matte. Ik vertel je meer over deze twee collecties en review er ook enkele producten uit met informatie, foto’s, swatches en natuurlijk full face foto’s.

 mac retro matte mac retro matte mac retro matte
MAC Huggable Lips

Deze collectie bevat producten en kleuren die hierna vast in het assortiment zullen blijven. Er zijn 15 kleuren Huggable Lipcolour, een hoogglanzende lipstick op gelbasis die de lippen tot zes uur lang hydrateert. Ook zijn er 12 kleuren Huggable Glass van verkrijgbaar, een creamy gloss die belooft tot zes uur lang te blijven zitten. Beide producten zijn verkrijgbaar voor €21,00.

mac retro matte mac retro matte mac retro matte

MAC Huggable Glass Such a Sweetheart
Dit is echt zo’n perfect kleurtje voor de lente en zomer, zo’n fris koraalroze tint met een mooie glans in een creamy finish met een medium dekking. Helaas trekt het pigment na eventjes dragen wel een beetje in de liplijntjes, al kan je dat voorkomen door af en toe je lippen over elkaar te bewegen. Hij plakt minder dan ik van veel glossjes gewend ben en de kleur blijft zo’n twee uur mooi zitten. Echt zo’n kleur die iedereen wel zal staan en ik denk dan ook dat hij erg populair zal worden.

MAC Huggable Lipcour Love Feeling
Deze lipstick voelt een beetje als een harde balsemachtig product als je hem aan wilt brengen, maar als je hem even de kans geeft een beetje op te warmen aan je lippen dan brengt hij al een heel stuk soepeler aan. De dekking is redelijk, maar zeker niet volledig en hij blijft zo’n uurtje of drie à vier mooi op de lippen zitten. De kleur is fel en opvallend, maar toch – door de ietwat transparantere dekking – minder ‘in your face’ dan ik had verwacht toen ik de felle oranje kleur met warme ondertoon in de verpakking zag. Ik vind de samenstelling heel erg fijn en hij draagt prettig.. ik ben hierdoor zeker benieuwd geworden naar andere kleuren!

mac retro matte mac retro matte

MAC Retro Matte Liquid Lipcolour
Deze collectie bestaat uit 15 verschillende kleuren semi-matte, een beetje suède-achtige, lipkleuren die €24,50 per stuk kosten. Het product brengt aan als een gloss en door de soort hartvormige sponsapplicator brengt hij ook nog eens heel precies aan. Na het aanbrengen droogt het product mooi mat op en de kleur is zeker langhoudend te noemen want na ruim vier uur zat hij er nog mooi op. En waar veel langhoudende matte lipproducten de lippen een droog gevoel geven of gewoonweg echt uitdrogen – I hate it when that happens – voelt deze nog een soort van comfortabel aan. Wel goed smeren met een lippenbalsem als je dit product regelmatig draagt.

mac retro matte mac retro matte mac retro matte

Ik heb de MAC Retro Matte Rich & Restless, wat een zachtere beetje zalmroze oranje kleur is met een warme ondertoon. Het is fijn dat de kleur na zo’n vier uur langzaam en gelijkmatig van de lippen vervaagt, zonder flintertjes of kale plekken hier en daar. Pas op met vettig eten, want dit zorgt er wel voor dat de kleur een heel stuk minder lang houdt.

Ik vind het grappig om te zien hoe drie kleuren die zeker in elkaars straatje liggen qua kleur, maar qua dekking, intensiteit, substantie en look op de lippen toch echt heel verschillend uit zien. Ik vind alle drie de producten fijn in gebruik en het is maar net waar je naar op zoek bent. Mijn huidige favoriet is de Huggable Glass voor elke dag als je even wat kleur wil met een frisse look en de Retro Matte Liquid Lipcolour voor als je een intense kleur op je lippen wil die met gemak een feestje doorkomt.

Spreken deze collecties vol lipproducten jou aan? Heb je er al kleurtjes van gekocht of op jouw wishlist staan?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf. 

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 12 januari 2016 at 21:38

  Ik heb de matte lipstick ook in dezelfd tint als jou. Maar ik ben er persoonlijk niet zo’n grote fan van. Het past gewoon minder goed bij mij, matte lippen. Dus ik denk dat de eerste collectie meer mijn ding gaat zijn.

 • Avatar van infolanita
  Reply infolanita 11 januari 2016 at 09:48

  wat een mooie kleurtjes!! Ik ben vooral benieuwd naar de perzik en roze kleurtjes

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 10 januari 2016 at 20:33

  Oh wat is Love Feeling mooi zeg! Ik ben ook fan van de Huggable formule, dus die ga ik onthouden. Rich & Restless spreekt me ook wel aan, pretty.

 • Avatar van schokokamel
  Reply schokokamel 10 januari 2016 at 20:00

  Ik wil ook echt een keer iets van Mac testen! Helaas is het bij ons niet verkrijgbaar en hier in Denemarken, waar ik op dit moment voor één semester zit vind ik het gewoon veel te duur…:/

 • Avatar van PJ
  Reply PJ 10 januari 2016 at 17:17

  Ik wil heel graag wat van de retro mattes hebben. Hij staat je ook prachtig. Meestal koop ik niet hele lichte kleuren, maar misschien ga ik het eens proberen.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 10 januari 2016 at 17:00

  Heel gaaf! Ik ben vooral ontzettend benieuwd naar de Retro Matte Collectie!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 10 januari 2016 at 16:03

  Het staat je allemaal zo mooi!
  Prachtig.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 10 januari 2016 at 15:41

  such a sweetheart is pretty :D

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 10 januari 2016 at 11:45

  Ik vind het een pracht kleur

 • Avatar van Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla
  Reply Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla 10 januari 2016 at 11:28

  Het ziet er zeker goed uit. Fijn dat de gloss niet zo plakt, dit is een reden voor mij om geen gloss te gebruiken. Fijne review ik krijg zin in de lente met deze collectie.

 • Avatar van marjolean
  Reply marjolean 10 januari 2016 at 11:14

  Ik ben echt benieuwd naar die Retro Matte collectie, misschien dat ik wel een of twee kleurtjes er van koop (en dan de donkere omdat vampy haha). Ik hoorde dat ze in het vaste assortiment komen, weet jij of dat echt zo is? Dan hoef ik me niet zo te haasten namelijk, haha!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 januari 2016 at 11:19

   Ja, volgens mijn informatie worden ze inderdaad onderdeel van de vaste collectie ❤

 • Avatar van Dionne Knooren
  Reply Dionne Knooren 10 januari 2016 at 11:06

  Die matte is mooi!

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 10 januari 2016 at 10:54

  Deze collecties spraken mij nog niet heel erg aan. Goed om te lezen dat de liquid lipstick gelijkmatig van je lippen vervaagt. Naar de MAC Huggable Glass Such a Sweetheart ben ik erg benieuwd,

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 10 januari 2016 at 10:42

  Wauw! Je kunt alles dragen, gloss of matte! Zelf werd ik happy van de Retro Matte, wat een beauty, die kleur staat jou echt geweldig! En ik ben heel benieuwd naar de Fuchsia variant (8e van links, naast paars).

 • Avatar van Sonja Eding
  Reply Sonja Eding 10 januari 2016 at 10:35

  De Mac retro matte lijkt inderdaad heel fijn. En die kleur staat je echt heel mooi

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.