Lifestyle Persoonlijk

Update | The Miracle Morning

25 januari 2016

miracle morning
Ik schreef alweer ruim een week geleden over The Miracle Morning, een bepaalde ochtendroutine waardoor je met meer energie de dag door zou moeten komen en meer voor elkaar zou moeten krijgen. Ik vertelde toen wat ik hiermee wilde gaan doen en heb dit nu een week lang geprobeerd. Benieuwd hoe deze ochtendroutine voor mij werkt? Ik vertel je er alles over in deze update!

Mijn Miracle Morning zou er als volgt uit moeten zien

– Om 06.00u op staan (dit is nu 07.00u) en een minuut ademhalingsoefeningen doen
– tanden poetsen, gezicht opfrissen en een groot glas water drinken
– sportkleding aan voor een rondje in de buitenlucht of sportoefeningen in huis (Zumba, Bokwa, krachttraining, stretchen etc.)
– kort douchen, aankleden en een aantal pagina’s van een boek lezen of eventjes zitten voor een tijdschrift
– de dag doornemen qua prioriteiten en wat ik sowieso gedaan wil hebben
– een frisse everyday make-up aanbrengen
– vervolgens de normale ochtendroutine (Shae uit bed halen en klaarmaken voor de dag, ontbijt maken voor het gezin etc.).

miracle morning

Hoe is dit plan verlopen de afgelopen week?
Eerlijk is eerlijk, de eerste drie ochtenden zat ik in een ‘oh yes, wat ge-wel-dig! roes’, want ik voelde me zeker energiek bij het opstaan en rolde zonder problemen de dag door. Het is ook gewoon heel fijn en het voelt flink productief dat als de rest van het huis wakker wordt, je al zoveel gedaan hebt en echt al even tijd voor jezelf hebt gehad. Maar.. en dan komt er wel meer dan één ‘maar’ waardoor het voor mij persoonlijk toch niet werkt/niet vol te houden is/op dìt moment nog niet werkt:

– het is echt totaal niet leuk om zonder geluid te sporten en ik merk dat ik me hierdoor inhoud, de oefeningen minder secuur uitvoer en daardoor weer meer last van krampen etc. krijg. Niet goed voor m’n houding en spieren dus! In een wat gehorig appartement maak ik met geluid aan Paul en Shae wakker en buiten bewegen vind ik in het donker echt verschrikkelijk, ik ben gewoonweg een angsthaas in mijn eentje buiten in het donker
– ik heb met zo’n kleintje die echt niet vaak goede nachten heeft soms dat uurtje langer slapen gewoonweg harder nodig dan de Miracle Morning
– het voelt toch wat geforceerd aan om er zo strikt mee bezig te zijn en het voelde minder en minder als een natuurlijk ritme aan wat ik vol zou kunnen blijven houden
– met een redelijk wisselend dagritme qua moederen, vanuit huis werken, soms lange dagen weg, soms late avonden en dergelijke in combinatie met een wisselende energievoorraad is het plan om om 06.00 uur op te staan gewoonweg niet elke dag te doen.

Misschien werkt het beter voor als je buiten de deur werkt, als je kind wat ouder is en/of een goede slaper is en als het lente/zomer is waardoor ik dat half uur/drie kwartier beweging in de buitenlucht kan doen met muziek op mijn oren en een ochtendzonnetje in mijn gezicht.

miracle morning

Wat ik wel fijn vind en er zeker in hou?
– niet snoozen
– dat minuutje op de bedrand met een paar ademhalingsoefeningen
– dat grote glas water op de nuchtere maag
– opfrissen/douchen/wassen
– een frisse everyday make-up aanbrengen en fatsoenlijk aankleden, sieraden om doen etc.

Vervolgens maak ik voor het hele gezin het ontbijt klaar en beginnen we samen de dag. Met deze nieuwe routine merk ik dat ik ook al een heel stuk lekkerder op sta met een heel stuk minder gehaast en meer ‘klaar voor de dag’ gevoel. Wel wil ik dus in de lente en zomer eerder op gaan staan om in het ochtendzonnetje te gaan lopen, denk dat dàt dan wel weer iets voor mij is en goed bij te houden. Voor nu houd ik het sporten dus op een ander moment van de dag of ga ik met Shae in de kinderwagen overdag een lekker stuk wandelen.

Hoe doen andere buitensporters dat eigenlijk in de herfst/winter als de dagen zo kort zijn? Ook zoveel moeite met het buiten zijn in het donker?

En wat is jouw ochtendroutine voor elke dag? Wie weet kunnen we zo wat fijne tips uitwisselen :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van AA Beautyaddicts
  Reply AA Beautyaddicts 26 januari 2016 at 23:16

  Ik denk dat The Miracle Morning niet voor mij is weggelegd, maar een glas water naast mn bed voor s ochtends moet ik ook eens proberen (ik drink veel te weinig). Snoozen zou ik ook af moeten leren…

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 25 januari 2016 at 18:45

  Ik vind niet snoozen ook hartstikke fijn. Gewoon gelijk fris opstaan !

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 25 januari 2016 at 10:13

  Interessant om te lezen. Hoef ik dat in ieder geval niet te proberen. Fijn dat je toch dingen hebt kunnen meenemen die je wel bevallen zodat het niet helemaal zonde van je tijd is geweest X

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 25 januari 2016 at 09:22

  Jammer dat niet alles voor je werkt, maar ach, nu weet je dat tenminste! :)

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 25 januari 2016 at 07:01

  Goed dat je het geprobeerd hebt! Ik heb helemaal geen ochtendroutine, sowieso is Luuk vaak zo vroeg wakker dat ik midden in de nacht op zou moeten staan om even tijd voor mezelf te hebben. Het lijkt me wel heel lekker als Luuk ouder is en beter doorslaapt inderdaad!

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 25 januari 2016 at 06:54

  Ik vind het al heel knap dat je het een paar dagen hebt gedaan, haha. Wel fijn dat je er in ieder geval de voor jou werkende punten uit hebt gehaald en dat deze voor jou goed voelen! En wat je zegt: overdag een lekker eind gaan wandelen met Shae is toch ook goed? In de lente en zomer heel vroeg een stukje gaan wandelen lijkt mij overigens wel heel fijn. Het is nog stil op straat, het ruikt altijd zo lekker in de lente en zomer en het zonnetje op je bol… Klinkt perfect!

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 25 januari 2016 at 06:49

  Wat jammer dat sommige dingen niet voor je werken, maar nu weet je dat wel. Dat glas water op die nuchtere maag doe ik ook graag. Verder doe ik dus echt behalve op wat blogs reageren en met klaarmaken voor werk niets bijzonders!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 25 januari 2016 at 06:38

  Goed van je die ademshalingsoefeningen.
  Ik kan het begrijpen dat als mijn een kind heeft het soms lastig is om zo vroeg op te staan.
  In het donker buiten lopen valt wel mee. Ik heb een hond.

  Mooie dag Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.